Přejít na obsah

Fotka

Měření rychlosti závěrky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
153 odpovědí na toto téma

#151 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 793 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 427

Publikováno 4 březen 2025 - 07:26:27

výborně, díky, podívám se

ten snímač do sluchátkového výstupu vypadá podezřele stejně, jako ten co už mám viz vlákno a hromadná objednávka výše

• 0

#152 pasiasty

pasiasty

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 528 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 127

Publikováno 4 březen 2025 - 13:29:25

RHx, on 04 Mar 2025 - 06:26, said:

výborně, díky, podívám se

ten snímač do sluchátkového výstupu vypadá podezřele stejně, jako ten co už mám viz vlákno a hromadná objednávka výše

On možná bude stejný, chce to prostě s tou aplikaci vyzkoušet. Není dokonalá, ale usnadňuje práci.

• 0

#153 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 793 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 427

Publikováno 4 březen 2025 - 20:31:20

tak ne, stahl jsem to, chodí to, ale ukazuje divokosti - po dokoupení toho snímače bych to neviděl s telefonem jako slepou cestu 

nicméně jsem poladil tunely, světlo, krytí a smířil se s audacity a měřím celkem spolehlivě i když tedy musím přepočítávat

přeměřil jsem kde co, ten velkoformátový xenar, resp. jeho závěrka :cool:   je v pořádku, ale six je zcela vedle a bude muset k seřízení

• 0

#154 Ivanovicz

Ivanovicz

Nováček

• Předplatitel
  • 499 příspěvků(y)
  • LocationLiberecko
Reputace: 112

Publikováno 5 březen 2025 - 11:09:45

Zdravím všechny perspektivní měřitele časů závěrek, nápad se zvukovou kartou je skvělý, sám jsem si několik fotoaparátů otestoval.

Ve zjednodušení snímací sondy lze zajít ještě dál: protože fotodiody nebo fototranzistory a další pasivní součástky nemá po ruce každý, lze jako světlocitlivý prvek použít i obyčejnou LED diodu. Stačí ji připojit přímo na mikrofonní vstup, bez dalších součástek. Bude to fungovat také.

Pokud nebude zdánlivě reagovat, v nastavení zvukové karty ve vašem operačním systému nastavte patřičnou citlivost mikrofonního vstupu podle potřeby.

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních