na kinofilm fotím teprve pár měsíců. Pomalu si zařizuji temnou komoru. Zatím se daří, ale..
První Praktica LLC, kterou mám půjčenou od tety, "se mi nějak pokazila".. totiž tři filmy byly celé ozářené, před tímto incidentem se mi povedlo vyfotit pouze dva barevné filmy a to bylo v pořádku. Od chvíle, co jsem ji obdržel nějak blbnul TTL expozimetr. Časem opět fungoval, ale občas taky ne.. tak střídavě

Druhou Prakticu LLC Black jsem si koupil v komisi v Brně na Pekařské v bazaru. v Obchodě byla s Pentacon electric 50/1.8 (černý, ryska a stopy ohniska červené. Clona na objektivu vůbec nereagovala a to tlačítko (které mimochodem netuším co dělá) taky asi nedělá, co by mělo. Jde zmáčknout (a to ztuha) jen od 2,8 - 11 clony a pak se při snížení hodnoty pomalu ztuha otevře. Jinak je v těle poblázněný expozimetr, který mi i s novou baterií tvrdí, že bych měl právě teď - 18,35 v pokoji osvíceném stolní lampou měl exponovat na 1/1000s.

Uznávám, že ten můj kup byla asi hloupost, ale foťák jsem potřeboval nutně a tlačil mě čas. Jsem to ale hlupák.
Moje otázky zní:
1. Víte někdo o osvědčeném servisu v okolí Brna, popř. Hodonína, či Uherského Hradiště a jeho ceníku?
2. Jestli by někdo nevěděl, kde nakupovat M42 objektivy krom Aukra?
Jsem student, výdaje to pro mne jsou pravda trochu větší. Navíc ta prekérní situace s půjčenou kamerou.
Budu vděčný za jakoukoliv přínosnou radu.
Děkuji předem, Prakticant