cross process se tady už někde řešil, ale ne z tohoto hlediska (který film se hodí).
Ty agfa diáky, které tady zmínil Prox, jsou na cross celkem dobré (jsou to určo ty Agfachrome 100RS expirované v roce 92, že). Nelezou z C41 ale nikterak moc divoce
agfa1, tak tomu občas pomáhám tím, že je nechám před exponováním stát měsíc na slunci, popř s nimi vyvádím různé jiné hovadiny.
agfa2Crossoval jsem prošlou Sensii - vyšla moc krásně
sensia tak nějak do žluta

Provie byla taky celkem fajn.. tak dávala sytější odstíny některých barev v jistém tónu (červená, zelená, fialová). Ale nebyla moc prošlá, tak to nebyl žádný ectrém. Minulý týden jsem crosnul 10 let prošlou Provii 400 (zase nechaná na slunci).. barvy měla lechce cool, ale už hodně zrnila (přeexponovával jsem ji o 0,5EV, ale chtělo to asi spíš o 1-1,5EV).
S crossem ektachromu mám špatnou zkušenost.. tady neplatí pravidlo přeexponování, takže mi to vylezlo hodně přeexp. Někde se uvádí, že kodaky by se měly pro cross spíš podexponovat (platí to prý i pro ekta64.. ten tuším táhne do modra.. (asi crossovali 64T)). Btw. s tou agfou mám nejlepší zkušenosti exponovanou tak nějak normálně 100-90ASA.
na netu jsem kdysi někde sehnal nějaké počteníčko o jednotlivých filmech na cross, ale to info mi přišlo takové jalové :/
Hodně crosslých obrázků se dá najít na www.flickr.com
btw. ještě doplním fotku crossového guru Jana Mlčocha
Astia, díky němuž jsem se dal na tuto ideologii i já.