Přejít na obsah

Fotka

Co mne těší...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6609 odpovědí na toto téma

#1251 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,827 příspěvků(y)
Reputace: 2,288

Publikováno 20 March 2012 - 12:22:40

gratuluji ;)
  • 0

#1252 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1,377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 20 March 2012 - 14:07:55

Tome, tak to je fajna zprava. Gratuluji všem zůčastněným ;)
  • 0

#1253 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 20 March 2012 - 17:44:30

Tomas, gratulujem, nech sa ti držia
  • 0

#1254 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 20 March 2012 - 17:57:59

Co jsi použil za vývojku a kolikrát jsi překlápěl, že ti to vyšlo tak hezky? ;) Gratulace a stříbrný vítr...
  • 0

#1255 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 20 March 2012 - 18:12:46

Co jsi použil za vývojku a kolikrát jsi překlápěl, že ti to vyšlo tak hezky? ;) Gratulace a stříbrný vítr...

mno to víš, byla to alchymie, hromada trénování a tak... :)
jinak děkuji všem za gratulace!!
  • 0

#1256 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 20 March 2012 - 18:59:04

Tomášku, ogaro, přeji tvojí malé holčičce hodně štěstí do života a Haničce s tebou hodně sil a radosti! Ať ma malinká také štěstíčko na lidi kolem sebe a pevné zdraví!!!

Hezky je pohlaď holky ;)
  • 0

#1257 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 22 March 2012 - 21:10:02

Tomáši GRATULUJI !
Oběma ženskejm dej ty dva největší dárky na světě: měj Je rád a dej Jim to znát!
Vítej v klubu opravdových chlapů, nastoupils na kolotoč, kde se Ti občas z rychlosti zatočí hlava; ale to zvládneš.
Pozdravuj Hanku a Beátu !!!
P.
  • 0

#1258 Aghnostos

Aghnostos

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 77 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 13

Publikováno 24 March 2012 - 21:31:11

Tak jsem se dneska stal (šťastným?) majitelem "pomsty východoněmeckých soudruhů", založil Fomapan 100 a zítra jdu zkoušet, co to umí oproti Lubitelu :)
Držte palce a ať při mě stoji všichni patroni a andělé strážní, kteří mají na starosti bezchybné převíjení filmu :)
  • 0

#1259 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,725 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 392

Publikováno 25 March 2012 - 10:43:54

Tak jsem se dneska stal (šťastným?) majitelem "pomsty východoněmeckých soudruhů", založil Fomapan 100 a zítra jdu zkoušet, co to umí oproti Lubitelu :)
Držte palce a ať při mě stoji všichni patroni a andělé strážní, kteří mají na starosti bezchybné převíjení filmu :)

první film bych udělal doma ze stativu
na vycházku bych ho vzal až potom - tedy po vyvolání čísla jedna
ten hmat a pohyb při natahování závěrky/převinutí filmu - to je jako řídit veterána, taky musíš vědět jakou silou a jakým kmitem kam co hejbnout
tak ať se podaří
  • 0

#1260 Aghnostos

Aghnostos

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 77 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 13

Publikováno 2 April 2012 - 15:34:52

Tak jsem vycvakal venku ze stativu zkušební film a nechal vyvolat a vypadá to velmi dobře.
Vypadá to, že P6 s fresnellovou matnicí s mikrorastrem, 80 2,8 MC objektiv a brašna za 2000 kč nebyl špatná koupě. Na mikrorastru se ostří pěkně, posun filmu bez problémů, mezery cca 2-3 mm. Oproti Lubitelu trošku větší rozsah možností :)
Teď ještě po přestěhování včas udělat zábor na komoru, snad už se do konce letních prázdnin budu moct začít máchat v té chemii sám a nenechávat to na labu.
  • 0

#1261 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 2 April 2012 - 16:32:58

Tak jsem vycvakal venku ze stativu zkušební film a nechal vyvolat a vypadá to velmi dobře.
Vypadá to, že P6 s fresnellovou matnicí s mikrorastrem, 80 2,8 MC objektiv a brašna za 2000 kč nebyl špatná koupě. Na mikrorastru se ostří pěkně, posun filmu bez problémů, mezery cca 2-3 mm. Oproti Lubitelu trošku větší rozsah možností :)
Teď ještě po přestěhování včas udělat zábor na komoru, snad už se do konce letních prázdnin budu moct začít máchat v té chemii sám a nenechávat to na labu.

tak ať dobře mašinka slouží a teď už jen ta komora :)
  • 0

#1262 MrB14ck

MrB14ck

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)
Reputace: 119

Publikováno 2 April 2012 - 16:50:12

dnes mě těší nekonečné množství invence - objevujou se mi výjevy přímo před očima a já jenom cvakám - kéž by to bylo pořád tak snadný :)
  • 0

#1263 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1,285

Publikováno 2 April 2012 - 17:01:36

dnes mě těší nekonečné množství invence - objevujou se mi výjevy přímo před očima a já jenom cvakám - kéž by to bylo pořád tak snadný :)

Michelangelo prý taky občas při malbách na stropech míval výjevy přímo před očima a stačilo ty všechny svaté, co uviděl, jen rychle obkreslovat... (když si uskřípnul rozkrok ve štaflích)
  • 3

#1264 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)

Publikováno 3 April 2012 - 06:20:19

Vážený kolego, Jiří - co dodat... :) ! Díky za veselý začátek dnešního dne. Hlavně pozor během velmi
soustředěného pohledu na matnici VF pod "jeptuchou". V lesích se pohybuje všelicos. Doporučuji na trnité cesty za uměleckými snímky všem VF Temnokomorníkům kevlarové slipy, v nichž je možné též fotografovat i z vysokého mraveniště! S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik
  • 0

#1265 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,741 příspěvků(y)

Publikováno 3 April 2012 - 12:10:35

Ty jsou prý výborné. Údajně je fasují i naši poslanci, jen jako nadstandart mají keramický kryt kouloah a zesílené polstrování zádi.
  • 0

#1266 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 3 April 2012 - 17:56:51

Mno, předminulý výkend jsem se byl projít s foťákem v lese, pak na oslavu kamarádovo narozenin. Tak si tak klidně komponuji, až mě vyrušil hluk. Vylezu zpoza jepťuchy, koukám na něco černýho, chlupatýho a velkýho. Kňour, tak 5m odemne. Kouká na mě a netváří se fotogeneticky. Tak jen zvolna sáhnu na pravej bok, zděšení. Není tam, jasně. Jdu pít, tak nenosím..... Mno, jo, ani záložka není ve stavu držení (ikdyž 9mm by ho maximálně naštvalo), ale stejně když by chtěl, neposkládal bych to.....
Mno, asi se bál foťáku, zdekoval se do houští. Nafotil jsem, jen se mě trošku třásla ruka.....
Jo slipy dobrý, jen já byl spíš na Pemprs.
Tady je asi nosil......

Přiložený soubor (y)

• Přiložený soubor  kun.jpg   24.56K   116 Počet stažení

• 0

#1267 tricky

tricky

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 224 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 359

Publikováno 3 April 2012 - 18:17:21

Mě paradoxně těší, že bude o víkendu škaredě. Jedu už ve čtvrtek odzimovat chatu a sám, jenom s foťáčkama, neboť rodince se nechce.. Pravděpodobně bude u potoka zima a mlhavo, což mě teda právě těší.. :cool:
  • 0

#1268 tricky

tricky

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 224 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 359

Publikováno 7 April 2012 - 11:26:57

Mě paradoxně těší, že bude o víkendu škaredě. Jedu už ve čtvrtek odzimovat chatu a sám, jenom s foťáčkama, neboť rodince se nechce.. Pravděpodobně bude u potoka zima a mlhavo, což mě teda právě těší.. :D

Takhle tam bylo v létě -

Přiložený soubor (y)

• 1

#1269 Janko

Janko

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 303 příspěvků(y)
  • LocationChlumek, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou
Reputace: 21

Publikováno 7 April 2012 - 11:30:35

ooooo :D nádhera
  • 0

#1270 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 14 April 2012 - 05:11:29

těší mi vlákno "pod pokličkou" v sekci praxe, jen mám trošku obavy, že tam málo kdo přispěje
  • 0

#1271 transporti686

transporti686

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 333 příspěvků(y)
Reputace: 67

Publikováno 14 April 2012 - 08:50:37

mňa teší, že si dnes idem po fotečky, formát A3, opäť si niečo založím do svojho pekného albumu A3
a budem sa dívať, zase opustím ten svietiaci monitor a vrátim sa ku kráse fotografie v papierovej forme, ktorú si človek môže omakať :smile:
  • 0

#1272 brkoslav01

brkoslav01

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 175 příspěvků(y)
  • LocationŠumava
Reputace: 88

Publikováno 21 April 2012 - 17:50:13

Mě dneska hrozně potěšil dort od přítelkyně.

Přiložený soubor (y)

• 1

#1273 koja

koja

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 219 příspěvků(y)
Reputace: 49

Publikováno 22 April 2012 - 10:33:29

Dort (a potažmo i přítelkyně) jsou parádní. ;)
  • 0

#1274 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 22 April 2012 - 11:22:00

To je nádherný dort, se máš, to já včera dostala tiramisu a několik pytlíků se sypaným čajem??? Nějak mi letos dávají lidi sypané čaje? Co mi tím chtějí asi naznačit? :) :-P (že už jsem moc stará, tak mám sedět doma a srkat čaj??? ;) )

Jinak mne moc těší můj nový batoh na fototechniku, za penízky, co jsem dostala k narozkám (přeci jen všichni mi čaje nedávali), kam se mi konečně vejde má Bronča a spousty dalších důležitých fotokrámů. ;)
  • 0

#1275 MrB14ck

MrB14ck

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)

Publikováno 22 April 2012 - 16:23:33

dnes sem si udělal krásnou vycházku poděl řeky. lehce podmračeno PAN 100 ve fujice, cigárko a pohoda...
  • 0

#1276 jenda94

jenda94

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 16

Publikováno 24 April 2012 - 21:18:27

Co mne obzvlášť těší? Dnes jsem se vydal na Pražský Fotografický Festival (www.praguefoto.cz) abych se zde setkal s tzv. Sudkovým, učmučem č.5 - doktorem Petrem Helbichem. I když jsem jeho besedu nestihl včas, slyšel jsem o jeho práci s Josefem Sudkem dost. Měl jsem čest mu stisknout ruku a nechat si podepsat jedinou publikaci kterou mám a je tam o něm zmínka a to je 5. Temnokomorník:)

Měl jsem také to štěstí a den předem (včera) jsem ho potkal v metru, oslovil jsem ho, představil jsem se, a řekl jsem mu že je můj oblíbenec, že jeho fotky jsou něco výborného, prostě a jednoduše že si ho vážím. Dnes na besedě když mě uviděl, vzpomněl si na mne a usmál se :cool: To mě strašně potěšilo že si mne pamatuje s úsměvem. Doufám že toto nebylo mé poslední setkání, a že si někdy popovídáme o fotografické tvorbě. :)

Poté jsem shlédl v galerii DOX fotografie těch nejvýznamnějších umělců co v Čechách byly, tzn. Josef Sudek, Jan Saudek, Petr Helbich, František Drtikol, D.J. Růžička (!), Eugen Wiškovský, Jaromír Funke, Emilia Medková, Jaroslav Rössler, Rasťo Čambál...můžu říct že toto není vše co bych rád vyjmenoval. Ale můžu říct že mne to opravdu okouzlilo a potěšilo, co jsem mohl vidět.

Ovšem bylo tam i zákoutí té "moderní" - digitální fotografie, musím říci že i když jsem.. mladá generace (19 let) Tak se mi tyto fotografie nelíbily, nechápal jsem je.. asi jsem více zahleděn, pochopen tou pravou, klasickou černobílou fotografii.
  • 0

#1277 luke__666

luke__666

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 171 příspěvků(y)
  • Locationtwitter.com/luke__666
Reputace: 20

Publikováno 6 May 2012 - 10:02:03

Tesi me, ze jsem vcera u pana Pazdery doplnil za moc peknou cenu vyzbroj Yashiky Electro o tele a wide predsadky s hledackem a slunecni clonu. Vse v paradnim stavu. No, mozna to patri spis do GAS fora... :mrgreen:)
  • 0

#1278 jenda94

jenda94

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 7 May 2012 - 20:55:27

Těší mne úspěch, dobře namíchané a dobře odzkoušené práškové negativní vývojky Fomal s datem expirace 1978! :smile: (Ilford Pan 100@200asa - 20°C - 12 minut, překlápění 1. minuta 30 sekund, poté každou minutu prvních 10 sekund)
  • 0

#1279 Buba

Buba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 25 příspěvků(y)
  • LocationBrno, Ruprechtov
Reputace: 72

Publikováno 8 May 2012 - 10:24:52

Těší mě nález tohoto webu, po letech používání d......u (prý se tady to slovo nesmí říkat) mi začalo zase chybět to kouzlo temnokomoření.-), Díky všem tady za inspiraci a hlavně za užitečné rady!

B.
  • 0

#1280 Pentaxista

Pentaxista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,310 příspěvků(y)
Reputace: 313

Publikováno 8 May 2012 - 12:10:43

jenda94
Fotografie pana dr. Helbicha jsou jiné, než Sudkovy - mému srdci bližší. Ale to jenom na okraj...
Budete-li mít možnost setkat se s panem dr. Helbichem, neostýchejte se. Je to nesmírně kultivovaný, skromný, vzdělaný, lidský a pokorný člověk, který nekastuje. Teprve po několika letech jsem se osmělil a "vyzvídal" jsem o jeho fotografiích, názorech. No, cítil jsem se často "takhle malinkej" - a to jsem si myslel, že lecos vím, znám, že mám na něco názor...
Proč píšu to, co píšu?
Včera jsme s Kibishem šlapali k Polaně v pralese Mionší. V jednom místě se natáčel "Asák" - u torza obrovské jedle, jedné z největších. (Byly tam rozvěšené fotografie P.H. na šňůrách...) Pan dr. Janda ji fotografoval kolem 2. války, pan dr. Helbich ještě "nedávno" (pár desítek let), my posledních deset let, naposledy na podzim. Včera legenda zanikla! Už není. Napsal jsem to panu Helbichovi, zalitoval. Co si myslíte o člověku, který dokáže politovat strom???
  • 0

#1281 jenda94

jenda94

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 8 May 2012 - 15:32:02

Cítím to podobně jako vy, co se týče Helbichova díla. On by byl určitě skvělým zdrojem podstatného chápání a vědění o fotografii.

Co se týče pralesa Mionší, je to určitě místo na kterém se pravý klasik fotograf-krajinář-detailista, dokáže hodě vydovádět. Zánik torza jedle toto místo nejspíše dost promění, něco se z tohoto místa vytratí. Politování je tedy na místě. Určitě bych se někdy rád podíval na toto místo, když vidím co se dá z takového místa získat na fotografii.
Děkuji za odezvu ;)
  • 0

#1282 Pentaxista

Pentaxista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,310 příspěvků(y)

Publikováno 8 May 2012 - 18:36:00

jenda94
To, že stromy umírají, je samozřejmě normální. V Mionší ale uvidíte zánik na monumentech, které jinde nejsou. Dnes v šest hodin ráno jsme se dokonce vyhýbali torzu jedle (při zemi cca 1 metr, výška ještě i dnes cca 10m), kolem kterého jsme chodíme více než deset let směrem k chatě "markýze Géra". Dřevo se začíná drolit. Horní část torza vahou několika tun "vydrtí" fragmenty podobné dřevěnému uhlí, které jsou "vystřelovány" několik metrů od kmene. To je neklamný příznak konce. A nechtěl bych být v blízkosti, až strom padne...
Jenom pro zlepšení nálady - mladé jedle začínají růst.
P.S. Pokud se do Mionší vypravíte, mějte na paměti, že se jedná o národní přírodní rezervaci, do které je vstup bez povolení přísně zakázán.
  • 0

#1283 koja

koja

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 8 May 2012 - 20:35:43

Mionší jsem zatím viděl pouze v knize pana Sudka. Viděl jsem tam pro mne zatím nejlepší fotky z plenéru vůbec.

Píšete, že jste oba v pralese byli, přestože jde o rezervaci. Nebyla by někdy šance se tam s váma podívat? Třeba v rámci nějakého malého srazu?
  • 0

#1284 jenda94

jenda94

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 8 May 2012 - 21:01:25

Jestli to vyznělo že jsem tam byl, tak to je špatně. Taky jsem Mionší viděl na pár snímcích, a též mě to tam dost láká.
  • 0

#1285 Pentaxista

Pentaxista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,310 příspěvků(y)

Publikováno 9 May 2012 - 21:57:27

Koja
"Sraz" a "kolektivní návštěva" nepřipadá v úvahu... :smile: Povolení ke vstupu (zcela výjimečná a na jméno) lze získat opravdu těžce. Snad jenom: poprvé jsem byl v pralese (lépe 'původní les') před 56 roky. Ten, kdo nemá opravdu znalého průvodce, si tam neužije... Prostě místa fotograficky vděčná nenajde - a když, tak jenom náhodou. Dále: fotí se tam nesnadno - když svítí slunce, je všechno "pruhované", kontrastově velmi těžko zvládnutelné. Proto: dobrou příležitostí je doba mezi západem slunce a setměním. To netrvá dlouho. Čili: musíte přesně vědět, co chcete fotit (a v kterou dobu - světlo), protože musíte pamatovat na čas nutný k návratu! S čelovkou jsem se vracel z nenažrané touhy po záběru tak 5x a už bych to nezkoušel - to raději oželím záběr. Nebo se dobře fotí, když je zataženo - ale to je zase "temno". Často to chce dosvítit 'černé dřevo', aby byla aspoň minimální kresba. Nebo extrémní expozice - ale bezvětří je zase tak časté, jako vyhynutí mamutů.
Shrnuto: Nemáte-li lokalitu v bezprostřední blízkosti, je dosti těžké vystihnout dobu a světlo vhodné k focení, dostat se tam, nafotografovat a bezpečně se vrátit. Často se stalo, že jsem nezmáčnul ani jednou spoušť...
Neodrazuji, nebráním si "svůj pašalík" - jenom říkám, že mezi představami, iluzemi a realitou je zvláště v tomto lese často propastný rozdíl.
  • 0

#1286 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 9 May 2012 - 22:56:47

koja: odkud jsi?

no každopádně zlatý důl tipů kam ject je tady: http://cs.wikipedia....ku_podle_okresu
  • 2

#1287 koja

koja

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2012 - 10:28:33

Koja
"Sraz" a "kolektivní návštěva" nepřipadá v úvahu... :smile: ...

Rozumim, díky za vyjasnění. Řikal jsem si "líná huba - holé neštěstí. Ale když je to takhle, ẗak budu raději zkoušet najít záběr a časem i pořádně nafotit v dostupnější krajině.

koja: odkud jsi?

no každopádně zlatý důl tipů kam ject je tady: http://cs.wikipedia....ku_podle_okresu

Jsem ze Strakonic, dlouhodobě v Praze a nápadů kam se vypravit pár mám (Šumava, Brdy...). Mionší jsem se chytil na základě Sudkovy knihy ale jak říká Pentaxista, to budou spíše ty iluze...
  • 0

#1288 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2012 - 14:06:19

Vážení kolegové, když jsme momentálně u lesní tematiky : ... S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik
  • 3

#1289 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,741 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2012 - 18:52:18

Momentálně se souštřeďuji na bezzásahové bučiny, protože jen málokterý pahýl je tak dekorativní jako buk, zvláště, když nevzdává svůj život a z pahýlu tři krát metr a půl nesměle vystrkuje větvičku ojíněnou jarními lístky.
  • 3

#1290 thelomographer

thelomographer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 247 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2012 - 20:22:29

Těší mne a zároveň hrozně štve, že jsem po čištění vložil matnici do mé Mamiye NC1000S obráceně, takže rastr i rozskelé kolečko nefungovaly jak měly a mám asi 4 filmy rozmazaný, ještě, že trochu ovládám DOF, že něco se dá...
  • 0

#1291 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1,125

Publikováno 11 May 2012 - 12:25:14

Momentálně se souštřeďuji na bezzásahové bučiny, protože jen málokterý pahýl je tak dekorativní jako buk, zvláště, když nevzdává svůj život a z pahýlu tři krát metr a půl nesměle vystrkuje větvičku ojíněnou jarními lístky.

Máš o jejich lokacích nějaký detailnější přehled? Od Svitav mi nejblíž vychází až Žákova hora ve Ždárských vrších - párkrát jsem tam byl, ale rád bych navštívil něco dalšího.
I na Rýchorách jsem byl, ale to už je trochu z ruky... a dle p. Havla už to není, co bývalo (vloni konstatoval, že "prales zpustnul" :-) ).
Díky za případný tip.
  • 0

#1292 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,741 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2012 - 12:47:19

Já jsem dislokován v oblasti západočeského pohraničí, kde není vcelku problém najít staré buky v málo přístupných oblastech bývalé železné opony. Být tebou, obrátil bych se na LČR, které by měly mít povědomí o všech stromech v jejich revíru, popřípadě se zkus seznámit s místním lesníkem, který lesy musí procházet a hledat brouka kůrovce.
  • 0

#1293 Janko

Janko

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 303 příspěvků(y)
  • LocationChlumek, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou

Publikováno 22 May 2012 - 15:05:50

Těší mě nákup tanku JOBO 1000 za 290 Kč. Ano, pár cívek má ulomené zaváděcí kolíčky, ale to mi zas tolik nevadí... :)
  • 0

#1294 meCZoun

meCZoun

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 354 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 50

Publikováno 23 May 2012 - 11:43:22

Těší mě Kiev 60, kterej vypadá po 25 letech jako novej.... Je to sice potfora těžká (skoro 2 kila), ale krásně se s ním fotí....
  • 0

#1295 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 23 May 2012 - 13:38:45

Já jsem dislokován v oblasti západočeského pohraničí, kde není vcelku problém najít staré buky v málo přístupných oblastech bývalé železné opony. Být tebou, obrátil bych se na LČR, které by měly mít povědomí o všech stromech v jejich revíru, popřípadě se zkus seznámit s místním lesníkem, který lesy musí procházet a hledat brouka kůrovce.

Tomu ovšem říkám moderní vědecký přístup. Chci vyfotit starý strom, tak kontaktuji místní informační středisko LČR, a oni mi udělají rešerši lesa a dodají souřadnice starých stromů. Pak už zbývá jen nasednout do terénního vozu a vyrazit si ho vyfotit.
Dávám přednost zastaralým metodám, procházím se po lese a tu a tam si něco vyfotím. Nevím sice jaké evidenční číslo mnou vyfocený strom má, ale ke štěstí mi to nechybí.
  • 0

#1296 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1,125

Publikováno 23 May 2012 - 14:15:01

Tomu ovšem říkám moderní vědecký přístup. Chci vyfotit starý strom, tak kontaktuji místní informační středisko LČR, a oni mi udělají rešerši lesa a dodají souřadnice starých stromů. Pak už zbývá jen nasednout do terénního vozu a vyrazit si ho vyfotit.
Dávám přednost zastaralým metodám, procházím se po lese a tu a tam si něco vyfotím. Nevím sice jaké evidenční číslo mnou vyfocený strom má, ale ke štěstí mi to nechybí.

nač ten uštěpačný sarkasmus - ptám se, kde je les (zatím po přestěhování neznám okolí a je mi líto jezdit daleko, když mám možná něco pod nosem) - stromy si stále hledám sám, pěšky...
ale inspiroval jsi mne k modernizaci zastaralých postupů - možná si nějaký kohát vydražím na aukru nebo ebayi a po uměleckém stvárnění spotvořím a znásobím v PC na pralesní dojem a poté proženu krbem
  • 0

#1297 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 23 May 2012 - 14:56:16

Sudek taky neobjevil Mionší sám
  • 0

#1298 MrB14ck

MrB14ck

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)

Publikováno 23 May 2012 - 15:03:53

novej čudl :smile:
Vložený obrázek
hrozně se mi líbí ten kraťoučkej nátah filmu - 2fotky za sekundu žádný problém :mrgreen: kvůli tomu sem si ho pořídil...
  • 0

#1299 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,741 příspěvků(y)

Publikováno 23 May 2012 - 17:11:55

nač ten uštěpačný sarkasmus - ptám se, kde je les (zatím po přestěhování neznám okolí a je mi líto jezdit daleko, když mám možná něco pod nosem) - stromy si stále hledám sám, pěšky...
ale inspiroval jsi mne k modernizaci zastaralých postupů - možná si nějaký kohát vydražím na aukru nebo ebayi a po uměleckém stvárnění spotvořím a znásobím v PC na pralesní dojem a poté proženu krbem

Na co terením vozem. Jedu traktorem s valníkem. Cvaknu, máchnu pilou a kopýrajt je zaručen.... To si dělám zadnici...
Já mám svůj les prošlapaný pěšky a proježděný na běžkách, ale pokud bych to tam neznal, těžko budu v smrčině buky hledat... Prostě jsem jen chtěl poradit.
  • 0

#1300 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)

Publikováno 23 May 2012 - 21:11:37

Vážení kolegové, velmi zřídka dojde v tzv. "Zatuchlé Kotlině" k tzv. paranormálnímu jevu a ozve se Vám
zcela nepředvídatelně Vámi velmi vážený znalec fotografické techniky, s nímž byla opravdová radost si
za pultem fotografického obchodu pohovořit. Co srdce opravdu potěší je fakt, že Vám přes bariéru 7mi
let Váš známý nabídne zdánlivou maličkost: Drátěnou spoušť s aretací, originální příslušenství na Váš
milovaný NIKON F (v mém případě 84158. vydařený kus -Type 3C Satin-chrome finish výroby listopad
1966 až říjen 1967). Kdo z Vás přístroj vlastní, dojde záhy k faktu, že expozice, byť za použití stativu je
bez drátěné spoušti docela problematické. Na přístroji nelze použít běžnou drátěnou spoušť se závitem
v kónickém stoupání. Je nezbytný tzv. "Zvoneček" , podobně jako u přístroje Yashica. Mám obrovskou
radost, že se mi podařilo po tolika letech získat zdánlivou maličkost, která umožní klidnou expozici bez
použití "náhradní" samospouště, spojenou se značnou časovou prodlevou k vlastní expozici snímku.
Se srdečným pozdravem všem tzv. "Čudlíkářům" : "Starý Jezevec" - Slanej Vrch
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních