Přejít na obsah

Fotka

"Co mne zlobí..."

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1140 odpovědí na toto téma

Anketa: Postěžování si mi... (51 uživatel(ů) vložilo hlas)

Postěžování si mi...

1. Nepomáhá (0 hlasy [0.00%])

Procento hlasů: 0.00%

2. Pomáhá (0 hlasy [0.00%])

Procento hlasů: 0.00%

Hlasovat

#701 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 4 leden 2011 - 14:20:08

pokud máš na mysli tu emulzi 1kg, tak jí mají v É šopě

http://www.fomaobcho...Id=666&level=88

Jsem spíš myslel emulzi, jakou valí na filmy.
  • 0

#702 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 4 leden 2011 - 14:21:25

pokud máš na mysli tu emulzi 1kg, tak jí mají v É šopě

http://www.fomaobcho...Id=666&level=88

Jsem spíš myslel emulzi, jakou valí na filmy.

jo ták - mno to by mě možná taky zajímalo....
  • 0

#703 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 14:32:43

Ono nás bude více. Jen nevím, na koho se obrátit. Bylo by tosnažší, než vlastní experimenty, na které namám čas, i když podkladů jsem si sehnal dost.
  • 0

#704 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 4 leden 2011 - 14:39:24

a co se týka nemožnosti nahradit si doma triX apod. ano, nejsem z toho nadšen, ale jsem s tím smířen. jsem díky svému vztahu k určité práci okolo fotografování (tzv. klasice) opustit určité kvality ve prospěch jiných.

No jasná páka,kolego,smířit se s tím,je totiž to jediné,co nám zbývá a to je poněkud málo,zdá se mi...
Jste-li připraven opustit určité kvality ve prospěch jiných,asi digitálních,řeknu Vám to,co mi opáčíte,že už víte dávno: a totiž,že tím ztratíte kvality,které jsou dané pouze tzv. klasické fotografii. Je mi líto,ale jablka nikdy nebudou hrušky,ačkoliv jsou obě určeny k jídlu a oběma se lze úspěšně nasytit. Svět,který tohle nedokáže rozlišovat,všechno by jen unifikoval a globalizoval,je mi s laskavým prominutím,u prdele...
  • 0

#705 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 111

Publikováno 4 leden 2011 - 14:53:04

a co se týka nemožnosti nahradit si doma triX apod. ano, nejsem z toho nadšen, ale jsem s tím smířen. jsem díky svému vztahu k určité práci okolo fotografování (tzv. klasice) opustit určité kvality ve prospěch jiných.

No jasná páka,kolego,smířit se s tím,je totiž to jediné,co nám zbývá a to je poněkud málo,zdá se mi...
Jste-li připraven opustit určité kvality ve prospěch jiných,asi digitálních,řeknu Vám to,co mi opáčíte,že už víte dávno: a totiž,že tím ztratíte kvality,které jsou dané pouze tzv. klasické fotografii. Je mi líto,ale jablka nikdy nebudou hrušky,ačkoliv jsou obě určeny k jídlu a oběma se lze úspěšně nasytit. Svět,který tohle nedokáže rozlišovat,všechno by jen unifikoval a globalizoval,je mi s laskavým prominutím,u prdele...

pochopil jste mě naprosto špatně. z kontextu mého předchozího příspěvku, na který jste reagoval, myslím celkem dobře vyplývá, o čem píši.
  • 0

#706 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 4 leden 2011 - 14:57:54

No když to říká moderátor,musím poslouchat...
  • 0

#707 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 4 leden 2011 - 14:59:21

kolega KDOCO měl jistě na mysli opuštění určité kvality moderních, kvalitních filmů a ponořit se do sice méně kvalitní (opticky) ale zato kouzelnější temnokomorné klasiky
  • 0

#708 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)

Publikováno 4 leden 2011 - 15:11:13

kolega KDOCO měl jistě na mysli opuštění určité kvality moderních, kvalitních filmů a ponořit se do sice méně kvalitní (opticky) ale zato kouzelnější temnokomorné klasiky

jasná věc. ale to už jsem v rubrice "co mě zlobí.." jen napůl ;-)
  • 0

#709 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 15:13:22

Přesně tak, druhá půlkapatří do "co mě těší" a mezi půlky patří škarohlídi a přílišní pesimisti(ale nevztahujte si to nikdo na sebe, nemyslím to zle 8-) ).
  • 0

#710 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 4 leden 2011 - 15:16:21

Poslyšte,u té věty se "smířením" ohledně Tri-X,jsme si myslím rozuměli zatraceně dobře...
Ale i kdyby jste měli na mysli ty tzv. původnější techniky,jen jste tím problém posunuli jinam,nikoliv vyřešili. Je třeba si připomenout extrémní náročnost procesů a také jejich velké finanční břemeno,které je o několik pater větší,než když si materiál můžeme,zatím,koupit v obchodě. Pro koho bude tato cesta akceptovatelná v době nekonečného růstu cen za vše,nač se podíváme ? Jen pro pár vyvolených. A to by potom bylo stejné,jako by vlastně "klasika" přestala existovat.
  • 0

#711 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 4 leden 2011 - 15:29:04

a mezi půlky patří škarohlídi a přílišní pesimisti

No nevím,jestli si to vůbec lze nevztáhnout na sebe,ale budiž,jsem nevyzrálá osobnost,jsem tedy příliš vztahovačný. (Ostatně znáte tu větu,že by se někdy měli optimisté popravovat ? 8-) )
  • 0

#712 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)

Publikováno 4 leden 2011 - 15:32:09

Poslyšte,u té věty se "smířením" ohledně Tri-X,jsme si myslím rozuměli zatraceně dobře...
Ale i kdyby jste měli na mysli ty tzv. původnější techniky,jen jste tím problém posunuli jinam,nikoliv vyřešili. Je třeba si připomenout extrémní náročnost procesů a také jejich velké finanční břemeno,které je o několik pater větší,než když si materiál můžeme,zatím,koupit v obchodě. Pro koho bude tato cesta akceptovatelná v době nekonečného růstu cen za vše,nač se podíváme ? Jen pro pár vyvolených. A to by potom bylo stejné,jako by vlastně "klasika" přestala existovat.

omlouvám se, vůbec už vám nerozumím.

na větě "o tom že triX doma neupeču" není vskutku čemu nerozumět. další rozvíjení tématu směr digi bylo mimo, jen jsem to uvedl na pravou míru. co se týče ceny za chemii na alternativní techniky (ono starší je drobet zavádějící) - tam není odpověď zcela jednoznačná, asi záleží na formátu atp.

nenechte se vyvést z rozpoložení, jsme na stejném rybníčku, jen v jiných pramicích 8-)
  • 0

#713 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 15:35:23

Nechci chytračit, protože se všemi těmi alternativami mám jen malé praktické zkušenosti, ale když už jde o ekonomické zhodnocení, trošku jsem si některé věci propočítával, a nepočítám-li platinu, tak to je problém spíš počátečních nákladů, stejně jako když si chci míchat vývojky - člověk vrazí na začátku pár tisíc do chemie, pak volá levně. S kopiemi dělanými kalytipií(nebo jak se to píše, teď jsem zaséj hlúpý) to bude podobné. A extrémní náročnost? - než jsem se do toho pustil, myslel jsem si, že je extrémně náročné umíchat vývojku či zeslabit negativ, aby byl lépe kopírovatelný. Teď si to nemyslím. Až se dostanu k tomu, konečně vytvořit plociantihalloextrarapidorthoplatten, budou začátky těžké, pak nastoupí rutina. Jako ve všem.

A vůbec, nechte toho strašení. Jestli jdou nahoru ceny kvůli zvýšení cen stříbra, je topřirozené. Sortiment se až na vyjímky spíše rozšiřuje. Investují i mamutí firmy - myslíte si snad, že vývoj kodaku ektar, nejdokonalešího barevného negativu všech dob, byl zadarmo? Nebyl, takže se to kodakům musí vyplatit. Stejně jako inovace jejich dalších produktů(spíš těch barevných, na trixu není co zdokonalovat). Sokolík psal o potřebě nematerialistického přístupu a činil správně. Jsem však optimista. Čím silněji se projevuji materialistická demence a vyprázdněný životní postoj, tím tvrdší reakce se proti ní zvedne. Každá tyranie si kope vlastní hrob, aj ta konzumní, pročež, soudruzi, nezoufejte.
  • 0

#714 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 15:37:18

a mezi půlky patří škarohlídi a přílišní pesimisti

No nevím,jestli si to vůbec lze nevztáhnout na sebe,ale budiž,jsem nevyzrálá osobnost,jsem tedy příliš vztahovačný. (Ostatně znáte tu větu,že by se někdy měli optimisté popravovat ? :) )

Tož, kdybych byl vztahovačný, tak si budu myslet, že mě vzhledem k mému poslednímu příspěvku dáte popravit 8-) :D :)
  • 0

#715 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)
  • LocationTrenčín, Slovakia
Reputace: 18

Publikováno 4 leden 2011 - 15:54:38

Myslím že je najvyšší čas si zabezpečiť zásobu materiálu. Na fotoimpexe majú ceny stále dobré.
napr. plany fomapan 18x24 majú stále za 69 €, nová cena z fomy je už 100€.
  • 0

#716 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 4 leden 2011 - 16:00:48

Shanghai je stále nejlevnější. A není špatná, ať si nadává kdo chce jak chce. Nejlépe bude přejít na ni 8-)

Neuděláme si nákup? Nějakých 30-50 kousků bych snesl.
  • 0

#717 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 16:02:38

To kdyžtak pořešme v jiném vlákně. Prachy volné na pořádný nákup ale budu mít až na jaře. Kdyžtak užijme SZ, ať nedáme moderátorovi důvod nás opravdu nemít rád 8-)
  • 0

#718 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 4 leden 2011 - 16:09:53

A ešte malá perlička z cien Fomy:

Fotografická emulzia - 1 kg
Rok 2010: 22 €
Rok 2011: 39 €

A to sú ceny veľkoobchodné, som zveedavý čo to spraví v maloobchode.

Klasická, milonkrát vyzkoušená cesta.
Za rok budeme číst nářky na pokles prodeje.
Za dva zprávu o likvidaci firmy.
  • 0

#719 tomashr

tomashr

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 547 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 22

Publikováno 4 leden 2011 - 16:11:09

A vůbec, nechte toho strašení. Jestli jdou nahoru ceny kvůli zvýšení cen stříbra, je topřirozené. Sortiment se až na vyjímky spíše rozšiřuje. Investují i mamutí firmy - myslíte si snad, že vývoj kodaku ektar, nejdokonalešího barevného negativu všech dob, byl zadarmo? Nebyl, takže se to kodakům musí vyplatit. Stejně jako inovace jejich dalších produktů(spíš těch barevných, na trixu není co zdokonalovat). Sokolík psal o potřebě nematerialistického přístupu a činil správně. Jsem však optimista. Čím silněji se projevuji materialistická demence a vyprázdněný životní postoj, tím tvrdší reakce se proti ní zvedne. Každá tyranie si kope vlastní hrob, aj ta konzumní, pročež, soudruzi, nezoufejte.

Víš, mě trochu zlobí takové optimistické lhaní si do vlastní kapsy...
Sortiment se rozhodně nerozšiřuje, to prostě pravda není. Argumentuješ Ektarem, jenže to je u Kodaku (a skoro i obecně) jediná výjimka, navíc bych se docela vsadil, že jen dali do výroby nějakou dříve odladěnou emulzi. Naopak ale jen Kodak zrušil Kodachrome, E64T, T-MAX 3200, Ektachrome 200, Portra 400VC - to je jen to, co mě napadá hned. Nazvat podobné skóre rozvojem je opravdu nalhávání si určité virtuální reality...
  • 0

#720 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 16:39:24

Lhaní... Pravdu, kodachrome jsem neuvažoval, ale ten se zřejmě obhájit nedal, i kdyby chtěli. Kolik lidí ho zde užívalo? Kdyby to byl každý třetí(samozřejmě i ve světovém měřítku), bezpochyby by jej nadále vyrábeli a rozvíjeli. Je to škoda, ale pro většinu je přínos nový a dokonalý barevný negativ. A nový bezpochyby, poslední ektar(s citlivostí iso25) se nevyrábí již dlouho. A i ten zbytek je spíše důvodem k optimismu, neboť ztráta pro výrobce méně perspektivních sortimentů vede k posílení výrobce a tím k jistotě, že trix a nějaký ten ektachrom, portru a ektar budeme mít velmi dlouho, ne-li na věčné časy a nikdy jinak.
  • 0

#721 nemo2

nemo2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 201 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 4 leden 2011 - 16:50:14

Lhaní... Pravdu, kodachrome jsem neuvažoval, ale ten se zřejmě obhájit nedal, i kdyby chtěli. Kolik lidí ho zde užívalo? Kdyby to byl každý třetí(samozřejmě i ve světovém měřítku), bezpochyby by jej nadále vyrábeli a rozvíjeli. Je to škoda, ale pro většinu je přínos nový a dokonalý barevný negativ. A nový bezpochyby, poslední ektar(s citlivostí iso25) se nevyrábí již dlouho. A i ten zbytek je spíše důvodem k optimismu, neboť ztráta pro výrobce méně perspektivních sortimentů vede k posílení výrobce a tím k jistotě, že trix a nějaký ten ektachrom, portru a ektar budeme mít velmi dlouho, ne-li na věčné časy a nikdy jinak.

Z unikatnejsich materialu Kodak prestal vyrabet High Speed Infrared.
  • 0

#722 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 4 leden 2011 - 16:50:56

Tak přestaňte lamentovat a jděte na ty poslední filmy něco nafotit ne? Za krize se vždy tvořilo nejlíp. Jo, z chemické fotografie se stane exkluzivní, spíše výtvarná věc. Víme to všichni. Bude jedna, max dvě fabriky a bude to drahý jak čert. Film už prostě nebude na cvakání, ale spíš na vážnou (uměleckou) činnost jak psal Erik... Hádat se tu kvůli tomu nemá cenu.
  • 0

#723 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 4 leden 2011 - 16:54:31

Kolego Ploci,popravčí četa už láduje ! 8-) Ale vážně: jako zajímavá synchronní událost mi před chvílí přišel mail od pana Hechta,kde jsem byl upozorněn na poslední možnost nákupu Kentemere papírů za starou cenu a zároveň napsal o kolik se záhy zvýší ceny za všechny papíry ze "stáje" Ilford. Nic povzbudivého...
V těchto časech je důležité,aby temnokomorníci drželi pohromadě a hýčkali si ty,kteří organizují hromadné nákupy,zde bych např. chtěl vyzdvihnout vynikající zásluhy kolegy Jirinola. Tudy vidím cestu,jak co nejdéle zachovat klasiku,alespoň v naší komunitě.
  • 0

#724 nemo2

nemo2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 201 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 4 leden 2011 - 16:57:44

A vůbec, nechte toho strašení. Jestli jdou nahoru ceny kvůli zvýšení cen stříbra, je topřirozené.

Kdyz to nedopadne jako s platinou po prvni svetovy... je zajimave, ze stribro se udajne prakticky vsude tezi jen jako vedlejsi produkt (spolu s cinem, olovem...), tedy intenzita jeho tezby je v podstate nezavisla na jeho cene, na druhou stranu jeho hlavni spotreba pro elektroniku je v tak malych mnozstvich, ze nejaky narust ceny tam nema prakticky vliv na spotrebovavane mnozstvi - no a kombinace nepruzne nabidky a poptavky nedava dvakrat velkou jistotu do budoucna.
  • 0

#725 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 16:57:55

Co kdybychom zavedli ocenění a diplomy pro zasloužilé temnokomorníky? Například "hrdina temné práce jirinol" 8-)
  • 0

#726 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 4 leden 2011 - 17:53:33

Co kdybychom zavedli ocenění a diplomy pro zasloužilé temnokomorníky? Například "hrdina temné práce jirinol" :)

woe

nejsem odborníkem na kšefty s komoditami, ale v zásadě vždy platilo, že nejvíc zahýbala cenami spekulace.... již dědeček mě již v šestašedesátém vysvětloval, jak zabránit poklesu cen raných meruněk aspoň do té doby, než začne houfně sklizeň a sběr spadaných ... stačily na to čtyři tisíce prvotního kapitálu, objet s náklaďáčkem na podvozku Tatry 30 zahrady na jižních svazích, skoupit vše, co den dal, a stát se takto monopolním prodejcem meruněk u silnice na Prahu.... první den večer byl vstupní kapitál vrácen, v dalších dnech se již nakupovalo z čistého zisku... a co se nestihlo prodat, naplnilo hezkou řadu barelů na vypálení... a tak je to i se stříbrem.
co měl hrdina socprc z titulu, když každé ráno musel šlapat pěšky či na bicyklu do fabriky? já měl už v jedenácti tři mopedy 8-)
pánové, já tu budoucnost nevidím tak černě. Když nafotím obden jeden film, tak mi současná zásoba vydrží do požehnaného věku 77 let... a až dojde fenidon, metol a hydrochinon, začnu se učit s caffenolem C, a když bude nejhůř, zkusím urinol, tam bych mohl být snad i samozásobitelem. :D
  • 0

#727 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 4 leden 2011 - 17:57:41

těmito nářky mi skutečně nemůžete zkazit ten krásný pohled na metr pětadvacet vysoký štůsek plechovek, v nichž se ukrývá přes 7,5km skvělého filmu 8-)
  • 0

#728 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 18:00:34

Ehm, nechci být za vola, ale zlobí mě, že nevím, jestli ten urinol je volovina nebo jestli má moč volací účinky. Nějak nevím, co v ní všechno je...
  • 0

#729 kid

kid

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 334 příspěvků(y)
Reputace: 40

Publikováno 4 leden 2011 - 18:01:05

Přátelé nepropadejme depresím.

Při vší úctě k vám všem, momentálně mi připomínáte mou ženu. Ta ale momentálně trpí laktační psychózou a pro své chování má fyziologickou příčinu.

Situace není jednoduchá a lepší to nebude. Kdo chce mít věci jednodušší, tak si může zvolit tu tikitální cestu. Ostatní se budou musit přizpůsobit výběru a cenám materiálů na trhu.

Zatím je co nakupovat, tak své úspory holt máme kam ukládat.
  • 0

#730 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 18:13:57

Kurnik, Jiří, však to jsou jakési tablety 8-)
  • 0

#731 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 4 leden 2011 - 18:22:12

Kurnik, Jiří, však to jsou jakési tablety 8-)

nene, ploci, neplést urinal s urinolem, menstruaci s meliorací a instalaci s inseminací.
kuk sem nebo sem . Vysvětlení lze najít zde
  • 0

#732 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 18:26:40

Konečně, inseminace je jistý druh instalace 8-) . Jinak to musím vyzkoušet, bylo by stylové nafotit znám digitalisty a v tomto je vyvolat. akorát by je to asi zlobilo :D
  • 0

#733 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 4 leden 2011 - 18:30:45

Přátelé nepropadejme depresím. Situace není jednoduchá a lepší to nebude.

Tak z tohoto argumentu by měl každý normální občan pořádnou depku a tak dvě až tři laktační psychózy k tomu,na tož já,notorický depkař :D
Věřím tomu,že my to nějak doklepeme do konce,už díky Jirinolovi,který měl již v jedenácti letech tři mopedy,což jenom potvrzuje moji myšlenku,že se jedná o toho pravého 8-) :) Spíš bych byl rád,kdyby i mladý kluci (a holky) co příjdou po nás,mohli zažít takové pocity jako my,když ládujeme aparát pořádnym matrošem a v hlavě vybíráme z množství možností jak to pak zpracujeme,prostě v celým rozsahu ten náš bohatej temnokomornickej svět. Nejsem prostě přítelem filozofie: ...a po nás ať klidně příjde potopa.
  • 0

#734 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 18:35:56

Mě zlobí, že nevím, jakým titulem ocenit jirinola, když mu titul hrdiny temné práce nevoní a když jsem ho nazval velkým Jiřím vyzval mě, ať si to nechám ke koledě 8-)
  • 0

#735 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 4 leden 2011 - 18:36:54

bylo by stylové nafotit znám digitalisty a v tomto je vyvolat. akorát by je to asi zlobilo :D

zkus to obráceně, ať zkusej vyfotit tebe a v té vývojce vymáchat senzor, jestli z toho fotka vyleze. 8-)
  • 0

#736 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 4 leden 2011 - 18:40:21

Mě zlobí, že nevím, jakým titulem ocenit jirinola, ...

kdybych tušil, že k tomu nicku se jeden titul přímo nabízí do rýmovačky, tak bych si vymyslel jinej 8-)
  • 0

#737 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 18:48:00

To bych si nedovolil 8-)
  • 0

#738 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)

Publikováno 4 leden 2011 - 20:11:28

Ja by som navrholva titul PhF za meno, namiesto používaného PhD. Mohlo by to byť plnohodnotný fotograf.
  • 0

#739 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 4 leden 2011 - 22:26:19

a dost. :)
  • 0

#740 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 4 leden 2011 - 22:41:22

... a když bude nejhůř, zkusím urinol, tam bych mohl být snad i samozásobitelem. :)

Nejsem až taková fajnovka, ale do tohodle bych nešel. To si radši zasadím škumpu.

Profesor Jirinol? :-)
  • 0

#741 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 4 leden 2011 - 22:56:27

a dost. :)

Přesně tak, z Jiřinola si srandu nedělejte. Když už, tak ploci PhF, neboli POLOhodnotný fograf(zlobí mě to, že víc než polohodnotný nejsem).
  • 0

#742 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 5 leden 2011 - 09:45:54

Vážení kolegové, pro váženého kolegu navrhuji titul HaF , přeloženo
jako "Humor a Fotografie". Zkrátka p.Jiřímu nechybí nadhled a humor! Erik
  • 0

#743 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 5 leden 2011 - 09:50:53

Ehm, nechci být za vola, ale zlobí mě, že nevím, jestli ten urinol je volovina nebo jestli má moč volací účinky. Nějak nevím, co v ní všechno je...

myslím že u některých zdejších (ano myslím tím mimojiné i tebe) bude moč obzvláště jemnozrnná...
  • 0

#744 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 5 leden 2011 - 09:58:02

No ty máš v moči jistě ustalovač né? Když ho piješ s tím kefírem.Sežeň někoho kdo má v moči vývojku a budete bezva dvojka. :)
  • 0

#745 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 5 leden 2011 - 09:58:11

myslím že u některých zdejších (ano myslím tím mimojiné i tebe) bude moč obzvláště jemnozrnná...

záleží na tom, v jakém stádiu se nachází u toho kterého producenta tvorba ledvinových kamenů, možná :)
  • 0

#746 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 5 leden 2011 - 10:46:18

pitomí germáni z Berlína.. nedali mi do balíku papíry.. vybombardovat, znovu..

vohnouti v ČSOB.. poplatek za platbu do zahraničí v takové výši, to už nemám slušných slov..

dám si startku, sou moc dobrý
  • 0

#747 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 5 leden 2011 - 11:50:23

To víš, prušáci. Měli jsme v tom šestašedesátem ty křupany zrubať jak psy. Ale to by to nějaký Benedek nesměl prosrat, jak všichni víme :(
  • 0

#748 kubik

kubik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 94 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 5 leden 2011 - 13:02:37

Dnes jsem narazil na tuto basen z r. 1913. Snad nikomu nebude vadit, kdyz ji tady uvedu. Myslim, ze je to celkem priznacne pro vcerejsi diskuzi.
Nezoufejme a svetlu vstric!

Eduard Bass - Drahota (1913)

SLÁDCI KLEJÍ - ZATROLENĚ
CHMEL UŽ ZASE STOUPL V CENĚ
CHCEME-LI JEN SKROMNĚ ŽÍT
PIVO MUSÍ PODRAŽIT

MOUKA DRAŽŠÍ VIZTE CENY
KŘIČÍ PEKAŘ USTRAŠENÝ
CHCEME-LI JEN TROCHU ŽÍT
HOUSKY NUTNO PODRAŽIT

ALE NÁM SE NEJHŮŘ DAŘÍ
NAŘÍKAJÍ UZENÁŘI
BUŘTY NUTNO PODRAŽIT

PAN DOMÁCÍ HNED SE STRAŠÍ
MASO, PIVO, CHLÉB JE DRAŽŠÍ
ČINŽI NUTNO PŘIRAZIT

KDOPAK BY SE TOHO NELEK
STÁT TÍM TRPÍ JAKO CELEK
ABY MOHL VYJÍTI
NUTNO DANĚ ZVÝŠITI

KONSUMENTU NELZE VÍCE
NEŽLI JÍT A OBĚSIT SE
UČIŇ TO VŠAK NEPRODLENĚ
DOKUD ŠPAGÁT NESTOUP V CENĚ
  • 0

#749 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)

Publikováno 5 leden 2011 - 15:39:03

Dnes jsem narazil na tuto basen z r. 1913. Snad nikomu nebude vadit, kdyz ji tady uvedu. Myslim, ze je to celkem priznacne pro vcerejsi diskuzi.
Nezoufejme a svetlu vstric!

Eduard Bass - Drahota (1913)

SLÁDCI KLEJÍ - ZATROLENĚ
CHMEL UŽ ZASE STOUPL V CENĚ
PIVO MUSÍ PODRAŽIT

MOUKA DRAŽŠÍ VIZTE CENY
KŘIČÍ PEKAŘ USTRAŠENÝ
CHCEME-LI JEN TROCHU ŽÍT
HOUSKY NUTNO PODRAŽIT

ALE NÁM SE NEJHŮŘ DAŘÍ
NAŘÍKAJÍ UZENÁŘI
BUŘTY NUTNO PODRAŽIT

PAN DOMÁCÍ HNED SE STRAŠÍ
MASO, PIVO, CHLÉB JE DRAŽŠÍ
ČINŽI NUTNO PŘIRAZIT

KDOPAK BY SE TOHO NELEK
STÁT TÍM TRPÍ JAKO CELEK
ABY MOHL VYJÍTI
NUTNO DANĚ ZVÝŠITI

KONSUMENTU NELZE VÍCE
NEŽLI JÍT A OBĚSIT SE
UČIŇ TO VŠAK NEPRODLENĚ
DOKUD ŠPAGÁT NESTOUP V CENĚ

Tak toto ma skutočne pobavilo a dobre som sa zasmial. Hlavne to rozuzlenie celého problému na koci je perfektné. :( :?
  • 0

#750 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 5 leden 2011 - 17:16:54

vzpomínám si, že kdosi ze známých dotáhl kdysi na začátku 80.let z VUML tahák se zodpovězenými otázkami závěrečného testu, jen z paměti vylovím ty, které se mi vryly do paměti:

ot: Jaký rozdíl je mezi kapitalismem a socialismem?
odp: Kapitalismus je založen na vykořisťování člověka člověkem. V socialismu je tomu obráceně.

ot: Jak je to s produktivitou práce a odměňováním v socialismu?
odp: Pracující předstírají, že pracují, a stát předstírá, že je za to platí.

ot: Jaká je cenová politika v socialismu?
odp: Cenotvorba je plně podřízena potřebám pracujících. Například zdražení toaletního papíru je plně kompenzováno zlevněním lokomotiv vyvážených do zemí RVHP.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních