...vidím že neleníte a kolodiem nešetříte pánové, všechna čest! Já už hodlám taky tento víkend nasát plnými doušky vůni étheru, konečně. Budu zkoušet nově dovezený záblesk strobex, dneska jsem ho poprvé zkušebně odpaloval, generátor je na 5000W, jenomže mi to při plném výkonu vyhodí pojistky(než se generátor plně nabije), výbojka jde odpálit pouze na 3/4 výkonu, tzn. nějakých 3700W teoreticky, bude s tím ještě nějaká práce, ale fungovat by to mělo. Výbojka-trubice je dlouhá 1.6m, generátor váží 128kg, byl to docela adrenalin to poprvé odpálit, těch 5000W už budí respekt.
Taky mám nový stan půdorysně 1.8x3.6m, ale bude chtít doladit světlotěsnost, ještě jsem ho ani nesložil a už se mi něj dneska stihlo vylít víno(nejspíš rybízák) z roku 1937, litrová lahev, ručně zadrátovaný korkový špunt-zcela nečekaně samovolně vyletěl, tu lahev jsem uložil na trám asi před deseti lety, obrovská náhoda byla, že jsem byl zrovna asi čtyři metry od toho, než jsem zjistil co se vlastně stalo tak se asi třetina vylila, stan už má tedy vůni rybízu ročník 1937.
Už se těším až něco zase budu fotit, sezona právě začíná, nechť teče kolodium proudem...