Čím jde člověk formátem nahoru, tak je to rozhodování složitější. U svitku ten rozdíl v ceně není takový, abych nesáhl po Ilfordu. Ale u 13x18...je FP4ka 4x lepší?
Být pouze 2x dražší, tak řeknu ano.
Publikováno 20 prosinec 2024 - 08:10:47
Čím jde člověk formátem nahoru, tak je to rozhodování složitější. U svitku ten rozdíl v ceně není takový, abych nesáhl po Ilfordu. Ale u 13x18...je FP4ka 4x lepší?
Být pouze 2x dražší, tak řeknu ano.
Publikováno 20 prosinec 2024 - 08:25:10
Publikováno 20 prosinec 2024 - 11:16:41
Nejsem tak dobrý fotograf, abych potřeboval tak velký formát. Tím to mám pro sebe vyřešené.
Tak to musím nadále trpět, protože takové moudrosti/skromnosti jsem dosud nedosáhnul.
Publikováno 20 prosinec 2024 - 12:37:53
Nejsem tak dobrý fotograf, abych potřeboval tak velký formát. Tím to mám pro sebe vyřešené.
Publikováno 20 prosinec 2024 - 14:37:10
Publikováno 20 prosinec 2024 - 14:48:34
Né, nechci tu rozvíjet nějaký konflikt. Jen mi nepřipadá šťastné spojovat, dokonce podmiňovat tyhle dvě věci - na jaký formát kdo fotí a jak vysoko se hodnotí. Nechceš fotit na větší formát? Tak na něj nefoť.
Však jo, Achernar psal vyloženě, jak to má on. Je snadné si to vztáhnout na sebe sama, ale to už je každého věc. Nemyslím si, že by z toho musel mít někdo trauma.
Já třeba fotím zrovna na 13x18, protože mě to baví. A protože už obraz na matnici je hezky koukatelný, na menších to pro mě není ono. V komoře dosáhnu stejných nebo někdy i lepších výsledku z 6x6, ale co? O to mi tolik nejde.
Publikováno 20 prosinec 2024 - 17:57:28
Aj vaj, aj waj .. tak to mám problém! Takže asi nebude úplně fajné zde zdokumentovat, až to bude vše kompletní a ozkoušené, můj soukromý projekt na přefocování kino a svitků, co?
Ale snad si to vyžehlím 'druhým zimním' projektem ve fotooblasti, dávám dokupy docela pěkný a přesný měřák rychlosti mechanických závěrek, tak uvidím, zda nebudu zcela zavrhnut místní komunitou .. nu, uvidíme ;]
Je to asi tak cenzura byla je a bude to je fakt Dřív byla zaměřená proti digitálistům no ted se to otočilo je proti temnokomorníkům.
Publikováno 20 prosinec 2024 - 18:28:04
.
co konkretne, relevantni praci v temne komore, se zde temnokomornikum cenzuruje?
Publikováno 20 prosinec 2024 - 19:00:18
.
co konkretne, relevantni praci v temne komore, se zde temnokomornikum cenzuruje?
Cenzura názoru proti digitlismu.
Publikováno 20 prosinec 2024 - 19:10:27
nazor a urazeni jsou dve ruzne veci
.
a opravdu by mne zajimalo cim ti to pomuze k excelentnim zvetseninam
Publikováno 20 prosinec 2024 - 19:20:44
nazor a urazeni jsou dve ruzne veci
.
a opravdu by mne zajimalo cim ti to pomuze k excelentnim zvetseninam
Mluvím o serveru který má název temnakomora ale už se z velké části zdigitalizoval.Je to smutný ale je to tak.Ted je otázka kde se nacházíme?Je to vlastně hybrid bohužel.
Publikováno 20 prosinec 2024 - 19:55:39
Publikováno 20 prosinec 2024 - 21:23:17
Publikováno Včera, 01:44:15
Tyhle diskuse nejsou nic pro mě.
Hezké Vánoce všem.
Publikováno Včera, 10:45:28
Těší mne že Paradox Andromeda je trvalý...prostě pohledem z jiného úhlu i identický objekt je jiným světem
Mytologie je jedna věc realita druhá věc.
Publikováno Včera, 10:46:16
Těší mne že Paradox Andromeda je trvalý...prostě pohledem z jiného úhlu i identický objekt je jiným světem
Mytologie je jedna věc realita druhá věc.
Publikováno Včera, 11:22:07
vyborne, vyjadril si svuj nazor na digitalizmus v temnakomora.cz a odted te poprosim, jak sam pozadujes a pujdes pro sebe prikladem, uz jenom veci tykajici se temne komory
.
gratuluji a dekuji
Publikováno Včera, 11:58:43
A co ti ostatní ty neoslovíš?
Publikováno Včera, 12:33:05
ano
0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních