Fotografie - hudba - poesie
Publikováno 3 February 2010 - 07:33:59
Erik
Publikováno 3 February 2010 - 08:37:21
Publikováno 3 February 2010 - 08:48:37
Publikováno 3 February 2010 - 09:36:36
Publikováno 3 February 2010 - 10:36:33
pane eriku, jak je to možné? nikdo to nečte? či nějaké managerské rozhodnutí? je josef kainar skutečně v jedné kategorii jako "lidé a obilí" či "hospodářský kalendář 1973"?
jinak u mě kupodivu fotografie ovlivnili to co poslouchám. nevidět fanastické claxtonovi snímky cheta bakera, nikdy bych ho nevyhledal. ale jsem si říkal - to musí být hudba, když inspiruje k takovým snímkům. stejně mě kdysi na přebalu kazety zaujal prožitek von karajana, tak jsem tomu dal šanci. dodnes jsem za to šťastný.
Publikováno 3 February 2010 - 10:37:14
Tyjova, vedu nad Krakenem o Honzíkovu cestuAno, já taky!!! Četl sem enem Švejka a poslúchal Koťáka.....
Vlastně jsem měl jedno období, kdy bez "The wall" v kazeťáku v komoře ani minutu. Dodneška mám v hlavě spojený fotky z tý doby s floydama.
Publikováno 3 February 2010 - 10:49:10
http://www.flickr.co...57613867531059/
. ale jsem si říkal - to musí být hudba, když inspiruje k takovým snímkům. stejně mě kdysi na přebalu kazety zaujal prožitek von karajana, tak jsem tomu dal šanci. dodnes jsem za to šťastný.
tohle je nejlepší vyjádření, proč to dělám - a snažím se to dělat dobře.
Publikováno 3 February 2010 - 16:42:14
Brno 2009
Publikováno 3 February 2010 - 17:27:37
Publikováno 3 February 2010 - 18:43:48
Zhasínáček
Josef Kainar
Každý má svůj
Každý má jej
O něm víme
Ani za nic nepovíme
Kde jej máme Tralalinky
Kde jej máme
Hádej táto hádej mámo
Kde to máme uschováno
V piksle po mouce
v Erikově klobouce...
tož sa mejte i mějte
Publikováno 3 February 2010 - 20:17:35
Publikováno 3 February 2010 - 22:01:15
Jinak hudební inspirace zpracovávám spíš hudebně a fotografické fotograficky. Jen s tou poezií jsem se zatím nepopral...
Publikováno 4 February 2010 - 10:09:51
Poslouchám v komoře, když zvětšuju, to je nejlepší. Poslouchám i při práci u počítače, poslouchám, když uklízím ... a taky hraju, šmudlám nějaké triviálnosti na klavír.
Je to nádhera, najít v té složité hudbě vyjádření jednoduchých emocí. Ale je těžké něco podobného dát do fotografie. Chce to najít novou prostotu, jak říkával Sergej Sergejevič ...
Publikováno 4 February 2010 - 11:20:55
Publikováno 4 February 2010 - 18:46:12
Přirovnal bych hudbu, text a fotografii k různým jazykům, každý má svůj jedinečný postup jak se vyjádřit. Zcela jinak se uvažuje v češtině, čínštině nebo třeba ve znakovém jazyce. Sdělení jde presentovat i kombinací těchto jazyků, je ovšem otázka zda je to vhodné činnit ve stejném čase. Také je třeba vzít v úvahu, že řeč je pramenem nedorozumění.
V ideálním případě se tedy snažím fotografii, muziku a text používat tak abych jen navodil náladu, která umožní zavnímat to o čem už jen (někdy mnohoslovně) mlčím.
Neb mne to poněkud přesahuje.
Publikováno 5 February 2010 - 01:19:19
Hudbu děcka překřičijó, tak sem tam vrazil jednó ty Ramštajny, aby bylo slyšet aji neco iného, ale inspiračka na fotku to pro mňa taky nebyla bo by to byla už enem kopija tých jejích vídeoklipů.
Verše máme enem v děckých říkadlách a to je též bída.
Asi tak Stydím sa a smekám před ušlechtilýma dušama typu Erika Kuracha, keré majů také krásné starosti a dokážů klást tak rafinované otázky že sa já křupan mosim červenat
Publikováno 5 February 2010 - 20:25:27
Publikováno 5 February 2010 - 22:39:46
#20 Snek
Publikováno 5 February 2010 - 23:00:36
já vidim u muziky skoro vždycky obrazy... ale sou bohužel pohyblivý, je to film. furt stejnej - jede na něm parní rychlík krajinou. nevim, co to znamená, ale trvá to už spoustu roků...
mamiaku.. to znamena jedinne, chlapce muj. Ty jsi nejenom fotograf, ty jsi filmar ... osmickar s potencialem rustu i k 16mm ...
uz jsi naladoval film do kamery, nebo stale cekas na iniciaci?
Publikováno 5 February 2010 - 23:29:45
já vidim u muziky skoro vždycky obrazy... ale sou bohužel pohyblivý, je to film. furt stejnej - jede na něm parní rychlík krajinou. nevim, co to znamená, ale trvá to už spoustu roků...
No vida, já to mívám spíš obráceně. U fotografií nebo němýho filmu často slyším muziku. Parní rychlík v krajině je u mě většinou swingovým nebo jazzovým bigbandem. I nějaký ten veršík by možná v mysli evokoval. Takže jo, inspirace by byla, akorát v obráceném gardu, než se ptá vážený kolega Erik.
Publikováno 5 February 2010 - 23:49:07
Tohle?já vidim u muziky skoro vždycky obrazy... ale sou bohužel pohyblivý, je to film. furt stejnej - jede na něm parní rychlík krajinou. nevim, co to znamená, ale trvá to už spoustu roků...
Publikováno 6 February 2010 - 00:07:43
Publikováno 6 February 2010 - 00:10:02
#25 Snek
Publikováno 6 February 2010 - 01:16:43
Jsa krupan, inspiraci nenachazim nejen v hudbe ale ani nikde jinde. Ale nedavno se mi velmi libilo spojeni hudby a cb obrazku, viz: Pro me jsou ty fotky paradni. (chapu ze vetsine zde ta hudba nesedne)
Ivane, zkus tu skladbu takhle:
ve me to evokuje moje vlastni obrazky a jen doufam, ze se tam jeste nekdy podivam, abych je stihnul nafotit.
#26 Snek
Publikováno 6 February 2010 - 01:35:11
ano. Hudba ve mne evoku je obrazy, občas i naopak.
Poezie pak přispívá k podpoře mé obrazotvornosti, a platí to i naopak. Období se ve mne střídají, ale v dnešní době svého buřičského "vystřízlivění" už raději nepíšu. Jsem vyklidněný člověk a bojím se depresí.
Publikováno 6 February 2010 - 08:04:46
Publikováno 6 February 2010 - 14:28:27
Tohle?já vidim u muziky skoro vždycky obrazy... ale sou bohužel pohyblivý, je to film. furt stejnej - jede na něm parní rychlík krajinou. nevim, co to znamená, ale trvá to už spoustu roků...
řek bych, že bych byl lepší to tempo vůbec nesedí, ten chlap nerozumí parním strojům ani muzice
Publikováno 6 February 2010 - 14:30:58
uz jsi naladoval film do kamery, nebo stale cekas na iniciaci?
jsem skromný, srdce pokorného... čekam na iniciaci. při svý vrozený náboženskosti nevěřim, že by to bez ní bylo smysluplně možný...
Publikováno 6 February 2010 - 14:35:23
No vida, já to mívám spíš obráceně. U fotografií nebo němýho filmu často slyším muziku. Parní rychlík v krajině je u mě většinou swingovým nebo jazzovým bigbandem. I nějaký ten veršík by možná v mysli evokoval. Takže jo, inspirace by byla, akorát v obráceném gardu, než se ptá vážený kolega Erik.
sedí, dneska ráno sem tancoval se synkem na havelkův swing a zase sem "jezdil"...
mmch. víte, že ondřej havelka je ve skutečnosti taky analogista-purista? když sem čet (na přebalu céda ) jeho postoj k muzice bylo to jasný - je náš
hmm, ta alicia je vážně dobrá, už poslouchám třetí skladbu
Publikováno 9 February 2010 - 15:39:37
Vážení kolegové, moje odpověď je zde:
http://www.flickr.co...57613867531059/. ale jsem si říkal - to musí být hudba, když inspiruje k takovým snímkům. stejně mě kdysi na přebalu kazety zaujal prožitek von karajana, tak jsem tomu dal šanci. dodnes jsem za to šťastný.
tohle je nejlepší vyjádření, proč to dělám - a snažím se to dělat dobře.
Mi se stále na akcích nějak mijíme Mám též v BW. Sice nesvítili ideálně, ale něco dobrého mám.
Ale přiznám se, že mám jen vybrané kontaky a fotky žádné a to už zase pomalu bude "Pražské jaro" On mě nikdo netlačí, v Aghartě nechtějí (mají nasmlované vlastní fotografy) a výstavy JAZZU jsem už dvě měl. Tedy rozšířená kolekce zase bude až za pár let v nějakém větším prostoru.
Dnes jdu na Courtney Pineho a možná si ještě udělám George Duka.
Něž inspirace hudbou mě baví ta muzika samotná a výrazy hudebníků. Jinak v Leice byl fotograf Vávra s fotografiemi z rozpadající se sladovny tuším v Písku. Mluvil o tom jak byl inspirován hudnou a snad i nějaký skladatel použil fotografie na obal. Na mě snímky působyly dost negativně, ale on prý prožíval šťastné období
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních