...jen tak...
Publikováno 13 květen 2010 - 16:56:51
má i ....rozpoznávání tváří Face Detetcion. V tomto případě rozšířené o další funkce v podobě identifikace osob. Jestliže budete opakovaně fotografovat tytéž lidi, "fotoaparát******" si je zapamatuje a vyzve vás k zadání jména. Nejenom že vám tak zjednoduší vyhledávání v archivu snímků, ale i se při fotografování rozpozná a zaměří především na známé tváře. V případě, že portrétovaným bude malé dítě automaticky přepne do stejnojmenného motivového programu.
pěknej kágébé přístroj
#4802 Jirinol
Publikováno 13 květen 2010 - 18:30:27
... ale i je při fotografování rozpozná a zaměří především na známé tváře. V případě, že portrétovaným bude malé dítě automaticky přepne do stejnojmenného motivového programu.
Ukaž, co to povídáš? Pumprlík, kterej kejchne, když se zmáčkne... co ty lidi dneska nepotřebujou ke štěstí.... a hele, tohle je dobrý: česnek bez zápachu... a tady: zápach bez česneku, to je báječný, i když nemáš česnek, můžeš smrdět v kuchyni....
Publikováno 13 květen 2010 - 18:43:43
-já jen abych věděl kolik mě to bude stát
Publikováno 13 květen 2010 - 18:56:10
Publikováno 13 květen 2010 - 20:02:15
Geokečink - když byl táta v Emirátech, tak se tam kolegové tomhle sportu prej taky věnovali . Mě stačí mapa; i bez buzoly .
Ehm, mě většinou taky, ale pokud člověk pobíhá v členitějším terénu po lese s občasnýma výhledama na význačný body, je taková zaměřovací buzola celkem příjemná proprieta. Sice zbytná, ale příjemná. (Obvykle zkoumám, jaká je sečtená odchylka mapy a buzoly v daným místě od reálu )
Publikováno 13 květen 2010 - 20:12:41
Kazdeho to stoji spoustu nervu
No a mě druhý den bolela pata od toho jak jsem v té tmě na tu cívku dupal v papučích.
Publikováno 14 květen 2010 - 20:43:06
Ypresu, děláš mi v tom bordel, koukám na příspěvky hlavně podle ksichtíků a ty máš za dobu, co jsem na TK už třetí a to nevím, kolik jich bylo před tím.
(ten minulej byl stejně lepčíí)
Publikováno 14 květen 2010 - 21:25:14
máš pravduPředkládám návrh široké temnokomornické obci na zákaz změny avataru u moderátorů - teda spíš jednoho. .
Ypresu, děláš mi v tom bordel, koukám na příspěvky hlavně podle ksichtíků a ty máš za dobu, co jsem na TK už třetí a to nevím, kolik jich bylo před tím.
(ten minulej byl stejně lepčíí)
Publikováno 15 květen 2010 - 17:58:27
já vim, kvalita je příšerná...
Publikováno 15 květen 2010 - 18:04:42
Publikováno 15 květen 2010 - 18:06:23
Vypadá jak Canomatic co jich je plný aukro i s tím echt bleskem a brašnou za velmi slušný peníz.
jojo, čuměl jsem jak blázen. nenapadlo by mě, že si u takovýho filmu nedají záležet a daj tam tohle...
ale je fakt, že si toho asi moc lidí nevšimne, na aukru to taky kupujou v domnění, že je to kvalitní kousek:-D
Publikováno 15 květen 2010 - 18:50:42
Publikováno 15 květen 2010 - 23:51:02
Publikováno 17 květen 2010 - 09:29:29
Pak se zeptala, jestli by se na to nemohly sehnat takovy ty brejle na nocni videni!!! No napadlo vas nekdy neco takovyho? Ja myslel ze to semnou prasti.
Publikováno 17 květen 2010 - 13:59:38
Jeden dobrej... sestra, aby nezustala pozadu nafotila rychle jeden film a kdyz prislo na volani, tak jsem ji vrazil do ruky civku a stary kino at si to nacvici. Po par minutach neuspesnych pokusu na svetle rekla, ze je to jedno, ze ji to udelam ja kdyby ji to neslo (pochopitelne zmuchala film a musel jsem ji to navinout).
Pak se zeptala, jestli by se na to nemohly sehnat takovy ty brejle na nocni videni!!! No napadlo vas nekdy neco takovyho? Ja myslel ze to semnou prasti.
Náhodou, infralampa (dobře odstíněná) a brejle jsou věci, o kterejch bych nebýt ceny i uvažoval - umožní to nejednu zajímavou skopičinu. Třeba vyvolávání téměř čehokoliv náhledem, aniž by se člověk musel babrat s pinakryptolem a podobně
Publikováno 18 květen 2010 - 11:40:17
Nový objev - kdo potřebuje drahé zvětšovací objektivy, lupy a jiné nesmysly? Cesta k ostřejším zvětšeninám vede přes bezdrátová sluchátka (hlavně když máte jinak na stole vedle zvětšováku 300W autobedny)
Tvou anologiju Entrophy nechápu, ale mosím řéct, že cesta k ostřejším fotkám u mne vede podstaně iným směrom, týkajúcí sa hlavně zaostřovákú o kerých onehdý povídal Erik Kurachú.
Publikováno 18 květen 2010 - 11:45:01
Vono zalezi na tom, co se na tech bednach posloucha , takova Sepultura patricne nahlas na 300 W rozdrnci i stul. Akorat si pak nedovedu predstavit, jak se u toho dokazes soustredit na temnosvetlovyvojkokresleni.Nový objev - kdo potřebuje drahé zvětšovací objektivy, lupy a jiné nesmysly? Cesta k ostřejším zvětšeninám vede přes bezdrátová sluchátka (hlavně když máte jinak na stole vedle zvětšováku 300W autobedny)
Tvou anologiju Entrophy nechápu, ale mosím řéct, že cesta k ostřejším fotkám u mne vede podstaně iným směrom, týkajúcí sa hlavně zaostřovákú o kerých onehdý povídal Erik Kurachú.
Publikováno 18 květen 2010 - 12:40:36
Vono zalezi na tom, co se na tech bednach posloucha , takova Sepultura patricne nahlas na 300 W rozdrnci i stul. Akorat si pak nedovedu predstavit, jak se u toho dokazes soustredit na temnosvetlovyvojkokresleni.Nový objev - kdo potřebuje drahé zvětšovací objektivy, lupy a jiné nesmysly? Cesta k ostřejším zvětšeninám vede přes bezdrátová sluchátka (hlavně když máte jinak na stole vedle zvětšováku 300W autobedny)
Skoro - moje oblíbené zvětšovací vály jsou věci jako Werichovy pohádky, Wagnerovy opery a k ránu pro zahnání ospalosti startuju věci jako Black Sabbath, Vomitory a Vader
Ale zaostřovací roztoky používám taky - momentálně je to Ron Varadero Anejo Reserva
Publikováno 18 květen 2010 - 14:07:47
bratrského setkání, které se uskutečnilo v Brně, chovali oba příkladným a
společensky veskrze nenápadným způsobem: Konvenčně oblečeni jsme v
příhodných vizuálních situacích dokumentovali za použití těch nejtišších a
nejméně nápadných přístrojů z našich rozsáhlých sbírek, poměrně široce
pojatý repertoár od Rachmaninovova houslového koncertu až po dvojici
interpretů, vystupujících pod pseudonymy "Hip a Hop". Ani během našeho
návratu nedošlo k žádným incidentům a šalina nemusela být odstavena v
důsledku vykolejení, díky náhlé ztrátě rovnováhy přepravovaných osob.
Během zvětšování dávám přednost známému kusu La muette de Portici,
kde němá Fenella, s její pantomimickou silou výrazu, evokuje představy
ideální manželky: Němé nymfomanky, vlastnící systém nejkvalitnějších destilačních kolon, využívajících v procesu výroby jen nejlepší suroviny,
dřevěné uhlí z březových hájů Karélie a filtraci stříbrem. Zadržujíc dech
při pohledu na zrno, aby v důsledku odpařování etylalkoholu nedošlo ke
ztrátě ostrosti vlivem naleptání antireflexních vrstev nepříliš vzdáleného
zvětšovacího objektivu, si pouze tiše a nesrozumitelně mumlám některé
postřehy, asociované pohledem na kompoziční detaily, které jsem dříve
nepostihl. Následná expozice po předchozí vědomě kontrolované zástavě
srdečního tepu a zadržení dechu v nehybné poloze nedovoluje hlučné a
vibracemi bohaté produkce, během zvětšovacího procesu. Hluk působí v
některých případech rozpad, původně nádherně ostře ohraničených zrn,
připomínajících miniaturní moravské bosáky, rozprostřené na zelí, něco,
zejména v posledních letech se lavinovitě šířící: čtverečky Erik
Publikováno 18 květen 2010 - 15:19:54
[Skoro - moje oblíbené zvětšovací vály jsou věci jako Werichovy pohádky, Wagnerovy opery a k ránu pro zahnání ospalosti startuju věci jako Black Sabbath, Vomitory a Vader
Když jsme u Sabbatů.Teď jsem v novinách četl,že umřel Ronnie James Dio už i wiki to ví http://cs.wikipedia....onnie_James_Dio
Publikováno 18 květen 2010 - 15:50:07
Pak se zeptala, jestli by se na to nemohly sehnat takovy ty brejle na nocni videni!!!
Sestra jde s dobou. V USA se nocni videni pouziva na rezani/zakladani/ volani filmu běžně. Jsou o tom někde články i s doporučením dobrého přístroje měřeno poměrem cena/výkon.
Publikováno 18 květen 2010 - 16:30:59
tchán říkal, že volali svitky v dlouhý misce a kontrolovali proti světlu provolání (byly to jiný emulze, tomu já moc nerozumím)
a je to tady zase
Publikováno 18 květen 2010 - 17:03:42
[Skoro - moje oblíbené zvětšovací vály jsou věci jako Werichovy pohádky, Wagnerovy opery a k ránu pro zahnání ospalosti startuju věci jako Black Sabbath, Vomitory a Vader
Když jsme u Sabbatů.Teď jsem v novinách četl,že umřel Ronnie James Dio už i wiki to ví http://cs.wikipedia....onnie_James_Dio
ano, bohužel moje temná komora bude ještě temnější
http://www.ronniejamesdio.com/
#4824 Anonymous
Publikováno 18 květen 2010 - 18:07:17
Mnjn, ale Sabbath bez Ozzyho už (pro mě) stejně byli tak nějak "jen" Heaven&Hell.
Ovšem RJD je samozřejmě škoda. RIP
Publikováno 18 květen 2010 - 18:29:01
Publikováno 18 květen 2010 - 18:35:25
Mnjn, ale Sabbath bez Ozzyho už (pro mě) stejně byli tak nějak "jen" Heaven&Hell.
Však taky když slyším jeho jméno, tak mě nenapadnou Black Sabbath, ale spíš Ritchie Blackmore's Rainbow, Electric Elves nebo Dio A proto se pomazejme Rodinalem a zavzpomínejme na něho třeba nad tímhle videem. Zaslouží si to.
Publikováno 19 květen 2010 - 13:43:49
Jelikož mne doma vychovali k tomu, že když někam vlezu, bych slušně pozdravil a představil se, tímto činím. Doposud jsem několik let na Temné jen pasivně nasával znalosti, zkušenosti a moudra nejen Otců Zakladatelů, ale i členů mladších, progresivních a avantgardních. Sám jsem se k analogové fotografii po neuvážlivém sejití z pravé cesty a chvilkovém poblouznění technologií Jejíž-Jméno-Zde-Nemůžu-Vyslovit ,vrátil díky sběratelství klasických fotopřístojů, Logicky chvíle, kdy pouhé pasivní shromažďování staré fototechniky vyústilo v zakoupení materiálu, zprovoznění části vitrínových exponátů ( díky , Dubraro!), posléze znovuvybudová(vá)ní fotokomory a reinkarnaci mokrého procesu, na sebe nedala dlouho čekat . Takže po více než čtvrtstoletí analogověfotografické - temnokomornické abstinence hlásím opět návrat k Praktinám, Praktikám, Zenitu 80(dnes jako ARAX), Lomo LCA, Flexaretám, mým milovaným Minoltám Hi-Matic, Yashicám (RF i TLR), sklopným kráskám Zeiss SuperIkonta /Moskva , Bessa I a mnoha dalším.
Máte ,přátelé, na tom velikou zásluhu , neboť nebýt TK , energie a nadšení pro dobrou věc čišící z každého jejího vlákna, asi by motivace k návratu do temnice byla pro mírně již zapšklého a zkostnatělého staromilce přeci jen slabší. Díky a přijměte mne shovívavě
Publikováno 19 květen 2010 - 13:51:40
Vážení přátelé, krajané,sousedi!
Jelikož mne doma vychovali k tomu, že když někam vlezu, bych slušně pozdravil a představil se, tímto činím...
Vítám Tě na temné, jsem rád, že jsi našel opět tu správnou cestu.
Publikováno 19 květen 2010 - 15:40:09
Publikováno 19 květen 2010 - 16:15:07
Dúfám, že sa brzo uvidíme na nejakém tem temném srazovi či na setkání fotografú co v Ostravovi bývajú.
Ešče jednúc vitaj mezi nama. Nalévat sa bude pozdějc.
Publikováno 20 květen 2010 - 16:40:34
Už se pomalu vracím do příčetného stavu , snad mě to při pohledu na tu bakelitovou apokalypsu v koupeně nechytne znovu ...
Prosím o minutu ticha za obrázky na filmu , který se své vývojky již nedočkal .
Publikováno 20 květen 2010 - 16:48:13
Pánové , máme zde klub rozdupaných plastimatek , ale je zde i klub rozdupaných plastik ? Pokud ano , prosím o připsání na list členů , pokud ne , právě jej zakládám ! Po patnácti minutách mi ruply nervy , z koupelny se ozval mocný řev , jehož obsah zde opravdu nemohu ani v náznaku pubilkovat , následoval úder čehosi o zem , vpuštění světla a dokonání díla . Toto mě opravu vytočilo maximální možnou měrou . Deset minut , třetí zastříhávání filmu , čtvrté přemlouvání cívky , no budiž , ale 15 minut boje , to už přestává všechno !
Už se pomalu vracím do příčetného stavu , snad mě to při pohledu na tu bakelitovou apokalypsu v koupeně nechytne znovu ...
Nepředcházelo tomu úderu na zem nějaká,alespoň menší exploze ? Jestli ano,tak je jasně na vinně "pyrofórum",neříká ti to náhodou něco ?
Ale jinak to je karma za to,že si na mně zapoměl s tím citranem...
Publikováno 20 květen 2010 - 16:49:28
Publikováno 20 květen 2010 - 16:53:05
měls to rozmotaný zavřít do tanku a přelepit páskou s příslušným popisemProsím o minutu ticha za obrázky na filmu , který se své vývojky již nedočkal .
počkat na klidnější tepovou frekvenci, třeba jinej den
Publikováno 20 květen 2010 - 16:54:53
Kdeby ohřívač , nezapoměl , myslím na to stále , jen čas na preparace není - možná že tak za měsíc by mohlo konečně na ten citran dojít ... A pyrofórum ? To je co ?to je karma za to,že si na mně zapoměl s tím citranem...
Publikováno 20 květen 2010 - 18:28:31
To zni tak...svym zpusobem hezky Nicmeme vyjadruji uprimnou soustrast a citim s tebou co se toho vtpusteni svetla tyce, taky se mi to stalo...a to jsem se tam mordoval mnohem dyl nez patnact minut...plastimatku uz nikdy vic. (ted to zas schytam jak minule )
Publikováno 20 květen 2010 - 18:49:58
Publikováno 20 květen 2010 - 23:05:40
Publikováno 21 květen 2010 - 01:38:47
#4840 Jirinol
Publikováno 21 květen 2010 - 05:25:40
myslím, že blbnu i tak, i bez tohoto skvostného nápoje, a doufám, že jako Ernest nedopadnu....pánové již delší dobu.. http://www.bairnsfather.net/ ...jsem o něm ám chtěl vpodět:) zkuste;)
Publikováno 21 květen 2010 - 09:20:18
aniž bych to komentoval z fotografického hlediska - z ekonomického souhlasímtak pomalu rozprodávám digitální vybavení - Nikon D40 se setovým objetivem, prodáno za 5000 Kč, telezoom 55 - 200 mm Nikon prodáno za 6000 Kč, ještě zbývá suprovej 30 mm Nikon, ten se mi fakt nechce, ale pomalu se mi mlží paměť a přestávám si vybavovat, k čemu je digitální fotografie... ale ještě mám Photoshop pro experimenty s naskenovanými filmy, toho bych se asi vzdát nedokázal
přece všechny číslicový verky který nechceš používat ztrácejí cenu velmi rychle, za dva roky bys dostal 1/4?
Publikováno 21 květen 2010 - 09:31:20
tak pomalu rozprodávám digitální vybavení - Nikon D40 se setovým objetivem, prodáno za 5000 Kč, telezoom 55 - 200 mm Nikon prodáno za 6000 Kč, ještě zbývá suprovej 30 mm Nikon, ten se mi fakt nechce, ale pomalu se mi mlží paměť a přestávám si vybavovat, k čemu je digitální fotografie... ale ještě mám Photoshop pro experimenty s naskenovanými filmy, toho bych se asi vzdát nedokázal
neboj se nic bratře, očista jen zřídka kdy proběhne celá naráz. jsi na správné cestě, vytrvej
Publikováno 21 květen 2010 - 10:54:02
Publikováno 21 květen 2010 - 11:04:09
co pak?ze ja sem vcera do ty komory lezl
Publikováno 21 květen 2010 - 11:08:16
ani se neptejco pak?ze ja sem vcera do ty komory lezl
Publikováno 21 květen 2010 - 11:10:57
Publikováno 21 květen 2010 - 11:15:41
ze ja sem vcera do ty komory lezl
můžu hádat? postup do dalšího levlu? - vím, že nic neumím?
Publikováno 21 květen 2010 - 11:27:16
Publikováno 21 květen 2010 - 11:30:15
ze ja sem vcera do ty komory lezl
můžu hádat? postup do dalšího levlu? - vím, že nic neumím?
zaclo to tim ze se me nedarilo rozmichat ustalovac a potom to pokracovalo tim ze sem si stale pletl tlacitka na hodinach
prouzkovky daval zasadne obracene
dovrsilo se to tim ze sem udelal fotky radoval sem se jak se povedly no a co nezjistim v me pozorovaci lampicce je jina "zarovka" pod kterou to je super ale pod kazdym jinym osvetlenim je to des a hruza
a nejhorsi na tom je ze uz nemam papiry abych to udelal znova
Publikováno 21 květen 2010 - 11:35:46
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních