dodoxbb, on 27 Dec 2018 - 22:47, said:
keko, on 27 Dec 2018 - 21:27, said:
Ja som povodne stavar. Teda presnejsie - diplomovany stavebny vyrobar. Technologia betonu je obor, s ktorym som pol dekady zaspaval ...
Jachtu z betonu ide postavit. Ale umiesat tu spravnu zmes nie je az take jednoduche. Preto je to asi slepa vetva.Nastastie, beton pre ucely fotokomory nemusi mat skoro ziadne specialne vlastnosti. Staci ho totiz natriet niecim vodonepriepustnym. Skoro idealne sa na to hodi epoxydova zivica, Taka sa da zohnat za par supov.
Ked ale clovek zisti, aku moc mu epoxydova zivica dava, zisti, ze skelet vane moze urobit z cohokolvek. Paiier z krabice od topanok nevynimajuc.Alebo staci zamiesit preosiaty kremicity piesok s epoxydovou zivicou, ktoru potom nanesie na skelet zo sadrokartonu, dreva, rabitzoveho pletiva ....
Ale iba zvarany novodur je to prave. Novodur odolava vsetkym kyselinam, ci zasadam. Taka foto chemia mu neublizi ani za mak. Je lahko udriziavetlny, i lahky, co do hmotnosti. Preto si myslim, ze v duchu tradicii a cistoty analogoveho prostredia je to jedina spravna cesta.
Keko, neboj, betón ma asi ako jediné riešenie ani nenapadol
![]()
. Práve aj mňa najviac oslovuje riešenie zváraním z plastu. Neviem, či je to novodur, teraz to firmy robia z nejakého polyneviemčo, ale určite to bude odolné vode a chémii. Všetky tie riešenia vyrobiť to domácky majú dve nevýhody - prácne a hlavne tiež pomerne drahé... asi je rozhodnuté, oceán neoceán, idem do plastu
![]()
Dodo, prosim ta, ked budes bastlit tie misky, tak vies sem dat odkial si kupil material a ako si to cele urobil ? (kde si kupil, co,etc..) Riesim podobnu vec a trochu v tom tapam. Dakujem