Přejít na obsah

Fotka

Ilford Surveillance filmy

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
853 odpovědí na toto téma

#351 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 20 June 2010 - 21:20:56

Vložený obrázek
  • 0

#352 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 20 June 2010 - 22:22:39

tak sem právě domáčel dar přítele jirinola a z tanku na mě vykouklo mý první maco 400 pet, pct nebo nevim co. dojmy sou následující:

film má tak něžně heboučkou podložku, že sem ho vůbec po chlapsku nemoh narvat do tanku (jobo) a musel sem ho potupně, voptrně prstíkama posouvat skrzevá vybrání na špulkách :) no nakonec tam šel sám rád...

voda vodtekla po rodinálku (r09) asi jako když vopláchnete kobzole a film byl na světě. první dojem byl, že tam vokometricky nějaký zrníčko bude, ale budiž, je to rodinal. hlavní dojem ovšem byl, jak už kolegové meldovali, silně podstřeleno. čísilka krytý a to bylo asi tak všechno - zbytek slabota - ve stínech pusto prázdno, zbytek jakože něco jo. kombinace byla r09 1:50 (5ml! při 250 ml) 22 stupňů celsia a deset minut střední kinetiky. jak sem s tim tak porůznu kroutil... zblízka, cosi tam všude je, ale na to zvětšování sem teda silně zvědavej, začíná to vypadat na hoódně uměleckej záměr :) :D
  • 0

#353 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 20 June 2010 - 22:56:24

maco 400 pet, pct nebo nevim co. dojmy sou následující:
silně podstřeleno. čísilka krytý a to bylo asi tak všechno - zbytek slabota - ve stínech pusto prázdno, zbytek jakože něco jo. kombinace byla r09 1:50 (5ml! při 250 ml) 22 stupňů celsia a deset minut střední kinetiky. jak sem s tim tak porůznu kroutil... zblízka, cosi tam všude je, ale na to zvětšování sem teda silně zvědavej, začíná to vypadat na hoódně uměleckej záměr :) :)

myslím, že je to málo.... buď 1:25, jak praví Maco, nebo o dost delší čas... je zajímavé, jak se ten film chová v různých vývojkách.... já už si lázeň našel...
  • 0

#354 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2010 - 23:04:21

já už si lázeň našel...

a to?
  • 0

#355 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 21 June 2010 - 04:54:17

já už to tu dřív ventiloval, Mamiaku, když už Rodinal, tak jen přikápnutý k xtolu.
  • 0

#356 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 21 June 2010 - 06:58:51

hlavní dojem ovšem byl, jak už kolegové meldovali, silně podstřeleno. čísilka krytý a to bylo asi tak všechno - zbytek slabota - ve stínech pusto prázdno, zbytek jakože něco jo. kombinace byla r09 1:50 (5ml! při 250 ml) 22 stupňů celsia a deset minut střední kinetiky.

Rodinal 1+50 bys musel dát tak 25 minut. Možná 20 při 22°C.
  • 0

#357 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 21 June 2010 - 07:27:24

Několik testů učiněných v souvislosti s TE.

Maco P.E.T. v Diafine
Maco P.E.T. @400, Diafine stock, 4+4min.
Teplota u Diafinu nehraje roli, má být v rozmezí 21-29°C.
Exponoval jsem na 400ASA nedbaje, či spíše nedůvěřuje doporučení. Film je dost krytý, klidně se při tomto volání může exponovat jako 800ASA. Vývojka úspěšně vyrovnává a potlačuje poměrně značný kontrast filmu - viz fotky z TE, osoby ve vagoně i krajina za oknem pěkně prokreslené. Zrno větší než jsme u tohoto filmu zvyklí, nikoliv však nadměrné či rušivé (jsme na 400-800ASA!). Velmi dobře použitelná kombinace, zvláště pro lenochy - na teplotě a času při vyvolání zas tak moc nezáleží - viz vlastnosti Diafinu.

Ilford P3 v Diafine
Ilford P3 @800, Diafine stock, 3+3min.
Měkký film a vyrovnávající vývojka, pobere hodně ale vyžaduje přitvrdit při zpracování pozitivu. Dost zrnité. Nicméně naprosto blbuvzdorná kombinace, netřeba si dělat starosti ani s expozicí ani s voláním.

Ilford P4 v HC-110
Ilford P4 @400, HC-110 ředění B, 6min, 20°C.
Klasická kombinace, klasické výsledky. Přiměřený kontrast, zrno nikoliv nejmenší. Viz fotky z TE - křtění digitálisty, Kelfik a Vendelín.
  • 0

#358 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 21 June 2010 - 08:57:19

já se chystám vyvolat kousek P3, P4 a Maco PTC v Atomalu, jsem hodně zvědav, co to udělá.....
  • 0

#359 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 21 June 2010 - 09:34:16

já se chystám vyvolat kousek P3, P4 a Maco PTC v Atomalu, jsem hodně zvědav, co to udělá.....

tak to hlaš, na to sem zvědavej zrovna nejvíc!
  • 0

#360 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 21 June 2010 - 10:19:11

tak to hlaš, ...!

tak tak. udávat se nemá, ale hlásit se to musí! :)
  • 0

#361 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 21 June 2010 - 10:36:33

To ti přeju příjemné experimentování. Tabulky říkají pro stock 9 minut nebo 15 minut pro 1+1. Každý kdo to zkoušel (i já) dostal podvolaný negativ.
  • 0

#362 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 21 June 2010 - 11:00:01

jedna tabulka říká 9, druhá 11... a vyber si... já jsem se už za ta léta průsšvihů naučil věřit jen sobě :wink: :D
  • 0

#363 still_primitive

still_primitive

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 21 June 2010 - 11:21:28

Už dlouho váhám jestli sem mám napsat, mám obavy že si mě pak někdo najde a rozbije mi hubu. Já volám P3 ve kontrastní energický vývojce, má stabilní čas 5 minut pro všechny filmy. P3 400@9600 sem ve starší vodě volal 6 minut. Fotil jsem v skoro v naprosté tmě (proto taky 9600ASA) takže o šedé nemůžu referovat, pro můj účel naprosto geniální kombinace - nádherné zrno a kontrast ale ještě jsem nezvětšoval.
  • 0

#364 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 21 June 2010 - 11:32:40

Už dlouho váhám jestli sem mám napsat, mám obavy že si mě pak někdo najde a rozbije mi hubu. Já volám P3 ve kontrastní energický vývojce, má stabilní čas 5 minut pro všechny filmy. P3 400@9600 sem ve starší vodě volal 6 minut. Fotil jsem v skoro v naprosté tmě (proto taky 9600ASA) takže o šedé nemůžu referovat, pro můj účel naprosto geniální kombinace - nádherné zrno a kontrast ale ještě jsem nezvětšoval.

NEVÁHEJ A POVÍDEJ :wink: a jestli je možno, ukaž, dík
  • 0

#365 still_primitive

still_primitive

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 21 June 2010 - 11:55:34

NEVÁHEJ A POVÍDEJ :wink: a jestli je možno, ukaž, dík

Není co povídat, vývojka GEVAERT 201 , složení z hlavy nevím doma můžu mrknout ale myslím že je to řadová dříve hojně využívaná vývojka co je v každém receptáři. Zaujal mě krátký čas vyvolávání 5 min, ať už je to 8ASA technickej prošlej z roku 86 nebo P3 400@9600 neprošlej - jede to :D ... a fotky viz oválné tlačítko WWW, pokud chcete větší kvalitu nahraju to z doma někam větší.
  • 0

#366 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 21 June 2010 - 12:34:02

Není co povídat, vývojka GEVAERT 201 , složení z hlavy nevím doma můžu mrknout ale myslím že je to řadová dříve hojně využívaná vývojka co je v každém receptáři. Zaujal mě krátký čas vyvolávání 5 min, ať už je to 8ASA technickej prošlej z roku 86 nebo P3 400@9600 neprošlej - jede to :wink: ... a fotky viz oválné tlačítko WWW, pokud chcete větší kvalitu nahraju to z doma někam větší.

Teda koukal jsem na ten recept a to musí být teda rejžák...to množství zásady v litru vývojky ! Pro zrno a kontrast hotový maso !
  • 0

#367 still_primitive

still_primitive

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 21 June 2010 - 12:57:51

! Pro zrno a kontrast hotový maso !

Já to psal že mi někdo rozbije hubu :wink: ... takže je to hodně špatný nebo jak ? moc tomu nerozumím :/ ... tadle vývojka mě hrozně baví a líbí se mi výstup, chci zrno a kontrast...je to špatně ?
  • 0

#368 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 21 June 2010 - 13:11:29

! Pro zrno a kontrast hotový maso !

Já to psal že mi někdo rozbije hubu :wink: ... takže je to hodně špatný nebo jak ? moc tomu nerozumím :/ ... tadle vývojka mě hrozně baví a líbí se mi výstup, chci zrno a kontrast...je to špatně ?

Ale to víš,že to pro určitou práci NEMUSÍ být špatné,to jenom moje filmy by asi dostaly hysterický záchvat kdybych se odvážil je zpracovávat tímhle způsobem :D .
  • 0

#369 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 21 June 2010 - 13:28:25

Není co povídat, vývojka GEVAERT 201 , složení z hlavy nevím doma můžu mrknout ale myslím že je to řadová dříve hojně využívaná vývojka co je v každém receptáři. Zaujal mě krátký čas vyvolávání 5 min, ať už je to 8ASA technickej prošlej z roku 86 nebo P3 400@9600 neprošlej - jede to :wink: ... a fotky viz oválné tlačítko WWW, pokud chcete větší kvalitu nahraju to z doma někam větší.

Zajímavý záměr, zajímavé fotky.
Udělat z P3 kontrastní film je docela kumšt.
G.201 je v podstatě D-76 navíc s hromadou uhličitanu sodného, bude mít pH nejméně 11.
  • 0

#370 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 22 June 2010 - 21:21:32

tak jsem vyvolal MACO v D-76 a jsem docela rozčarován :D
koupal jsem to ve stocku 14 minut a výsledek je značně podvolanej, ten zakládací cancour filmu je spíš šedivej než černej a ještě mi do kazety nafoukalo světlo, ta podložka je pěkná mrcha :?

no každopádně těch 14 minut nestačí, viděl bych to tak na dvacet, až to zkusim, poreferuju:)
  • 0

#371 still_primitive

still_primitive

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 22 June 2010 - 22:05:09

Zajímavý záměr, zajímavé fotky.
Udělat z P3 kontrastní film je docela kumšt.
G.201 je v podstatě D-76 navíc s hromadou uhličitanu sodného, bude mít pH nejméně 11.

Děkuji!
  • 0

#372 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 22 June 2010 - 22:12:07

Chtěl bych tímto veřejně, před rozsvíceným zvětšovákem, pochválit a poděkovat Jirinolovi za vícero P4, které i přes krátkost času na to dokázal nadstandartně navinout do kazet, polepit štítky... :o :D Díky, díky, mám teď více času na jiné...
  • 0

#373 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 22 June 2010 - 22:16:24

Chtěl bych tímto veřejně, před rozsvíceným zvětšovákem, pochválit a poděkovat Jirinolovi za vícero P4, které i přes krátkost času na to dokázal nadstandartně navinout do kazet, polepit štítky... :) :D Díky, díky, mám teď více času na jiné...

hmm, to je hezké, Járo, děkuju.... za to já nestíhám lítat po labech a shánět kazety :) :o
  • 0

#374 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 22 June 2010 - 22:23:36

No to do toho taky patří, byla toho pěkná kupa! :D
  • 0

#375 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 22 June 2010 - 22:25:54

tak jsem vyvolal MACO v D-76 a jsem docela rozčarován :o
koupal jsem to ve stocku 14 minut a výsledek je značně podvolanej, ten zakládací cancour filmu je spíš šedivej než černej a ještě mi do kazety nafoukalo světlo, ta podložka je pěkná mrcha :D
no každopádně těch 14 minut nestačí, viděl bych to tak na dvacet, až to zkusim, poreferuju:)

že ta PET čirá podložka funguje jako světlovod, jsem s vykřičníkem upozorňoval hned zkraje, já znovu mohu doporučit manipulovat s filmem v přítmí, schovat a po vyjmutí z kamery zavřít do černé krabičky.

Zatím jsem vyvolával Maco jen v Rodinalu 1:80=OK, ale zrno se mi nelíbí, xtolu čistém 1+1=OK, xtolu s rodinalem 100+300+3až5=OK, a v RHS - ignoroval jsem doporučení výrobce na 1+7, ředil jsem 1+29 a podvolal jsem, taky jsem nenatáhl čas dost drasticky....
  • 0

#376 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 22 June 2010 - 22:29:10

že ta PET čirá podložka funguje jako světlovod, jsem s vykřičníkem upozorňoval hned zkraje, já znovu mohu doporučit manipulovat s filmem v přítmí, schovat a po vyjmutí z kamery zavřít do černé krabičky.

jojo, já vim, s adoxem jsem měl ten samej problém... to jsem si spíš jen tak povzdychl :D

no dobře krytý mi to vyšlo zatim jen s rodinalem, ředění si už nepamatuju.
  • 0

#377 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 23 June 2010 - 11:02:43

adox, rollei, maco .... vše je vesměs z jednoho pytle :-)
  • 0

#378 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 23 June 2010 - 11:03:18

zapomněl jsem Polypan..... jakbysmet...
  • 0

#379 Corvus

Corvus

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 23 June 2010 - 12:19:27

tak jsem vyvolal MACO v D-76 a jsem docela rozčarován Very Happy
koupal jsem to ve stocku 14 minut a výsledek je značně podvolanej, ten zakládací cancour filmu je spíš šedivej než černej a ještě mi do kazety nafoukalo světlo, ta podložka je pěkná mrcha Confused

no to ma nepotesilo, ked je 14 minut v stocku malo, kolko bude treba volat 1+1? hodinu? :-)
  • 0

#380 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 23 June 2010 - 12:41:55

koupal jsem to ve stocku 14 minut a výsledek je značně podvolanej, ten zakládací cancour filmu je spíš šedivej než černej a ještě mi do kazety nafoukalo světlo, ta podložka je pěkná mrcha Confused

no to ma nepotesilo, ked je 14 minut v stocku malo, kolko bude treba volat 1+1? hodinu? :-)

:D no taky jsem to tak počítal
až se mi podaří uspokojivě vyvolat ve stocku, tak to prubnu víc ředěný...
  • 0

#381 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 23 June 2010 - 12:46:00

no to ma nepotesilo, ked je 14 minut v stocku malo, kolko bude treba volat 1+1? hodinu? :D

Hehe, nedá mi to. Takže:
Doporučuji přečíst Mamiakův článek v Temnokomorníku s názvem "Chvála pomalosti" :-)
  • 0

#382 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 23 June 2010 - 13:17:42

zapomněl jsem Polypan..... jakbysmet...

mimochodem, ten Polypan je tez dost krasnej material.

Pouzivam ho na cernobile diaky :-) Pokud byste nekdo chtel vedet jak, dejte vedet :D
  • 0

#383 Corvus

Corvus

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 23 June 2010 - 13:22:46

no taky jsem to tak počítal
až se mi podaří uspokojivě vyvolat ve stocku, tak to prubnu víc ředěný...

daj potom, vediet id11/d76 si zasluzi byt zmapovana pre tento film. ja sa k macu dostanem bohviekedy, zatial ma caka v mraznicke.

Doporučuji přečíst Mamiakův článek v Temnokomorníku s názvem "Chvála pomalosti"

ked sa mi dostane casopis do ruk, tak precitam.

este by som mal maly navrh k dubrarovej tabulke: co tak pridat tam stlpec kde by bol nejaky koment k procesu a vysledku vyvolavania alebo link na prispevok kde sa k tomu autor vyjadruje...
  • 0

#384 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 23 June 2010 - 14:38:28

este by som mal maly navrh k dubrarovej tabulke: co tak pridat tam stlpec kde by bol nejaky koment k procesu a vysledku vyvolavania alebo link na prispevok kde sa k tomu autor vyjadruje...

Zavrženo pro nekonzistenci takového hodnocení.
U každé testované kombinace je uvedeno, kdo testoval. S ním si může zájemce vyměnit zkušenosti.
Neúspěšné pokusy, například příliš krátké časy generující podvolané filmy, do tabulky nezapisuji.
  • 0

#385 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 25 June 2010 - 12:21:47

POZOR POZOR POZOR !!!
Spokojeným již uživatelům Ilfordu Surveillance 400 P4 filmu i dosavadním váhavcům:

možnost nové dodávky se rýsuje - podrobnosti ve vlákně
Hromadné nákupy - metráž Surveillance B/W filmů.
:lol:

• 0

#386 tequil

tequil

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 6 July 2010 - 11:09:53

Kolegove, snazil sem se procist cele vlakno, ale odpoved jsem nenasel.
Zkousel nekdo P4 pullovat na sto nebo budu dneska prvni?
  • 0

#387 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 6 July 2010 - 11:13:49

Tequille, má to vůbec cenu? je to tak nízko kontrastní film už na 400, že .... no, jsem zvědav, dej pak vědět a ukaž ;-)
  • 0

#388 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 6 July 2010 - 11:31:33

Ja to pulloval na stovku, k memu prekvapeni to az tak nekontrastni nevyslo, chce to ale volat ve stocku a moc ten cas nezkracovat....resp. to vlastne moc nepullujes nej preexponujes. Vysledkem bude jemnounke ale ostre zrno...
  • 0

#389 tequil

tequil

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 6 July 2010 - 12:37:44

Ilfosol 3 1+14 20°C 6:30 min ISO 100 na ISO 400 jsem volal 12 min
po vytazeni z vyvojnice to vypada celkem dobre, vecer zkusim neco zvetsit
  • 0

#390 krilo

krilo

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 536 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 7 July 2010 - 21:58:23

Tak som vyvolal moju prvu P4. EI 400, rodinal 1+50 12 minut. Na pohlad je to take slabsie, nekontrastne, ale prd sa v tom vyznam, uvidim, ked nasvietim na papier :-). Sken vyzera ok ... Ale, strasne sa ten negativ kruti, uplne ze nenormalne, robi to aj Vam?
  • 0

#391 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,133 příspěvků(y)

Publikováno 7 July 2010 - 22:03:04

Krouti se to mrska jedna nekdy az uplne neuveritelne...
  • 0

#392 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 7 July 2010 - 22:41:27

já to po krátkém usušení ve vysprchované koupelně vždycky smotám srstí hore, ruličku zabalím do pergamenu a nechám do doby, než přijde čas na rozstříhání a skenování... pak celkem v pohodě. (takový blbý zvyk z mládí, kdy jsem zvětšoval v rámečku beze skel a donutily mě to svemy) :(

teď jsem vyvolával Maco Surveillance a P4 v Atomalu, časy by oko, okometricky Maco dost kontrastní, P4 OK, jsem zvědav na zvětšení.
  • 0

#393 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 8 July 2010 - 04:53:09

No kroutí se to fest.Mám to zatížený v pergamenu ,snad mě to pak nepřevrátí zvětšovák. :(
  • 0

#394 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 10 July 2010 - 13:11:38

nechápu, že se vám to všem kroutí. včera jsem volal dvě P4 a ani jedna nebyla tak tragická, se svemou se to nedá rovnat :D
nemůže na to třeba mít vliv prostředí, kde film schne? jako když je větší vlhko, tak se ta želatina smršťuje pomalejca klidnějc? (sušim v komoře, která je v suterénu a filmy mi tam schnou kolem dvou hodin, i dýl...)
  • 0

#395 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 10 July 2010 - 13:22:07

nechápu, že se vám to všem kroutí. nemůže na to třeba mít vliv prostředí, kde film schne?

Jak pravil klasik, prostředí je důležitý činitel. V některém prostředí se kroutím i já. :D
  • 0

#396 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 10 July 2010 - 13:25:17

nechápu, že se vám to všem kroutí. nemůže na to třeba mít vliv prostředí, kde film schne?

Jak pravil klasik, prostředí je důležitý činitel. V některém prostředí se kroutím i já. :D

:D
  • 0

#397 tequil

tequil

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 8 August 2010 - 11:05:19

Budu zkouset push na 1600, podle bezne uvadeneho vzorce mi vychazi v Ilfosolu 3 pri 20°C 27 minut, tak mi drzte palce
  • 0

#398 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 574 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady
Reputace: 116

Publikováno 8 August 2010 - 11:33:03

včera jsem dofotil jeden P4 pushnutej na 2500. Mám tu ale D76 rozmíchanou někdy v únoru. Akorát jsem teď zjistil, že zjevně od posledního použití mi do kanystru vnikl vzduch (přísahám, že uzavřen byl dobře a zcela bez vzduchu, evidentně přestalo víčko těsnit).

Tak co mi radíte, volat v téhle D76, nebo raději namíchat úplně čerstvou, když už mi od Škody v tejdnu dorazila? Nebude už ta "vzduchová"za zenitem?

(jinak ještě si nejsem jistej, jestli stock, nebo 1+1)...
  • 0

#399 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1,377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 8 August 2010 - 11:36:33

včera jsem dofotil jeden P4 pushnutej na 2500. Mám tu ale D76 rozmíchanou někdy v únoru. Akorát jsem teď zjistil, že zjevně od posledního použití mi do kanystru vnikl vzduch (přísahám, že uzavřen byl dobře a zcela bez vzduchu, evidentně přestalo víčko těsnit).

Tak co mi radíte, volat v téhle D76, nebo raději namíchat úplně čerstvou, když už mi od Škody v tejdnu dorazila? Nebude už ta "vzduchová"za zenitem?

(jinak ještě si nejsem jistej, jestli stock, nebo 1+1)...

Když si nejsi jistý, tak novou. Nemá cenu šetřit...
  • 0

#400 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,133 příspěvků(y)

Publikováno 8 August 2010 - 12:21:26

Volej to ve stocku, ten film to zvladne bez nejakeho sileneho kontrastu, 1+1 bys to musel volat tak hodinu...
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních