Emofin až do dna
Publikováno 14 prosinec 2010 - 17:21:16
Jedine, kdy jsem prednamacel, bylo v pripade Rollei R3. No a potom pri rotaci s Rodinalem.
Jinak Radime bud zcela v klidu, taky volam s pres rok starym Emofinem a s nejakymi svitky a plany na kontu bez pozorovatlene zmeny ve vysledku. Asi to fakt bude, jak psal Erik Kurach. Ato sice, ze Emofin lze pouzivat az do objemoveho vycerpani lazne a na uvadenou zivotnost a kapacitu nehledet Coz ho stavi do vyjimecne pozice a razantne snizuje vyslednou cenu za vyvolani.
Publikováno 15 prosinec 2010 - 08:20:22
Emofin je jeden z mála způsobů, jak s uspokojivými výsledky vyvolávat filmy Rollei, založené na materiálu pro letecké snímkování (80S, SP200, 400S, IR). Bohužel tyto filmy nutně potřebují přednamáčení, z důvodu antihalační vrstvy, která se uvolňuje v první (jakékoliv) lázni. Pokud se, podle doporučení výrobce Emofinu, nepřednamáčí, je první lázeň velmi rychle plná nečistoty.
Publikováno 15 prosinec 2010 - 10:31:30
Mohu potvrdit, mám namícháno 2x 1/2 litru (ještě ze starého balení Emofin Liquid) už víc jak rok a vyvoláno v tom 18 filmů.
Emofin je jeden z mála způsobů, jak s uspokojivými výsledky vyvolávat filmy Rollei, založené na materiálu pro letecké snímkování (80S, SP200, 400S, IR). Bohužel tyto filmy nutně potřebují přednamáčení, z důvodu antihalační vrstvy, která se uvolňuje v první (jakékoliv) lázni. Pokud se, podle doporučení výrobce Emofinu, nepřednamáčí, je první lázeň velmi rychle plná nečistoty.
A vadí ta nečistota? Můj Emofin připomínal bažinu (fomácké svitky a podobné chuťovky) a fungovalo to furt krásně.
Publikováno 20 prosinec 2010 - 10:24:06
Publikováno 20 prosinec 2010 - 10:45:23
Publikováno 25 březen 2011 - 17:35:53
Publikováno 25 březen 2011 - 18:06:51
Publikováno 25 červen 2018 - 09:16:20
Já znám tuhle je to asi starší verze téhož. Někdy to ale umí vyprodukovat naprosto nesmyslná numera, doporučuji výsledky kontrolovat.Doporucuji zde vyborne pocitadlo vyvolavacich dob:
http://www.phototec....ag_erechner.php
Ani ne osm let za námi a odkazy nefungují, kruci.
Publikováno 26 červen 2018 - 07:52:43
EMOFIN považuji za ideální vývojku, která se na komerčním trhu v historii objevila. Možná ještě KODAK HC 110, což je orthodoxní tradice VF fotografie. EMOFIN byl testován ve švýcarské laboratoři technické fotografie jako bezkonkurenční vývojka s ideálním poměrem ostrost/kontrast pro zvětšování extremně velkých zvětšenin z kinofilmového formátu 135/36. Ekologicky direktivně modifikované vyvolávací srágory stojí uctivě v pořadí v síni..... S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik
Publikováno 29 červen 2018 - 10:23:02
Kolego Eriku, VF nemám. Ale i přesto nedám na HC-110 dopustit a čvachtám v ní kino i svitek. Při správných světelných podmínkách a více naředěná, je pro mě nenahraditelná. Do lesa a starých baráků D-76. U vody, na sněhu, nebo všude kde mi jde o polotóny a výše tak nasazuji právě HC-110. Možná si to jen namlouvám, ale již dříve jsem si všiml, že vývojky s metolem mají ty světla nějaká mrtvá.
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 2 návštěvníků, 0 anonymních