PAPÍRY
Publikováno 1 únor 2009 - 23:41:58
Jak jsem již psal v předchozím příspěvku, začínám pracovat s barytama a zajímaly by mne Vaše zkušenosti s různými typy papírů. Čim se od sebe liší, proč pracujete právě s tímto typem, kolik stojí, popř. kde se dá levně sehnat.
Já jsem vyzkoušel prozatím jen Ilford FB IV MG a Foma Warmtone Classic. Oboje se mi velice líbí. Jenže ty Ilfordy jsou na muj vkus trochu drahé (do teďka jsem asi rok zvětšoval na jejich RC- tam je ta cena ještě snesitelná, ale u těch barytů je to hrůza).
Ta Foma má takový zelenohnědý nádech a ně některé záběry se hodí výtečně.
Teď jsem koukal na stránky FotoŠkody, kde inzerují fotopapíry Adox- máte s nimi někdo zkušenosti? Zdá se že vycházejí nejekonomičtěji a- co mi přijde dost zajímavé- jejich baryty jsou levnější než jejich eRCéčka...
Chystám se v úterý do Prahy a chtěl bych si udělat zásobičku materiálu, takže ocením jakýkoliv tip. Ještě by mne zajímalo, kde papíry nakupujete- všichni tvrdí, že je u Škody poněkud draho, ale o ničem jiném nevím...
Díky.
Publikováno 2 únor 2009 - 01:53:57
Nakupuju je u pana Šilara, je rychlý, levný a velmi solidní obchodník.
Odkaz:
tu
Tož to je můj pohled na věc. Opatruj sa a přeju dobrý výběr.
PS: Nekdy stačí aji funkci "hledat", už sa teho tady napsalo kvanta a vše již bylo napsáno.
#3 Anonymous
Publikováno 2 únor 2009 - 08:26:26
Publikováno 2 únor 2009 - 10:15:16
ilfordi sou fajnová kvalita, rozhodně to stojí za to aspoň zkusit, ale třeba krakenovi vokna nebo ty moje ksichtíky bych na to rozhodně nedělal...
Publikováno 2 únor 2009 - 11:41:23
Co se týká papírů značky ADOX, tak už jsou tu na ně 3 vlákna. U Škody vedou typy MCP a Vario classic FB s možností okamžitého nákupu. Kompletní sortiment ADOX a delší dodací lhůty se zase nabízí u mě na webu.
Publikováno 2 únor 2009 - 17:18:19
Publikováno 2 únor 2009 - 21:53:16
Já myslel spíš něco jako: Měl jsem takovej negativ a použil jsem tenhle papír a- naprostá paráda!
Vlákno o Adoxech jsem přehlíd a přiznávám: mea culpa! Asi si koupim 10 lesklech a 10 matnejch barytů a matný eRCéčka, abych moch taky přijít se svojí troškou do mlejna...
Každopadně všem dík a těšim se na další postřehy.
BTW- víte někdo o něčem podobném, jako je Fomatone Classic?
Publikováno 14 únor 2009 - 00:05:25
Ptal jsem se u Škodů, anžto maj ADOXy, který podle webu pololesk -nebo polomat?- dělaj, ale tvářili se, ADOX dodává jen lesk nebo mat, tak nevím, prstě zatím nejsou a v dohledné době mít nebudou.
Máte někdo nějakej návrh?
Publikováno 14 únor 2009 - 08:35:04
Dodělal jsem staré Agfy RC semi-gloss a hledám náhradu, netušíte na co kouknout? Já vždycky dělal na lesklý, ale měl jsem jednu krabici 40x30 polomat a teď na ně (nějakým skoro až omylem) došlo - a zalíbily se mi moc. Bohužel trochu pozdě...
Ptal jsem se u Škodů, anžto maj ADOXy, který podle webu pololesk -nebo polomat?- dělaj, ale tvářili se, ADOX dodává jen lesk nebo mat, tak nevím, prstě zatím nejsou a v dohledné době mít nebudou.
Máte někdo nějakej návrh?
zkus Ilford Express s povrchem pearl. Jsou fantastický. Na pohled vypadají velmi luxusně...
Publikováno 14 únor 2009 - 08:57:27
zkus Ilford Express s povrchem pearl. Jsou fantastický. Na pohled vypadají velmi luxusně...
Díky za tip, zkusím, jen ještě jeden dotaz - našel jsem označení pearl a velvet, je to totéž? Ne jednom e-shopu mají povrchy lesk a velvet, na dalším lesk a pearl...
Publikováno 14 únor 2009 - 14:07:31
Díky za tip, zkusím, jen ještě jeden dotaz - našel jsem označení pearl a velvet, je to totéž? Ne jednom e-shopu mají povrchy lesk a velvet, na dalším lesk a pearl...
jestli je to úplně to samé se neodvážím říct, ale možná jo. Minimálně si bodou velmi podobné. Když se kupoval ty svoje, tak na obalu bylo "pearl"
Publikováno 14 únor 2009 - 15:45:53
Publikováno 1 duben 2009 - 22:06:28
Jaké papíry jsou tedy soudobým ekvivalentem? http://www.fotoskoda...t-30x4025-35750 tohle, nebo něco jiného? Nebo doporučíte něco podobného ze stáje Ilford?
Dělal jsem standardním Fomatolem LQN a vesměs to budu mít na Deltu 400 a HP5+ ...
Publikováno 2 duben 2009 - 07:25:46
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních