Žeby se opět potvrdilo úsloví "o rukách"?
Dnes jsem, po dlouhém údobí nepříznivých podmínek, kdy jsem neměl na chemii, vyvolal svůj PRVNÍ film (Ilford PAN 400, ID-11, Fomafix-P).
Říkal jsem si, Honzouši, určitě na něco zapomeneš, tak vem film, kterej nebude bolet. Celou dobu, co jsem seděl na WC a tlačil, mimochodem to šlo velmi lehce, jsem si říkal, co jsem to jenom zapomněl. Na konci filmu mě čekalo prozření - nůžky! Ehm, zkoušel jsem vytrhnout, kazetu otevřít ručně, asi moc jemně, anžto mi to nešlo. Takže donaha a propůjčení šatu vývojnici. Pak už celkem cajk, tedy až na to, že se mi při poslední chvíli ustalování začal vymotávat film z cívky (ano mám rotační vývojnici plastik), poněvadž jsem mocně zatočil. Tentokrát se však Chlumec nekonal.
Asi si plno lidí řekne, proč to tu píšu, já tím chci však říct všem začátečníkům, kteří se bojí, ať se nestrašej, vemou notýsek, sepíšou si úkony a jdou vyvolávat. Poprvé to nejspíš nebude dokonalé nikdy, ale udělá to radost! A to je hlavní
Přes tyto útrapy to očmo vypadá na pár "ucházejících" snímků, takže jsem spokojen, čekal jsem víc problémů (jsem si ale vědom, že čekají na nejnevhodnější chvíli
).
Na závěr svých řečí bych rád poděkoval všem přispěvatelům tohoto fóra a lidem kteří mi vyšli vstříc, když jsem něco nevěděl a ani google nepomohl. Važme si toho, že tu ještě jsou jedinci, kteří umí, ale i přes to jsou skromní a radují se z cizí radosti.
Hezký večer přeje Honza