Tak já bych konečně třeba rozjel nějakou tu spolupráci, jak se o ní mluvilo, krátkej filmeček at na 8mm nebo 16mm. Resp. 8mm si dokáže jakžtakž každej doma udělat, 16mm je horší, dražší co se materiálu týče, problematičtější s vyvolánínm, etc. Jinak co se Barrandova či ČT týče, tak ty dělají jen negativ 16mm. Inverze ne.
No tak já bych klidně šel do společnýho projektu!
no a co se týče tý 16ky tak si myslím že by se dalo dotáhnout domácí zpracování až do laboratorní podoby. Já se do toho pomalinku dostávám.Už mám kameru, (zatím jen pujčenej) tank, a známýho ve fomě kterej je vysokoškolskej chemik a třeba by sehnal i nějakej ten matroš nebo specielní lázně kdyby se mělo točit něco většího. Ono točit uměleckej film na 8mm mi nepřijde uplně nejlepší. Přecijen 16ka je šestnáctka.Má dvakrát větší rozlišení, seženeš na ní lepší skla. atd.
Ještě bych se teda rád vrátil k tomu vyvolávacímu válci. tenkrát se o něm horlivě debatovalo. Pokud to někdo máte už nějak vymyšlený tak bych se to podle nějakýho nákresu pokusil u sebe vyrobit, pak bych vám to pujčoval.Filmy jsou totiž 30 metrů ale do tanku narvu jen 10 což je značně deprimující protože nevim jak se strefim s roztřižením, abych nestřihl do okýnka který zrovna budu potřebovat.

No a ještě pokud by se mělo tvořit něco velkýho tak by to chtělo vymyslet ozvučení filmu, o čemž nemám ani páru.