Přejít na obsah

Fotka

"Co mne zlobí..."

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1140 odpovědí na toto téma

Anketa: Postěžování si mi... (51 uživatel(ů) vložilo hlas)

Postěžování si mi...

1. Nepomáhá (0 hlasy [0.00%])

Procento hlasů: 0.00%

2. Pomáhá (0 hlasy [0.00%])

Procento hlasů: 0.00%

Hlasovat

#801 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 10 leden 2011 - 09:57:19

Ne že by to co píšeš byla úplná blbost, ale myslíš si, že to sedí i na fotografii? Lídři trhu byli v analogové době Canon, Nikon, Minolta, s odstupem Pentax - ani jedna z těchto firem fotomateriály nedělala... Paradoxně třeba pro Canon se nástupem dgitálu stal spotřebák významnější, neboť má velmi slušnou pozici v tiskárnách... Určitá "synergie" výroby fototechniky a materiálu byla u Fuji, ale tam naopak jasně převažovaly ty materiály, u Kodaku to platilo dvojnásobně.

Fotoaparáty a současně spotřební materiál vyráběli také Konica, Agfa, Basf, Ilford... Výroba aparátů a spotřebního materiálu se ovšem navzájem podporovala, i když výrobci nebyli "pod jednou střechou".
Pro obchod to platí v úplnosti - ten vždy prodával aparáty i materiál různých značek. Dnes prodá digitál a paměťovou kartu a zákazníka už nejspíš neuvidí.
  • 0

#802 nemo2

nemo2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 201 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 10 leden 2011 - 10:03:47

(...)A tak se s jásotem začaly prodávat digitály a pár let to vydrželo. Jenže dnes se ukazuje, že se zapomělo na jedno kouzlo. To se jmenuje spotřební materiál. Když jednou někomu prodáte digitál, tak už od něj žádné další peníze nedostanete. Když ten digitál vyrobíte úmyslně jako šmejd, který se rychle pokazí, tak si zákazník sice bude muset koupit nový, ale už to bude od někoho jiného. Kdežto když jste někomu prodali klasický aparát, měli jste víceméně jistotu, že bude kupovat filmy a nechá si je vyvolávat a nechá si dělat fotky.

Ono to tak uplne neni, protoze vyrobci fotoaparatu a filmu byly vetsinou jine firmy a vzhledem ke standardizaci nebyl problem ve fotoaparatu znacky Kodak exponovat filmy Agfa a vyvolavat je chemii Fuji. Naopak, vyrobci digi fotaku porad mohou prodavat ke svym aparatum nechutne drahe a zcela nekompatibilni akumulatory.
  • 0

#803 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 111

Publikováno 10 leden 2011 - 10:41:36

Dnes prodá digitál a paměťovou kartu a zákazníka už nejspíš neuvidí.

no, to je taková dvojsečná věc. nejmenovaná firma na nejšpičkovější kardanové VF systémy se potýkala právě s tímto problémem. prodala zákazníkovi kameru, ta mu vydržela celý život a on už jí sic jen chváli, sám již však přímo finančně nepodpořil. tak i tato velectěná společnost dávala do svých kamer malá "kurvítečka"
  • 0

#804 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 10 leden 2011 - 11:48:02

Někde jsem četl krásnou formulaci, možná dokonce tady na temné:
"Počínaje velkým třeskem se kvalita mění v kvantitu."

Začíná mě ten náš svět s*át:
- všechny peníze jsou jen dluhy
- levice i pravice před volbami mobilizuje proti těm druhým a po volbách se spojí do velké koalice
- komunisti ještě nevymřeli
- vědecké instituce řídí manažeři bez znalosti vědního oboru a obklopují se "spolehlivými" úředníky
- jediné náboženství je Věda
- zdraví = celoživotní likvidace těla očkováním, léky, chirurgií
- ideál umění je čistý geometrický tvar
- přírodu zavíráme do zoologických zahrad a národních parků, protože s ní neumíme žít. A i v tom parku jí říkáme jak má vypadat.

Pardon, musel jsem si ulevit...
  • 0

#805 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 10 leden 2011 - 12:32:47

Kolego Dřevorubče,naprosto přesně...ač jest to bolestivé,tak se věci mají. V té vědě jste se trefil obzvláště dobře,všimněte si,že se často chová jako onehdy kat. církev - co se nevešlo do jejich vnímání světa - to prostě nemohlo,či nesmělo existovat.

A ještě bych přidal malou poznámku: rozebrali jsme v tomto vlákně problematiku současného stavu opravdu do hloubky a každý diskutující přispěl svým dílem. Nicméně kolega Dubraro to dokázal shrnout do jednoho slova a to je chamtivost. To je přesná trefa do černého a klíč ke všem celospolečenským problémům jak minulosti tak i v dnes.
  • 0

#806 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)
  • LocationTrenčín, Slovakia
Reputace: 18

Publikováno 10 leden 2011 - 12:39:31

Na to odpovedal veľmi trefne Jan Saudek, keď sa ho pani Jílková pýtala, čo si myslí o politikoch.
Citujem: "Vždiť sou to všechno ko...ti"
  • 0

#807 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 10 leden 2011 - 12:42:54

Na to odpovedal veľmi trefne Jan Saudek, keď sa ho pani Jílková pýtala, čo si myslí o politikoch.

Zato von je borec. :!:
  • 0

#808 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 111

Publikováno 10 leden 2011 - 12:50:29

šmarjá, a je to opět tady.
  • 0

#809 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 12:50:42

Zato von je borec. :!:

Určite väčší ako všetci politici. :-)
  • 0

#810 nemo2

nemo2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 201 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 10 leden 2011 - 13:29:01

- jediné náboženství je Věda

chybí ti tam: "Jediná Věda je Ekonomie."
  • 0

#811 faajn

faajn

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 411 příspěvků(y)
  • LocationOstrava-Wroclaw
Reputace: 79

Publikováno 10 leden 2011 - 17:34:31

Chjooo..po X mesících se na Aukru objevilo sklo které už dlouho lovím a 8 dní před koncem ho draží jak šílení :-) to zas bude cifra
  • 0

#812 prakticant

prakticant

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 36 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 11 leden 2011 - 18:05:21

zlobí mě, že jsem si objednal misku pro objektiv k Opemu 5a od Škody, kde se uvádělo, že ji mají skladem. a neměli! v pondělí musím odevzdat fotky 30x40 z kina. pořídil jsem si Opemus, poněvadž udělá větší zvětšeninu, než Axomat 5, který jsem měl doma (resp. Axomat zanechá tlusté okraje).

Objektivy maje, však misky nemaje jsem nahraný a sháním jak se dá.

to je žrádlo :twisted:
  • 0

#813 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 11 leden 2011 - 18:23:09

zlobí mě, že jsem si objednal misku pro objektiv k Opemu 5a od Škody, kde se uvádělo, že ji mají skladem. a neměli! v pondělí musím odevzdat fotky 30x40 z kina. pořídil jsem si Opemus, poněvadž udělá větší zvětšeninu, než Axomat 5, který jsem měl doma (resp. Axomat zanechá tlusté okraje).

Objektivy maje, však misky nemaje jsem nahraný a sháním jak se dá.

to je žrádlo :twisted:

Změř si průměr, jestli sedí z Magnifaxu 4, můžu Ti ji půjčit tak na 14 dní.
  • 0

#814 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 11 leden 2011 - 18:27:54

zlobí mě, že jsem si objednal misku pro objektiv k Opemu 5a od Škody, kde se uvádělo, že ji mají skladem. a neměli!
...

Bohužel běžné jednání internetových obchodníků. Kdyby měli na internetu jen to, co doopravdy mají, většina z nich nemá vůbec nic. Klamou vyhledávače i zbozi.cz sáhodlouhými seznamy, ze kterých úmyslně nemažou ani staré zboží, které už dávno nemají. Když si zkusíš stěžovat, že nemají klamat zákazníky, tak ti řeknou že je měli, ale chvilku před tebou se prodala poslední. (Že já vůl se neživím obchodem, když tyhle všechny praktiky znám...)
  • 0

#815 prakticant

prakticant

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 19:18:37

Změř si průměr, jestli sedí z Magnifaxu 4, můžu Ti ji půjčit tak na 14 dní.

Průměr je 67mm. teď tam mám "misku" z Axomatu 4, která pasuje, ale nedá se s tím pořádně ostřit. tak jsem musel objektiv otočit, čili je celý v měchu a ještě trochu vyšroubovaný, aby to jakš takš sedělo. metodik by plakal.
Vážně bys mi to půjčil? Já se zítra možná dostanu k nějakému zvětšováku.. (hádám magnifax, na kterém nevím, jak se zvětšuje kino) tak bych ti dal kdyžtak vědět. moc děkuju .)

Bohužel běžné jednání internetových obchodníků. Kdyby měli na internetu jen to, co doopravdy mají, většina z nich nemá vůbec nic. Klamou vyhledávače i zbozi.cz sáhodlouhými seznamy, ze kterých úmyslně nemažou ani staré zboží, které už dávno nemají. Když si zkusíš stěžovat, že nemají klamat zákazníky, tak ti řeknou že je měli, ale chvilku před tebou se prodala poslední. (Že já vůl se neživím obchodem, když tyhle všechny praktiky znám...)

Nojo, ono by to tak ani nevadilo, kdyby to nebylo za těchto okolností. To bych si řekl, jé to je fajn, že se to dá ještě sehnat.. ale takhle?
  • 0

#816 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 11 leden 2011 - 19:27:04

[quote name="prakticant"][quote]
Změř si průměr, jestli sedí z Magnifaxu 4, můžu Ti ji půjčit tak na 14 dní.[/quote]

Průměr je 67mm. teď tam mám "misku" z Axomatu 4, která pasuje, ale nedá se s tím pořádně ostřit. tak jsem musel objektiv otočit, čili je celý v měchu a ještě trochu vyšroubovaný, aby to jakš takš sedělo. metodik by plakal.
Vážně bys mi to půjčil? Já se zítra možná dostanu k nějakému zvětšováku.. (hádám magnifax, na kterém nevím, jak se zvětšuje kino) tak bych ti dal kdyžtak vědět. moc děkuju .)

To, že se miska otáčí mi přijde normální. Na objektiv 50 to snad ani jinak nejde. Nevím, většinou jedu na 75. Odkud jsi?
  • 0

#817 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 11 leden 2011 - 19:37:28

Počkej, teď mi to došlo. Tebe limituje výtah zvětšováku? To se dá přeci řešit otočením zvětšováku a promítáním na zem nebo na zeď. Podle typu zvětšováku. Jestli jsem tedy správně pochopil, co máš za problém. Večer dojdu tu misku změřit a zítra Ti ji můžu poslat. Napiš mi na maila herzog.pavel na gmailu tečka com
  • 0

#818 prakticant

prakticant

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 20:25:47

Počkej, teď mi to došlo. Tebe limituje výtah zvětšováku? To se dá přeci řešit otočením zvětšováku a promítáním na zem nebo na zeď. Podle typu zvětšováku. Jestli jsem tedy správně pochopil, co máš za problém. Večer dojdu tu misku změřit a zítra Ti ji můžu poslat. Napiš mi na maila herzog.pavel na gmailu tečka com

No už to asi nebude potřeba, ale děkuji za radu. Jde o to, že ta miska co mám, není miska ale prostě placka a to při standartním umístění "misky s objektivem mířícím směrem dolu je nemožné zaostřit, chybí tak 0,5cm k zaostření měchem. Já jsem misku vyndal a dal ji tam naopak, objektiv teď není vidět, poněvadž je uvnitř měchu - to je to otáčení, o kterém jsem psal výše. Nějak mi nejde do palice, jak dosáhnout podobných okrajů po všech stranách papíru s rámečkem Opemu "upraveným" lištami na kinofilm.

Tak já jdu zase válčit, ale děkuji za ochotu, moc si toho vážím!
  • 0

#819 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 11 leden 2011 - 20:32:51

Okraje na zvetsenine se dosahuji spise maskovacim rameckem v kterem mas papir, nez rameckem na negativy. Ty listy v nem se pouzivaji k vymaskovani parazitniho svetla mimo aktualni zvetsovanou plochu negativu.
  • 0

#820 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 11 leden 2011 - 20:41:55

to ty máš ten zvětšovák ode mne?

mi se tu miska na m39 závit válí na pokoji a v nejbližší době ji potřebovat nebudu. pošli mi adresu nebo se stav do brna a je tvoje.
  • 0

#821 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 20:47:04

A jinak, nemam pro tebe dobrou zpravu, ted jsem to zkousel a opravdu nemuzes otocit objektiv a zvetsovat tak, ze do nej budes svitit "zepredu" a promitat budes zadnim clenem, nefunguje to, podivej se, ze ani zdaleka nemas rovne svislice a uz vubec ostrost az do kraju. Ohledne tech misek, na magnifax 4 je miska s prumerem cca 77mm a na opemusu cca 67mm. Navic na magnifaxu je standartni zavit 39, kdezto na opemusu mam mensi (odhadem tak dvakrat). Ja tu misku z mam a jestli jsi schopny se pro ni nejak dopravit...jsem od Zlina.
  • 0

#822 prakticant

prakticant

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 20:51:32

to ty máš ten zvětšovák ode mne?

mi se tu miska na m39 závit válí na pokoji a v nejbližší době ji potřebovat nebudu. pošli mi adresu nebo se stav do brna a je tvoje.

Jé! Vojto, pošlu ti adresu mailem, zachránil bys mě. Jo, je to od tebe.

mickael: no koumám to. Je to nějaké zvláštní.
  • 0

#823 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 11 leden 2011 - 20:53:14

A jinak, nemam pro tebe dobrou zpravu, ted jsem to zkousel a opravdu nemuzes otocit objektiv a zvetsovat tak, ze do nej budes svitit "zepredu" a promitat budes zadnim clenem, nefunguje to, podivej se, ze ani zdaleka nemas rovne svislice a uz vubec ostrost az do kraju. Ohledne tech misek, na magnifax 4 je miska s prumerem cca 77mm a na opemusu cca 67mm. Navic na magnifaxu je standartni zavit 39, kdezto na opemusu mam mensi (odhadem tak dvakrat). Ja tu misku z mam a jestli jsi schopny se pro ni nejak dopravit...jsem od Zlina.

Ale jde ten objektiv přešroubovat a misku otočit. Objektiv je stále správně orientován, ale je o tu prohlubeň posunutej dovnitř. Řekl bych, že je to potřeba pro objektivy malých ohniskových vzdáleností - 50 mm apod, ale možná se pletu.
  • 0

#824 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 21:01:21

Ano, to zajiste lze, ovsem prakticant nema misku, ale placku.
Tudiz to muze otacek jak chce a jedinym "logickym resenim" jak dostat objektiv bliz k rovine filmu je ho tedy otocit, na to on ovsem neni konstruovany a fungovat to nebude. Ja montuju vsechny objektivy prohlubni dovnitr (jinak by to melo byt potreba jen pro padesatku), protoze pak nemusim tolik stlacovat mech a tim padem je mensi riziko ze se mi pohne zaostreni.
  • 0

#825 prakticant

prakticant

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 21:17:49

Tudiz to muze otacek jak chce a jedinym "logickym resenim" jak dostat objektiv bliz k rovine filmu je ho tedy otocit, na to on ovsem neni konstruovany a fungovat to nebude. Ja montuju vsechny objektivy prohlubni dovnitr (jinak by to melo byt potreba jen pro padesatku), protoze pak nemusim tolik stlacovat mech a tim padem je mensi riziko ze se mi pohne zaostreni.

Přesně tak, ono z toho něco vyleze, ale.. :roll:

Spíš do opačného tématu, ale asi jsem narazil na dobře kreslící Belar 50 :)
  • 0

#826 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 11 leden 2011 - 21:19:53

Omlouvám se, už to vidím taky. Nějak jsem to přehlédl.
  • 0

#827 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 22:44:54

zlobí mě, že jsem si objednal misku pro objektiv k Opemu 5a od Škody, kde se uvádělo, že ji mají skladem. a neměli!
...

Tak prečo sa neživíš obchodom keď si myslíš, že je to len o týchto pár technikách ? :roll:
  • 0

#828 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 13 leden 2011 - 09:50:32

Zlobí mě malá výdrž, včera jsem o pauze ve zvětšování usnul s hlavou na stole... :lol:
  • 0

#829 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2011 - 09:51:24

Zlobí mě malá výdrž, včera jsem o pauze ve zvětšování usnul s hlavou na stole... :lol:

Na supermana...
  • 0

#830 kony

kony

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 483 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 13 leden 2011 - 16:30:14

Levej , nebo pravej ? :lol: Příště zkus řidiče náklaďáku , to tě při pádu ze židle zaručeně probere :lol:
  • 0

#831 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2011 - 16:43:59

Levej , nebo pravej ? :lol: Příště zkus řidiče náklaďáku , to tě při pádu ze židle zaručeně probere :lol:

Levej, řidič náklaďáku?? Žeby zakloněná hlava a přímý posez??
  • 0

#832 pizmo

pizmo

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 41 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 13 leden 2011 - 16:44:30

najlepsia poloha je na zubara
  • 0

#833 kony

kony

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 483 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 13 leden 2011 - 16:46:23

Kdepak , řidič se vyklání z okýnka :lol: .
  • 0

#834 pizmo

pizmo

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 41 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 13 leden 2011 - 16:50:26

Levej, řidič náklaďáku?? Žeby zakloněná hlava a přímý posez??

eee to je presne na zubara
  • 0

#835 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2011 - 21:18:23

Kdepak , řidič se vyklání z okýnka :D .

Jop, to si už dokážu představit! Zubař, to je přesné... Ale moje nejvíc jsou čelba, superman a rybář. Jinak neusnu :D
  • 0

#836 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 13 leden 2011 - 21:23:29

Pánové, to je hodně OT, tak pokračujte prosím zde :D :D :D
  • 0

#837 prakticant

prakticant

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2011 - 22:25:30

nejsem si jistý, jestli tu něco podbného je, ale podle mě, by bylo poměrně užitečný topic o výhodných koupích. když někdo najde čudlík XY za bombastickou cenu a nepotřebuje jej, tak se může podělit s ostatníma? .)
  • 0

#838 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2011 - 22:30:46

To uz se tu parkrat resilo a vyresilo asi s tim, ze neupozornovat, protoze tak treba zkazis nekomu dlouhodobe vyhlizeni vytouzeneho cudliku....
  • 0

#839 Leo

Leo

Nováček

• Předplatitel
  • 85 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 15

Publikováno 13 leden 2011 - 22:41:38

To upozorňování o nakupování přístrojů se tady už řešilo. Přikláním se k názoru: jsou lidé kteří celé dny koukají na aukce, vyhledávají atp. potom to jen někdo "zveřejní" zjednoduší cestu, poté pro jiné rychlá cesta bez komplikací vysledovaním objektu. Zvyšování konečné ceny atp.- to je neetické (i podle mě!). Asi tak
  • 0

#840 Leo

Leo

Nováček

• Předplatitel
  • 85 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 15

Publikováno 13 leden 2011 - 22:43:53

Furt píšu pomalu. Musím se naučit všema deseti. :D Ale kolega je výstižnější
  • 0

#841 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 14 leden 2011 - 15:33:47

dlouhodobě mne štve že 45° hledáček pro bronicu SQ se téměř k prodeji neobjevuje, a když tak za přemeštěnou cenu...
například teď je jeden sice ještě v krebičce, ale za 150GBP!!!
  • 0

#842 chemikk

chemikk

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 183 příspěvků(y)
Reputace: 39

Publikováno 14 leden 2011 - 15:42:06

dlouhodobě mne štve že 45° hledáček pro bronicu SQ se téměř k prodeji neobjevuje, a když tak za přemeštěnou cenu...
například teď je jeden sice ještě v krebičce, ale za 150GBP!!!

hej, tak z toho si nic nedelej, a podivej se na hledacek na horsemana SW :) vsechno je relativni...
  • 0

#843 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 14 leden 2011 - 16:50:35

fakt? v době, kdy jsem po ňom pokukoval, se co měsíc objevil minimálně jednou - na ebayi samozřejmě:)
  • 0

#844 Szarlej

Szarlej

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 35 příspěvků(y)
  • LocationVšenory
Reputace: 1

Publikováno 17 leden 2011 - 10:38:26

Zlobí mne, že jsem kamsi poděl kontakt na Zrudu. Adame, prosím tě ozvi se mi, mejl mám v profilu.
  • 0

#845 taz

taz

Tlampač (grafoman)

• Administrators
  • 1 255 příspěvků(y)
  • LocationLiberec
Reputace: 214

Publikováno 18 leden 2011 - 06:51:37

Zlobí mě EU a 15% dodatečné clo na dovoz z USA.
  • 0

#846 Vladik

Vladik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 221 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 18 leden 2011 - 07:04:03

Pockat Tazi,

to zaplatim DPH nejakych 22% a jeste navic clo 15% za dovoz z USA? Slusne...

Zacinam si pripadat jako ta pomalu varena zaba, ktera nevi, ze se pomalu vari, a kdy ji ma dojit trpelivost a vyskocit z hrnce :)
  • 0

#847 taz

taz

Tlampač (grafoman)

• Administrators
  • 1 255 příspěvků(y)
  • LocationLiberec
Reputace: 214

Publikováno 18 leden 2011 - 07:50:27

DPH je snad jen 20% ne? :)

A těch 15% je jenom na něco, třeba taková strategická surovina jako je náplň do papírového diáře. Ale ten seznam je sakra dlouhý a jsou tam jen celní kódy a to se mi nechtělo hledat. Teď když jsem na to koukal, tak mě se týká akorát ten diář :lol: A zbytek je oblečení, látky, brýlové obroučky atpd.

Seznam:
0710 40 00
4820 10 50
6101 30 10*
6101 30 90*
6102 30 10*
6102 30 90*
6103 43 00
6104 43 00*
6104 63 00
6201 12 10*
6201 12 90*
6201 13 10*
6201 13 90*
6201 92 00*
6201 93 00*
6202 11 00*
6202 93 00*
6203 42 31*
6203 43 11
6203 43 19
6203 43 90
6204 42 00*
6204 43 00*
6204 44 00*
6204 49 10*
6204 63 11
6204 63 18
6204 63 90
6204 69 18
6204 69 90
8705 10 00
9003 19 30
9406 00 38*

* nově doplněné položky
  • 0

#848 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 18 leden 2011 - 10:45:49

zlobí mě rychle mizející charakter a čestnost lidí :)
to že jsou sobci, hulváti, namyšelný panský koblihy (navrh mastný, uvnitř prázdný), to je holt dobou, to už jsem si zvykl. Ale asi si si nikdy nezvyknu na lháře a podvodníky, kteří klidně lžou lidem do očí a navíc se jim smějí, páč není nikde kus opory, jak se domoci svých práv (a teď výjmečně nemyslím politiky)...
  • 0

#849 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 18 leden 2011 - 23:01:09

ahoj tomáši, za dnešek bych mohl napsat zhruba totéž.
trochu se mnou vyjebal holomek jeden, a věděl to už když tu práci zadával...
ještě k tomu on drží v ruce výsledek a já tak leda víš co místo vodměny...
  • 0

#850 yashica

yashica

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 124 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 19 leden 2011 - 13:59:20

Mě štve na maximum, že mi včera odešla na věčnost po patnácti letech tahle skvělá kámoška :-)
Vložený obrázek
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních