Autor má i stránky na facebooku (https://www.facebook.com/araxfoto), sice moc aktualit nepřidává, ale letos pár příspěvků je (doslova). Takže asi by bylo nejlepší napsat a zeptat se, zde jsou v provozu.
Já zatím s nákupem matnice asi odolám, zítra zkusím nafotit alespoň jeden film ve Varech na kolonádě a uvidím, v jakém stavu celkově Kiev je. Snad budou časy alespoň trochu sedět, s venkovní teplotou to bude na hraně, držte mi pěsti :]
Kiev 88
Publikováno 23 November 2024 - 21:55:41
Publikováno 26 November 2024 - 13:15:20
Omlouvám se za spíše monolog v tomto vlákně, ale věděl by někdo, jaká je vhodná výška těsnění na výměnu ve filmové kazetě? Zkoušel jsem dohledat kdekoliv na netu, ale ve výsledku vím jen 'výška mezi 1-2mm' ..
V sousedním vláknu (https://www.temnakom...ní-fotoaparátu/) nabídnul člen @RHx možnost nákupu těsnění, potřebuji jen zjistit vhodné rozměry (výšku, zbytek je vcelku jasný).
Dík za info, fajn den!
Publikováno 11 December 2024 - 16:42:24
Zdravím, jen kvůli mé zvědavosti, jaká je asi tak šance, že bazarový Kiev-88 koupíte s kazetou, která je upravená na 645 formát?
Přiznávám se, že mi to nedošlo, svitek jsem posouval na značky dalšího snímku ručně a pak se po vyvolání divil, jak je to možné .. Kdo takovou úpravu může mít na svědomí, ARAX?
Publikováno 11 December 2024 - 21:15:02
Úplně malá není, protože já jsem si svojí kazetu 6x4.5 obstaral úplně stejně. Ale tak kolem osmé fotky se začne zasekávat, a překrývají se políčka.
Publikováno 13 December 2024 - 07:52:32
Je to asi celé o náhodě, lehce humorné bylo vyzvednutí vyvolaného filmu v místním fotostudiu, kde jsem se na prodejně dohazoval s vedoucím prodejny, zda je kiev-88 opravdu 6x6 formát nebo ne. Ve výsledku jsme měli pravdu v podstatě oba :]
Nu, kdyby měl někdo na prodej 'záda' pro kiev-88 za rozumný peníz, bez úprav a opravdu v 6x6 a za rzoumný peníz, ozvěte se mi, koupím.
Publikováno 13 December 2024 - 09:51:56
Muzu poskytnout. Mam jednu 6x6 kazetu navic.Je to asi celé o náhodě, lehce humorné bylo vyzvednutí vyvolaného filmu v místním fotostudiu, kde jsem se na prodejně dohazoval s vedoucím prodejny, zda je kiev-88 opravdu 6x6 formát nebo ne. Ve výsledku jsme měli pravdu v podstatě oba :]
Nu, kdyby měl někdo na prodej 'záda' pro kiev-88 za rozumný peníz, bez úprav a opravdu v 6x6 a za rzoumný peníz, ozvěte se mi, koupím.
Mira
Publikováno 13 December 2024 - 13:19:12
Uz je pryc.Muzu poskytnout. Mam jednu 6x6 kazetu navic.Je to asi celé o náhodě, lehce humorné bylo vyzvednutí vyvolaného filmu v místním fotostudiu, kde jsem se na prodejně dohazoval s vedoucím prodejny, zda je kiev-88 opravdu 6x6 formát nebo ne. Ve výsledku jsme měli pravdu v podstatě oba :]
Mira
Publikováno 13 December 2024 - 17:28:22
Tak jsem to očividně nestihnul, co se dá dělat Ozve se případně někdo další?
Publikováno 13 December 2024 - 21:47:16
Vyměním záda od Kijeva za přetěsnění pěny okolo matnice v Bronice S2. Poskytnu i návod, ale nemám na to dík zaměstnání vůbec čas...
Publikováno 16 December 2024 - 15:52:11
Pokud to byla nabídka pro mě, sice bych rád nabídky využil a ač si alespoň svoje skla servisovat umím, do servisu těl a ještě ne vlastních se pouštět opravdu raději nebudu. Takže alespoň já nabídku s díky nevyužiji :]
Ale různých těsnění mám teď dost, takže mohu zdarma poskytnout, pokud bude zájem.
Publikováno 16 December 2024 - 16:28:21
Dobry den, ak som vam dobre rozumel a potrebujete 6x6 kazetu na Kiev 80 ( starsie 88?), tak Vam mozem dat ( = darovat na Vianoce 1ks , ale bez zaruky na funkcnost (nikdy som to nepouzival), vyzera byt ale ok, a este Vam pribalim aj torzo tela Kiev 80 (roztrhnuta zavierka, sem-tam chybajuce polepy, nema matnicu, bez sachty, ale casi asi funguju, exponuje .
Ak mate zaujem, tak prosim napiste mi mail gye(zav)isternet.sk
Tak jsem to očividně nestihnul, co se dá dělat Ozve se případně někdo další?
Publikováno 16 December 2024 - 22:39:26
Dobrý den, to je vážně velkorysá nabídka a rád ji využiji, ovšem pouze pokud se dohodneme na nějaké ceně, zadarmo to vážně nechci :].
Psal jsem Vám mail, předem díky za odpověď!
Publikováno 18 December 2024 - 19:09:14
Pokud to byla nabídka pro mě, sice bych rád nabídky využil a ač si alespoň svoje skla servisovat umím, do servisu těl a ještě ne vlastních se pouštět opravdu raději nebudu. Takže alespoň já nabídku s díky nevyužiji :]
Ale různých těsnění mám teď dost, takže mohu zdarma poskytnout, pokud bude zájem.
Ano, byla pro vás.
V tomhle případě jde jen o výměnu těsnění pod matnicí, je tam nějaká pěna, jakoby hustější molitan, Výměna je poměrně jednoduchá, ale mě živí rozvoz LNG, a teď chtějí pochopitelně všichni topit, takže se z kamionu skoro nedostanu. Snad zvládnu přes vánoce změřit jaké přesně těsnění tam potřebuju, a zkusím se ozvat přes SZ
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních