výroba krytky tlr
Publikováno 17 říjen 2009 - 20:48:58
jedná se mi o dvě skla pro c330 a než začnu frézovat bukové dřevo či douglasovu jedli která je na půdě - třeba to někdo vyrobil jednodušeji
koupit dvě krytky na jednotlivé objektivy a nějak je spojit nebo používat pro každé sklo zvlášt jednu - tomu bych se rád vyhnul
#2 Anonymous
Publikováno 17 říjen 2009 - 20:57:28
nezkoušel to někdo?
jedná se mi o dvě skla pro c330 a než začnu frézovat bukové dřevo či douglasovu jedli která je na půdě - třeba to někdo vyrobil jednodušeji
koupit dvě krytky na jednotlivé objektivy a nějak je spojit nebo používat pro každé sklo zvlášt jednu - tomu bych se rád vyhnul
Promin Radime ale nebylo by lepsi kdyby sis je koupil? Nebylo by lepsi ten cas co tim stravis venovat praci a za penize si pak koupit krytku a jeste neco treba balik filmu?
Publikováno 17 říjen 2009 - 21:15:36
Nemyslim to zle, samozrejme, ale musel jsem to rict....
Publikováno 18 říjen 2009 - 10:53:42
Publikováno 18 říjen 2009 - 11:09:55
nebudou zatěžovat tento webový prostor
Publikováno 18 říjen 2009 - 11:25:41
a po sdlábnutí půl kachny ještě dodám, že tedy pro příště moje myšlenky ohledně krytí objektivu, volání filmu jakýms udělátkem, sušení filmu ve vyrobené pomůcce...... už si to nevybavím ohřevy, větrání, závěrka na dřevák
nebudou zatěžovat tento webový prostor
A není to škoda? Co když některý z techhle výmyslů v ostatních zažehne vynalézavého ducha a povede k nějakému rozumnému výsledku?
Publikováno 18 říjen 2009 - 12:08:48
Publikováno 18 říjen 2009 - 12:11:54
toz jako samozrejme mate pravdu, ale jen potud, pokud se na to divate uhlem pohledu nekoho jako jsem je nebo asi i vy, kterymz jest povetsinou pro takove kuteni lito vynalozeneho casu a usili. Pak jsou ovsem i jini jedincove, a neni jich tu zrovna malo, pro ktere je podobne kuteni bastleni a vynalezani soucasti jejich identity. Krytka na sklo vam treba muze pripadat jako kravovina, ale az budete potrebovat ubastlit neco co se na ebay koupit neda, budete radi, ze je tady tenhle typ koumesu a kutilu domacich pritomen. Krytku a podobne drobnovyrobky bych proto bral jako nutnej invencno-manualni tenink...
Nemluve vo tom, ze sledovat co vsechno jsou lidi schopny vymyslem, zkonstruovat a uvest do chodu je kromobycejne povznasejici at uz se jedna o krytku na vobjektiv nebo treba stetku vod hajzlu na dalkovy ovladani
Publikováno 18 říjen 2009 - 12:35:22
P.S. Na srazu nam Acer ukazoval velkoformatove plne funkcni sklo vyrobene ze dreva. Nadherny kus prace. Zrovna Dany se nad nim rozplyval snad nejvic...
Publikováno 18 říjen 2009 - 19:04:39
Publikováno 18 říjen 2009 - 19:43:15
proč nekoupím, ale udělal bych? může za to myš, hádám
někdo vydělá koruny myší - věnuje dvě hodiny v neděli myši, ta mu vydělá peníze a stejnou myší objedná několik krytek a filmů za ty vydělané peníze a možná ještě zbyde
to není můj případ, volný nedělní čas nemůžu strávit vyděláním peněz, protože kameninové obchody (ty normální) jsou zavřené a prodavači i zákazníci doma
mám dřevo opravdu rád - krytku už mám a kdybych věděl, že že zmíněná jedle půjde frézovat tak dobře, tak mám už krytek víc, třeba na dřeváka
zbývá povrchová úprava, zavolám kvůli volbě lazury kolegovi lakýrovi
případným zájemcům ještě dlužím nějaké obrázky z dnešního odpoledne:
na začátku bylo dřevo:
dál už to znáte:
co by se vám k práci mohlo hodit je kotoučová bruska, taky se dá koupit, tuto jsem si vyrobil sám před pár lety
zdravím všechny fotografické pracovníky a ty dřevozpracovávající dnes zejména!
Publikováno 18 říjen 2009 - 20:08:35
Publikováno 18 říjen 2009 - 20:11:40
Jo a ani ja o vikendech nevydelavam, ac pracuju s mysi, tak se ji snazim venovat jen ten pracovni tyden. A jinak kutim vic, nez si myslis.Mimochodem si vzpomen, jak jsem tu dostal nadano za externi vetrak ke zvetsovaku...
K tematu. Nebude ti ta krytka casem padat, nestalo by za to vylepit vnitrek sametem, abys treba neodiral objektivy?
Publikováno 18 říjen 2009 - 20:16:05
mohl by sis na to otevrit zivnost, potreboval bych x nestandartnich krytek
Publikováno 18 říjen 2009 - 20:40:34
Publikováno 18 říjen 2009 - 20:44:43
Když bude padat stačí zamočit .Je to jako s krumpáčem.Bohužel každý víkend věnuju stavbě domu svépomocí...radši bych kutil.
zamoceni asi nebude pro fotak moc koser
Publikováno 19 říjen 2009 - 06:08:42
Publikováno 19 říjen 2009 - 07:58:31
Publikováno 19 říjen 2009 - 11:01:02
co se týká tohohle posleního nápadu:
krytku lze z pohledu upevnění udělat třemi způsoby
a) na těsno - kruhy ručně bez šablony frézované nejsou přesné = když to trefíte tak krytka bodově nepravidelně drží po obvodu objektivu a než se to ochodí...
kruhy udělat s vůlí = uvnitř se vylepí čímkoli vhodným - asi nejlepší řešení co už zaznělo
c) udělat to někde mezi a krytku oblíbeného širokáče jistit šňůrkou okolo komory - jednoduché a stoprocentní
zahloubení jsem udělal asi 10 mm tak místa dost pro všechny varianty
nechci živnost na krytky poněvadž s takovou strávíte od výběru třicetileté jedle na půdě až po broušení asi dvě hodiny, ale pro vlčáka bych nějakou udělal, když si bude přát
asi tu verzi s vůlí, poněvadž těžko kvůli tomu posílat objektiv na zkoužku do naší garáže
Publikováno 20 říjen 2009 - 15:09:11
Publikováno 9 červen 2011 - 22:22:50
Publikováno 10 červen 2011 - 08:27:16
krytka nic nedělá (dřevo bylo čirou náhodou desítky let vyschlé) a slouží dobře jinak tohle dřevo je takové křehčí, přitom houževnaté, ale když vydrží při vlastní výrobě, tak pak už bez problému
plánovitě bych to dělal asi z buku tuším jde frézovat o něco líp
Publikováno 10 červen 2011 - 14:01:55
Publikováno 10 červen 2011 - 14:17:34
napiš mi na mail v profilu rozměry a adresu a nějak to příští tejden pořešíme
ideální by byl kurýr nebo to dám do pošty
Publikováno 10 červen 2011 - 20:16:29
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních