Přejít na obsah

Fotka

"Co mne zlobí..."

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1140 odpovědí na toto téma

Anketa: Postěžování si mi... (51 uživatel(ů) vložilo hlas)

Postěžování si mi...

1. Nepomáhá (0 hlasy [0.00%])

Procento hlasů: 0.00%

2. Pomáhá (0 hlasy [0.00%])

Procento hlasů: 0.00%

Hlasovat

#501 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 7 prosinec 2010 - 08:13:14

V noci selhal mrazák se zásobami materiálu...
  • 0

#502 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 7 prosinec 2010 - 08:23:18

Tak to upřímnou soustrast....
  • 0

#503 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)
Reputace: 32

Publikováno 7 prosinec 2010 - 08:39:18

Tak to upřímnou soustrast....

nápodobně...jen doufám žes tam krom materiálu neměl maso a zmrzlinu...
  • 0

#504 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 7 prosinec 2010 - 08:46:12

ajaj, snad se nerozteklo vše a zachráníš to, rychle s tím do temné bedny na balkon a zastínit....
  • 0

#505 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 7 prosinec 2010 - 09:33:44

Gorgi: Měl jsem tam i nějaké maso (pro kočky) a zeleninu (pro sebe), ale 95% zabíraly filmy.
Jirinol: Napřed to musí uschnout, některé papírově krabičky jsou rozmočené. Večer budu sčítat škody na materiálu a řešit co s mrazákem a s rozmočeným kobercem.
  • 0

#506 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 7 prosinec 2010 - 09:40:59

a sakriš....
já mám od loňska jeden mražáček vyhrazen pouze pro filmy, i ty mám zabalené v balíčcích ve smršťovačce, zatím je tam sucho a téměř bez námrazy.... jo a jelikož naše paní uklízečka ráda vytahuje kablíky ze zásuvek, tak pro jistotu v tom mražáku mám dvě silné vložky do přenosných termokufrů, ty to dokáží udržet pod nulou, i když mrazák je 2 dny bez elektřiny (jinovatka na stěnách drží).
  • 0

#507 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 725 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 392

Publikováno 7 prosinec 2010 - 10:04:22

to by chtělo nějakej mrazák se systémem no frost, když už selže, nebude voda
a nebo aspoň externí čidlo - to dát do mrazáku a jeho zobrazovač do kuchyně a to co tam je číslech jako teplota "out" tak bude ta "in" - právě v mrazáku - pokud tedy bude umět vysílat krz bednu - jinak kabel
posledním úkolem je rozepsání služeb "kontrola teploty mrazáku" členům rodiny, budou to hlásit před spaním, nebo psát do notýsku pověšeného vedle i s propiskou
přeju záchranu co největšího počtu škatulek :lol:

to měření-kontrola vypadá možná komicky, ale kdybych měl za deset tisíc filmy v mrazáku, tak to budu tak řešit a ještě přidám alarm, jen ať soused volá, že u nás něco pípá
  • 0

#508 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 7 prosinec 2010 - 12:23:42

Vážený kolego, Dubraro, cele s Vámi sdílím nečekaný problém. Vše bude
zcela určitě v minimálních ztrátách. "Za trest" bych nechal mrazák venku
po několik nocí "na luftu" pořádně vymrznout! :lol: Erik
  • 0

#509 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 7 prosinec 2010 - 13:16:36

Jirinol: Většina byla kromě normálního balení v igelitu, ale ne úplně všechno. Doufám, že něco zachránily plastové krabičky kinofilmů a zatavení ve fólii u svitků. Také kovové a plastové krabičky metráže jsou poměrně vodovzdorné. Největší problém může být s metráží v papírových krabičkách. Štěstí v neštěstí je, že to byl šuplíkový mrazák, takže většina vody vytekla, kdyby byl pultový tak by obsah ve vodě doslova plaval.

RHx: ... za několik desetitisíců ... A ten mrazák není můj. Jooo, kdybych měl tolik času, abych stavěl alarmy...

Erik: Bohužel venku přestalo mrznout. Ale možná ho za trest opravář odveze do šrotu.

Budiž to pro ostatní poučením. Better safe than sorry.
  • 0

#510 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 8 prosinec 2010 - 10:38:21

Výsledek:
Ztráty nejsou tak hrozné, jak to vypadalo. Ve skutečnosti se dá říct, že jsou zanedbatelné, pokud se ještě později na něco nepřijde.

Vedlejším efektem byla důkladná inventura zásob, která odhalila, že mám zamraženo >160 svitků a >1100 kinofilmů...
  • 0

#511 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 117 příspěvků(y)
Reputace: 459

Publikováno 8 prosinec 2010 - 12:35:21

Výsledek:
Vedlejším efektem byla důkladná inventura zásob, která odhalila, že mám zamraženo >160 svitků a >1100 kinofilmů...

Takze to je nakonec dobra zprava ne? Takvyho foceni!
  • 0

#512 tallpe

tallpe

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 8

Publikováno 8 prosinec 2010 - 14:09:56

Máme dnes mikulášskou besídku a já zapoměl foťák doma :?: . No, tak aspoň budu víc s dětma místo poletování po place. A nepokazím matroš.
  • 0

#513 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 8 prosinec 2010 - 14:51:35

Výsledek:
...zamraženo >160 svitků a >1100 kinofilmů...

.... no toto... tolik jsem asi nevyfotil za celý život
Asi flákám focení?
Nebo již spadá tato zásoba pod G.A.S.? :?:
  • 0

#514 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 8 prosinec 2010 - 15:25:32

to není G.A.S., to je pouze důsledek myšlení na zadní kolečka
:-P :?:
  • 0

#515 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)
Reputace: 164

Publikováno 8 prosinec 2010 - 17:50:40

to není G.A.S., to je pouze důsledek myšlení na zadní kolečka
:-P :?:

Tak takhle jsem se dlouho nezasmál 8-O Už to bylo tady potřeba.
  • 0

#516 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 574 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady
Reputace: 116

Publikováno 8 prosinec 2010 - 22:37:08

...mám zamraženo >160 svitků a >1100 kinofilmů...

tyjo! :?: ... to jsem tedy se svými cca 30 svitky a 30 kinofilmy opravdový žabař.
  • 0

#517 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 9 prosinec 2010 - 12:38:58

ZLOBÍ...PŘÍMO SER....., že se tu objevil příspěvek (nejen) od Kataríny Mocákové, autorky, které si vážím a najdou se tu tací křiklouni, kteří jí smažou příspěvek. A zvláště lidé, kteří ji neshají ani po kotníky! :D

Jednalo se o vlákno o negativech pro kontaktní kopírování.

Nedalo mi to, ale takhle to dopadá i v politice...křiklouni odeženou ty normální a schopné.
Právě jsem mluvil s dalším člověkem (starším členem) , který opouští temnou..je znechucen.
  • 0

#518 tomashr

tomashr

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 547 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 22

Publikováno 9 prosinec 2010 - 17:03:47

ZLOBÍ...PŘÍMO SER....., že se tu objevil příspěvek (nejen) od Kataríny Mocákové, autorky, které si vážím a najdou se tu tací křiklouni, kteří jí smažou příspěvek. A zvláště lidé, kteří ji neshají ani po kotníky! :)

Nedalo mi to, ale takhle to dopadá i v politice...křiklouni odeženou ty normální a schopné.
Právě jsem mluvil s dalším člověkem (starším členem) , který opouští temnou..je znechucen.

Jsem docela zvědavý, jestli někdo z provozovatelů serveru bude mít odvahu k tomu něco říct - ten původní příspěvek jsem viděl a jeho smazání je taky lehce mimo moje chápání. Pokud se tam pak něco strhlo, tak to jsem už neviděl, ale přece se nemuselo mazat vše... Anebo je to nějaké technické selhání po přesunu serveru? Pak by ale byla omluva o to snažší...
  • 0

#519 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 9 prosinec 2010 - 17:07:30

příspěvek jí nesmazal davide žádnej křikloun, ale moderátor příslušnýho vlákna, kterýho sem o to požádal. smazal to celý včetně mejch příspěvků, příspěvků mnoha dalších lidí i kataríny a to celý kvůli jednomu ani ne snad křiklounovi, ale kolegovi, kterej opakovaně neví, kdy už dost a kde sou hranice a PRAVIDLA. myslím, že to bylo nejlepší řešení ze všech možnejch špatnejch. příště budu důslednější (a nekompromisnější)a tu diskuzi, (ze který se pak nutně ztratěj třeba i dobrý příspěvky) vůbec nepustím, jak sem to ve stejnej den udělal hned vedle a byl klid. obecně mě odchod jakýhokoliv kolegy mrzí, ale jak sem napsal právě onomu dotyčnýmu - stále považuju za lepší variantu web bez pár zajmavejch lidí, než spoustu zajmavejch lidí bez webu... probral jsem to s dalšími třemi moderátory a je to vše, co k tomu lze asi teď říct. děkuju za pochopení a všem, který přišli o svý normální příspěvky se teď i v budoucnu omlouvam. věřim, že pochopěj a přenesou se. díky. p
  • 0

#520 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 9 prosinec 2010 - 17:09:35

tomashr: ano tome, strhlo
  • 0

#521 tomashr

tomashr

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 547 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 22

Publikováno 9 prosinec 2010 - 17:15:20

tomashr: ano tome, strhlo

Hm, zase jsem o něco přišel :)

Jinak na jednom serveru z jiného oboru, který občas navštěvuji to vyřešili podle mě celkem chytře - mají kromě standardních částí také fórum "žumpa", které má životnost jen 14 dní, pak se samo odmazává a nearchivuje se (a taky má tuším zákaz robotů, takže by se nemělo ukazovat ani ve vyhledávačích). Když někde něco přesáhne mez, tak se to hodí tam a je klid. Lidi si tam třeba ještě chvíli nadávavají ale nutně to po čase musí samo zmizet, vedlejší výhoda je, že ostatní tam mohou kouknout a vidí "o co go" a tím se omezují různá podezření z neserióznosti moderátorů...
  • 0

#522 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 9 prosinec 2010 - 17:16:05

ZLOBÍ...PŘÍMO SER....., že se tu objevil příspěvek (nejen) od Kataríny Mocákové, autorky, které si vážím a najdou se tu tací křiklouni, kteří jí smažou příspěvek. A zvláště lidé, kteří ji neshají ani po kotníky! :)

Jsem docela zvědavý, jestli někdo z provozovatelů serveru bude mít odvahu k tomu něco říct - ten původní příspěvek jsem viděl a jeho smazání je taky lehce mimo moje chápání. Pokud se tam pak něco strhlo, tak to jsem už neviděl, ale přece se nemuselo mazat vše... Anebo je to nějaké technické selhání po přesunu serveru? Pak by ale byla omluva o to snažší...

Nejsem provozovatelem serveru, nicméně:
Strhlo, jako obvykle. Mám to uloženo, ale nehodlám to publikovat.
Původní příspěvek tu je zachován, jen byl přesunut do bazárku a posléze zamčen. Více k tomu nebudu dodávat.
  • 0

#523 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 9 prosinec 2010 - 19:02:08

Došlo v podstatě k tomu, že nové vlákno neprošlo jako ideově čisté a když se tu nědo ozval, že se mu nelíbí přemístění, tak byl napomenut z porušení pravidel. Ono pravidla i zákony se sají vykládat k různému prospěchu. Nikdo se nehádal, nikdo nebyl hrubý....jen nešel s názorem svaté temné inkvizice :)

Škoda, myslím si, že by to chtělo trochu respektu, ať se tu cítíme fajn ....
  • 0

#524 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 9 prosinec 2010 - 19:06:49

Asi by stálo za úvahu...se podívat, kdo kdy působí u toho "strhlo jako obvykle" Co myslíš Notorie?

Myslím si, že vlákna...která se někomu nelíbí, by měl dotyčný ignorovat. A ne přispívat k zbytečným konfliktům.
  • 0

#525 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 9 prosinec 2010 - 20:47:11

Mrzí mě, Davide, že to vidíš takto.

1. Souhlasím, že tyhle konfikty vznikají z obou stran. Psal jsem to už včera večer Vlčákovi. Všimni si ale, v jakých vláknech to vzniká. Vždycky je to o digitálním zpracování. A opět říkám, na TK nemá digitál co dělat. Proto rozhodně založena nebyla. Tohle je zrovna na hraně, ale jako médium je prostě použit digitální proces. O tom se dá debatovat kdekoliv jinde, ne tady. Kontakt ve vlákně zůstal, můžete v klidu diskutovat jinde.
Víc se k tomuhle vyjadřovat nebudu.

2.Nojgi nebyl napomenut za to, že se mu nelíbilo přesunutí vlákna do bazárku. Byl napomenut za to, že označil členy TK používající kamery 24x40 a větší za "několik ješitných jedinců". Tohle podle mě naplňuje porušení pravidla č. 4 naprosto bez debaty. A on to není jediný případ, kdy se Nojgi pejorativně, urážlivě, s pohrdáním vyjadřuje k různým skupinám zde na TK. Doteď jsem to nechával jen na vyjádření nesouhlasu, ale včera už jsem navrhnul promazat jeho příspěvek. Tím, že to odmítal pochopit, a pokračoval dál v rýpání, došlo nakonec ke smazání všech dalších příspěvků. Píšeš o respektu, a ten od Nojgiho necítím v podstatě od začátku jeho působení tady.

3. Píšu tyhle odpovědi vlastně správně do tohoto tématu, které má název "Co mě zlobí". Protože tohle mě opravdu zlobí. Jedno takové téma, a jak to rozdělí jinak pohodové členy. Rovnou vám můžu napsat, že jednak už zase nemám chuť dělat moderátora a zvažuju, že už zase s tím praštím a druhak z TK odejdu taky, protože tohle nemám zapotřebí. Jestli si myslíte, že tady někoho mažu schválně nebo vyvolávám konflikty, tak se pletete. Není to vůbec sranda a už vůbec ne zábava. Na druhou stranu je to výborně placeno: nadávky, osočování, napadání. Je málo lidí, kteří to ocení, ale panbůh za ně zaplať.

To je asi tak vše. Pokud chcete z TK udělat další FA, tak je mi jasný, že tady jsem špatně. Doteď jsem tady byl doma, ale už to asi neplatí...
  • 0

#526 hypnogen

hypnogen

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
  • LocationPraha / Rychvald
Reputace: 185

Publikováno 9 prosinec 2010 - 21:04:31

trochu me mrzi, ze se tam Jiri mozna trochu nesikovne vyjadril ohledne tech tisku negativu s tim digi. (skoda, ze se nemohu vyjadrit primo tam a musim to tak blbe odkazovat odtud...)

on totiz treba ten zvetseny negativ, ktery tam drzel, byl zrovna ze skenu orwa 10x15.
  • 0

#527 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 574 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady
Reputace: 116

Publikováno 9 prosinec 2010 - 21:12:53

tohle vlákno, co se zde diskutuje, jde zcela mimo mě. mohu pouze doplnit dotaz: Jiří Kwolek, je to tentýž, co kdysi dávno šéfoval pctuningu? Pokud ano, nechte si vyprávět od tehdejších externích autorů.

Jinak souhlasím s tím, že pokud jde o digitál, nemá to tu co dělat, sám mám tak trochu nedobrá pocit když zde diskutuji o skenování negativů, protože mi to přijde jako pohybování se "na hraně zákona".
  • 0

#528 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 9 prosinec 2010 - 21:18:33

To je asi tak vše. Pokud chcete z TK udělat další FA, tak je mi jasný, že tady jsem špatně. Doteď jsem tady byl doma, ale už to asi neplatí...

Buď v klidu bratře... na příštím srazu bych tě podaroval nějakým destilátem, ať máš něco na zklidnění pocuchaných nervů... a žádný jiný domov nehledej, ten náš zdejší je nejlepší...
  • 0

#529 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 9 prosinec 2010 - 21:27:28

Notorie,

díky za to co pro všechny děláš...nemyslel jsem to na tebe.
Noigi psal o těch ultraortodoxních, kteří jak ucítí slovo digitál, tak
vytasí svěcenou vodu a začnou stříkat kolem :wink:
Díval jsem se a o velkoformátnících se nezmiňuje.

Vnímám jako chybu, že to navrhl mamiak okamžitě přesunout. Kdyby se do toho nevložil, tak k žádné "rozepři" nedošlo. Mohlo si to žít v alternativních technikách a byl by klid...
Mohlo se domluvit s tvůrcem vlákne, že se zmínka o digitálu vymaže.
Nepřišlo mi, že se snaží sem někdo primárně intoxikovat digitál.
Takhle to vnímám.
  • 0

#530 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 9 prosinec 2010 - 22:01:51

Mohlo si to žít v alternativních technikách a byl by klid...

Ahoj Davide, jakožto stará konzerva si myslím, že přesunutí a utnutí bylo rozumné rozhodnutí, byť se člověk nezavděčí všem, a rozumím tomu, že to může lidi i odradit. Dle mého je takový přístup jedinný možný.

TK se svým zaměřením profiluje podle bodu 1. a 7. Pravidel jako fórum na podporu fotografie zhotovené klasickou cestou, za použití filmu a v temné komoře. Jakmile otevřeš pandořinu skříňku hybridních technologií a postupů (zdůrazňuji, nic proti nim osobně nemám!), rozrosteš se záběrem do rozměrů anonynmního, všeobjímajícího serveru, a původní myšlenku podpory klasické fotografie vytlačíš.

No a je sken a tisk klasickéj postup. Není. To neznamená, že si nevážím lidí a jejich tvorby, kteří touto cestou jdou.

Koneckonců, je to jako kdybych se já coby zástupce osmičkářské sekce snažil propašovat například do Temnokomorníka článek o filmařině. Neudělám to, protože vím a cítím, že tam nepatří. I proto bych byl rád, aby příznivci postupu "skenování a tisk negativu" pochopili, nepatří na TK, a že je určitě na internetu mnoho jiných a vhodnějších míst, kde o tomto lze diskutovat.
  • 0

#531 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 9 prosinec 2010 - 22:04:17

oprava překlepu a neúplné věty:

... pochopili, že toto je téma, které na TK nepatří, a že je určitě na internetu mnoho jiných a vhodnějších míst, kde o tomto lze diskutovat.
  • 0

#532 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 111

Publikováno 9 prosinec 2010 - 23:27:10

:wink: :-P :lol:
  • 0

#533 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 9 prosinec 2010 - 23:46:44

ano, každé autoritativní rozhodnutí moderátora lze zpochybnit, lze o něm donekonečna diskutovat, napadat přímo i nepřímo, osobně i nadosobně, odkazovat se na toleranci, demokracii, lidský práva, vyšší princip, nedělitelnost fotografie, umění...... a to vše tak dlouho, dokud poslední moderátor nebude otráven, aby nakonec v bezbřehém otevření se všemu a všem tu konečně mohlo vzniknout ono další fa.... důvod vzniku tk byl jediný - mít svůj prostor a nemuset donekonečna vysvětlovat se svěcenou vodou i bez svěcený vody, že hon-čoi do klasiky opravdu nepatří... fascinuje mne dodnes, jak málo jedinců - věčných debatérů dokáže rozkotat svým právem na diskusi cokoliv. věřím, že jen s těmi nejlepšími úmysly.

konkrétní situace ve zmiňovanym vlákně by vůbec nevznikla, nebejt nojgiho ataku. diskuse i k takto ožehavýmu tématu byla dlouho velice korektní a otevřená, padlo několik různých názorů, které ale vyjadřovaly jasný respekt k protistraně. teprve se vstupem "bijců ješitů a ultraortodoxních" došlo k jasnýmu porušení pravidel. tady diskuze končí pánové! názor, nenázor! vyjádřit svoji pochybnost o vhodnosti tématu nebo jeho přesunu je jedna věc, onálepkovat osobu nositele jiného názoru je podpásovka! a cejtit se u toho následně ještě dotčeně je....
  • 0

#534 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2010 - 00:01:44

já se teda přímo zeptám. neukázněnost jednoho přispivatele je dostatečným důvodem pro výmaz tématu, respektive jeho praktické umrtvení uzamčením v bazárku, kde se chtě nechtě prohnije na dno zapomenutí a tichého či hlasitého výmazu?

bohužel to na mě působí dojmem, že jsme se toho chtěli zbavit, ale nevěděli jak. konkrétní nojgiho verbální nemotornost je zástupný důvod. nezmizel totiž jen jeho příspěvek. popravdě by mě zajímalo, zda se někdo obtěžoval (a pokud ano budiž mu to ke cti načteno) informovat o daném postupu zakladatele vlákna, který by jinak mohl mít pocit, že nás tu strašně nasral. stalo se tak?

ještě pár věcí mi nejde na rozum, ale nechám to na jindy, nebo na nikdy. co mně je vlastně po tom.
  • 0

#535 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2010 - 00:15:19

myslím, že to promýšlíš složitěji než to je. nepřípadnost=přesun, nekázeň=výmaz. s ohledem na opakující se scénář, osoby i obsazení bude postup od příště ještě přímočařejší a nepřípadnost už nebude ani zastánce ani odpůrce svádět k nekázni, protože nebude vůbec :wink:

věc má i praktickej rozměr - jestli si už někdy jako moderátor spravoval po nocích tzv. roze.raný vlákno, tak musíš vědět, že výmaz celku je to nejlepší, co lze udělat, protože od jednoho nesmyslu je už vždy v podstatě špatně i všechno další
  • 0

#536 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2010 - 00:24:00

s ohledem na opakující se scénář, osoby i obsazení...

fandim ti. snad to vidíš s dostatečným odstupem. mívám obdobný pocit, jen nevím, zda oba vidíme totéž a jestli se nám ty role občas nepomíchají (při sebelepších úmyslech).

no, občas už tomu nerozumím, ale věřim ti.
  • 0

#537 Svitek

Svitek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 34 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 10 prosinec 2010 - 00:28:15

...serie ma, že v pozitívnom procese to somnou ide dolu vodou. Teraz som vyliezol z temnokúpelne a horor. Bol som tam dlho a ani jedna fotka použitelná. Ja amatéééér neviem spraviť ani po***tú 13x18 fotku aby sa my páčila. Vzdávam to a stratil som chuť , ale úplne... idem spať
  • 0

#538 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2010 - 00:34:51

ještě sem doplnil ten druhej odstavec.

míchání rolí vnímám jako velikej problém, řešení nicméně neznám. je to podle mě daň za to, že tu nemáme placený funkce a moderátor je pak někdo, kdo si tu chce taky popovídat a moci mít svůj názor. ten základní směr a rozměr věci navíc stejně prostě musí někdo udávat. je-li to navíc práce zadarmo, moc bych se do moderátorů nenavážel, ale to tu už padlo taky ikskrát.... :wink:

taky ti fandim, ať ti moderátorskej entuziasmus vydrží! :-P
  • 0

#539 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 10 prosinec 2010 - 00:45:12

...serie ma, že v pozitívnom procese to somnou ide dolu vodou. Teraz som vyliezol z temnokúpelne a horor. Bol som tam dlho a ani jedna fotka použitelná. Ja amatéééér neviem spraviť ani po***tú 13x18 fotku aby sa my páčila. Vzdávam to a stratil som chuť , ale úplne... idem spať

Svitku, hlavu hore, tohle se ti v životě stane ještě mockrát.

Jsou dny, kdy elementálové nejsou nakloněni, ty můžeš dělat co chceš a neleze to a neleze. Zkus to zítra. :wink:
  • 0

#540 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 10 prosinec 2010 - 00:47:21

a nezvedá se vám kýbl z R. Vano, páč něco nafotí na film, pak to naskenuje, digitálně vytiskne na nějakou podobnou folii, udělá tisk platinou a pak to ještě prodává za prachy?

co když si metodu ušlechtilejch tisků chce zkusit někdo, kdo má třeba jenom kinofilm?
to si má nejprve teda koupit taky VF kameru?
nebo se musí v komoře prcat s kopírovánim na nějaký medixy a jejich inversnim volánim (což tady myslim stejnak nemá nikdo ani pořádně vyzkoušený) a následně kontaktně zvětšovat z toho?

fantastický, fakt. hlavně, že skenovat se tady může...
  • 0

#541 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2010 - 00:48:26

hlavně aby wikileaks někdy nezacílil na nás :wink: :-P :lol:
  • 0

#542 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2010 - 00:51:43

hlavně aby wikileaks někdy nezacílil na nás :-P :lol: :)

to leda, že by někdo proflák, co si píšou moderátoři mezi sebou "off record" :D

bla bla bla :wink:
  • 0

#543 hypnogen

hypnogen

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2010 - 00:54:34

Jsem přesvědčený antidigi, ale v jedné věci musím dát za pravdu Kubikulovi, který mi nedávno řekl zrovna v kontextu s těmi tištěnými negativy pro hist. techniky něco ve smyslu, že je třeba dát v tomhle šanci i těm zabedněným digitálistům.. že prostě tohle je možná cesta, jak jim otevřít oči a přivést je (postupně) na cestu "ruční práce", filmu, temné komory...
I když mi přijde jako totální zvěrstvo dělat např. platinotypii přímo z digi, tak musím uznat, že je to třeba cesta, kdy ten člověk začne chápat ty věci o kvalitě, pokoře, pomalé práci apod. Že prostě stylem "ty máš digi, tfuj!, ty jsi vůl a fak of" prostě např. mladým lidem (kteří prostě dosud neměli tu čest si sáhnout na film) nemáš šanci otevřít oči. Samozřejmě existují i jiné způsoby vytahování digitálistů z jejich demence, lenosti, neznalosti... ale pochybuju, že maníků, co si nechají ze dne na den svou dslr rozjet vlakem, bude nějak moc.

Mám zkrátka strach, že příliš dogmatický přístup TK.cz může vést k takovému (jistě příjemnému) tetelení v jakémsi rodinném kruhu bez užitečné progrese (to, že technická tématika je v rámci tohoto serveru už v podstatě vyčerpaná, se řešilo už snad před rokem... budu to brát jen jako spekulaci). Osobně mi však přijde užitečnější právě ta osvěta té jedničkami a nulami zdegenerované společnosti a zároveň i hledání způsobu jak na to. Jsem zkrátka pro pravidla, ale ne pro dogmata.

To pak nakonec může temnakomora.cz dopadnout jako katolická církev v ČR, která nedávno (při výměně kardinálů) bilancovala a plakala nad rozlitým mlékem v podobě konzumního ateistického národa.

Samozřejmě to je asi na delší debatu, ale je dobré se nad tím prostě zamyslet... dřív, než člověk zjistí, že sedí v kostele s vymírající hrstkou lokálních babiček.

třeba založte pokecové vlákno jak otevřít digitálistovi oči a srdce :wink:
  • 0

#544 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2010 - 01:04:02

hypnogen: zajmavej názor, v mnoha ohledech podnětnej, v mnoha se asi i shodnem. už kdyby jen kvůli kubikulovi :) jistá míra fundamentalismu je nicméně podle mě nezbytná, bo co nemá pevnej základ rychle padá... církev bych přese všecku bídu nepodceňoval. co se týče dýlky komunitní existence, dotáhla to ze všech zatim nejdál. vědí, kde budem s temnou za dva tisíce let, tchjá? :-P navíc, víš, který náboženský směry maj největší početní přírůstky novejch konvertitů? ty nejbigotnější :wink: :lol:
  • 0

#545 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 10 prosinec 2010 - 01:05:48

Lukáši, zklidni se.

a nezvedá se vám kýbl z R. Vano, páč něco nafotí na film, pak to naskenuje, digitálně vytiskne na nějakou podobnou folii, udělá tisk platinou a pak to ještě prodává za prachy?

co když si metodu ušlechtilejch tisků chce zkusit někdo, kdo má třeba jenom kinofilm?
to si má nejprve teda koupit taky VF kameru?
nebo se musí v komoře prcat s kopírovánim na nějaký medixy a jejich inversnim volánim (což tady myslim stejnak nemá nikdo ani pořádně vyzkoušený) a následně kontaktně zvětšovat z toho?

fantastický, fakt. hlavně, že skenovat se tady může...

• 0

#546 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2010 - 01:11:45

chlapci, bylo tu tu s váma dneska přes veškerý zlobení se nakonec pěkný. děkuju za čas, du spať. smrt republice, ať žije král! :wink: brou noc
  • 0

#547 hypnogen

hypnogen

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2010 - 01:17:09

víš, který náboženský směry maj největší početní přírůstky novejch konvertitů? ty nejbigotnější :wink: :-P

no jo, ale z přesvědčení (z kombinace srdce a rozumu) nebo z tradice (z donucení, naoko...)?

ono je i něco na tom argumentu, že církev se tou totalitou, posléze restartem kapitalismu (potažmo konzumu) a jakýmsi odpadlictvím docela očistila.. že zůstali fakt jen ti z přesvědčení ... no a zase bych viděl analogii u toho filmu, kdy u něj prostě zůstali jen ti pravověrní, osvícení, nadčasoví.... že si třeba někdo na nějakou dobu "zahřešil" s digi, ale pak se vrátil ze zcestí. ty, jenž se nevrátili, pak bohužel čeká jen věčné zatracení jedniček a nul :lol:
  • 0

#548 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 10 prosinec 2010 - 01:44:00

Hlavu vzhůru, to je jenom další fáze Tvého komornického růstu, ze stavu " Jé, vylez obrázek " jsi postoupil do " Jak to, kua, udělat lepší ?"
GRATULUJU k postupu do vyššího levelu !
  • 0

#549 Szarlej

Szarlej

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 35 příspěvků(y)
  • LocationVšenory
Reputace: 1

Publikováno 10 prosinec 2010 - 01:58:02

Tejk it ízy :wink: Tímhle si procházím, co týden. Za rok mám asi tři "s přimhouřením obou" přijatelný obrázky. Na druhou stranu, každej nepovedenej obrázek mne posune o kousek dál v pochopení, proč to vlastně dělám a jak si tu fotku vlastně představuju.
  • 0

#550 taz

taz

Tlampač (grafoman)

• Administrators
  • 1 255 příspěvků(y)
  • LocationLiberec
Reputace: 214

Publikováno 10 prosinec 2010 - 07:06:46

Z toho si nic nedělej, takové pocity jsem měl do nedávna taky. Prostě požádej ze svého okolí zkušenějšího temnokomorníka a zajdi na zvětšovací seanci k němu do komory. Naučíš se víc než pročítáním fóra a ušetříš spoustu materiálu.
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních