Možná, že spíš by bylo lepší zkusit DS8, než blbnout s naplnováním kazet, ale to chce nějak zprovoznit Quartzky a nebo něco nobého koupit. Mám dvě Quarzky a ani jedna pořádně nejde. Někdy před rokem jsem viděl prodávat u Pazdery nějakého cívkového (možná i motorkovýho??) Nikona. A nebo Canon Scoopic... něco takového bych si na DS8 pořídil ale blbě se to shání.
Budu mít zase od víkendu Quarzku s výměnnými objektivy v super stavu (od otce, já sám jsem jí ale použil ještě někdy po roce 1990 a provedl údržbu, takže za ni celkem ručím), navíc mi dorazí jedna Quarzka se zoomem. Nicméně ale i přes to moc s DS-8 nepočítám. Ony ty kamery jsou relativně dobré, jenže omezení je taky nemálo. Navíc mi dost vadí to, že to je nechutně těžké - "kompaktní" kazetovou Super 8 klidně strčím do fotobrašny jako doplněk k foťákům, u té Quarzky je to ale už docela problém. Někdy je potíž i omezená doba snímání (kvůli "péru"). A blbé je, že alternativ je velmi málo a navíc třeba známý Canon DS8 je pro moje potřeby taky docela monstrum dělané na 30,5m cívky - pro někoho super, ale pro mě spíš vada.
Prostě mi z toho vychází, že i přes jisté výhody formátu DS8 se radši budu trápit s navíjením kazet, případně zkousnu vyšší cenu kazet - celkově je to perspektivnější...