Je to pořádnej kus železa tahle dvouočka.
Ostří dobře?
Publikováno 30 leden 2021 - 19:14:50
Ostří dobře?
Publikováno 31 leden 2021 - 14:02:11
Ostří dobře?
Hele kam se hrabe zacloněný Tessar
Publikováno 31 leden 2021 - 17:57:41
Tady jsem měl dotaz, ale už znám odpověď. Jako bych nic neřek.
Publikováno 28 červenec 2021 - 17:36:14
Můj nový přírůstek Rolleiflex 3,5F s exposimetrem zakoupený jako porouchaný na náhradní díly. Zatím jsem na něm nic moc neshledal, vše funguje, jak má, krom viditelně ulomeného a prasácky opraveného kolíčku zavírání zad a z tohoto důvodu prasklé hnilíkové spony, či jak to nazvat. Ale o tom jsem věděl. Kolíček již jest opraven, musel jsem převrtat několik vyvrtaných děr a znovu to svrtat a vyrobit nový kolíček. Prasklou sponu jsem slepil a místo koženého čtverečku jsem vypiloval hliníkovou destičku, kterou jsem ještě na dvou místech prokolíkoval a zatím to drží. Časem, pokud se mi namanou nová záda, tak je vyměním. Samotnou sponu asi neseženu, možná z nějakého vraku...
Publikováno 29 červenec 2021 - 10:05:57
Hezky jsi to opravil! Zrovna minulý týden jsem jedny záda na 3.5F prodal do Činy :/
Na ebay se objevují za ceny do 100 EUR, pokud jsou v ok stavu, ale občas se objeví i netěsnící šroty, ze kterých by se dal tento díl použít. Samotnou sponu jsem zatím nikde v nabídce za posledních pár let neviděl.
občas dobré kouknout sem: https://www.collectc...lei-spare-parts nebo https://www.dewitcameras.com/cat/rollei-en/rollei-repair-parts/?lang=en
Publikováno 29 červenec 2021 - 17:36:48
Díky a díky za tipy. Jedny už jsem objevil, sice v Británii, ale bude to cca za podobné peníze. Vyšli na 57GBP vč. poštovného. Až to dojde do Čech, tak mi napaří ještě DPH a clo https://mwclassic.co...-3-5f-2-8f-etc/
Publikováno 6 srpen 2021 - 23:41:19
Ve skutečnosti to vypadá ještě víc jako UFO!
Krásná centrální závěrka Shanel 5A, dostal jsem ji od pana Fujikawy k Rittrecku (to je to, co za ní není skoro vidět:). Uvnitř zapuštěn Weit-Winkel Aristostigmat, mezikus vytištěn na 3D tiskárně. Zkušební foto vyšlo dobře, fotka nestojí za nic.
Shanel 5A je závěrka bez clony, s příslušným mezikusem lze použít objektiv do průměru cca 63 mm. Ale je velká. Když to máte v ruce tak to spolu s těmi barevně značenými pákami působí jako hračka, zvláštní mechanická japonská hračka. Na ebay k sehnání vcelku levně (+DPH a poštovné samozřejmě...).
Publikováno 11 leden 2022 - 13:26:39
Publikováno 11 leden 2022 - 13:46:04
Taky sem nemohl odolat, když kamery mám různé ale od Eumigu ani jednu. Mít Eumig projektor a nemít jejich kameru, ostuda.
Ale musel sem si rovnou střihnout i nějakou opravu.
Publikováno 19 březen 2022 - 14:05:35
Je mi až hanba. Místo abych rozjímal nad možným koncem světa, rozjímám nad tíživým dilematem, zda si pořídím Nikon F100 či F6.
Publikováno 19 březen 2022 - 19:00:22
Jaké dilema? F6.
Publikováno 20 březen 2022 - 13:11:13
Jako majitel obou těchto parádních foťáků směle říkám....jdi do F6!
Je mi až hanba. Místo abych rozjímal nad možným koncem světa, rozjímám nad tíživým dilematem, zda si pořídím Nikon F100 či F6.
Publikováno 20 březen 2022 - 20:07:48
Tady ten kolega nad podobným výběrem asi moc nerozjímá http://www.ericconst...ardware_en.html
Publikováno 20 březen 2022 - 21:14:02
Tak koukám až zírám, že má výbava Nikon FA má stejné hodnocení jak Lubitěl. Pořídím Lubitěl, to musí být bomba mašina. Dá se ještě někde koupit solidní pousek?
Publikováno 20 březen 2022 - 21:38:16
Kanaďan s hromadou peněz a gear acquisition syndrome. Jaký smysl má jej linkovat? Myslím, že podobnou sběř foťáků v průběhu života tady prošla rukama většině lidí .
Publikováno 20 březen 2022 - 22:27:20
Smysl ? No, myslel jsem to třeba jako něco pro pobavení. Teď toho veselého je jak šafránu.Kanaďan s hromadou peněz a gear acquisition syndrome. Jaký smysl má jej linkovat? Myslím, že podobnou sběř foťáků v průběhu života tady prošla rukama většině lidí .
Publikováno 21 březen 2022 - 16:32:33
Vážení kolegové, často si vzpomenu na slova nadšeného fotoamatéra a extrémního cyklisty - samotáře. Když vzal do rukou svůj na mosaz olysalý a ohmataný, původně saténově černý Asahi Pentax Spotmatic se slovy: "S tímhle fotoaparátem denně fotografuji již mnoho let a tahám jej stále s sebou", ani jsme si příliš v té době neuvědomovali, že fotoaparát je určen k fotografování a ne k oprašování i těch sebemenších smítek a otisků prstů, narušujících jeho dokonalý vzhled.. Co fotograf, to unikátní přístup. Když jsem viděl "Profesionála", hrabajícího se špinavou pazourou v rozervané zatuchlé brašně, plné naházených objektivů bez krytek, byl to pro mne šok. Najít vlastní poučenou cestu k optimální volbě vlastního tvůrčího záměru a zvolit odpovídající prostředky k jeho realizaci, tak je asi k dosažení cíle cesta nejpřímější. Technické zázemí a svoboda volby prostředků je osvobozující a radostná. Porvat se s námětem prostředky omezenými, to má často mnohem větší úspěch a nutí nás intenzivněji myslet. Sbírka fotoaparátů není dobrou fotografií. S pozdravem: Vetešivý "Starý Jezevec" Erik
Publikováno 21 březen 2022 - 18:32:02
Smysl ? No, myslel jsem to třeba jako něco pro pobavení. Teď toho veselého je jak šafránu.Kanaďan s hromadou peněz a gear acquisition syndrome. Jaký smysl má jej linkovat? Myslím, že podobnou sběř foťáků v průběhu života tady prošla rukama většině lidí .
Ale taky si tam můžeš, ale nemusíš, najít stručný názor na ten či onen foťák od někoho na druhé straně té naší koule.
No... tak už se nedivím, že nedosahuji špičkových výsledků ... používám jen tříhvězdičkový šunt.
Publikováno 22 březen 2022 - 09:56:28
Vážení kolegové, nenechte se znervózňovat hovadinami. Všichni bezpečně víme, že nejdokonalejším fotografickým aparátem všech dob je Kyjov F.T. 1 od té slavné firmy Dumpster Diver Co. S přáním nádherného dne, prozářeného RTG paprsky:
"Starý Jezevec" Erik attachment=11509:F.T. 1.zip]
Publikováno 22 březen 2022 - 18:13:02
Ale taky si tam můžeš, ale nemusíš, najít stručný názor na ten či onen foťák od někoho na druhé straně té naší koule.
No... tak už se nedivím, že nedosahuji špičkových výsledků ... používám jen tříhvězdičkový šunt.
Mám čtyřhvězdovou Flexaretu VI Heč!
Publikováno 30 květen 2022 - 10:09:31
Publikováno 30 květen 2022 - 12:37:36
Tak koukám až zírám, že má výbava Nikon FA má stejné hodnocení jak Lubitěl. Pořídím Lubitěl, to musí být bomba mašina. Dá se ještě někde koupit solidní pousek?
Zase bych to neironizoval - hvězdičky mají smysl v kontextu určité kategorie, ne absolutně... A ostatně když se ta "recenze" rozklikne, tak to tam rozebírá na víc položek a asi se dá vysledovat jeho logika (netvrdím, že se s ní plně ztotožňuji, jen že ji chápu).
A naokraj k Lubitělu - klidně se mi smějte, ale mě se charakter jeho optiky docela hodně líbí (mám 166B). Je to přesně tak akorát nedokonalé, aby to tomu dalo určitý specifický "look či charakter", ale zase ještě ne až tak nedokonalé, aby to spadlo do "prosté nekvality"...
Publikováno 19 prosinec 2022 - 18:55:23
.
kdyz mas jemne simrani ze jsi to kapanek prehnal
leica_sl_221219_182517.jpg 59,46K 10 Počet stažení
Publikováno 19 prosinec 2022 - 18:58:02
Publikováno 26 leden 2023 - 14:00:39
Publikováno 28 leden 2023 - 14:00:38
Malá radost, taky radost https://lens.ws/mino...-50mm-f1-2-md2/
Publikováno 28 leden 2023 - 19:13:35
vítej mezi rokkorholiky.
(p.s. taky ho ještě mám schovanej)
Publikováno 29 leden 2023 - 17:16:43
vítej mezi rokkorholiky.
(p.s. taky ho ještě mám schovanej)
Hezké starosklíčko
Publikováno 27 říjen 2023 - 18:12:54
Publikováno 30 říjen 2023 - 10:28:08
Já věděla, že nevydržím, když jsem viděla na srazu v Č. Ráji všechny ty Petrovi mini fotoaparáty. A to jsem si myslela, že už mám úplně vše, co jsem chtěla.
Krásná kamerka! Že jsem tak smělý. Co se do toho láduje? 16 mm kinematografický film z metráže?
Publikováno 31 říjen 2023 - 10:33:34
Já věděla, že nevydržím, když jsem viděla na srazu v Č. Ráji všechny ty Petrovi mini fotoaparáty. A to jsem si myslela, že už mám úplně vše, co jsem chtěla.
Krásná kamerka! Že jsem tak smělý. Co se do toho láduje? 16 mm kinematografický film z metráže?
Přesně tak. V ČR dostupný jen Foma R100.
Publikováno 31 říjen 2023 - 10:50:14
Přesně tak. V ČR dostupný jen Foma R100.
Koukal jsem, že lze koupit barevné negativy Kodak Vision(proces ECN2 sic..), ale i Double-x. A to přímo u Škody. A zde dokonce levněji a v nabídce je i TRI-X. http://www.film1635.cz/e-shop.php
Tedy snad je to stejná jednostranná perforace, jakou používá Mikroma..
No začalo mě to taky zajímat, jen co je pravda.
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních