Desítka - fotografický občasník
Publikováno 20 leden 2010 - 11:34:45
Již delší čas jsem zvažoval, co by bylo možné pro klasickou fotografii a především lidi kolem ní udělat. Velmi se mi pozdával Danyho projekt výstavní síně v Mladé Boleslavi, myslím si, že je to ta správná cesta, tedy ukazovat fotografie širokému publiku, ukázat že to jde, že to umíme, přinutit se k činnosti, vypnout svítící obrazovky počítačů a jít do fotokomory. Obdobně "aktivační" ambice má Jendův počin s Fotookruhem, který vysoce oceňuji a přeji mu úspěch.
V okamžiku "uzavření" prostor v MB jsem cítil, že je třeba nějak volně navázat, pokračovat, být stále aktivní. A pak jednou při řeči padl nápad kolegy Vlčáka, "pojďme si vyměnit fotografie".
A tak v prosinci minulého roku se mi podařilo za přispění dalších 9 fotografů "vydat" drobnou sbírku pojmenovanou příznačně Desítka, s podtitulem Fotografický občasník. Postupně jsem oslovil několik svých přátel fotografů s dotazem, zda by byli ochotni se projektu zúčastnit. K mé velké radosti přikývli a vše se pomalu rozjelo. Technicky se vše řešilo tak, že každý z účastníků projektu dodal jednu svoji fotografii v 10ti vyhotoveních. Fotografie byly jednotně zapaspartovány, roztříděny a každý následně obdržel ve vkusném obalu 10 různých fotografií. Vzhledem k pozitivním reakcím na první vydání předpokládám, že bych letos "vydal" další 2 čísla. Je dost možné, že "osádka" dozná drobných změn, celé je to živý organismus. Záleží jen na samotných autorech, jak v daném okamžiku budou cítit potřebu prezentovat se touto formou.
Výhledově plánuji použít vydané sbírky k výstavnímu projektu. Kolik se mi jich podaří vydat, si netroufnu říct. Jaksi samo se nabízí číslo deset, ale to je ještě přílis vzdálené. I kdyby ale zůstalo jen u té jedné jediné, tak i tak mám radost, že jsem udělal dalším radost.
A proč to vlastně tady všechno píšu? No to proto, že bych chtěl touto cestou veřejně poděkovat všem autorům za jejich čas, který výběru a přípravě svých fotografií věnovali a za jejich ochotu přispět k realizaci celého projektu. Díky.
S úctou
jk
Publikováno 20 leden 2010 - 11:41:15
Publikováno 20 leden 2010 - 11:44:01
Publikováno 20 leden 2010 - 11:54:05
Publikováno 20 leden 2010 - 12:03:28
Publikováno 20 leden 2010 - 12:05:41
Myslím, že bez tebe by to moc nešlo, ale nevím, radši se to teho nebudu míchat.
Publikováno 20 leden 2010 - 12:13:28
#8 Jirinol
Publikováno 20 leden 2010 - 12:23:01
Publikováno 20 leden 2010 - 12:25:26
Ošéfoval nebo zmanežeroval zkrátka, že takhle krásně a precizně naše fotografie zaadjustoval. Už jen to je krásná práce a výtvarné dílo.
Hned na první pohled člověk vidí profesionalitu adjustace.
Fotografie, to už bylo na nás. Teda musím říci, že těch devět je výborných
..... rád si jej prohlížím a kochám se.
JIRKO, díky moc
David
Publikováno 20 leden 2010 - 12:43:39
ANO, chci tímto poděkovat Jirkovi-JKCZ, že se toho ujal, zrealizoval.
Ošéfoval nebo zmanežeroval zkrátka, že takhle krásně a precizně naše fotografie zaadjustoval. Už jen to je krásná práce a výtvarné dílo.
Hned na první pohled člověk vidí profesionalitu adjustace.
Fotografie, to už bylo na nás. Teda musím říci, že těch devět je výborných
..... rád si jej prohlížím a kochám se.
JIRKO, díky moc
David
Take tak,
Jirko diky tobe a deviti ostatnim - take doufam ze budou dalsi kola, preci jen by to byla skoda dale to nerealizovat.
Publikováno 20 leden 2010 - 18:29:22
Publikováno 20 leden 2010 - 21:44:30
Publikováno 20 leden 2010 - 22:24:04
tezko, existuje pouze deset kusuBylo by možné získat jednu tuto publikaci?
Publikováno 20 leden 2010 - 22:31:20
nebo taky dědictví. nemáte někdo z vás deseti dceru? su solidní partie.
#15 Anonymous
Publikováno 20 leden 2010 - 22:38:01
#16 Jirinol
Publikováno 20 leden 2010 - 22:44:16
Byl by někdo z vlastníků ochoten vzít tento skvost na sraz? Slibuju, že bych si to prohlídnul v těch rukavicách!
autoři se usmívali, když jsem si ty rukavičky navlíkl, abych jim to nezamatlal
Publikováno 20 leden 2010 - 22:47:16
což mi připomíná že nevím kde také rukavice vzít...Byl by někdo z vlastníků ochoten vzít tento skvost na sraz? Slibuju, že bych si to prohlídnul v těch rukavicách!
Publikováno 20 leden 2010 - 23:00:46
tys nechodil to tanecnich? , napr. u Skody je maj takecož mi připomíná že nevím kde také rukavice vzít...Byl by někdo z vlastníků ochoten vzít tento skvost na sraz? Slibuju, že bych si to prohlídnul v těch rukavicách!
Publikováno 20 leden 2010 - 23:05:36
u nás je měl jenom jeden kluk a to jenom do přestávkytys nechodil to tanecnich? , napr. u Skody je maj takecož mi připomíná že nevím kde také rukavice vzít...Byl by někdo z vlastníků ochoten vzít tento skvost na sraz? Slibuju, že bych si to prohlídnul v těch rukavicách!
Publikováno 21 leden 2010 - 01:53:54
no... napadá mě vražda. pánové, si zajráváte! lidi se vraždí pro mnohem méně nádherné věci. otevírám to tu tak 2 x do hodiny, abych se podíval. už ten futrál je úžasnej.
Kdoco, ogaro neščastná, vidím, že nemáš špatné nápady, vražda . Inu proč ne. Takže to zkusme. Adresu ti napíšu a nebudu se moct dočkat
Dceru ti nedám
Jo a ohledně toho dědictví, to by mě vzhledem k té akci co připravuješ zajímalo. Co teda vlastně budu dědit
No nic krásné noční doba, jdu se pokochat, že nevíš čím
Publikováno 21 leden 2010 - 02:03:11
Publikováno 21 leden 2010 - 08:36:11
no... napadá mě vražda. pánové, si zajráváte! lidi se vraždí pro mnohem méně nádherné věci. otevírám to tu tak 2 x do hodiny, abych se podíval. už ten futrál je úžasnej.
Kdoco, ogaro neščastná, vidím, že nemáš špatné nápady, vražda . Inu proč ne. Takže to zkusme. Adresu ti napíšu a nebudu se moct dočkat
Dceru ti nedám
Jo a ohledně toho dědictví, to by mě vzhledem k té akci co připravuješ zajímalo. Co teda vlastně budu dědit
No nic krásné noční doba, jdu se pokochat, že nevíš čím
tak... nebudu dělat hrdinu. asi bych si vybral nějakej fyzicky chatrnější článek desítky. páč ačkoliv jsi mistr řemesla, to co bys po mně dědil by pro jednoho zedníka bylo moc ale mamka by se radovala, konečně by jí někdo zrychtoval ten štít na západní straně.
ale nevadí. začal jsem z jiné strany (nevědomky - ale dobré skutky se občas i vrací) a budu snad jen z 9/10 tak nešťastný, jak jsem teď.
chlapi, ještě jednou největší obdiv!
Publikováno 21 leden 2010 - 18:29:19
tak já ti nějaký koupím, přijedeš Brianovi na vernisáž?což mi připomíná že nevím kde také rukavice vzít...Byl by někdo z vlastníků ochoten vzít tento skvost na sraz? Slibuju, že bych si to prohlídnul v těch rukavicách!
Publikováno 21 leden 2010 - 18:44:45
Publikováno 21 leden 2010 - 18:53:20
Publikováno 21 leden 2010 - 20:11:50
Publikováno 16 červen 2020 - 19:53:40
dekuji jirkovi i ostatnim prisedicim za dalsi dil 3/2020
.
Publikováno 17 červen 2020 - 16:02:35
Vážený kolego, Miloši. Právě jsem dokončil oslavný taneček přes vlastní norou. Blahopřeji Všem. Dokonalá práce a nadčasový přístup dává smysl. Kolekce autorských fotografií v limitované edici a knihařské úpravě volných listů, to zasluhuje uznání. Nenápadná informace se zásadním příkladem pro autory, kteří nad vlastní fotografií v dnešní době opravdu přemýšlejí. S pozdravem Všem: "Starý Jezevec" Erik
Publikováno 9 prosinec 2020 - 13:29:11
Tak jsme se po 10ti letech vrátili k projektu Desítky, tentokrát i s hostem, panem doktorem Helbichem. Děkuji všem, kteří do třetí krabičky dodali své fotografie. JK.
Přiložený soubor (y)
Publikováno 9 prosinec 2020 - 13:58:11
nádhera
Publikováno 9 prosinec 2020 - 21:26:41
ano nazivo je to parada:)
Publikováno 12 prosinec 2020 - 09:20:44
krásný
Publikováno 30 září 2023 - 15:47:55
Dotaz stran adjustace - na ty, kteří mají nebo aspoň viděli.
Je ze zadní strany také kartón? Nebo je pouze pasparta před zvětšeninou (a ta je po celém obvodu přilepena)?
Publikováno 1 říjen 2023 - 21:08:24
Miloš: díky za ilustrativní foto. Fakt pěkná práce toto.
Publikováno 12 říjen 2023 - 07:49:07
Tak jsme se po 10ti letech vrátili k projektu Desítky, tentokrát i s hostem, panem doktorem Helbichem. Děkuji všem, kteří do třetí krabičky dodali své fotografie. JK.
To vypadá moc pěkně! Jen ta prezentace na kožešině...na tom se fotí novorozenci, nikoliv přes deset let staré "děti".
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních