Časopisy
Publikováno 29 leden 2009 - 16:54:28
Patřím mezi ty, co přečetli skoro všechny ročníky. Nyní je již nemám k dispozici, ale pamatuji se, že tam bylo mnoho rad i odpovědí platných pro dnešek. Tak by jsem rád zajímavé stránky okopíroval a dal k dispozici všem uživatelům.
Publikováno 29 leden 2009 - 17:23:49
Nemá někdo na prodej, popřípadě na zapůjčení ročníky časopisu Československá fotografie??
Patřím mezi ty, co přečetli skoro všechny ročníky. Nyní je již nemám k dispozici, ale pamatuji se, že tam bylo mnoho rad i odpovědí platných pro dnešek. Tak by jsem rád zajímavé stránky okopíroval a dal k dispozici všem uživatelům.
jo, pár kilo jich mám. Neprodám, ale půjčím. Ale přijet si proto ně musíš sám
Publikováno 30 leden 2009 - 12:11:32
Publikováno 10 únor 2009 - 12:25:08
Publikováno 10 únor 2009 - 12:40:06
http://www.bandwmag.com/index.html
neznáte jej někdo na vlastní oči, abych měl reference, než jim pošlu svoje dolary?
Publikováno 10 únor 2009 - 13:09:45
já se zrovna zaobírám myšlenkou, čím nahradit předplatné PhotoArtu (měl své neduhy, ale konec si nezasloužil)
presne tak.. z CZ/SK časopisov sa ako jeden z mala(možno jediny) zaoberal fotografiou a nie len najnovšou super mega tutifruti technikou. BW magazin som v rukách mal, je fajn..ale tá cenu za ktorú som ho u nás videl.. to je už mimo moje možnosti..
Publikováno 10 únor 2009 - 13:17:38
Publikováno 10 únor 2009 - 13:26:57
osobne jsem pred lety vsechny casopisy vypustil, reklamu na kazde druhe strance mit nemusim a informace o technice se daji sehnat na webu. svetla vyjimka byl photoart, necht je mu zeme lehka.já se zrovna zaobírám myšlenkou, čím nahradit předplatné PhotoArtu (měl své neduhy, ale konec si nezasloužil) a asi to vyhraje B&W Magazine:
http://www.bandwmag.com/index.html
neznáte jej někdo na vlastní oči, abych měl reference, než jim pošlu svoje dolary?
doporucuji usetreny peniz vlozit do kvalitni literatury, fotopublikaci se vydava porad dost a dost. At uz v tuzemsku nebo v zahranici. Kdyz zacnu prohledavat Amazon, tak nevim co koupit prvni. V domacich nakladatelstvich je toho taky spousta - Sudek, Reich, nove vydane Mionsi, atd....
O antikvariatech nemluve.
Publikováno 10 únor 2009 - 13:31:04
Publikováno 10 únor 2009 - 13:45:31
kupovat fotopublikace je určitě cesta, ale pro mě o dost míň dostupná, pořád to roční předplatný (do Evropy to posílaj za 60$) je cena jedný knížky, že jo...
Publikováno 20 únor 2009 - 17:41:30
svetla vyjimka byl photoart, necht je mu zeme lehka.
PhotoArt teda definitivně skončil? Je to jisté? Odkud to víte? Nemůžu ho od ledna sehnat, na webu nic nepíšou...
--
Pepa
Publikováno 20 únor 2009 - 20:06:03
PhotoArt teda definitivně skončil? Je to jisté? Odkud to víte? Nemůžu ho od ledna sehnat, na webu nic nepíšou...
Pepa
Photo Art ještě nějaké iniciativy vyvíjet bude. Je třeba hlavní mediální partner šestého ročníku „International Photo Camp 2009“, který bude letos na zámku Hrubá Skála od 26. do 28.6.2009. Časopis v tištěné podobě už ale vydávat nebude.
Publikováno 23 únor 2009 - 22:09:17
Dovolím si přidat linky na pár zahraničních časopisů. Kdybych uměl francouzsky moc by se mi líbilo jejich mutace PHOTA. Časopisy jsou nalezené ze sylabů ITF.
http://fototapeta.art.pl/
http://www.photographer.ru/
http://www.bjp-online.com/index.html
http://www.eos-magazine.com/
http://www.photo.fr/
http://www.fotointern.ch/
Publikováno 24 únor 2009 - 09:11:26
Publikováno 24 únor 2009 - 09:32:52
Proč? Protože lidi právě kupovaly ty sr..ky, kde se píše jen o foťácích, programech a o fotografii nic.
Mě tyhle komentáře docela "baví" - "lidi kupovali ".... Mezi ty "lidi" totiž patříš i ty stejně jako všichni co to komentují. Takže jsou dvě možnosti - buď jste to taky nekupovali anebo je zkrátka a dobře ta cílová skupina tak mrňavá, že to na přežití nestačí (obvykle se udává jako existenční minimum něco přes 3000 prodaných výtisků. raději ale znatelně více).
Mimochodem snaha o prosazení na německém (či jiném zahraničním) trhu mi nepřijde jako zoufalý pokus, ale jako jediná reálná cesta k přežití podobných "tématicky menšinových" časopisů - pokud není dost čtenářů v ČR, tak se na to může vydavatel buď vykašlat anebo hledat další zákazníky a ta zahraniční mutace je věc stojící za pokus. Je ale asi dost bez šance něco podobného zkoušet teprve když se "domácí" verze dostane do problémů, každopádně to je běh na delší trať
Publikováno 24 únor 2009 - 09:41:32
Jinak můj názor na tento časopis je dost rozpačitý - obsahově jistě zajímavé, spousta reportáží z výstav atd., řada zajímavých fotek, to je plus. Jenže kvalita tisku byla tak katastrofální, že se to místy posouvalo až do nepoužitelnosti, kdy člověk mohl jen tušit, jak byla původní fotka pojatá, za úlet pak beru to, že se do mizerné BW přetiskovaly i barevné fotky, tam pak už z jejich původního vyznění nezbylo vůbec nic. Na jednu stranu to lze omlouvat tehdejšími omezenými možnostmi pro tisk, to ale nic nemění na tom, že to přínos časopisu opravdu hodně degradovalo.
Publikováno 24 únor 2009 - 09:44:26
Hele a proč si neděláme vlastní časopis? Třebas v jen v pdfkovem formátu?
noo... to je otázka. jistě to není lehký (už jsem byl u jednoho časopisu a lidi jsou leniví), ale nějakej čtvrtletník či pololetník... že...
Publikováno 24 únor 2009 - 10:05:58
Publikováno 24 únor 2009 - 10:23:26
beztak všechno spějke k otevčení BW školy fotografie
Publikováno 24 únor 2009 - 10:40:33
Publikováno 24 únor 2009 - 10:56:20
PhotoArt bohužel opravdu skončil. Vedl jej Garig Avenasian (omlouvám se, ale asi mu teď právě komolým jméno) a z hodně velké části časopis dotoval. Zoufalý pokus o záchranu, prosadit se na německém trhu mu též nevyšel a tak časopis skončil. Proč? Protože lidi právě kupovaly ty sr..ky, kde se píše jen o foťácích, programech a o fotografii nic...
Máš samozřejmě taky část pravdy, ale pokud je mi známo, tak hlavním důvodem konce PhotoArtu byl krach hlavního (a prakticky jediného) sponzora (teď teda nemyslim Avanesiana )
Publikováno 24 únor 2009 - 11:22:23
všimli ste si pánové, jaká je produkce opravdu kvalitních článků za poslední půlrok? jestli se za pár roků dostanem k vydávání ročenky, budu to považovat za neuvěřitelnej úspěch...
hádám, že témata na běžné články se postupně vyčerpávají - může to být důvodem k jejich úbytku - já bych byl pro fotopovídky, ať už popisné, nebo smyšlené
ročenka?
moc se přimlouvám za to, aby eventuální úvodník patřil krakenovi
Publikováno 24 únor 2009 - 15:54:44
všimli ste si pánové, jaká je produkce opravdu kvalitních článků za poslední půlrok? jestli se za pár roků dostanem k vydávání ročenky, budu to považovat za neuvěřitelnej úspěch...
No ono by možná taky stálo za to přepracovat závěry a zkušenosti z některých velmi přínosných vláken do podoby přehledných článků. Celkem by se tím asi i omezilo opakování některých dotazů. Jenže vážně netuším, komu by se s tím chtělo dělat. A to nemluvím o některých příspěvcích, co se skrývají ve fórech, a přitom jsou to vlastně články(jen tak namátkou vzpomenu některé od Pentaxisty).
#24 Anonymous
Publikováno 24 únor 2009 - 16:04:28
Mno nerad to říkám(zrovna já), ale nějak nám např. skončila Klasikova školka. V posledním díle jest upoutávka na další díl, ale stále "to be continued". A já čekám a čekám... (A teď to schytám)
Jinak souhlas s předřečníky, témata se vyčerpávají a ve fórech jest mnoho zajímavých věcí, které by stály za přepsání do podoby článku.
Publikováno 24 únor 2009 - 20:36:05
dostalo se mi úsečné odpovědi že karel dvořák toho chrlí beztak dost... co na to říct, že?
Publikováno 24 únor 2009 - 21:28:48
Publikováno 24 únor 2009 - 22:45:46
Publikováno 25 únor 2009 - 08:30:17
Proč? Protože lidi právě kupovaly ty sr..ky, kde se píše jen o foťácích, programech a o fotografii nic.
Mě tyhle komentáře docela "baví" - "lidi kupovali ".... Mezi ty "lidi" totiž patříš i ty stejně jako všichni co to komentují. Takže jsou dvě možnosti - buď jste to taky nekupovali anebo je zkrátka a dobře ta cílová skupina tak mrňavá, že to na přežití nestačí (obvykle se udává jako existenční minimum něco přes 3000 prodaných výtisků. raději ale znatelně více).
Mimochodem snaha o prosazení na německém (či jiném zahraničním) trhu mi nepřijde jako zoufalý pokus, ale jako jediná reálná cesta k přežití podobných "tématicky menšinových" časopisů - pokud není dost čtenářů v ČR, tak se na to může vydavatel buď vykašlat anebo hledat další zákazníky a ta zahraniční mutace je věc stojící za pokus. Je ale asi dost bez šance něco podobného zkoušet teprve když se "domácí" verze dostane do problémů, každopádně to je běh na delší trať
Já vím, že mezi ně patřím a tak jsem časopis kupoval. Přiznám se, že ne vždy, protože knihu Příběh fotografie, která vycházela na pokračování mám a ne vždy jsem představené autory hltal. Radami pro začínající fotografy jsem si prošel už dávno tedy opět nic pro mě.
Mutace bohužel vycházela nejdříve v cizím jazyce a pak na konci úplně v koutku byla čeština. Důvod byl, že když dáš v zahraničí český časopis na pult dají ho někam do rohu a moc číšel se tedy neprodá a pokud je na prvním místě třeba ta němčina tak jde do regálu s německými časopisy, tedy zákazník si časopisu s větší pravděpodobností všimně. Jenže pokud je český zákazník zvyklý na první stránku českého textu tak odsunutí nakonec se mu samozřejmě nelíbí. Tedy asi i spoustu lidí z ČR, přestalo mít o časopis zájem.
To jen k tomu, že neříkám mi všichni a nezapočítávám k tomu i sebe.
Publikováno 25 únor 2009 - 08:59:30
Mno nerad to říkám(zrovna já), ale nějak nám např. skončila Klasikova školka. V posledním díle jest upoutávka na další díl, ale stále "to be continued". A já čekám a čekám... (A teď to schytám)
když já su líné jak mrcha a navíc už sem dlouho nebyl pořádně nemocnej a s tim mimíkem k tomu....
Publikováno 25 únor 2009 - 09:15:51
Mutace bohužel vycházela nejdříve v cizím jazyce a pak na konci úplně v koutku byla čeština.
Já taky nepsal, že ten pokus o mutaci udělal konkrétně PhotoArt dobře, spíš naopak. Osobně bych viděl jako perspektivnější než vícejazyčný časopis udělat opravdu dvě verze - CZ-DE, náklady na autory budou beze změny, sazba taky nebude stát dvojnásobek, ale těžko posuzovat. U Photoartu už je to každopádně asi bezpředmětné
Publikováno 25 únor 2009 - 09:20:41
Chápu, že vydávat časopis není v dnešní době jednoduché, ale to neznamená, že já jako zákazník si ho budu kupovat jen proto, aby časopis přežil. Ostatně si myslím, že Photoart měl až příliš velkorysou grafickou kvalitu, která stála určitě mnoho nákladů a přitom z mého hlediska byla celkem zbytečná, protože jsem jej hlavně četl a nikoli "prohlížel".
Co se týče časopisu TK, tak to je myslím utopie. Napsat článek není vůbec nic lehkého a hlavně to stojí spoustu času. Už vidím, jak místní členové píšou každé 2 měsíce desítky článků... Myslím, že takový projekt by skončil po prvním, maximálně druhém nadšeném vydání.
Na druhou stranu bych nezavrhoval myšlenku ročenky, na kterou by bylo dost času. Moje představa je taková, že by shrnula dění na TK za celý rok, tj. uskutečněné výstavy, srazy a jiné významné akce. A to vždy s nějakým komentářem a fotografií. Mohlo by se k tomu vybrat pár zajímavých článků z archivu z toho roku a představení řekněme 2 až 3 fotografů z TK. To celé by na pár stran určitě stačilo a jako hezká vzpomínka třeba na rok 09 by to myslím bylo fajn. A taková ročenka o řekněme 30 stránkách by při 100 kusech stála 35- 55 kč/kus.
Publikováno 25 únor 2009 - 09:58:22
Publikováno 25 únor 2009 - 10:02:46
Publikováno 25 únor 2009 - 10:33:17
První co sem měl na mysli bylo to, že by šlo o "elektronický časopis" ve formátu bez tištěné verze, který by představoval hlavně fotky temnokomorníků v nějakém uzavřeném tvaru pod hlavičkou temné komory. Tedy hlavně fotky s povídáním autora.
Frekvence vydávání by mohla být 1-2 do roka.
Takže má představa je velmi podobná tomu co popsal Standa.
Publikováno 25 únor 2009 - 11:48:57
mě se totok líbíTeď k nápadu vlastního časopisu. Tu myšlenku jsem jen nadhodil ve dvou větách, abych nechal prostor pro ostatní.
První co sem měl na mysli bylo to, že by šlo o "elektronický časopis" ve formátu bez tištěné verze, který by představoval hlavně fotky temnokomorníků v nějakém uzavřeném tvaru pod hlavičkou temné komory. Tedy hlavně fotky s povídáním autora.
Frekvence vydávání by mohla být 1-2 do roka.
Takže má představa je velmi podobná tomu co popsal Standa.
Publikováno 27 duben 2010 - 23:03:16
zatím vyšlo 6 čísel, včera poslední.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
bacha ty PDF jsou docela datově vydatné(kolem 80MB)
więc życzę dobrego czytania/tak přeju dobré počtení
Publikováno 14 září 2010 - 15:42:49
http://www.photodeal.de/index.htm
Zajimave clanky z historie - fotografove, firmy, typove rady, legendarni fotoaparaty - vsechno v jednom. Skoda ze velkou cast tvori (tedy v tech cislech co mam) inzerce, ktera je po par mesicich k nicemu.
Publikováno 17 listopad 2011 - 17:25:56
Publikováno 18 duben 2017 - 10:06:02
Dúfam, že som v správnom vlákne_ dostal sa mi do rúk starý časopis Informatorium - 2 / 1984 - je tam na ca 30 stranách podľa mňa fakt dobrý článok mapujúci zrod a vývoj fotografie. Mám ten článok "prefotografovaný" - A3 skener nezobral ten formát - ak by niekto chcel pdf tak nie je problém - príp ak sa nájde niekto kto by ho zavesil niekde aj pre ostatných. Mierne komprimované pdf má 20MB_
Publikováno 29 květen 2018 - 14:25:27
Má někdo zájem o ročníky Československé fotografie?
Publikováno 29 květen 2018 - 21:25:43
Publikováno 1 červen 2018 - 08:46:16
Otče času, je to krásné vidět, jak se věci mění, stačí 8 let viz tvůj první a poslední příspěvek v tomto vlákně.
Taky mám nějaké ČSF a Revue fotografie (jako předplatitel v jinošském-studentském věku jsem hltal vše, co se fotografie týkalo), už to schovávám snad jen z nostalgie na útlé mládí, ale kdyby o to někdo opravdu moc stál, tak bych se nebránil to poslat dál
Publikováno 1 červen 2018 - 21:26:25
Není to svázané. Bejvalka dokonce z toho pár obrázku vystříhala a následně přešla k digi. Jsou toho dvě přepravky. Kdyby jel někdo kolem, nechť mu to udělá radost. Já jsem to dostal, tak jen posílám dál. Max. kdyby jste nalezli na půdě starej odřenej nejdoucí budík, tak jej nevyhazujte a vemte sebou. Mám jich moc málo.
Publikováno 25 duben 2021 - 12:03:46
Sent from my iPhone using Tapatalk
Publikováno 25 duben 2021 - 20:30:35
Publikováno 26 duben 2021 - 22:26:42
Tak tedy budeme čekat. V českých končinách je to jediné kvalitní fotografické (ne)periodikum, bylo by ho škoda..Informace nemám ale předpokládám, že ano. Vydávaní ukončeno nebylo, původní hustá periodicita 7 - 9 čísel ročne se přehoupla přes čtvrtletník k občasníku. V roce 2018 vyšlo dokoce jediné číslo. Takže bude nejspíš pokračováno v podobném duchu. Max. dvě čísla ročně. Řekl bych.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Publikováno 27 duben 2021 - 06:46:26
Já už to s ním taky skoro vzdal kdysi před asi dvěma lety a ejhle, od té doby vyšla nějaká nová čísla. Další je dle toho jejich facebooku v přípravě. Tak doufejme.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních