tak se zas po delší době musím podělit o jednu veselou zkušnost s P4. Potřeboval jsem otestovat jedno tělo, protože mám podezření, že nějak blbě indikuje zaostření a nejrychlejší test byl prohnat jím jednu P4. Ta se ještě suší, vypadá od pohledu dobře, ale k věci:
Přihodil jsem k ní druhou P4. Měl jsem ji v lednici už pár měsíců a naprosto jsem doteď netušil, jestli jsem si ji jen kdysi vytáhnul z mrazáku a zapomněl na ní, nebo je plně nafocená a čeká na vyvolání, nebo co. Nicméně už mě v lednici rozčilovala, tak jsem ji taky namotal do plastimatky. Ale nic o ní nevím, neznám na jaké ISO jsem ji fotil (u mě je možné cokoli od 200 po 3200
) atd.
Byl jsem línej hledat časy, takže jsem střelil od boku 13 minut v D76 1+1. Teploty vývojky ani ničeho jsem něměřil, říkal jsem si, že tu těch 20°C zhruba mít budu. Překlápění tak nějak jak mě napadlo, vůbec jsem se s tím nemazlil maje na paměti, že jeden film je jen test zaostření (tj nepotřebuju dokonalé krytí) a druhej je možá úplně prázdnej. Nakonec na tom druhém byly nafoceny 3 snímky (ano, tři, nevím, nechápu, ale stalo se - musím začít popisovat
) a tady máte první z nich:
závěr: buď je P4 tak pružnej že snesl při vyvolávání neustálé přehazování kapalin různých teplot (kohoutková v mezikrocích určitě neměla pokojovou teplotu jako veškerá chemie), nebo jsem měl z prd*le kliku, že jsem se od oka trefil do vhodných parametrů volání.
ještě výřez, víc z epsonu V300 nedostanu: