jmpetzval: děláte krásná "kolodia", díval jsem se co máte na webu, prostě nádhera, tomuto bych se chtěl v budoucnu alespoň přiblížit.
Jinak kolodiování se budu věnovat tento víkend, udělám si čas. Mám koupeno už asi půl roku 2.5 litru eteru za "akčních" 900kč, takže budu míchat kolodium z tohoto nejdříve, potom vyzkouším tedy izopropyl-děkuji za informaci.
Ještě bych se chtěl zeptat na možnosti materiálů desek. Černě lakované desky se mi zdají sice praktické, ale z hlediska ušlechtilosti materálu je sklo prostě někde jinde, k tomuto procesu mi plech moc nepasuje. Černé hladké sklo se prakticky nedá sehnat, dokonce jsem byl letos na jaře se známou(vitrážistkou) kvůli sklu na sympoziu skla TGK, ale kromě informací jsem nic nedovezl, je to problém. Díval jsem se, že nějaká černá skla prodává Mamuth-photo, ale netuším proč, mi to neukazuje ceny ani nejde vložit do košíku nic, zkoušel jsem se i přihlásit, ale nefunguje to, nevíte proč? Takže, jaké jsou možnosti nákupu černého skla, popř. jak pracovat s čirým sklem, je černý samet jediné řešení, má někdo něco vyzkoušené ohledně tohoto, je mi jasné že si můžu všechno vyzkoušet, ale z tohoto důvodu používám internet, abych získal informace od zkušenějších. Asi se vám zdá, že řeším nepodstatné věci(sklo, pech, ...) a nějaké výsledky nikde, uznávám, ale já musím mít prostě jisté věci nekompromisně dořešené, být informován abych se posunul dál, takže řeším i takové pro někoho zbytečnosti, díky za pochopení.
...chino...