Přejít na obsah

Fotka

Kiev 88

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
262 odpovědí na toto téma

#251 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 22 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 23 November 2024 - 21:55:41

Autor má i stránky na facebooku (https://www.facebook.com/araxfoto), sice moc aktualit nepřidává, ale letos pár příspěvků je (doslova). Takže asi by bylo nejlepší napsat a zeptat se, zde jsou v provozu.
Já zatím s nákupem matnice asi odolám, zítra zkusím nafotit alespoň jeden film ve Varech na kolonádě a uvidím, v jakém stavu celkově Kiev je. Snad budou časy alespoň trochu sedět, s venkovní teplotou to bude na hraně, držte mi pěsti :]

• 0

#252 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 26 November 2024 - 13:15:20

Omlouvám se za spíše monolog v tomto vlákně, ale věděl by někdo, jaká je vhodná výška těsnění na výměnu ve filmové kazetě? Zkoušel jsem dohledat kdekoliv na netu, ale ve výsledku vím jen 'výška mezi 1-2mm' ..
V sousedním vláknu (https://www.temnakom...ní-fotoaparátu/) nabídnul člen @RHx možnost nákupu těsnění, potřebuji jen zjistit vhodné rozměry (výšku, zbytek je vcelku jasný). 
Dík za info, fajn den!

• 0

#253 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 11 December 2024 - 16:42:24

Zdravím, jen kvůli mé zvědavosti, jaká je asi tak šance, že bazarový Kiev-88 koupíte s kazetou, která je upravená na 645 formát? :)

Přiznávám se, že mi to nedošlo, svitek jsem posouval na značky dalšího snímku ručně a pak se po vyvolání divil, jak je to možné .. Kdo takovou úpravu může mít na svědomí, ARAX?

IMG-20241207-221714.jpg

IMG-20241207-222222.jpg

• 0

#254 sroub

sroub

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 44 příspěvků(y)
  • LocationKladno
Reputace: 11

Publikováno 11 December 2024 - 21:15:02

Úplně malá není, protože já jsem si svojí kazetu 6x4.5 obstaral úplně stejně. Ale tak kolem osmé fotky se začne zasekávat, a překrývají se políčka.

• 1

#255 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2024 - 07:52:32

Je to asi celé o náhodě, lehce humorné bylo vyzvednutí vyvolaného filmu v místním fotostudiu, kde jsem se na prodejně dohazoval s vedoucím prodejny, zda je kiev-88 opravdu 6x6 formát nebo ne. Ve výsledku jsme měli pravdu v podstatě oba :]
Nu, kdyby měl někdo na prodej 'záda' pro kiev-88 za rozumný peníz, bez úprav a opravdu v 6x6 a za rzoumný peníz, ozvěte se mi, koupím.

• 0

#256 Kankrla

Kankrla

Nováček

• Předplatitel
  • 220 příspěvků(y)
Reputace: 40

Publikováno 13 December 2024 - 09:51:56

Je to asi celé o náhodě, lehce humorné bylo vyzvednutí vyvolaného filmu v místním fotostudiu, kde jsem se na prodejně dohazoval s vedoucím prodejny, zda je kiev-88 opravdu 6x6 formát nebo ne. Ve výsledku jsme měli pravdu v podstatě oba :]
Nu, kdyby měl někdo na prodej 'záda' pro kiev-88 za rozumný peníz, bez úprav a opravdu v 6x6 a za rzoumný peníz, ozvěte se mi, koupím.

Muzu poskytnout. Mam jednu 6x6 kazetu navic.
Mira
  • 0

#257 Kankrla

Kankrla

Nováček

• Předplatitel
  • 220 příspěvků(y)
Reputace: 40

Publikováno 13 December 2024 - 13:19:12

Muzu poskytnout. Mam jednu 6x6 kazetu navic.
Mira
Uz je pryc.
  • 0

#258 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2024 - 17:28:22

Tak jsem to očividně nestihnul, co se dá dělat :) Ozve se případně někdo další?

• 0

#259 sroub

sroub

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 44 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 13 December 2024 - 21:47:16

Vyměním záda od Kijeva za přetěsnění pěny okolo matnice v Bronice S2. Poskytnu i návod, ale nemám na to dík zaměstnání vůbec čas...

• 0

#260 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 16 December 2024 - 15:52:11

Pokud to byla nabídka pro mě, sice bych rád nabídky využil a ač si alespoň svoje skla servisovat umím, do servisu těl a ještě ne vlastních se pouštět opravdu raději nebudu. Takže alespoň já nabídku s díky nevyužiji :]
Ale různých těsnění mám teď dost, takže mohu zdarma poskytnout, pokud bude zájem.

• 0

#261 jmpetzval

jmpetzval

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 647 příspěvků(y)
Reputace: 1,343

Publikováno 16 December 2024 - 16:28:21

Dobry den, ak som vam dobre rozumel a potrebujete  6x6  kazetu na Kiev 80 ( starsie 88?), tak Vam mozem dat ( = darovat na Vianoce :)  1ks , ale bez zaruky na funkcnost (nikdy som to nepouzival), vyzera byt ale  ok, a este Vam pribalim aj torzo tela Kiev 80 (roztrhnuta zavierka, sem-tam chybajuce polepy, nema matnicu, bez sachty, ale casi asi funguju, exponuje :).

Ak mate zaujem, tak prosim napiste mi mail  gye(zav)isternet.sk

Tak jsem to očividně nestihnul, co se dá dělat smile.png Ozve se případně někdo další?

• 2

#262 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 16 December 2024 - 22:39:26

Dobrý den, to je vážně velkorysá nabídka a rád ji využiji, ovšem pouze pokud se dohodneme na nějaké ceně, zadarmo to vážně nechci :].
Psal jsem Vám mail, předem díky za odpověď!

• 0

#263 sroub

sroub

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 44 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 December 2024 - 19:09:14

Pokud to byla nabídka pro mě, sice bych rád nabídky využil a ač si alespoň svoje skla servisovat umím, do servisu těl a ještě ne vlastních se pouštět opravdu raději nebudu. Takže alespoň já nabídku s díky nevyužiji :]
Ale různých těsnění mám teď dost, takže mohu zdarma poskytnout, pokud bude zájem.

Ano, byla pro vás.
V tomhle případě jde jen o výměnu těsnění pod matnicí, je tam nějaká pěna, jakoby hustější molitan, Výměna je poměrně jednoduchá, ale mě živí rozvoz LNG, a teď chtějí pochopitelně všichni topit, takže se z kamionu skoro nedostanu. Snad zvládnu přes vánoce změřit jaké přesně těsnění tam potřebuju, a zkusím se ozvat přes SZ

• 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních