Přejít na obsah

Fotka

Co mne těší...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6668 odpovědí na toto téma

#6651 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 808 příspěvků(y)
Reputace: 16

Publikováno 20 prosinec 2024 - 08:10:47

Čím jde člověk formátem nahoru, tak je to rozhodování složitější. U svitku ten rozdíl v ceně není takový, abych nesáhl po Ilfordu. Ale u 13x18...je FP4ka 4x lepší? :)

Být pouze 2x dražší, tak řeknu ano. :)

• 0

#6652 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 136 příspěvků(y)
Reputace: 467

Publikováno 20 prosinec 2024 - 08:25:10

Nejsem tak dobrý fotograf, abych potřeboval tak velký formát. Tím to mám pro sebe vyřešené.
  • 1

#6653 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 808 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2024 - 11:16:41

Nejsem tak dobrý fotograf, abych potřeboval tak velký formát. Tím to mám pro sebe vyřešené.

Tak to musím nadále trpět, protože takové moudrosti/skromnosti jsem dosud nedosáhnul. :-)

• 0

#6654 iuliuzz

iuliuzz

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 547 příspěvků(y)
  • LocationBítovany
Reputace: 131

Publikováno 20 prosinec 2024 - 12:37:53

Další perla. Já si to snad začnu psát.
  • 0

#6655 iuliuzz

iuliuzz

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 547 příspěvků(y)
  • LocationBítovany

Publikováno 20 prosinec 2024 - 14:37:10

Né, nechci tu rozvíjet nějaký konflikt. Jen mi nepřipadá šťastné spojovat, dokonce podmiňovat tyhle dvě věci - na jaký formát kdo fotí a jak vysoko se hodnotí. Nechceš fotit na větší formát? Tak na něj nefoť.
  • 0

#6656 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 808 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2024 - 14:48:34

Né, nechci tu rozvíjet nějaký konflikt. Jen mi nepřipadá šťastné spojovat, dokonce podmiňovat tyhle dvě věci - na jaký formát kdo fotí a jak vysoko se hodnotí. Nechceš fotit na větší formát? Tak na něj nefoť.

Však jo, Achernar psal vyloženě, jak to má on. Je snadné si to vztáhnout na sebe sama, ale to už je každého věc. Nemyslím si, že by z toho musel mít někdo trauma. :-)

Já třeba fotím zrovna na 13x18, protože mě to baví. A protože už obraz na matnici je hezky koukatelný, na menších to pro mě není ono. V komoře dosáhnu stejných nebo někdy i lepších výsledku z 6x6, ale co? O to mi tolik nejde.

• 0

#6657 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 673 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 20 prosinec 2024 - 17:57:28

Aj vaj, aj waj .. tak to mám problém! Takže asi nebude úplně fajné zde zdokumentovat, až to bude vše kompletní a ozkoušené, můj soukromý projekt na přefocování kino a svitků, co? tongue.png
Ale snad si to vyžehlím 'druhým zimním' projektem ve fotooblasti, dávám dokupy docela pěkný a přesný měřák rychlosti mechanických závěrek, tak uvidím, zda nebudu zcela zavrhnut místní komunitou .. nu, uvidíme ;]

Je to asi tak cenzura byla je a bude to je fakticon_exclaim.gif Dřív byla zaměřená proti digitálistům no ted se to otočilo je proti temnokomorníkům.

• 0

#6658 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 839 příspěvků(y)
Reputace: 2 326

Publikováno 20 prosinec 2024 - 18:28:04

.

co konkretne, relevantni praci v temne komore, se zde temnokomornikum cenzuruje?

• 0

#6659 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 673 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2024 - 19:00:18

.

co konkretne, relevantni praci v temne komore, se zde temnokomornikum cenzuruje?

Cenzura názoru proti digitlismu.

• 0

#6660 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 839 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2024 - 19:10:27

nazor a urazeni jsou dve ruzne veci

.

a opravdu by mne zajimalo cim ti to pomuze k excelentnim zvetseninam

• 0

#6661 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 673 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2024 - 19:20:44

nazor a urazeni jsou dve ruzne veci

.

a opravdu by mne zajimalo cim ti to pomuze k excelentnim zvetseninam

Mluvím o serveru který má název temnakomora ale už se z velké části zdigitalizoval.Je to smutný ale je to tak.Ted je otázka kde se nacházíme?Je to vlastně hybrid bohužel.

• 0

#6662 MIC

MIC

Nováček

• Předplatitel
  • 275 příspěvků(y)
Reputace: 221

Publikováno 20 prosinec 2024 - 19:55:39

Těší mne že Paradox Andromeda je trvalý...prostě pohledem z jiného úhlu i identický objekt je jiným světem
  • 1

#6663 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 136 příspěvků(y)
Reputace: 467

Publikováno 20 prosinec 2024 - 21:23:17

Myslel jsem to samozřejmě jen sám na sebe. Nevyvozuju z toho tvrzení nic pro druhé a ani stínem jsem to tak nemyslel, to jen pro pořádek. Prostě mám určitý sebenáhled, za ta léta získanou sebekritiku. Miluju focení velkým formátem, které mi ale naprosto dostatečně saturuje 4 x 5. Je to optimální kompromis, kdy na jedné straně je to ještě cenově únosné a na straně druhé mi to už dá všechny výhody velkého formátu. Zároveň je to únosné i fyzicky. No a protože vím, že se mi sice sem tam nějaká fotka povede, že toho sice dost vím o kompozici, technice i historii fotografie, avšak zároveň dobře vím, že nový Sudek nebo Weston za mě nebude, Započítávám do té rovnice i tohle kritérium. Významně dražší a exkluzivnější médium ze mě neudělá ani lepšího fotografa, ale ani mi nepřinese více radosti než to, které jsem si zvolil. Pokud si má slova někdo vyložil jinak, pak mne to mrzí a asi jsem to neformuloval dost srozumitelně. Budiž mi rozuměno teď. Jinak sorry, ale nějaké řeči o cenzuře mi připadají jako nesmysly.
  • 0

#6664 iuliuzz

iuliuzz

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 547 příspěvků(y)
  • LocationBítovany

Publikováno Včera, 01:44:15

Tyhle diskuse nejsou nic pro mě.

Hezké Vánoce všem.

• 0

#6665 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 673 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 10:45:28

Těší mne že Paradox Andromeda je trvalý...prostě pohledem z jiného úhlu i identický objekt je jiným světem

Mytologie je jedna věc  realita druhá věc.

• 0

#6666 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 673 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 10:46:16

Mytologie je jedna věc  realita druhá věc.

• 0

#6667 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 839 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 11:22:07

vyborne, vyjadril si svuj nazor na digitalizmus v temnakomora.cz a odted te poprosim, jak sam pozadujes a pujdes pro sebe prikladem, uz jenom veci tykajici se temne komory

.

gratuluji a dekuji

• 0

#6668 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 673 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 11:58:43

A co ti ostatní ty neoslovíš?

• 0