Tak mě těší, že jsa puzen touhou nějak se dopracovat ke zdroji vody destilované a v mém okolí nevidět žádnou laboratoř či chemičku, využil jsem zkušenost jirin_ola, a to jak teoretickou, zde popsanou, tak i reálnou, viděnou u něj doma v jeho ohromné temnici. Ano, tím krokem bylo, že si pořídím reverzní osmózu. Jako první krok jsem ale musel předělati vodní hospodářství v mé temnici, jak je vidět na mém prvním obrázku (2301). Zavedl jsem nový 5 mikro filtr a trubky umně a složitě propojil kohouty tak, abych mohl mícht teplotu vody, odpustit rez do kohoutu mimo cestu filtru, pouštět vodu skrze filtr do kohoutu k mokré části komory a nakonec vyvést malou, nenápadnou rrubičku přes kohout(ventil) skrze zeď do staré prádelny, která sousedí s komorou. Tam, jak je vidno na druhé fotce (2300) jsem umístil reverzní osmózu vybranou dle cenných rad jirin_ola (ani o tom nevěděl-je to už 2 roky co mi to ukazoval). A tu slavnostně jsem spustil do zkušebního režimu již na sklonku minulého roku. Ale má to háček, který jsem moc netušil. Mám přebytek destilované vody, neboť ta mrcha osmóza se musí spouštět nejméně 1x za 14 dní, aby nevyschl ten hlavní osmotický filtr, který je drahý. A tak zásobuji mé kamarády z TK Jihočeské a jsem rád, že to ode mne berou a namusím jim za to platiti, neb vylévati tuto kvalitní destilku do kanálu by mi srdce utrhalo, když se dívám na ceny destilky v komerčních obchodech a pumpách. Jinak kvalita vody je fakt skvělá, To jsem zjistil tím, že přikoupiv si oný měřící basmek na kvalitu (vodivost) vody nebyl problém. Takže z vodovodu mi teče 115 ppx (prostě nějakých veličin-neřeším..), destilka od pumpy má obvykle 13-15 a já mám stále 0-1!! Dále jsem přebytek této destilky vyřešil částečně i tím, že jsem mojí milované stíhačce zakoupil super parní generátor-žehličku a přesvědčil ji, že do ní musí nalévati pouze vodu destilovanou, a to té nejvyšší kvality, která je toliko od mne. A žehlička tato žere hodně-na jedno velké žehlení i 3-4 litry. Takže máme radost oba - já i žena. Tož tak chlapci, to je to, co mne nyní těší a zároveň títmo děkuji zde již několikráte zmiňovanému jirin-olovi za inspiraci a nevědomé rady. Zdařec Luigi
MIB_2301_www.jpg 423,74K
5 Počet stažení
MIB_2300_www.jpg 524,55K
5 Počet stažení