Přejít na obsah

Fotka

"Co mne zlobí..."

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1140 odpovědí na toto téma

Anketa: Postěžování si mi... (51 uživatel(ů) vložilo hlas)

Postěžování si mi...

1. Nepomáhá (0 hlasy [0.00%])

Procento hlasů: 0.00%

2. Pomáhá (0 hlasy [0.00%])

Procento hlasů: 0.00%

Hlasovat

#601 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 12 prosinec 2010 - 10:49:33

Kolego Dubraro,rozumím-li vaší poznámce dobře,tak jsme podle vás něco jako pokusné myši ? Ano,nebo ne ?

Nevím jestli ano nebo ne. Jen mne napadlo, že by to tak mohlo být. Jak znám Mamiyaka, je to vyrovnaný člověk s nadhledem. Nevím proč by se měl pouštět s fundamentalistickým stanoviskem do divokých, demagogických sporů.
  • 0

#602 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 12 prosinec 2010 - 11:25:18

Proto tímto prosím Taze, aby mi odejmul titul admina, včetně všech moderátorských práv, hvězdiček a jiných opičáren. Chci být prostým členem...

Ejhle ... Kraken, notorius, Snek a další ctihodní...
Před časem jste se mi divili, že jsem odmítl moderátorství a omezil pomoc ostatním, když se mnou admin zametl za pokus pomáhat při shánění přísad do lázní.

Já to chápu. Havarovaných internetových komunit jsem už viděl víc, než by se mi líbilo. A vždycky to vypadalo stejně - někteří začali být "rovnější" než ostatní, s jejich názory se nesmělo polemizovat, příspěvky oponentů se mazaly nebo zesměšňovaly. Nakonec zbylo jen vzájemně souhlasící "zdravé jádro". Ti se nějaký čas kochali vítězstvím své jediné čisté pravdy. Pak ale zjistili, že bez nových názorů už vlastně nemají co říct a komunita zašla na úbytě.

Aby nedošlo k nedoruzumění, toto je můj názor a moje zkušenost. Nemám na to ani školy, ani důkazy.
  • 0

#603 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 12 prosinec 2010 - 14:50:37

Plně se ztotožňuji s názorem Krakena a je mi velmi líto že takoví lidé jako Mamiyak odcházejí z temné komory a to jen kvůli tomu že dělal to co měl a dělal to doře ač to není jistě jednoduchý.Někteří lidé si myslí že cílem temné komory je kvalitní fotografie po všech stránkách hodná výstavních síní a jejich myšlení je nastaveno tak že vážit si musí jen takových lidí kteří těhto fotografií dosáhli.Myslím že jde předvším o tu cestu, životní postoj,radost z této tvořivé práce a ne jestli něčí tvorba sahá či nesahá někomu po "kotníky".Byl bych velmi rád kdyby se Petr vrátil na temnou a sním i jiní kteří se zde přestali projevovat nebo jen velmi málo.Jistě víte okoho se jedná.
  • 0

#604 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 12 prosinec 2010 - 22:27:03

Dobrý večer všem. Doufám, že nesedíte u temné, že všichni sledujete výborné dokumenty na ČT2.

Pokud mohu, rád bych zde i já zanechal pár řádek. Temné budou brzy již 4 roky. To je na takto úzce zaměřený web velmi dlouhý čas. Vše co mělo být řečeno již zřejmě řečeno bylo. Již delší dobu přešlapujeme na místě. Všem nám na temné záleží, ale neumíme jít dopředu. Jak asi většina z vás ví, pokusil jsem se poodstoupit, hlavně proto, abych získal určitý nadhled. I tak je můj pohled určitě zabarvený, proto mé řádky berte jako můj vlastní názor. Pokud bychom chtěli mít tento pohled čistý, mohli bychom se zeptat například mé ženy. Řekla by jediné "jste jak děti na písku". Ano, má pravdu, ale ač jsou naše problémy sebeabsurdnější, musíme je už jednou provždy konečně dostat za hlavu. Vše trvá až příliš dlouho. Ač máme všichni podobný cíl, tak i tak se dělíme zhruba na dvě skupiny. Jedna, která uznává hlavně práci druhých, jejich snahy, cíle, výsledky. Temnou by chtěli vidět jako své vysvědčení. Chtějí aby byla odznakem píle jejich členů. Proto je tak moc bolí, když jsou témata rozmělňována, když lidé kteří chtějí přemýšlet či tvořit jinak nedostanou šanci. Druhá skupina si na temné cení nejvíce vztahů, zábavy, přátelství. Chodí na tento web pro setkání s lidmi, kteří jim jsou blízcí. Možná se trochu bojí, že suchopárný přístup může tyto cíle poničit. Velmi mne mrzí, že pod dojmem posledních událostí někteří říkají, že je to konec temné. Nevidím v tom konec, ale tolik potřebný přerod. Prosím, nezlobte se na mě, ale já osobně jsem velmi rád, že Mamiak ve své fuknci moderátora skončil. Stal ze totiž za tu dobu až příliš silným symbolem. Symbolem, který sice jednu skupinu tmelí, ale o to víc vzdaluje od té druhé a to dokonce možná ani ne z vlastní vůle či přičinění. Na naší cestě jsme ztratili většinu z pokory, jemnosti, pochopení. Nejsme politickou stranou, nemusíme se vůči světu vymezovat, nemusíme si stavět zdi, zábrany. Nemluvím ani tak o tom jaké techniky či postupy na temnou pouštět, ale také o vztazích. Až moc jsme se naučili spoléhat na moderátory, adminy. Očekáváme, že právě oni nám temnou připraví tak, aby fungovala. Ne, to žádný moderátor ani admin nedokáže. Pokud chceme toto místo střetávání udržet, či dokonce vylepšit musíme pro to udělat něco sami. Ne tím, že budeme volit Losnu, či Mažňáka, ale tím, že se znovu vrátíme k té krásné opatrné jemnosti, která zde byla na samém začátku když jsme se poznávali. Že se jeden každý z nás zamyslí nad tím, jak by mohl temné pomoci, zda nemůže napsat nějaký článek či založit zajímavé téma. A také zda někdy nebude vhodnější spíše mlčet. Velkým problémem je určitý pocit elitářství. Ne, opravdu nejsme víc než jiní. Nikdo z nás. Mějte to na paměti když se budete vyjadřovat k příspěvkům jiných či dokonce budete mít možnost cizí příspěvky moderovat. Vzpomeňte jak jiné byly první srazy. Jak se každý snažil i naprostou drobností sám přispět. S jakou uctivostí, opatrností jsme se snažili ostatní poznat, pochopit, shlédnout jejich fotografie. Dnes je to tak jiné! A ta samá situace je i zde. Proto znovu opakuji, vzpomeňme na onu jemnost, pokoru, vzájemnou úctu. Nepotřebujeme vůdce, modly ideologie, Losny, Mažňáky. Potřebujeme sami sebe, svou práci. Pokoru, ne povýšenost. Jemnost, ne sílu. Ta dobrá temná je v nás, ne v ostatních.
  • 0

#605 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 13 prosinec 2010 - 08:47:20

Včera v noci jsem doprovodil kamarádku za duhový most.
Odešla v požehnaném věku 18 let.
Dělala společnost starému muži a neptala se, kolik mám v peněžence.
Byla mi dobrou kočkou.
  • 0

#606 mdx

mdx

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 202 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 13 prosinec 2010 - 09:43:44

Mikulin napsal:
Jak pročítám tohle vlákno, tak je mi nějak smutno. TK vděčím za to, že se mi klasická fotografie dostává stále víc pod kůži a jak nemá nikdo rád, když se mu něco, co si oblíbil, rozbije, tak mám špatný pocit z toho, co tady čtu. Nestálo by za to smazat tohle příšerné vlákno? Stěžování si a tlachání o h...ech nechat prostoduchým lemtalům světlého výčepního univerzální chuti a radši pořádně dělat to, co máme opravdu rádi?

Souhlas. I mne temnakomora.cz pomohla a inspirovala.
  • 0

#607 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 13 prosinec 2010 - 09:45:18

soucítím, příteli. Kéž by tak pěkný nekrolog jednou někdo napsal o nás.
  • 0

#608 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 13 prosinec 2010 - 10:18:46

Včera v noci jsem doprovodil kamarádku za duhový most.
Odešla v požehnaném věku 18 let.
Dělala společnost starému muži a neptala se, kolik mám v peněžence.
Byla mi dobrou kočkou.

Čím víc poznávám kočičí vesmír, ve kterém je nám dovoleno přebývat, tím víc vím, že za veškerou lásku se ti mnohonásobně odmění. Uvidíš sám kolik takových kamarádek ti ještě pošle...
  • 0

#609 Corvus

Corvus

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 13 prosinec 2010 - 10:26:24

my sme pred par tyzdnami darovali nase macky priatelom...

alergia je svina :?
  • 0

#610 nojgi

nojgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 783 příspěvků(y)
Reputace: 72

Publikováno 13 prosinec 2010 - 23:24:46

Aby nebylo o nás bez nás. Díky všem, kteří se zapojili a obhajovali oba dva tábory.

Teď konečně dočítám dlouhosáhlou debatu, která se zvrhla po VF kontaktech pro historické techniky přes folie a upřímně kromě pár příspěvků tomu celému nerozumím. Sám jsem se ozvat na výzvu nechtěl, jen mě naštvalo přesunutí vlákna někam, kde zapadne a časem ypress smaže kuli řekněme ne až tak vhodně napsanému příspěvku, který se mohl rozvíjet a být obohacením pro nás všechny.

P.S. Nikdo nemusí skládat protestně funkce. Pomalu utlumím komunikaci sám. Tím nechci říci, že se cítím provinile, naopak si za svými výroky a názory stojím, ale nebudu zbytečně dělat rozbroje tam kde to mám rád.
  • 0

#611 nojgi

nojgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 783 příspěvků(y)
Reputace: 72

Publikováno 13 prosinec 2010 - 23:36:22

Samozřejmě myslím tento příspěvek:

Pochopitelně je možné skenovat analog materiál + připravit negativ do šíře 42cm (délka může být až 1m) - i když to není primární použití, tím je otevřít dveře k alt-technikám široké skupině "sprosté slovo na D"

P.S. Netuším jak autor myslel, ale určitě nijak zle.
  • 0

#612 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 15 prosinec 2010 - 04:27:00

zlobí mne že foma nedělá lautr nic v rozměru 18x24 v padesátkách nebo stovkách
ono kupovat to po těch malých baleních se docela prodraží na kuse
  • 0

#613 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 15 prosinec 2010 - 05:57:57

No, moc toho neni, ale prece jenom dela...
http://www.fotoskoda...m=277&param=278
  • 0

#614 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 15 prosinec 2010 - 07:04:29

A já si říkal, že je divný, že by se Ypres dal na takhle velký plany. :-)
  • 0

#615 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 15 prosinec 2010 - 10:15:51

úplně jsem zapomněl připsat že v pevné gradaci (na fomatony z padesátkové krabice dělám a kvůli variantům jak jsemse právě dozvěděl v jiném vlákně si fakt nové světlo kupovat nebudu)
  • 0

#616 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2010 - 10:19:52

No tak budes delat beze svetla, kde je problem? ;)
  • 0

#617 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 725 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 392

Publikováno 15 prosinec 2010 - 10:26:42

... a kvůli variantům jak jsemse právě dozvěděl v jiném vlákně si fakt nové světlo kupovat nebudu)

dvě diody, jeden odpor, zdrojem například stará nabíječka z telefonu který se všude válejí
cena celkem dvacet korun, odpor jakej vřadit ti spočtou v každé elektronické prodejně, v hradci máme dvě
nevidím potíž
  • 0

#618 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 15 prosinec 2010 - 10:32:18

Zadní světlo z kola (teda jako bicyklu). Za pár korun a nepotřebuješ páječku.
  • 0

#619 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 15 prosinec 2010 - 10:38:13

Ano, řešení jsou tucty a jsou velmi jednoduchá. Ale! Ono je velmi dobrá cesta dělat na pevné gradace. Přecijen, člověka to pěkně vycvičí při zacházení s negativy. Jen to Ypressu nevzdávej.
  • 0

#620 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 15 prosinec 2010 - 11:07:02

Taky jsem MG papírům nějak nepřišel na chuť. To hračičkování s filtrama mě (Jak říkal Ypres - komunálního minilaba ;)) spíš zdržovalo. Splitgrade je super, ale pro moje účely rodinného výletního fotografa je to zbytečně silnej kalibr.
  • 0

#621 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 15 prosinec 2010 - 11:24:23

Zadní světlo z kola (teda jako bicyklu). Za pár korun a nepotřebuješ páječku.

Vím ještě o levnější a lepší variantě na světlo. Řekni Krakenovi a on ti dá své, co už teď nepoužívá ;) .

Kraken
  • 0

#622 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 24 prosinec 2010 - 22:46:50

Mě zlobí, že se mi ty Vánoce vůbec nelíbí. Nic není, jak má být. Nejsme v rodině řádně pospolu. Ani do kostela se mi nechce, i když by to duši pomohlo... :)
  • 0

#623 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 24 prosinec 2010 - 22:51:41

A promiňte tu blbou poznámku, nemohl jsem si pomoci. Zítra říznu kousek širokého svitku foma 400(dík nojgi), pak vám udělám jakési pěkné P.F.
  • 0

#624 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 24 prosinec 2010 - 23:18:28

Mě zlobí, že se mi ty Vánoce vůbec nelíbí. Nic není, jak má být. Nejsme v rodině řádně pospolu. Ani do kostela se mi nechce, i když by to duši pomohlo... :)

Ploci, nekdy stačí jen náznak, jen slzička nečeho pěkného a rozradostní to i bolavavou duši člověka.
  • 0

#625 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 24 prosinec 2010 - 23:31:29

Já vím. Však to ani u mně není tak hrozné, jen su jakýsi lítostivý. Děkuji za podporu a za to, že jsi tu s námi na TK :)
  • 0

#626 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 27 prosinec 2010 - 11:27:10

zlobí mne, že čím déle fotografuji, tím dělám více začátečnických chyb... včera jsem vyrazila do lesa (jsme na týden s manželem u jeho rodičů v Ludvíkově u V. Bíteše) v - 10 stupních celsia, první co jsem si zapoměla byla destička, ke stativu a pak jsem si nezkontrolovala, zda-li mám náhradní film a kolik už mám vyfoceno snímků. Takže jsem si vyfotila u rybníka kamarády a dva uštěkané čtyřnohé kamarády. :-( A vydala jsem se poté do lesa, fotit na téma "krajina v zimním hávu". Bohužel tam jsem s hrůzou zjistila, že mi došel film (stativ by se dál vyřešit). Na zpáteční cestě mne pak štvalo, že jsem potkala cca 4 krásné náměty na foto. :)

Tak doufám, že se už z toho poučím. :wink:
  • 0

#627 Pentaxista

Pentaxista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 310 příspěvků(y)
Reputace: 313

Publikováno 27 prosinec 2010 - 11:59:08

tess_red
Znám... :wink:
S věkem, roztržitostí a tím... no, jak se to jmenuje...?! Jo, sklerózou, jsou u mě tyto problémy stále častější. "Řešil" jsem to tak, že jsem si pořídil nepromokavý pytlík a v něm mám věci, které opakovaně zapomínám: drátěnou spoušť, náhradní baterky do kamer a do expozimetrů, rychloupínací desky, vercajk (imbus na stativ, šroubováček), tabulku s kompenzacemi S-jevu a s hloubkami ostrosti pro různé objektivy, šedou tabulku, 1-2 kinofilmy a stejně tak svitky (lépe "zestárnout" než nemít...), cigárko a sirky, pár mincí, jedno sklo z brýlí (kdybych přišel o ty, co nosím na obojku na krku), 10m lanko s uzlíky po metru, gumičku a kousek alobalu (rozlepující se svitek nebo ztracená krytka...), takový ten papír na TO, papírek a tužtičku - resp. lihový fix (málokdy si zapamatuji, na jakou citlivost jsem který film exponoval), atd. Pytlík visí "malebně" na rámu vstupních dveří a praští mě při odchodu do očí - strčím do brašny a jdu.
P.S. Ještě mě napadá, že bych mohl přidat
  • 0

#628 Pentaxista

Pentaxista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 310 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2010 - 12:01:08

uteklo to...
mohl bych přidat takovou tu reklamní flaštičku s nějakým životabudičem.
  • 0

#629 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 27 prosinec 2010 - 13:29:47

uteklo to...
mohl bych přidat takovou tu reklamní flaštičku s nějakým životabudičem.

a ještě by se kolikrát šiknula signální pistole s alespoň jednou světlicí
  • 0

#630 Pentaxista

Pentaxista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 310 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2010 - 13:48:12

Jirinol
Možná si děláte legraci, ale i to jsem byl nucen řešit...
Často se pohybuji v místech, kam zavítá málokdo - téměř nikdo. Mobil tam nedosáhne, CB jenom někam - ale kdo by volání vyslyšel...?
Sám už nechodím (po určitých zkušenostech), ale stát se může cokoliv, že?! A podvrtnutý kotník či zlomená haxna může mít cenu... ani domýšlet!
Rachejtle mě napadla už dávno, taková ta pro horolezce, jachtaře (zabodneš do země - odpálíš) ale místní "lidi od lesa" mi to nedoporučovali. V oblasti jsou chaty a rekreační střediska (samozřejmě v údolí) a bujaré společnosti si často dělají ohňostroje - k nelibosti místních. Asi by se jedním světýlkem navíc nikdo nezabýval.
Teď s sebou vláčím vuvuzelu (malá reklamní trumpeta, cca 30x5cm, myslím z nějakého maratónu), která dělá takový kravál, že se staví chlupy na celém těle. Kupodivu je hlučnější, než "originál" z JAR.
Když jsem partě lidí od lesa sdělil svůj záměr - v případě potřeby budu vysílat (troubit) SOS, nejdříve se smáli, ale pak uznali, že by to mohlo fungovat. Když už ne z jiného důvodu, tak proto, aby mi myslivci a ochranáři dali po držce, že jim dělám v lese bordel.
Slyšitelnost na velkou vzdálenost velmi dobrá (ve větru a dešti horší...), váha zanedbatelná, rozměry velmi přijatelné.
Co vy na to? :wink:
  • 0

#631 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 27 prosinec 2010 - 14:20:33

ach ta hlava, tak jsem se dnes pokusila vše zopakovat a nic nezapomenout, protože bylo znova nádherně. :wink: Bohužel prozměnu jsem zapoměla filtry na ČB fotografii (uplně jsem je pak v hlavně viděla, jak leží v pouzdru na posteli, kde jsem vše balila) a taky kapesníky, které dost chyběli. Vzhledem k tomu, že se po chvilce focení zkazilo počasí, tak mně ty filtry tak nechyběli, no ale za to ty kapesníky moc chyběli, když začal foukat vítr a začalo sněžit. :-(
  • 0

#632 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 27 prosinec 2010 - 15:36:53

ach ta hlava, ... no ale za to ty kapesníky moc chyběli, když začal foukat vítr a začalo sněžit. :-(

Milá Tess, až vyrazíš na třetí pokus, nezapomeň si hlavně roličku měkkého papíru, až zjistíš, co jsi zase nechala doma, bude se ti hodit. :wink: :)
  • 0

#633 Vlkodlak

Vlkodlak

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2010 - 15:47:38

Štve mě, ba přímo s..e, že jsem si právě při čištění poškrábal polopropustný zrcadlo v dálkoměru u svý Superky. Ach jo. Mám chuť ten dálkoměr uříznout, kdo se na to má teď dívat :cry: :) :cry:
  • 0

#634 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 27 prosinec 2010 - 16:13:02

Já jednou zapoměl psa přivázanýho u obchodu. Asi hodinu po příchodu domů jsem se zčal pídit kde je pes a nadával kam ten hajzl zalezl.Když jsem se pro něj vrátil obchod už zavírali. :cry:
  • 0

#635 mdx

mdx

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 202 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 28 prosinec 2010 - 11:39:16

Můj známý zapomněl jednou peníze... no ale on nás předtím pozval na oslavu svých narozenin do hospody. Zjistil to až při placení. Útrata byla veliká, my bez peněz, tak jsem musel dát své hodinky do zástavy u vrchného, aby nás pustili domů, oslavenec neměl nic co by jsi vrchný cenil.
  • 0

#636 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 28 prosinec 2010 - 19:36:49

že nová verze http://www.meopta.cz/ je naprosto naprd protože nemůžu najít nic co by se týkalo focení :?
  • 0

#637 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2010 - 19:46:11

Pak je tu jeste jedna moznost...
http://web.archive.o...ttp://meopta.cz
a vyber si na ktery rok se chces podivat :?) Sice neco nejde a neco je jen anglicky, ale lepsi jak dratem do oka...
  • 0

#638 katkamach

katkamach

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 90 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 29 prosinec 2010 - 08:09:39

Já jednou zapoměl psa přivázanýho u obchodu. Asi hodinu po příchodu domů jsem se zčal pídit kde je pes a nadával kam ten hajzl zalezl.Když jsem se pro něj vrátil obchod už zavírali. :?

Tak neco podobneho se stalo memu tatkovi.. Jen misto psa nechal pred obchodem me (trilete, tenkrat jeste roztomile, dite).. Akorat si toho vsiml hned po prichodu domu, protoze musel odpovidat na vtiravy dotaz "Kde mas Katu?".. Ja si z toho dne pamatuju, jak jsem stala nacpana v pletenem kabatku a tremi vrstvami svetru pred Duklou a pres slzy videla jen stinove siluety prochazejicich..
  • 0

#639 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)

Publikováno 2 leden 2011 - 15:58:04

Jak je porad slozitejsi sehnat filmy, papiry, chemii...omezovani produkce atd. Zrovna ted mam na jednu stranu radost jak jde hezky barevny proces...a na druhe strane vidim, ze mozna jeste par let a pak konec :)
  • 0

#640 tomashr

tomashr

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 547 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 22

Publikováno 2 leden 2011 - 16:24:46

Jak je porad slozitejsi sehnat filmy, papiry, chemii...omezovani produkce atd. Zrovna ted mam na jednu stranu radost jak jde hezky barevny proces...a na druhe strane vidim, ze mozna jeste par let a pak konec :)

Jojo, bohužel se začíná naplňovat to, co jsem napsal před pár lety (a tehdy mě za to chtěli opravdu zarytí "analogisté" inzultovat)... Filmy se sice budou dělat dále i po nástupu a převládnutí digi, to je v pohodě - výroba sice má nyní menší objemy, ale za postupně se našla nová rovnováha a pojede to dál - na první pohled pohoda. Jenže malér v této "idylce" je ten, že se zároveň zastaví vývoj a co je horší, nikdo nebude ochoten investovat do obnovy technologie, takže když nějaká továrna třeba vyhoří, tak výroba z ní skončí...
A bohužel jsem měl pravdu, přesně tohlo se děje, zatím asi posledním příkladem je inverze Foma R100 - oni by to ve Fomě i rádi dělali, jenže vypadl dodavatel podložky a co teď? Zájem sice je, ale na zaplacení vlastní výroby podložky určitě nestačí :-( Nevidím to moc optimisticky :D
  • 0

#641 kony

kony

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 483 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 2 leden 2011 - 16:49:26

O barevné papíry se neboj - digitální minilaby stále vypalují fotky na klasický RA papír - mnohem lepší poměr cena/stabilita - kvalita oproti tisku . Tedy aspoň zatím . Filmy jsou trochu něco jiného , bohužel ...
  • 0

#642 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)
  • LocationTrenčín, Slovakia
Reputace: 18

Publikováno 2 leden 2011 - 17:03:32

Len či nie je náhodou chyba aj v nás samotných a malom dopyte po klasickom fotografickom tovare.
Ja mám osobnú skúsenosť zo Slovenska. Rok som prevádzkoval obchod fotokomora.sk s výhradne klasickým fotomateriálom. Po roku prevádzky bol stav asi taký, že stav mínus 2000 € a plný sklad tovaru, ktorý nikto nechcel. Myslím si, že dopyt po klasickom fotomateriáli je v skutočnosti asi podstatne nižší, ako si dokážeme pripustiť.
Len by som dodal, že ceny tovaru som mal najlepšie v SR a predpokladám že aj v ČR.
Chyba je teda predpokladám hlavne v samotných temnokomorníkoch. :)
  • 0

#643 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 2 leden 2011 - 18:38:40

spooky: ale ty mluvíš čistě o "oficiální cestě" já například si ani nepamatuju kdy naposledy jsem si film koupil oficiální cestou v obchodě nebo aspoň eshopu, samé hromadné nákupy, výměny, ebay, aukro
  • 0

#644 kid

kid

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 334 příspěvků(y)
Reputace: 40

Publikováno 2 leden 2011 - 18:38:50

...Myslím si, že dopyt po klasickom fotomateriáli je v skutočnosti asi podstatne nižší, ako si dokážeme pripustiť.
Len by som dodal, že ceny tovaru som mal najlepšie v SR a predpokladám že aj v ČR.
Chyba je teda predpokladám hlavne v samotných temnokomorníkoch. :)

Nabídka v různých známých zavedených eshopech je stále ještě relativně slušná a z toho vyplývá velký problém se s fungl novým eshopem prosadit. Ceny nejsou vše, co o nákupu rozhoduje.

To platí o jakémkoli obchodování na netu. I zde je potřeba ze začátku nasypat do reklamy a pak stále přisypávat.
  • 0

#645 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)

Publikováno 2 leden 2011 - 18:59:43

To je jasné. Ale pri zisku cca. 10 centov za film toho moc nenasypeš. A ceny klasického fotomateriálu v obchodoch, o ktorých viem teda za dobré vôbec nepovažujem.
  • 0

#646 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 2 leden 2011 - 19:14:12

Len či nie je náhodou chyba aj v nás samotných a malom dopyte po klasickom fotografickom tovare.

Dovolím si říct, že to tak tragicky nevnímám. Naopak. Nabídka díky otevření hranic, bleskurychlé internetové informaci po dostupném sortimentu, snadným nákupům kdekoli po světě, silně převažuje nad poptávkou, možná, a to i dnes. Rozhodující je vždy kupní síla.
Vše je relativní, taky záleží, s čím vlastně porovnávat. S nabídkou a cenami fotomateriálů v době před r. 80? nebo před rokem 90? nebo mezi léty 93 až 2005?
  • 0

#647 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 2 leden 2011 - 19:33:57

malá poptávka po fotomateriálu? hmmm to je divný, jen já sem za minulý rok nechal ve fotomatroši přes 10KKč. Pokud bych však kupoval v česku, bylo by to tak 1,5x tolik - možná proto je u nás "malá poptávka". Nevím, jestli je to výší marže, vyšší nákupní cenou či něčím jiným - ale jako zákazníkovi je mi to upřímně docela fuk. Pokud potřebuji nějakou drobnost, skočím do toho "svého" krámku na rohu, ale velký nákup tam dělat nebudu, protože nejsem ekonomický sebevrah. Pokud obchody nejdou, poslední věc na kterou si stěžovat je trh.. no offense.)
  • 0

#648 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)

Publikováno 2 leden 2011 - 19:46:38

Ja sa ale nesťažujem, iba stroho konštatujem. Ja som mal problém teda presne s tuposťou ľudí, upresním. 8 z 10 zákazníkov si kupovalo po jednom, dvoch filmoch a v tom je problém rentabilnosti. Čo z toho že som mal 400 objednávok. Ale zase sa musím zastať bratov z Čiech. Tu keď som hodil nejakú ponuku, to bol frmol. Ja to stále hovorím, Slovensko treba vymazať z mapy Európy. :)
  • 0

#649 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)

Publikováno 2 leden 2011 - 20:03:29

Ešte ma napadla jedna vec. Obrovský problém, aspoň čo som mal ja, je nepreberanie zásielom zákazníkom. Keď si niekto objedná plan filmy za 3-4 tisíc a potom cih nepreberie, tak je to čistá strata nakoľko je to dosť špecifický produkt, ktorý veľa zákazníkov nekupuje. :)
  • 0

#650 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 2 leden 2011 - 21:27:08

Zásilka podána dne 11.12.2010.
Zásilka dne 13.12.2010 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 28.12.2010 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 28.12.2010 předána k celnímu řízení.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Zásilka připravována na dodací poště 100 03 - Praha 103 k doručení.
Zásilka doručována dne 31.12.2010 poštou 100 03 - Praha 103.
Zásilka uložena z důvodu poškození dne 31.12.2010 na poště 180 00 - Praha 8.

no nenaštvalo by vás to? :)
a to si dovolí své služby od nového roku zdražit, xindl.....
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 4 návštěvníků, 0 anonymních