Přejít na obsah

Fotka

Co mne těší...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6609 odpovědí na toto téma

#1901 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 5 listopad 2013 - 16:37:39

No tak to mu asi chybí jen taková pacička, to se neboj dodělat.
Můj exemlář jsem našel doma v dědově pozůstalosti, notně přebastlený - epoxidem nebo čím byla přetmelena filmová dráha, aby byl film dále od objektivu a do oblouku (nejjednodušší korekce zklenutí pole u primitivních objektivů), zalepené okénko a nějak zmordované převíjení. Tak jsem odstranil nános epoxidu (kupodivu to šlo snadno) a foťák zprovoznil. Dal jsem do něj normální kinofilm s perforací, který jsem převíjel akusticky - devět cvaknutí na jedno políčko. Původně to tlačítko vzadu mělo asi umožnit převíjení bez nutnosti koukání na čísla, prostě točíš dokud nezaskočí zoubek do perforace a nezablokuje, po expozici zmáčkneš tlačítko a točíš. Měl jsem jen jednu cívku, tak jsem ožižlal plastvou cívku z kinokazety, aby se tam vešla. No a obrázku jsou jak říkám "umělecký". Není to moc ostré, ani přesně exponované, přecijen dvě clony a jeden čas toho moc neumožní. A samozřejmě obrázky zasahují do perforace, což jim přidává na uměleckosti, že áno :)
Nedávno jsem sehnal druhou cívku, ale bohužel do jiného typu, takže tam pasuje, ale nelze použít k převíjení, jedině k odvíjení. Moc mě nebaví zavírat se kvůli tomu po tmě a přemotávat film na cívky, tak s ním už asi moc nenafotím.
  • 0

#1902 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 5 listopad 2013 - 16:40:09

Chalani, vlákno sa volá, Co mne těší .... nie je tam špecifikované, že človek musí mať radosť len z vecí s fotením súvisiacimi (aj keď sa to na tomto serveri predpokladá) .... BTW: knihy, ktoré Kateřina spomenula, s fotografiou veľmi úzko súvisia - tiež máme doma obe - takže skúste byť tolerantní ....

A ja just napíšem, čo ma teší a nesúvisí s fotením: teší ma, že mám vedľa seba úžasného manžela - je to skvelý človek a môj najlepší priateľ - ani najvzácnejšia fotografická relikvia na svete by mi nespôsobila väčšiu radosť :).
  • 1

#1903 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 5 listopad 2013 - 18:14:00

... však už mlčím
  • 0

#1904 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)
  • LocationOrlické podhůří
Reputace: 259

Publikováno 18 listopad 2013 - 14:26:20

Moc mne těší sklopka do kapsy Zeiss Ikonta 521 (6x4.5) v perfektním stavu, jen jsem ji trochu odblešil (zničil prach) a už fotí, jsem šťastnej jak blecha :D prostě to je paráda i po tolika letech B) tak mi nezbývá než založit Fomapan a jít něco nacvakat... :rolleyes:
  • 0

#1905 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 18 listopad 2013 - 14:32:23

Tohle mně vždycky spolehlivě dostane. Následuje camerapedia.com a toužení.
  • 0

#1906 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 18 listopad 2013 - 16:41:10

Tohle tě aspoň nezbankrotuje. Jsou horší touhy...
  • 1

#1907 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2013 - 16:49:18

dubapro: u mne se už ten bankrot dost blíží, ale tomu se nedalo odolat, protože je prostě hezounká a do kapsy, no ... :rolleyes: tak jsem musel rychle jednat, než by mi jí někdo jako hidejoshi vyfouknul :P

V porovnání s Erconou 6x9 je Ikonta 521 6x4,5 opravdu kapesní strojek :lol:Přiložený soubor  Fotografie3187.jpg   135,18K   92 Počet stažení
  • 2

#1908 Ralf

Ralf

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 29 příspěvků(y)
Reputace: 24

Publikováno 18 listopad 2013 - 20:09:24

Teší ma, keď po zúfalstve zistenia že cievky ktoré som si kúpil fungujú len so špeciálnym loaderom, mi na inzerát napíše pán a povie že ten loader má a dá mi ho za tisícofku. Hneď som mal krajší deň!
  • 0

#1909 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 18 listopad 2013 - 21:13:06

teší ma dnešný vydarený workshop na Bigy - cirkevnom gymnáziu v Brne - detiská boli skvelé - aj som zabudla na to, ako ma navigácia doviedla doprostred pešej zóny, kde som trčala jediná v aute medzi električkami a chodcami :D
  • 0

#1910 Androxx

Androxx

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 76 příspěvků(y)
  • LocationPlzeň
Reputace: 4

Publikováno 18 listopad 2013 - 21:50:08

Těší mě jak moc je Foma GD-L blbuvzdorná :-) včera jsem v ní volal, měla teplotu kolem 14°-15°C a jela jak divá.. A to mi od minule nějak zčervenala :-D
  • 1

#1911 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)
Reputace: 149

Publikováno 18 listopad 2013 - 22:11:05

na narodeniny som dostal Sebastiao Salgado - Genesis. 550 stran skvelych fotografii za 50Eur
  • 0

#1912 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 827 příspěvků(y)
Reputace: 2 288

Publikováno 18 listopad 2013 - 22:32:38

beneficna aukcia klasickych fotografii v prospech Linky detskej istoty
.

Vložený obrázek
  • 2

#1913 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 93

Publikováno 19 listopad 2013 - 23:20:29

v nedeli jsem poslal tri fotky na variaci "Narodni muzeum a kun" (proste nejtypictejsi nejproflaklejsi turisticka fotka) na 24h cestu na druhou stranu zemekoule... umm... asi mam z toho dobrej pocit :-D ...
  • 0

#1914 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 20 listopad 2013 - 15:30:46

Konečný výber na výstavu hotový .... už len popisky a odoslať pozvánky :) - teší ma mať okolo seba skvelých ľudí, ktorým som vďačná za ich pomoc, ochotu a múdre rady.
  • 0

#1915 JozefB

JozefB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 86 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 20 listopad 2013 - 15:38:16

Konečný výber na výstavu hotový .... už len popisky a odoslať pozvánky :) - teší ma mať okolo seba skvelých ľudí, ktorým som vďačná za ich pomoc, ochotu a múdre rady.

GRATULUJEM :-)
  • 0

#1916 lukas.erba

lukas.erba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 309 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 118

Publikováno 20 listopad 2013 - 15:57:34

v nedeli jsem poslal tri fotky na variaci "Narodni muzeum a kun" (proste nejtypictejsi nejproflaklejsi turisticka fotka) na 24h cestu na druhou stranu zemekoule... umm... asi mam z toho dobrej pocit :grin: ...

mas je nekde naskenovany, martine?
  • 0

#1917 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2013 - 19:25:46

teší ma dnešný vydarený workshop na Bigy - cirkevnom gymnáziu v Brne - detiská boli skvelé - aj som zabudla na to, ako ma navigácia doviedla doprostred pešej zóny, kde som trčala jediná v aute medzi električkami a chodcami :D

... to by se mi taky líbilo... sedět v lavici, či kde, a sledovat ... a ni bych netrval na autoaktech :)... 9.11. jsme chodili po Jundrově (to je čtvrť dole pod tím kopcem), koukali na ten gympl a nejeli jsme tam na AFUK-výstavu, bo jsme si nebyli jisti sobotní otvírací dobou... ověřit předem se mi to nepodařilo... a tak jsme byli v Židenicích, chtěli jsme fotit na největším moravském židovském hřbitově... ale tam je to ještě živé tak, že respektují sobotní zavíračku a podle značky na vratech je tam stejně zákaz focení
  • 0

#1918 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 20 listopad 2013 - 19:59:36

... to by se mi taky líbilo... sedět v lavici, či kde a sledovat ... a a ni bych netrval na autoaktech :)... 9.11. jsme chodili po Jundrově (to je čtvrť dole pod tím kopcem), koukali na ten gympl a nejeli jsme tam na AFUK-výstavu, bo jsme si nebyli jisti sobotní otvírací dobou... ověřit předem se mi to nepodařilo... a tak jsme byli v Židenicích, chtěli jsme fotit na největším moravském židovském hřbitově... ale tam je to ještě živé tak, že respektují sobotní zavíračku a podle značky na vratech je tam stejně zákaz focení

U nás na cintoríne nie je zákaz fotenia a mne sa z dušičiek podaril veľmi krásny záber, len je príliš osobný na to, aby som ho vystavila verejne. A nieeeeee, nemyslite si, že fotím len autoakty :D.
  • 0

#1919 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2013 - 20:05:06

... s tím zákazem jsem se u nás na židovském hřbitově setkal poprvé ... byť předpokládám, že v Praze na Starém Městě to je asi taky (anebo za peníze)...
ad autoakty... na Biskupském gymnáziu jsem je stejně nepředpokládal....)
  • 0

#1920 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 20 listopad 2013 - 20:12:26

... s tím zákazem jsem se u nás na židovském hřbitově setkal poprvé ... byť předpokládám, že v Praze na Starém Městě to je asi taky (anebo za peníze)...
ad autoakty... na Biskupském gymnáziu jsem je stejně nepředpokládal....)

Zákaz fotenia považujem za totálnu blbosť, lebo v čase takých technológií ako sú dnes k dispozícii úplne beežne, sa to nedá usstriehnuť - je to len o diskriminácii majiteľov väčších aparátov než mobil :D.
  • 0

#1921 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2013 - 20:17:19

... souhlasím ... ozvi se, až budeš správkyní toho hřbitova :)
  • 1

#1922 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 20 listopad 2013 - 20:22:32

Fuha, to je drsné - že správkyňa cintorína!!! Takú závratnú kariéru nepredpokladám - :D.
  • 1

#1923 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 20 listopad 2013 - 20:22:39

Zákaz fotenia považujem za totálnu blbosť, lebo v čase takých technológií ako sú dnes k dispozícii úplne beežne, sa to nedá usstriehnuť - je to len o diskriminácii majiteľov väčších aparátov než mobil :D.

To někde klidně přiznají, že fotit ano, ale ne tím "velkým" foťákem. Každopádně zákaz focení není o focení, ale o zákazu. Stejně jako zákaz knih a symbolů není o knihách a symbolech, ale o zákazu. Prostě někdo, kdo žil celý život v určitém systému (nemusí být nutně ani politický) nechápe princip svobodného soužití ve slušnosti a vymýšlí čím dál tím víc příkazů a zákazů pro "obecné blaho". Už jsme tu psal, asi před měsícem jsem fotil v kostele a aškoli jsem si u patřičných církevních míst vyžádal povolení, kostelník, kterému jsem se šel ze slušnosti dopředu ohlásit, mě vytáhl z kostela až na farní správu, aby si to ověřil a pak na mě ještě řval (respektive před tím ještě řval na důstojného pána). Jinak v kostele visí návštěvní řád a focení na něm zakázané není, naopak, pokud se nejedná o komerční účely, je povolené.
  • 1

#1924 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2013 - 20:23:23

Fuha, to je drsné - že správkyňa cintorína!!! Takú závratnú kariéru nepredpokladám - :D.

No jo, mít pod sebou několik tisíc lidí...
  • 2

#1925 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2013 - 20:23:56

správkyně ti nevoní?... lepší než uživatelka, ne? :)
  • 1

#1926 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2013 - 20:25:33

No jo, mít pod sebou několik tisíc lidí...

v daném případě asi 9000
  • 0

#1927 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 20 listopad 2013 - 20:35:28

Myslíte, že je jednoduchšie vychádzať s mŕtvolami než so živými ľuďmi? :D

Ďakujem, zatiaľ som spokojná s flekom, ktorý mám a stačí mi 7 podriadených. To teraz vyzerá, že by som mohla byť Snehulienka :D
  • 1

#1928 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2013 - 20:42:11

ad 1) jednoznačně ano
ad 2) líbila by se jim představa, že bys je považovala za trpaslíky? a pozor na jablko od podezřele vlídné ředitelky :)
  • 1

#1929 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 20 listopad 2013 - 20:55:25

ad 1) jednoznačně ano
ad 2) líbila by se jim představa, že bys je považovala za trpaslíky? a pozor na jablko od podezřele vlídné ředitelky :)

teda, nie som žiadna ajfelovka, ale v práci patrím medzi tých vyšších (aj vzrastovo) - keď im poleziem na nervy, vyhodia ma :D
  • 0

#1930 salo

salo

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 081 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 190

Publikováno 22 listopad 2013 - 05:12:09

Do ČR zřejmě nedávno dorazila zásilka od Patersonů a tak jsem se i já dočkal rukávu (changing bag) objednaného před asi dvěma měsíci.
Teď se ještě dokopat k tomu, abych vyvolal tu asi dvacítku filmů, co se mi od léta podařilo nafotit. Doufám, že na nich bude alespoň pár opravdu povedených snímků, které si pak zaslouží nazvětšovat na papír :-)
  • 0

#1931 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 24 listopad 2013 - 09:58:45

"Co mě zlobí" je stále aktuálne - čo sa toľko rozčuľujete?
Čo ma teší? Že večer zaspávam vedľa skvelého muža, že si s ním ráno dám kávičku, že sa s deťmi môžem pohodovo porozprávať, že chodím do práce, ktorá ma nie len živí, ale aj baví, .... že si ma moji rodičia urobili.

:)
  • 3

#1932 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 11:08:43

Na mrtvé pozor, někteří jsou i nevypočítatelní a zlí, obecně duchové, kteří po smrti nedošli pokoje můžou být dosti zlí a krutí, a živému dokáží hodně ublížit, ikdyž si ten dotyčný nepřiznává, že duchové či andělé neexistují, ale to by bylo na jiné téma... Takže správce hřbitova? to by musela mít velmi vyvážené čakry a hodně pozitivní energie, jinak bude mít problémy... :huh:

No jinak mne těší, že alespoň nějaký aparát jako je moje zánovní Ikonta dokáže využít kompletní plochu svitku, dost mile mne tedy překvapilo, že se opravdu na svitek v pohodě vejde 17 snímků a dokonce jsou široké od okraje - zasahují do okraje skoro tolik, že místy nevidno čísilek a tolik, že se nevejde do zvětšováku celý snímek a strany se ořezávájí :(, takže žádné zrno nazmar, tak to má být :D (vadí mi můj EOS55, který na film nabouchá 36 snímků a víc ani cvak, kdežto s příručním pentaxem se mi podařilo dostat i 39 1/2 snímků :rolleyes: )
  • 0

#1933 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 17:11:57

Na mrtvé pozor, někteří jsou i nevypočítatelní a zlí, obecně duchové, kteří po smrti nedošli pokoje můžou být dosti zlí a krutí, a živému dokáží hodně ublížit, ikdyž si ten dotyčný nepřiznává, že duchové či andělé neexistují, ale to by bylo na jiné téma... Takže správce hřbitova? to by musela mít velmi vyvážené čakry a hodně pozitivní energie, jinak bude mít problémy... :huh:

No jinak mne těší, že alespoň nějaký aparát jako je moje zánovní Ikonta dokáže využít kompletní plochu svitku, dost mile mne tedy překvapilo, že se opravdu na svitek v pohodě vejde 17 snímků a dokonce jsou široké od okraje - zasahují do okraje skoro tolik, že místy nevidno čísilek a tolik, že se nevejde do zvětšováku celý snímek a strany se ořezávájí :(, takže žádné zrno nazmar, tak to má být :D (vadí mi můj EOS55, který na film nabouchá 36 snímků a víc ani cvak, kdežto s příručním pentaxem se mi podařilo dostat i 39 1/2 snímků :rolleyes: )

I jeden z nejprimitivnějších EOSů (spíš tedy ta Eos, ne ten Eos, ale to se nějak vžilo...) 5000 si film dopředu odvine a určí, kolik smímků s ním jde udělat. Tak tohle je docela zrada od vyššího typu.

Žádný mrtvý, ať je to sebeagresivnější duch, nebo něco podobného, nemůže nadělat tolik škody, jako průměrný živý blbec. I kdyby duchové po člověku občas hodili nádobí, knihu, nebo bouchali s dveřma, bude to nic ve srovnání s tím, co dovede udělat kolega v práci, nebo soused s vrtačkou.
  • 2

#1934 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 24 listopad 2013 - 19:20:22

Správce hřbitova ani zdaleka nemusí na tom hřbitově bydlet. Každý hřbitov má nějakého správce, většinou je to úředník, který se tam zajde tak 2x do roka podívat.
  • 0

#1935 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 24 listopad 2013 - 19:25:06

spíš tedy ta Eos, ne ten Eos, ale to se nějak vžilo...

Máš nějaký důkaz pro toto vysvětlení? Vždycky jsem si myslel, že je to nějaká důmyslná zkratka.

Nicméně moje paní je společníkem firmy, obchodující s vinem, a mají v nabídce vína značky "Eos Estate Winery", kde to Eos skutečně znamená Jitřenku.
  • 0

#1936 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 19:34:42

Wikipedie tvrdí: Canon EOS (Electronic and Optical System) .. tedy asi spíše ten.
  • 0

#1937 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 19:47:44

Je to pochopitelně zkratka "Elektrooptický systém", ale bylo to zvoleno tak, aby to reflektovalo i jméno z mytologie. "The development project was called "EOS (Electro Optical System)." The "EOS" is also the name of the goddess of dawn in Greek mythology, even more apropos for the new-generation SLR camera."

http://www.canon.com.../1987_1991.html
  • 0

#1938 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 24 listopad 2013 - 19:57:06

Tiež mám EOS 3000N a občas sa mi ho podarí obabrať na 37 obrázkov :)
  • 0

#1939 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 20:02:00

Tak 37 je klasika, u fomy i po předcházejícím zastřižení filmu, aby se hezky navíjel do cívky. Doma vyráběné cívky, tam by snad šlo i přes 40... Ta elektronika bude dost primitivní a neměla by se hádat...
  • 0

#1940 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 20:34:40

...něco jiného je převíjení páčkou než přesné infra snímání mezer perforace :angry: bohužel to elektronika prostě ví a po 36 cvaku začne převíjet aníž by zkoumal možnosti dále, také na začátku si odvine přes 2 prázné políčka, prý to dělá více chytrých EOSů, není nad to vlézt do komůrky, přístroj natáhnout a cvaknout, pak zasadir špulku, zhasnout, po tmě jen odvinout konec k bubínku (Pentax se sám založí), zavřít přístroj, pak se dá zvládnout i 39 snímků, ale už při procesu se s tím musí počítat a vytahovat film po tmě...
No i tak nějak mne přes tento problémek těší, že se mi dnes podařilo na ten japonský EOS 55e naroubovat přechodku na japonské Pentaxí (Vivitarská) skla, aníž by ten caprlich na clonu zničil zrcátko B), jen ještě musím vymyslet, aby sklo v EOSím bajonetu tolik nehrkalo... :blink:
  • 0

#1941 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 24 listopad 2013 - 21:46:41

Som rád, že môjmu Pentaxu MZ 50 je to jedno a ide, kým ho nezastaví koniec filmu prilepený k cievke, až potom to začne točiť späť. Minule som to skúšal s P3 a v pohode urobil 45 obrázkov, vrátane počítadla. Zato Canon Prima to po 36 obrázku vzdal, a previnul späť, aj keď tam taktiež bolo na 45 obrázkov.
  • 0

#1942 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 25 listopad 2013 - 08:13:53

No i tak nějak mne přes tento problémek těší, že se mi dnes podařilo na ten japonský EOS 55e naroubovat přechodku na japonské Pentaxí (Vivitarská) skla, aníž by ten caprlich na clonu zničil zrcátko B), jen ještě musím vymyslet, aby sklo v EOSím bajonetu tolik nehrkalo... :blink:

Nebylo by jednodušší (a možná i levnější) pořídit si rovnou nějaké tělo s PK bajonetem? Stejně ti ty Canoní vychytávky nebudou s cizím objektivem fungovat.
  • 0

#1943 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 25 listopad 2013 - 08:16:03

Som rád, že môjmu Pentaxu MZ 50 je to jedno a ide, kým ho nezastaví koniec filmu prilepený k cievke, až potom to začne točiť späť. Minule som to skúšal s P3 a v pohode urobil 45 obrázkov, vrátane počítadla. Zato Canon Prima to po 36 obrázku vzdal, a previnul späť, aj keď tam taktiež bolo na 45 obrázkov.

To je pěkné, taky jsem si tak hrál. Jenomže ... jak potom ten film vyvoláš? Nevejde se do cívky vývojnice.
  • 0

#1944 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 25 listopad 2013 - 08:29:02

"Our commitment to traditional photography remains as strong as ever. It seems that many educators are dedicated, as well. With the fall school semester off and running, we are happy to report that film and darkroom paper sales have shown a substantial increase for the first time in four years. "

tohle je kousek mailu, co mi přišel od freestyle photo, píše se tam, že po čtyřech letech se konečně zvýšil nákup filmů a fotopapírů, což je dobrá zpráva :) navíc se objevila zpráva, že kodak alaris (pochopil jsem, že to je divize kodaku, která se zabývá fotografickými materiály) se spojila s lomography society a budou nabízet filmy. snad to teda budou kvalitní klasický filmy a ne jen ty podivný umělecký :-D
  • 1

#1945 Bohousek

Bohousek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 329 příspěvků(y)
Reputace: 14

Publikováno 25 listopad 2013 - 12:15:15

Dorazila me Minolta Dynax 9, můj vysněnej mazílek! Jak já se před lety na Čáře u Fosh-foto naslintal :D
A je to funglovka!
Mnam....
  • 0

#1946 prowler

prowler

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 553 příspěvků(y)
  • LocationTrnava, SVK
Reputace: 10

Publikováno 25 listopad 2013 - 13:20:47

Tak to gratulácia. Dlho som po Dynax 9 poškuloval. Potom ale prešiel k Nikonu a Minolta AF skiel sa zbavil. Niekedy si vravím, či to nebola škoa.. Dynax 9 je pre mňa stále dizajnom asi naj AF zrkadlovka.
  • 0

#1947 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 25 listopad 2013 - 15:02:27

Tak 37 je klasika, u fomy i po předcházejícím zastřižení filmu, aby se hezky navíjel do cívky. Doma vyráběné cívky, tam by snad šlo i přes 40... Ta elektronika bude dost primitivní a neměla by se hádat...

Hlavne som sa už poučila, že nemôžem použiť doma navíjané filmy, lebo motorček je dosť silný a vždy mi film vytrhne z cievky - potom rozoberám v tme - mám foťákov na kino dosť - môžem si vyberať podľa ľubovôle. Napokon, tých 36-37 obrázkov i tak fotím aj mesiac či dva :).
  • 0

#1948 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 25 listopad 2013 - 15:27:45

Hlavne som sa už poučila, že nemôžem použiť doma navíjané filmy, lebo motorček je dosť silný a vždy mi film vytrhne z cievky - potom rozoberám v tme - ... :).

??? možná změnit technologii domácího navíjení :-D
  • 0

#1949 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 25 listopad 2013 - 15:30:01

tie som dostala darom - asi nemá zmysel ich rozoberať kvôli foťáku - použijem v inom :)
  • 0

#1950 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 25 listopad 2013 - 17:16:01

To je pěkné, taky jsem si tak hrál. Jenomže ... jak potom ten film vyvoláš? Nevejde se do cívky vývojnice.

Používam Plastimatky, a takto dlhý film mi vojde do cievky plus po celom vonkajšom obvode cievky. Zatiaľ sa mi nestalo, že by sa mi film zlepil alebo nejako poškodil. A v prípade, že by som toho mal viac, tak to zlepím dokopy za seba a vyvolám to v UPB, mám dve, na desať aj pätnásť metrov, takže v prípade potreby aj cca 7-8 kusov takýchto filmov naraz.
  • 1

3 uživatel(ů) prochází toto téma

1 členů, 2 návštěvníků, 0 anonymních

Venos