Přejít na obsah

Fotka

Ilford Surveillance filmy

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
853 odpovědí na toto téma

#451 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 9 November 2010 - 16:56:14

Teď čtu v té tabulce že to máš v teplotě od 21 st. Já to měl mezi 19-20st., myslíš že vtom bude problém? :wink:

Myslím, že ne.
Co tak tvrdší papír nebo jiné nastavení skeneru?
  • 0

#452 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 9 November 2010 - 17:02:54

Co třeba takhle?
A to jsem ještě nehýbal s křivkama, jen jsem roztáhl roztáhl jasy na celý rozsah a dal vyšší procento bílé (Vuescan).

Vložený obrázek
  • 0

#453 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 10 November 2010 - 06:47:54

Mám mizernej skener,ale hlavně ten negativ mě přijde mdlý. :wink:
  • 0

#454 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 16 November 2010 - 01:19:12

Do své sekce "Village of Shoreham" jsem přidal pár cvaků z místního kostela
  • 0

#455 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 16 November 2010 - 01:27:18

závěr pro mě je jasnej.

pé čtyři do interiérů osvětlených přirozeným světlem, do noční ulice, do obtížnejch světelnejch podmínek. Neříkám, že to nejde jinde a jinak, ale toho materiálu je škoda. Koupat v Rodinalu 1+25 od 7 do 20 minut podle toho, kam až si potřebujete posunout světla, a podle toho, jak moc jste film záměrně pod- či pře-exponovali. Ať jsem s tím filmem dělal co jsem dělal, ještě se mi nestalo, abych neměl kresbu ve stínech.

Ze začátku jsem se bál převolání. První 3 - 4 kousky filmu jsem měl podvolané. Obavy zbytečné. Jak jsem psal výše. Dojit!

Zrno v Rodinalu krásné, pravidelné, ostré, obzvláště v podání MD Rokkorů :-)

Ještě se chystám na kousku filmu vyzkoušet jirinolovu kombinaci xtol+kapka rodinalu.
  • 0

#456 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 16 November 2010 - 13:04:00

máš ty fotky z kostelíka zajímavé, šnečku. A jsem zvědav na tvé další máchací pokusy a na to, jak se ti to bude jevit oproti rodinalu. Že P4 třeba pořádně provolat, vím, nebát se toho.
  • 0

#457 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 16 November 2010 - 13:23:30

máš ty fotky z kostelíka zajímavé, šnečku. A jsem zvědav na tvé další máchací pokusy a na to, jak se ti to bude jevit oproti rodinalu. Že P4 třeba pořádně provolat, vím, nebát se toho.

do konce týdne snad něco nacvakám, dneska snad po týdnu trochu vylezlo slunce, k tomu krásný těžký mraky, snad se dostanu odpoledne chvíli ven...
  • 0

#458 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 16 November 2010 - 13:53:59

aha, takže tu deku a mrholení jsi sem poslal ty, ale bylo tu krásně docela dlouho :twisted:
  • 0

#459 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 16 November 2010 - 14:27:24

ale k tématu: chystám se vyvolat P4 nafocené po setmění venku v plenéru, za osvětlení pouze loučemi v rozích výřadu na louce. Nemít sklo světelnosti 1,2, ani bych si neškrtl. Jsem zvědav, jestli na filmu vůbec něco rozeznatelného bude (byly to šílené časy z ruky), budu to určitě dojit tak hodinu :wink:
OT: 5x sláva možnosti nasadit rokkory na tiki 4/3, takové krátké telátko eq.1,2/100 se do temného lesa moc hodí. :twisted:
  • 0

#460 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 16 November 2010 - 14:55:03

Jsem zvědav, jestli na filmu vůbec něco rozeznatelného bude (byly to šílené časy z ruky),

nedávno tu tuším archenar nakousl téma kouzlo dlouhých expozic :twisted: občas z takovýhle podmínek vyleze kouzelná věc...
  • 0

#461 panpriatel

panpriatel

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 443 příspěvků(y)
Reputace: 34

Publikováno 18 November 2010 - 19:04:52

Ahojte. Prave som vyvolal jedno maco surv@400. v D-76 1+0
Volal som 14.30 min pri 20-21°.
Fotene olympusom xa2, sken negativu 1 2
Pride mi to velmi fajn. Uvidim ako v komore. Ked somskusal tuto kombinaciu viac (tusim to bolo cosi okolo 16 min) tak to bolo prilis kontrastne... Hlavne pri zvatsovani.
Aky cas by ste mi poradili keby som to volal 1+1? Alebo keby som to exponoval na 800?
Nuz velmi sa mi paci tento film!
Vazne vazne dakujem!
Este otazocka... Mate niekto skusenosti s filmom rollei retro 400S? Ak ano tak ake? Je to cosi podobne ako maco? Cosi som tu cital ale mam v tom zmatok.
Dakujem!
S.
  • 0

#462 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 19 November 2010 - 16:39:40

Šnek v jiném vlákně něco nakousl.

Připomněl mi, že před rokem a něco, kdy jsem začal intenzivně hledat Ilford Surveillance filmy, na které jsem byl upozorněn zvenčí jako na materiál, který za to stojí, jsem dostal od jednoho pána velmi strohou informaci, že P3 a P4 Surveillance filmy jsou následníkem Ilford SP816T - Traffic Surveillance filmu, že se mu velmi podobají citlivostí, dynamikou, i rozšířenou spektrální citlivostí, i když úplně totožné nejsou. SP816T byl prý mnohem více citlivý k infračervenému pásmu.
P3 a P4 jsou prý panchromatické s prodlouženou spektrální citlivostí taky, ale konkrétní údaje se mi najít nepodařilo.
Tady je jen malý výňatek z datasheetu k SP816T. Zrovna mám jeden léta prošlý ve foťáku, až dofotím a vyvolám, budu moci porovnat.
Vložený obrázek
Vložený obrázek
Vložený obrázek
  • 0

#463 pepad

pepad

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 107 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 20 November 2010 - 23:46:56

Zrovna jsem vytáhl z tanku, první maco exponované na 400 vyvolané podle Jakuba v ID11 21minut a na první pohled to vypadá fakt krásně, souhlas s Jakubem, troufám si říct že snad lépe než P4 ! :lol: Ale to jsem už taky přišel na to že Pčtyřku si nechám fakt na nějaké "temnější věci" :D a budu jí tahat na 800-1600. Fakt mě to maco mile překvapilo, díky Jirinole !!
  • 0

#464 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 21 November 2010 - 12:18:17

Zrovna jsem naskenoval pár políček filmu MACO PTC400 Surveillance vyvolaného ve starém Orwo A49. První dojem po usušení před měsíci jsem měl ten, že je to kuewsky kontrastní, neb jsem to převolal. Ovšem: skenuje se to nádherně, aniž bych za cokoli musel tahat, histogram je plný, rovnoměrný, zrníčko jemné, pravidelné a ostré, kresba všude, pleťovka parádně heboučká, moc se mi to líbí. Myslím, že se to půjde i velmi dobře zvětšovat s difůzní hlavou, i s kondenzorem na měkčí papír či měkčí vývojkou to nebude mít chybu.
Tady jen vzorečky, foceno krabičkou za pár korun, Agfa Optima 1A, mechanický automat bez baterky, závěrka a clona řízená selenovým expozimetrem, který na nedostatek světla upozorní jen červeným terčíkem v hledáčku, když je dost světla, terčík zelený, bez dálkoměru, zaostřování na tři symboly: hlava, skupinka, krajinka. Celý film exponován rovnoměrně, jedno políčko jako druhé. Vřele doporučuju místo zápisníku.

Vložený obrázek Vložený obrázek Vložený obrázek
:lol:
  • 0

#465 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 21 November 2010 - 13:25:24

Snad mi admini odpustí, že to tu zamořuji, ale ještě jeden vzorek Maco Surveillance v Atomalu si dovolím sem dát: Rokkor MD 2,8/16mm (diagonálně 180stupňů). Kdo byl s jarním Temnoexpressem v uhelně fabriky v Chrastavě, ví, jaké tam bylo světlo, vlastně světlo i tma:
mám dojem, že mi tam vycházel čas 1/8 nebo 1/15s při cloně 2,8 na ISO400, asi je to lehce mázlé.
Vložený obrázek Vložený obrázek Vložený obrázek Vložený obrázek Vložený obrázek
  • 0

#466 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 21 November 2010 - 14:53:55

tak to ti povím naprosto přesně - byla tam tma jako v řiti :lol:
  • 0

#467 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 21 November 2010 - 14:59:51

vzorek Maco Surveillance v Atomalu si dovolím sem dát: Rokkor MD 2,8/16mm (diagonálně 180stupňů).

díky moc, vypadá to slibně, musím to maco už konečně taky vyzkoušet :lol: ... jednu krabičku metráže jsem si včera navinul do kazetek, tak snad během týdne...
  • 0

#468 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 21 November 2010 - 18:46:16

Šneku, při této příležitosti, kdy jsem znovu skenoval tyhle filmy na LS50, jsem přeskenoval jeden negativ z FP4+. A to Maco v Atomalu na 400 se mi zdá lepší než FP4 v xtolu na 125. To jen tak, zase můj nevědecký, laboratorním měřením neověřený výšplecht :oops:
  • 0

#469 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,117 příspěvků(y)
Reputace: 459

Publikováno 21 November 2010 - 19:14:41

Ten film je doopravdy neuveritelnej - vim, ze to vsichni uz davno vite. Tohle jsem fotil olympuskem XA v totalni tme - s prominutim jako v prdeli - na ilford P4. Exponovano na 800asa, volano v D76. Na clonu 2,8 cas vychazel na vterinu, tak si predstavte, co to bylo za tmu. 9.listopadu v podvecer asi pet metru od okna, noviny uz bych sotva cet. A na fotce to vypada jak normalne za dne, detaily vsude, kontrast, neuveritelny. Naskenovano z pozitivu, zadne nadrzovani ani jine upravy.
Vložený obrázek
  • 0

#470 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 21 November 2010 - 19:24:51

navíc je to skvělý portrét.... asi si pustím valčíček
  • 0

#471 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 25 November 2010 - 22:39:20

dneska jsem zkoušel dát na papír MACO PET
je to na fomaspeed s normální gradací.
film jsem volal v D-76 stock, 20 minut při dvaceti stupních.
nečekal jsem, že to bude tak moc kontrastní, to co je na skenech ve stínu, je na papíře černý jak bota.

celek
výřez
ještě větší výřez

na tom posledním je vidět, že zrno je opradu malý a pěkný, ale že jsem střevo a neumim na něj zaostřit(chtělo by to lupu...)
  • 0

#472 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 26 November 2010 - 00:59:40

dneska jsem zkoušel dát na papír MACO PET
je to na fomaspeed s normální gradací.
film jsem volal v D-76 stock, 20 minut při dvaceti stupních.
nečekal jsem, že to bude tak moc kontrastní, to co je na skenech ve stínu, je na papíře černý jak bota.

celek
výřez
ještě větší výřez

na tom posledním je vidět, že zrno je opradu malý a pěkný, ale že jsem střevo a neumim na něj zaostřit(chtělo by to lupu...)

Jakube, takhle na dálku to mému laickému oku přijde na papíře upečené (v porovnání se skenem z filmu, který máš ve vlákně výše). Neporadím ti čas, ale zkusil bych tomu papíru dát tak o "třetinu až skoro polovinu clony kratší čas" (více třeba viz ToFFův článek "jak využít osvitová čísla"), a nechat ho pořádně dojet ve vývojce.

Jestli jsi měl čas osvitu např. 10 sekund, zkrať ho odhadem na 8, nebo spíš 7, a nech to téměř bez pohybu 4 minuty ve vývojce... ono to vyleze.

K té lupě, mám tuto. Není to nejlepší lupa na světě, ale zrno je v ní krásně vidět, sice je to při Durstu vytaženém nadoraz tělocvik koukat jedním okem do lupy, a rukou viset za ostřící kolečko zvětšováku, ale jde o zvyk.
Jestli chceš, podívám se, jestli se mi doma v krabici neválí jedna přebytečná.
  • 0

#473 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 26 November 2010 - 06:37:51

Jakube, takhle na dálku to mému laickému oku přijde na papíře upečené (v porovnání se skenem z filmu, který máš ve vlákně výše).
Jestli chceš, podívám se, jestli se mi doma v krabici neválí jedna přebytečná.

no asi to bude pravda, i když jsem nechával papír ve vývojce právě docela dlouho, vyzkoušim to co nejdřív, abych zbytečně nemystifikoval:)

děkuju za nabídku, kdybys měl přebytečnou, rád bych jí koupil:)
  • 0

#474 Vladik

Vladik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,221 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 26 November 2010 - 07:06:36

Snek ma pravdu. Sken mnohem vypada lepe.
Jen ja osobne bych jeste ke zkraceni casu sel navic i do mekci gradace, klidne o stupen. Behem zakladni expozice bych malym stinitkem jezdil po stromu a nasledne bych nekolika pruchody stim samym expozicnim casem nadrzel pravy horni roh. Dle vysledku byl pripadne sel do dalsi iterace.
Ale ja jsem rikal, je to jen muj osobni nazor.
  • 0

#475 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 26 November 2010 - 07:49:50

no když je porovnám, tak se mi líbí víc ta na papíře, nevadí mi, že na stromě kresba chybí, ale pokud se dneska dostanu do komory, tak se pokusim udělat fotku podle vašich rad, i když vykrejvání na papíře 13x18 bude asi sranda:-D
jiný gradace než normální teď v čertvejch papírech nemám(ilfordy surveillance nejsou moc kontrastní), tak se to pokusim na normál, nebo na nějakej prošlej...

ještě přidávám fotku ze včerejška, taky MACO, čas opět dvacet minut ve stocku
tady
je to skenovaný canonem 8800F, fotka je bez jakýchkoliv úprav
  • 0

#476 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 26 November 2010 - 09:09:13

kolem té labutě je pěkné halo
  • 0

#477 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 26 November 2010 - 09:30:11

kolem té labutě je pěkné halo

je, ale maco antihalačku má, ne? když jsem vylejval vývojku, tak byla citrónově žlutá...
  • 0

#478 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 26 November 2010 - 09:37:57

to nemusí nutně udělat film, ale taky objektiv, na plnou díru, obvykle.
  • 0

#479 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 26 November 2010 - 10:58:23

tak to bude asi tim objektivem, je to focený mju:I (krásnej kompakt mimochodem :wink: )
  • 0

#480 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 26 November 2010 - 14:43:42

Snek ma pravdu. Sken mnohem vypada lepe.
Jen ja osobne bych jeste ke zkraceni casu sel navic i do mekci gradace, klidne o stupen. Behem zakladni expozice bych malym stinitkem jezdil po stromu a nasledne bych nekolika pruchody stim samym expozicnim casem nadrzel pravy horni roh. Dle vysledku byl pripadne sel do dalsi iterace.
Ale ja jsem rikal, je to jen muj osobni nazor.

Vládíku souhlas. To všechno mi šlo taky včera hlavou při psaní příspěvku, ale pak jsem si vzpomněl jak mě doma kdysi dávno učili temnokomorničit: "vždycky změň jednu věc, abys viděl, jak se to chová, a jak to ovlivní výsledek". Až si budeš jistej natolik, že odhadneš jednu věc, přiber další ...

:wink:
  • 0

#481 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 26 November 2010 - 20:51:01

tak to bude asi tim objektivem, je to focený mju:I (krásnej kompakt mimochodem :wink: )

Mju II rád fotí na plnou díru... Program je nastavený tak, že drží objektiv otevřený asi až do času 1/200, pak teprve začne přicloňovat. Takže pokud nemáš citlivý film a dobré počasí, fotíš skoro furt na plnou díru.
Mju I cloní dřív.
Na tom halu se mohl podepsat i skener.
  • 0

#482 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 26 November 2010 - 22:07:50

tak to bude asi tim objektivem, je to focený mju:I (krásnej kompakt mimochodem :-) )

Mju II rád fotí na plnou díru... Program je nastavený tak, že drží objektiv otevřený asi až do času 1/200, pak teprve začne přicloňovat. Takže pokud nemáš citlivý film a dobré počasí, fotíš skoro furt na plnou díru.
Mju I cloní dřív.
Na tom halu se mohl podepsat i skener.

škoda, že jsem si ten příspěvek nepřečet dřív, zkusil bych to nazvětšovat, před chvilkou jsem se vrátil z komory...
jinak mju:II opravdu skoro pořád fotí na plnou díru, a subjektivně mi přijde, že má hezčí bokeh, než ta jednička, ale to už jsem trošku off topic :wink:
  • 0

#483 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 29 November 2010 - 23:18:38

tak jo, mám tu další maco(volání zase dvacet minut ve stocku D-76), tentokrát je to na prošlou fomu s normální gradací (baryt).

klik

bylo zataženo, tak to neni tak kontrastní, krásně se to zvětšuje:)
  • 0

#484 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 29 November 2010 - 23:54:51

co nám to předvádíš za jemnozrnný film? :-)
  • 0

#485 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 30 November 2010 - 00:06:55

co nám to předvádíš za jemnozrnný film? :-)

no vypadá to docela dobře, ne? :)
  • 0

#486 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,117 příspěvků(y)
Reputace: 459

Publikováno 30 November 2010 - 14:57:31

Aspon vidite, ze nema cenu vymyslet pitomosti, kdyz uz nekdo vymyslel D-76:-)
  • 0

#487 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 30 November 2010 - 14:59:30

Aspon vidite, ze nema cenu vymyslet pitomosti, kdyz uz nekdo vymyslel D-76:-)

8-) jojo, funguje pěkně
  • 0

#488 krilo

krilo

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 536 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 30 November 2010 - 17:05:57

a tak ja tiez pridam nieco ...
P4 D76 1+1 sken z RC xpress 13x18
no mne sa to celkom lubi 8-)
tu
akurat som to tusim prehnal s upravou kontrastu vo fotosope, tu je bez uprav ...
tu
skenovane na obyc. multifunkcaku, kazdopadne na papieri to vyzera fajn
  • 0

#489 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 5 December 2010 - 14:13:06

no vypadá to docela dobře, ne? :(

jop. pěkné, vyzkouším.
  • 0

#490 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 7 December 2010 - 11:41:17

chlapci moji, první péštyrka je stočená v tanku - máte nějaký návrhy jak ji při šestnáctistovkovym posvícení udělat dobře v atomalu? nebo budu bez empírije vodkázanej na tabulkový výpočty, modlitby a "svuj cit pro materiál"... :lol:
  • 0

#491 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,726 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 392

Publikováno 7 December 2010 - 11:51:30

popiš světlo s způsob měření
-
to máš jako u cvokaře, taky dává doplňující otázky :lol:
  • 0

#492 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 7 December 2010 - 11:54:56

světlo domácí, tj. hnusný ať už z járovek a jejich napodobenin a nebo od okna. měření...hmm :lol: no to moje - om2n vestavný :-o
  • 0

#493 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 7 December 2010 - 11:58:02

Ahoj!
No nic nemožného :lol:
Základní čas, který bys použil, dej krát 1,8. Dělal jsem 1:2 ředění, ale jelikož není P 4 kontrastní, je lepší stock :-o
Pokud bys chtěl ještě zkontrastnit, lze použít o 2-3 stupně teplejší vývojku.
Napiš, jak jsi to nakonec zvládl (předpokládám, že scéna focená měla spíše běžný rozsah jasů...?)
  • 0

#494 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 7 December 2010 - 12:03:39

temnej bratře, vidím to spíš na tvuj cit pro materiál.

z vlastní emírije ale doporučuju jednu věc. Ten svůj cit pak ještě vynásob cca x1.3 - x1.5

ten film potřebuje fakt hodně dojit.
  • 0

#495 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 7 December 2010 - 12:04:51

A
Základní čas, který bys použil, dej krát 1,8

ha, vidím, že mám ještě rezervy, kolega šel v péčtyřkový korigující konstantě ještě dál :lol:
  • 0

#496 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 7 December 2010 - 12:18:05

můj necit mi napovídá to stejné jako HP5+ * 1,2(až 1,25) * 1,7 (až 1,8). toť základ, s tím, že poslední cca 1/3 celkového času se to nechá "dojít" bez kverlání, jen tak jemně, lehce, jednou, dvakrát.
Atomálek na P4 při převolání udělá vyšší kontrast jako xtol (nebo D-76), takže míchání s citem.
  • 0

#497 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 7 December 2010 - 12:48:07

děkuju, děkuju, podám report, co sem v noci ukvedlal. doufám, že dožiju, bo mladá má aktuální keep rytmus zhruba co půl hodiny při zahájení v 22:30 a dál :lol: :-o
  • 0

#498 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 7 December 2010 - 12:55:27

Užij jsi!
Neboť nevíš, že děti - to je zatra práce s novým potomstvem?? To si musíš odpracovat! Navíc jsem cca před 25 lety četl v neodborném tisku zprávičku, že pokud holky víc řvou, více dýchají a zlepšuje se jim intelekt (u chlapečků to neplatí prý) :-o
No ale - aspoň znaven nezaspíš a nepřevoláš... :lol:
  • 0

#499 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,726 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 392

Publikováno 7 December 2010 - 13:34:57

no jo oemko není jako klasickej puš, když vždycky nakrmí negativ hlava nestíny
ale jestli to budeš dělat v atomalu, tak to budeš mít dobrý, možná měkký, ale dobrý
-
já bych se musel podívat do sešita a volal jsem zatím jen 3x různý testy a to je málo
jen co si pamatuju matně - atomal byl na to jemnozrnnej až moc
  • 0

#500 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 7 December 2010 - 13:38:07

céra je jak kolódium - pro začátečníka naprosto nepředvídatelný výstupy... :lol:
každopádně její frekvenční rozsah by se dal používat ve válce k paralyzaci protivníka jako zbraň nový generace. táta s tim kdysi dělal pokusy a s patřičnym generátorem dokázali navodit průjem i tachikardije. náš domácí generátor funguje podobně :) je slyšet až na ulici. všichni chtěli teďka zaživa čtvrtit toho chlapa, co zadusil řvoucí mimino, já se do něj nějak vciťuju.... :-o
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních

Bing (1)