Ked vies co je problem, ak chces napravit, tak uz je iba jeden krok. Preco zapasis so skoro nefunkcnou chemiou? Ved vsetko je relativnel lacne a absolutne dostupne. Svetlo? Neviem teraz co pouzivas, ale co mate v atelieri, to je skoro nuklearna zbran. Moje stvetla su omnoho skromnejsie: besky 2x400 Ws, 600Ws. 2x1200 Ws, z hora stale svetlo 2x8x180W/ 5500K ziarivky v dvoch softboxoch. Na blesky spravidla nepouzivam ziadne difuzory a pouzivam svetle pozadie. V jednom case pred kazdym fotenim som urobit nastavenie svetiel s pruzkovou skuskou na skusobnu dosku. Teraz uz viem aj ked ma zobudia v noci.
Ale vsetko je nepodstatne, Milos. Tvoje obrazy su viac ako nadpriemer aj napriek ktomu, ze na moje gusto su niektore opravdu mierne tmave, a srackove chmeie ani som nezbadal a ani to mi nevadi, ze par dosak mas divne poliate. Este dvadsat rokov mozes takto pokracovat...
Neviem tak dat sem obrazy, ako Ty, tak preto take velke zaroven male, a len tak malo ambrotypie 24x30cm, kolodium vlastna modifikacia Lea 3
Nech sa dari priatelu a davaj sem aj nadalej ci viac kolodiovych obrazov. Mam z nich radost.
.