Kolegové osmičkáři, založme tradici.
Pojďme na přelomu roků , každý ve své lokalitě kde zrovna budete, kdykoliv od 31.12. do 3.1., natočit time-lapse záběry. Téma, styl, způsob je na vašem uvážení. Jedinými podmínkami budiž následující:
- záběry musí být pořízeny venku, tj. žádná grafická animace
- frekvence snímání obrázků jakákoliv jiná, než "normální", musí se jednat o "time-lapse"
- materiál černobílý nebo barevný
- Super 8 nebo Normal (Standard) 8,
- "jedna cívka", tj. 15 metrů v případě Super 8, nebo 20 metrů v případě DS/Normal 8.
Exponované a vyvolané filmy zhromáždíme u mne, pokud možno co nejdříve po 3.1. Pokud někdo nemá možnost domácího volání, dejte vědět ve vlákně nebo SZ a po domluvě buď já nebo RED film zpracujeme.
Shromážděné filmy sestříhám, ozvučím, otitulkuji, kontaktně zkopíruji na jednotný formát (Super8) pro účely promítání (na srazech, setkáních, veřejných promítáních atd. Dále převedu do elektronicky promítatelné podoby a zašlu všem zúčastněným na DVD.
Poplatek za účast na projektu nevybírám. Účastníci vloží do projektu materiál, čas a nápad. Můj vklad je kromě mého příspěvku též chemie na zpracování, vlastní zpracování veškerých příspěvků, střih a ozvučení, kopírování, převod na DVD a distribuce.
Premiéra filmu se uskuteční na jarním srazu TK 2011.
Prosím vážné zájemce o účast na projektu hlašte se ve vlákně.
Něco málo o time-lapsu a jak na něj (bohužel zatím pouze v angličtině)http://en.wikipedia....wiki/Time-lapse
Předem děkuji za účast a time-lapsu zdar!