Řezačka papíru
Publikováno 3 listopad 2008 - 15:51:07
Publikováno 3 listopad 2008 - 17:35:42
Nejprve jsem kupoval v bazaru tu cca 140cm. Kupodivu i přes to, že byla několik let v labu, tak pořád docela řeže.
Je to krapet velký na manipulaci, tak jsem si koupil i tu menší - 65cm. Tu jsem ale hned další den omylem nechal na schodišti činžáku kde bydlím a milí sousedi…no ani jsem si s ní neřízl.
Další kus 65cm za 1000,-kč mi v bazaru k velké spokojenosti koupil kamarád.
Publikováno 3 listopad 2008 - 19:19:52
Publikováno 5 listopad 2008 - 08:04:14
Já mám v plánu něco takového
Ma nekdo nejakou zkusenost s podobnou rezackou? Nebo treba s 450 Intermediate? Jak moc zasadni je u tohodle modelu to "improved squaring bar for true corners" a "scaled production stop"?
Publikováno 5 listopad 2008 - 08:12:35
Tzn. ze neco co bych mel na papiry a zaroven i na pasparty neprichazi v uvahu?Logan je ale na řezání paspart. Zkoušel jsem s ním řezat i fotky, ale nebylo to dobré. Podle mě systém, kdy se řeže proti podložce (kartonu) není na malé gramáže papíru vhodný.
Publikováno 5 listopad 2008 - 09:33:23
Publikováno 5 listopad 2008 - 10:23:56
nevíte někdo o rozumnym způsobu, jak pohodlně řezat role 120cm a nemuset si přitom koupit řezačku za desetitisíce?
Jasně, přijeď s rolí a nařežem. Já ji koupil za dva a tu druhou za litr jsem už nebral...Jestli se v bazaru zas objeví, tak ti dám vědět.
Publikováno 5 listopad 2008 - 13:59:53
Publikováno 5 listopad 2008 - 14:24:54
jkcz: to jsi mě tedy nepotěšil, uvažoval jsem tak, že kvalitní řezačka na pasparty by mohla zvládnout i baryty
používám Frameco MatMaster 860B a s úspěchem řežu i baryty. Takže to jde
Publikováno 5 listopad 2008 - 15:41:41
S Loganem jsem uřezal tak možná 2 fotky (tzn. 8 řezů), a pak už byla podložka tak rozjetá, že už to nebylo ono.
Ale možná je to jenom v rukou, nebo to chce vymyslet nějakou pevnou podložku...
Publikováno 5 listopad 2008 - 17:00:26
Publikováno 5 listopad 2008 - 17:29:36
Publikováno 11 listopad 2008 - 15:02:48
Publikováno 12 listopad 2008 - 07:58:09
Logan je ale na řezání paspart. Zkoušel jsem s ním řezat i fotky, ale nebylo to dobré. Podle mě systém, kdy se řeže proti podložce (kartonu) není na malé gramáže papíru vhodný.
Ten Logan compact mám, na řezání paspart je výbornej. Jen upozorňuju, že maximální tloušťka kartonu, která s tím jde řezat je 2 mm, ale to už jde fakt ztuha a vzniká tím pádem i riziko křivýho řezu.
Má dva nože - šikmej na řezání zkosený hrany a kolmej. čili s ním jde řezat i cokoliv jinýho, než pasparty. Ale j pravda, že je pohodlnější koupit si na normální nepaspartový řezání standardní, tedy nepaspartovou řezačku.
Publikováno 7 únor 2009 - 18:23:54
Řešení:
Dobrá "lámací" kudla (ale lépe s kovovým pláštěm - 100-200,-) - zvláne i 4mm pastaptovací kartón. Větším problémem byla podložka. Zkoušel jsem "originál" od Logana, plexi, Novodur (ten byl skoro dobrý), nejvíce se osvědčila normální krytina na podlahy! Měl jsem zbytek jakési antistatiky (Fatrantis?) ve čtvercích a tak jsem řezal na tom. Mně to plně vyhovuje. Pokud nejste Herkules a ne(pře)říznete i tu "gumu", je vše OK. Nože se netupí, řez se z větší míry "zacelí" - zůstane pouze nepatrný výstupek - což je dobré, protože mírné "zdrsnění" způsobí, že po podložce neklouže řezaný papír.
Největším problémem bylo pravítko...! Mám několik ocelových měřítek (až po 1500mm), ta nejdelší jsou z materiálu cca 4,5-5mm. Kvalitní flahajz! Ale blbě se drží, kloužou po podložce. Protože mě tlačil čas, nezbylo, než koupit
http://www.ceiba.cz/...dukt.php?id=470
a - kupodivu - jsem nelitoval nekřesťanské ceny. Lehké, obratné, výstupky umožňující držení a fixaci proti podložce v různých pozicích, měřítko přesné (byť folie nalepená na hliníku), a HLAVNĚ !!! vespod jsou v drážkách jakési pryžové provázky, takže pravítko opravdu neklouzne! Jednak porcuji pasparty, podlepovací kartón, fotopapíry, jednak řežu "okna" v paspartách... Pro všechny účely vyhovuje. To, že je neskonale skladnější, než řezačka, netřeba mluvit.
Možná náhrada: kolega kutil zajel do firmy, která prodává hliníkové (duralové) profily a zakoupil něco (na metry), co je velmi podobné právě profilu zmíněného pravítka. Správný byl až druhý pokus - první materiál byl tvarově super, ale mazal (měkký hliník vcelku pěkně píše ). Do drážek (3) vsoukal gumovou špagetu a za stovku a snad pět korun má něco, co je velmi podobné mému pravítku. Pravda, bez měřítka, ale ocelové pravítko z Tesca (46,-) je kupodivu velmi přesné a je nerezové(!)
Publikováno 7 únor 2009 - 23:57:11
Publikováno 11 leden 2012 - 10:15:52
meoptu jsem měl a byl jsem s ní spokojený. Bohužel už mě taky opustila navždy. Rozhodl jsem se zkusit něco nového. Dal jsem na doporučení kámoše a koupil si od firmy Dahle tuto: http://www.manutan.c...ve_M891004.html Kámoš fakt nekecal.
Publikováno 11 leden 2012 - 11:54:18
Teraz sa pozerám po rezačkách (aby sa to neopakovalo), rozhodne tým ušetrím (minimálne sám seba).
Publikováno 11 leden 2012 - 12:09:59
Tak úspěšně srůstej!
#23 Jirinol
Publikováno 11 leden 2012 - 13:00:16
Orezávač (ten olamovací) od štvrtka nedoporučujem. Vo štvrtok som orezával fotky a takto to dopadlo (fotené v nedeľu).
Teraz sa pozerám po rezačkách (aby sa to neopakovalo), rozhodne tým ušetrím (minimálne sám seba).
ještě že jsi nemlel maso na karbenátky
Publikováno 11 leden 2012 - 14:27:21
KW Trio je laciná, podle toho vypadá (taková rozhrkaná), ale řez je dobrý a čistý (Foma baryt.). Mají ji i dole u Škody (vůbec je dobré se podívat, co používají v minilabech a vyzkoušet si to). KW se dělají na Áčkové formáty.
Já mám řezačku Dahle. Myslím že je to dobrý kompromis cena, výkon, kvalita. Dahle jsou na Béčkové formáty.
Také dělají tohle: Dahle 00350 (viz. GOOGLE - zkušenost nemám).
Řezačky Znak Malá Skála nemohu doporučit. Konstrukcí jsou podobné Meoptě, ale zpracování bylo dle mojí zkušenosti nedostatečné. Otvory šroubů na vrchní straně řezné lišty neměly začištěné otřepy, proto hrozilo poškrábání spodní strany řezaného materiálu. Průhledné přítlačné pravítko byl kus ustřihlého plexi s nezačištěnými oštípanými okraji. Samotný řez byl nedokonalý a trpěl chlupatostí.
Jinak od nich mám fotorámeček AHEL MARGE (který se tam vyrábí=levněji než u Škody) a ždímačku na papíry. Rámeček má drobnou nepřesnost na spodním pravítku (1,5mm), která naštve, ale dá se s tím vyžít. Ždímačka je skvělá věc.
Publikováno 11 leden 2012 - 15:11:34
Mám z bazaru tu Meoptu véélikánskou, 160cm nebo kolik, ale má problém právě s tou tyčí - tlustší papíry to kouše, když si člověk nedá pozor.
Psal jsem do Meopty, už ji nevyrábějí a ani nemají náhradní díly. To, co koupíte, jsou poslední skladové kusy.
Mám tu 2 otázky:
1. neznáte nějakou možnost jak vodicí tyč skutečně přesně srovnat? Nějaká strojírna třeba nebo tak... nebo ji prostě nahradit, ale to až jako backup solution..
2. Uvažuju o koupi Dahle 554 (http://www.kastro.cz...acka-dahle-554/), vypadá robustněji než ostatní, otázka je jak je to s přesností příložníku a vůbec pravého úhlu? Zkoušeli jste s ní někdo ořezávat kus papíru stále dokola a tím akumulovat a zvětšit chybu pravého úhlu?
mějte se, T.
Publikováno 12 leden 2012 - 11:32:09
Možná by potřebovala nabrousit.
Publikováno 12 leden 2012 - 12:31:47
Publikováno 12 leden 2012 - 13:29:51
Publikováno 12 leden 2012 - 14:12:28
Řezné kolečko je přitlačováno k liště pružinou, takže na přesnosti uložení vodící tyče by zase až tak záležet nemělo.
Možná by potřebovala nabrousit.
Ona ta tyč se dá pootáčet. Tím, jak je prohnutá, se mění úhel mezi lištou a kolečkem a to je podle mne ten problém. V jedné vyzkoušené poloze to funguje, ale jenom na jednom konci, ne v celé délce. Tu tyč můžu taky dostat do polohy, kdy neuřízne pořádně skoro nic...
Publikováno 12 leden 2012 - 14:22:57
No ještě to poštuduju, možná to budu schopnej dát nějak dokupy... Tyč je z plné oceli a je prohnutá do jednoduchého oblouku, to by mohlo jít opatrně srovnat..
Publikováno 12 leden 2012 - 14:23:25
Tu Dahle rezacku mame ve skole...pracuje se s ni dobre, zda se dostatecne robustni. Co se tyce presnosti prilozniku, muzu otestovat az se tam zas dostanu...ale nepozoroval jsem zadne nepravosti
supr, díky za referenci
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních