Přejít na obsah

Fotka

Co mne těší...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6609 odpovědí na toto téma

#2551 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 27 leden 2015 - 11:59:19

Vážený kolego, tož už zme sa dočkali... :-P . "Starý Jezevec" Erik

• 1

#2552 bzencak

bzencak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)
Reputace: 487

Publikováno 27 leden 2015 - 14:34:31

Toš aj já mám z tej knížky radost. Včera dorazila. 

• 0

#2553 Ctvrtek

Ctvrtek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 191 příspěvků(y)
  • LocationŽatecko
Reputace: 83

Publikováno 27 leden 2015 - 16:35:17

Paráda, dnes mě přišli Iflord MG filtry o 12 kusech z UK (objednáno před šesti dny na eBay) a zítra se mohu vrhnout do koupelny :D

• 0

#2554 Bohousek

Bohousek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 329 příspěvků(y)
Reputace: 14

Publikováno 27 leden 2015 - 21:34:09

Tak snad už zase zde... Tak já jen tak pro radost.

• 1

#2555 meCZoun

meCZoun

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 354 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 50

Publikováno 28 leden 2015 - 07:55:08

Já mám taky radost z toho Sudka, včera jsem šel kolem knihkupectví, tak jsem neodolal. A navíc mám krásné Certo Super Dolina II jako nové, aj v krabici a s návodem, takže G.A.S. může být ukonejšen.

• 0

#2556 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 28 leden 2015 - 08:15:32

Hmm......já jsem přišel o komoru, tož se Sudkem ani trápit nebudu.

• 0

#2557 kapros1

kapros1

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 568 příspěvků(y)
  • LocationJenčice
Reputace: 362

Publikováno 28 leden 2015 - 08:31:35

Tak tomu nevěřím, že Tě to těší. Asi to je takový šok, že jsi spletl vlákno. Ale myslím, že máš klasické fotografování natolik v srdeční komoře, že tu temnou určitě nějak vyřešíš.
A ten Sudek, to je lék. Nezatracuj jej.
  • 1

#2558 bzencak

bzencak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2015 - 08:46:37

Ha, už ani nevím kolikrát se mi to přihodilo. Taky mám včílkáj fotokomotu složenou v chodbě na schodech. Na jaro začínám přestavovat starou prádelnu. Z té mě už nikdo nevyhodí. Z té mě vynesou až nohama napřed.

• 3

#2559 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2015 - 08:59:46

Tak tomu nevěřím, že Tě to těší. Asi to je takový šok, že jsi spletl vlákno. Ale myslím, že máš klasické fotografování natolik v srdeční komoře, že tu temnou určitě nějak vyřešíš.
A ten Sudek, to je lék. Nezatracuj jej.

Ne, opravdu mě to netěší. Sem jsem to dal jenom jako reakci na toho Sudka.

• 0

#2560 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 28 leden 2015 - 09:54:02

... Na jaro začínám přestavovat starou prádelnu. Z té mě už nikdo nevyhodí. Z té mě vynesou až nohama napřed.

"Jo, viděl jste někdy důl? To je díra v zemi, tu vám nikdo nesebere! Peněženku, tu mi sebrat můžou, ale důl?" (J.d.C)

• 2

#2561 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 28 leden 2015 - 15:01:52

:(

Už šijete ty škrpály ?

• 0

#2562 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2015 - 15:29:45

tak nějak

• 0

#2563 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 725 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 392

Publikováno 28 leden 2015 - 16:53:42

já mám komoru úplnou a sám pro sebe, ale tehdá jsme zvětšovali s tátou v kuchyni a taky to šlo, na půl dne zatemnit a bylo

• 1

#2564 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 28 leden 2015 - 19:35:44

Už mám popruh na mojí Mamiyu C330, díky moc za rady Fabiovi a Ďurovi, bez Vás bych ten správný hledala ještě dnes.  ;-)

• 0

#2565 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E

Publikováno 29 leden 2015 - 08:44:00

Jaký jsi koupila?

• 0

#2566 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 29 leden 2015 - 21:18:53

Jaký jsi koupila?

tento, ale jsou to jen koncovky, s tím, že je přidělám na popruh, co mám doma:

http://www.ebay.com/...=item2ed8ca89db

• 0

#2567 Orfanic

Orfanic

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 230 příspěvků(y)
Reputace: 82

Publikováno 3 únor 2015 - 07:06:50

Po dlouhých létech strádání a duševních muk jsem konečně sehnal magnifax. A hnedle 2 kousky najednou - 2 a 3. Jsou sice značně zanedbaní, skorem bych se nebál říct týraní. Čeká je zevrubná lekařská prohlídka včetně kontroly všech tělesných dutin a výdutí. :mrgreen:

Je něco, na co je dát extra pozor? Odprášení všeho je samozřejmost, ale je nutné něco namazat, nebo něco vůbec nemazat a pod.?

• 0

#2568 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 3 únor 2015 - 12:53:32

Vážený pane kolego, hlavně se nesnažte po dlouhých létech strádání a duševních muk uspěchaně zasunout síťovou vidlici přívodní šňůry do zásuvky o síťovém napětí 220 V 50 Hz. Mohlo vy to mít zcala fatální následky pro Váš srdeční tep. Patologický nález by byl ve třech případech jinak zcela totožný.

S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik :cool:  

• 0

#2569 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 574 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady
Reputace: 116

Publikováno 3 únor 2015 - 13:29:12

No vzhledem k tomu jak elektricky složité zařízení takový magnifax je, tak bych se toho zrovna nebál. prostě pokud to není úplně rozlámané a šňůra zpuchřelá, není problém, že Eriku grafomane :-).

Abych nebyl OT, tak: těší mě první kontakt z 9x12 negativu. Ano, tmavej, ono "zlomek sekundy" se s halogenkama v koupelně dost blbě trefuje, ale byl to jen prvotní pokus, příště už to vezmu pořádně.

Ale ty detaily, to je skvělé (zejména když je to F100 pushlej na 400 v Rodinalu, kterj by ny zvětšeném kinofilmu už zrněl). Začínám tu kombinaci vf+kontakty (oproti mf/sf+zvětšovák) clkem chápat

• 0

#2570 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 147

Publikováno 3 únor 2015 - 13:39:08

Abych nebyl OT, tak: těší mě první kontakt z 9x12 negativu. Ano, tmavej, ono "zlomek sekundy" se s halogenkama v koupelně dost blbě trefuje, ale byl to jen prvotní pokus, příště už to vezmu pořádně.

Ale ty detaily, to je skvělé (zejména když je to F100 pushlej na 400 v Rodinalu, kterj by ny zvětšeném kinofilmu už zrněl). Začínám tu kombinaci vf+kontakty (oproti mf/sf+zvětšovák) clkem chápat

Koukám, že mám teď podobné zkušenosti, jen mně ten Fomapan 100 @ 400 vůbec nevyšel. Volal jsem v Rodinalu 1+100, 26 minut a bylo to nějak špatné... 

Já se rozhodl, že kontakty budu dělat stejně pod zvětšovákem. Zapíši si objektiv, clonu, výšku zvětšováku a budu se mít od čeho vždy odpíchnout. 

• 0

#2571 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 574 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady

Publikováno 3 únor 2015 - 14:41:44

Aha, no já volal 1+50 po dobu 45-50 minut, během kterých jsem asi 5x překlápěl (vždy 3 překlopení). takže jsem oproti tobě volal DALEKO víc.

• 0

#2572 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 3 únor 2015 - 14:46:06

Aha, no já volal 1+50 po dobu 45-50 minut, během kterých jsem asi 5x překlápěl (vždy 3 překlopení). takže jsem oproti tobě volal DALEKO víc.

To teda opravdu ano. No věřil jsem dev chartu a asi to byla chyba. Díky za tip, píši si do notýsku!

• 0

#2573 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 574 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady

Publikováno 3 únor 2015 - 18:38:18

Jen ještě dodám, že se moje volání mohlo lišit i množswtvím vývojky. Celkově jsem pro ponoření listu potřeboval 700ml, takže jsem tam prskl 15ml rodinalu plus dorovnal to někam lehce za 700ml. takže moje ředění bylo spíš 1+46, abych byl přesný. jinak ten svůj čas jsem jetmo odpíchl od údaje na digitaltruth.

• 0

#2574 Orfanic

Orfanic

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 230 příspěvků(y)
Reputace: 82

Publikováno 3 únor 2015 - 19:20:14

Vážený pane kolego, hlavně se nesnažte po dlouhých létech strádání a duševních muk uspěchaně zasunout síťovou vidlici přívodní šňůry do zásuvky...

No vzhledem k tomu jak elektricky složité zařízení takový magnifax je, tak bych se toho zrovna nebál. prostě pokud to není úplně rozlámané a šňůra zpuchřelá, není problém, ...

Děkuju za upozornění. :idea:  Asi bych na to opět zapomněl v panickém rozechvění. Už se mi stalo, že jsem chtěl zapojit čerstvě koupený axomat v luxusním stavu a na poslední chvíli jsem zjistil že, prodávající sice nechal napájecí šnůru (úhledně smotanou a zajištěnou gumičkou) a zástrčku. Vypínač ale chyběl a z klubka drátů se na mě vesele zubily konce drátů.  

• 0

#2575 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 3 únor 2015 - 20:48:34

Já mám taky radost z toho Sudka, včera jsem šel kolem knihkupectví, tak jsem neodolal. A navíc mám krásné Certo Super Dolina II jako nové, aj v krabici a s návodem, takže G.A.S. může být ukonejšen.

Zkontroluj, jestli funguje dálkoměr. Dávali tam nějaké blbé zrcátka ze kterých časem slezla vrstva a hodně Dolin a Sixů má dálkoměr osleplý. 

• 1

#2576 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 59

Publikováno 4 únor 2015 - 21:39:03

A mě teda těší, že se množí kinofotografové a že v nedělu si jdu pro Opemus 6x6 a že snad brzo dofrčí expozimetr Weimar Lux CdS. A tak jako průběžně mám furt radost z Flexarety.

• 0

#2577 meCZoun

meCZoun

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 354 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 50

Publikováno 5 únor 2015 - 08:08:23

Zkontroluj, jestli funguje dálkoměr. Dávali tam nějaké blbé zrcátka ze kterých časem slezla vrstva a hodně Dolin a Sixů má dálkoměr osleplý. 

Dálkoměr funguje, je to teda slabota oproti dálkoměru v Kievu. Ale to dávám za vinu miniaturním rozměrům dálkoměrných okýnek. I ten hledáček je titěrný. Já, obrýlený jedinec, budu mít asi problém, ale ten aparát je tak krásnej...

• 0

#2578 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 5 únor 2015 - 08:48:43

Potěšilo mě shlédnutí tohoto seriálu od Kodaku. 

Doporučuji minimálně těm, kteří se chtějí dozvědět úplné základy ze starých technik a zjistit, jak to šlo po sobě a že třeba Angličani v počátcích museli jako jediní za možnost focení platit :D.

Má to 12 dílů, je poslední dva jsou ideologicky už jiné :)

• 2

#2579 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 665 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 13 únor 2015 - 12:33:47

Včera jsem kupoval nějakou chemii a dostal k tomu 7filmů zdarma už jsou projetý to neva i tak to potěší.

• 0

#2580 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2015 - 14:20:35

No mám radost, že jsem vydražil sluneční clonu na Flexaret a drátěnou spoušť. A taky, že Weimar Lux CdS +- měří dobře. A v úterý jdu fotit přehlídku šatů do Strážnice, tak krom DSLR vemu i Flexaret a cvaknu tam pár snímků, tak na to se hodně těším.

• 0

#2581 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2015 - 14:44:08

přeji ti,  abys  pořízené smysluplně  využil,  kéž bys byl i čudlíkář-praktik. 

• 1

#2582 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2015 - 14:45:00

a dovětek:  a pokud chceš  fotit na stříbro,  ten digikrám nech doma  a  soustřeď se na film. 

• 3

#2583 jimmyhayek

jimmyhayek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 101 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 78

Publikováno 13 únor 2015 - 17:26:37

Těší mě, že se mi dnes konečně podařilo odevzdat bakalářku, kterou jsem psal ve spolupráci s Fomou. Ve stručnosti se týkala toho, jakým směrem by se měla dále ubírat, aby přežila... tak kdyby to někoho zajímalo a nudil se během dlouhých zimních večerů :-) http://is.muni.cz/th/369777/esf_b/
Teda takto, Foma mi poskytla nějaké informace, byl jsem se i podívat v Hradci, ale na samotné práci se nijak nepodílela ani jsem postup / návrh řešení s nimi nekonzultoval. Z toho mého návrhu myslím pány raní mrtvice, pokud si ho přečtou :-)

• 0

#2584 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2015 - 10:37:03

Jo rád bych šel jen s Flexaret, ale protože jsem to uspořádal pro KPF, kde všichni fotí na DSLR, tak beru taky DSLR. Taky na to focení nebude neomezená doba, takže než něco cvaknu, tak modelky budou pryč, beru to spíš na dokumentaci a sbírání zkušeností. Akorát bastlím LED 50W světlo do odrazového deštníku, abych si to tam nasvítil. Dálkově odpalované blesky s Flexaret jaksi nekamarádí :-).

Tak už se těším na výsledky, snad se mi něco pěkného povede.

• 1

#2585 bzencak

bzencak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2015 - 13:08:07

Tý jo? Tak to jsem opravdu zvědav na fotky v galerce...

• 0

#2586 bzencak

bzencak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)

Publikováno 14 únor 2015 - 13:11:35

A proč by flexa nekamarádila s dálkově odpalovanýma bleskama? A co je teda to malé kulaté na pravém boku mezi skléčkama?

• 0

#2587 Me2d

Me2d

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 591 příspěvků(y)
  • Locationcelakovice
Reputace: 37

Publikováno 14 únor 2015 - 13:49:56

Mě dnes potěšil žlutozelený filtr Mamiya od Nimroda, díky chlape. :cool:

• 0

#2588 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 827 příspěvků(y)
Reputace: 2 288

Publikováno 14 únor 2015 - 13:54:39

a kde to najdu na sve DSLR? :D

A proč by flexa nekamarádila s dálkově odpalovanýma bleskama? A co je teda to malé kulaté na pravém boku mezi skléčkama?

• 0

#2589 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 14 únor 2015 - 16:33:41

Mě dnes potěšil žlutozelený filtr Mamiya od Nimroda, díky chlape. :cool:

ať ti slouží k plné spokojenosti

• 0

#2590 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E

Publikováno 14 únor 2015 - 16:52:17

DLSR- double lens simple reflex To je jasný...

• 1

#2591 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 14 únor 2015 - 17:17:10

mě dneska taky potěšil nový filtr v poště když jsem se vrátil z města. Přes noc napadl poprašek sněhu, vzal jsem tedy kolo a za krásného rána jsem si dojel do nedalekého (asi 6km) smíšeného zboží vyzvednout balíček obsahující fotopapíry Ilford, nějakou tu chemii, filmy... a odpoledne jsem provedl první test multiexpozice. Časem namíchám vývojku a jsem dost zvědavý jak moc špatně to bude vypadat :).

• 0

#2592 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 15 únor 2015 - 19:12:24

Dnešní focení - courání po okolí Olešnice, Svratecko. Nejen focení samotné, ale i náhodná setkání.

1) U božích muk na památku povodně 2002, kolem nová alej (zatím mlaďounká, okůlovaná)- už to samo nás potěšilo. Starší pán na procházce se psem. Vzhledem k tomu, že pán zavzpomínal mj. svou účast  na cvičení můžů 1965 mu mohlo být kolem sedmdesátky. Popovídali jsme o povodni. Dali jsme se do řeči o focení - vzpomínal na "hromadu aparátů doma" - Pionýr, Zenit,  nějaká sklopka formát 8x8 (?) s výměnnými maskami až k 6x4,5. Sdělil nám, kde je po okolí pěkně a na závěr jsme řešili dilema kinofilmových kazet, u nichž si není jist, zda jsou nafocené či nikoli... moc jsem mu neporadil, snad jen, že bych raději vyvolal a riskoval nenaexponování, než přefocení "pro jistotu" s možností dvojexpozice.

2) v lukách na Lamberkem (starý zámek a hospodářské stavení - s unikátním šestiúhelníkovým půdorysem - bohužel dešifrovatelným jen z nebe, ze strání jsem vhodné místo k čitelnému focení nenašel) jsme potkali jiného pána s taškou. Nešel na nákup, ale s rouby na zahradu. Popovídali jsme o Lamberku a jeho nešťastné privatizaci (jakýsi velkohubý Holanďan koupil, nasliboval, střechy částečně rozebral, staré trámy odvezl a pak sám zmizel....ruiny už se asi nevzpamatují) a opět přišla řeč na focení a pěkná místa v okolí. "Je tu krásně, ale práce tu není". Mlhavé vzpomínky na údolí Svratky bez Vírské přehrady. "Mě to tam tehdy moc nezajímalo, a dneska tam ta přehrada už patří". Připomínka "aféry"  dalečínského (?) starosty, který se v přehradě letos (?) coby otužilec vykoupal a je za to popotahován (Brňáci - poznali jste to na chuti vody?, přestože vírská čistička je údajně tak naddimenzovaná, že by vyčistila vodu i po celoletní koupací sezóně. Několik zajímavých tipů kudy kam, v  mapách to nevyčteš... Stále je kam se vracet :)

Mám rád takováto potkávání...:)

• 1

#2593 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 15 únor 2015 - 19:16:20

Asi šlo o mentor 9x9.

Jinak díky tomuto potkávání vedle mě leží krásný jezevčík, alébrž potkání starého pana hajného v jeho revíru před rokem, který byl na svého šampiona tak pyšný, až se do jezevčíků zamilovala i moje žena, kterou jsem na psa přemlouval mnoho mnoho let :) 

• 2

#2594 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 15 únor 2015 - 20:18:04

Chtěl jsi psa, ona ne a pak ano? A jak dlouho jste s pánem to "náhodné" setkání pilovali? :)

• 2

#2595 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2015 - 20:58:01

bzencak - chlape, neber to vše doslova. Nekamarádí s mojí sadou Aputure Trigmaster II, který nemá vstup na to tvé malé kulaté. Šlo by to třeba natáhnout kabelem atd., ale ten nemám. Ale za to jsem si udělal kabel (a radost) mezi tím malým kulatým a mým bleskem Nissin Di700 a už blejskám i s Flexou.

Pokud se něco povede, fotky dodám.

Se dojdi podívat/pofotit, šak to máš kousek. Když tak pošli zprávu a domluvíme se.

MilosM - jo tam to malé kulaté nemám, ani nepotřebuji, tam mám naštěstí sáňky na blesk.

hidejoshi - tys na to kápl a já furt co to znamená. Já nosím furt s sebou dvě skla 35mm+85mm f1,8 :-).

Ale nejvíc mě dnes potěšilo, že jsem konečně vyvolal pořádně první film. A včera si dovezl konečně Opemus 6x6. Musím ho trochu dát do pucu a už se těším na zvětšování.

• 0

#2596 dodoxbb

dodoxbb

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBanská Bystrica
Reputace: 215

Publikováno 15 únor 2015 - 22:39:20

Zohnal som jeptišku... Náhoda ako sviňa :-) V obchode som sa nudil, kým žena nakupovala a v koši sa váľalo pončo z čiernej látky, určené asi k televízii za chladných dní... Látka bola taká pružná (také nejaké froté, dosť ťažká látka, tak akorát...) a pončo malo rolák !!! Cena - 4 €. Tak som to riskol, kúpil a páni, takmer dokonale to sedí na moju sklopku TOYO 45, má to strih ako keby som to na tento účel ušil :-) :-) Asi ešte ten golierik jemne nastrihnem, obšijem a dám tam sťahovaciu šnúrku a bude to extra špeciál jeptiška :-) 

• 2

#2597 Me2d

Me2d

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 591 příspěvků(y)
  • Locationcelakovice
Reputace: 37

Publikováno 16 únor 2015 - 07:28:35

Ty sáňky na blesk, jsou sáňky na hledáček kinofilmový, blesk tam nevleze bez drsného bastlu.

• 0

#2598 salo

salo

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 081 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 190

Publikováno 16 únor 2015 - 08:23:45

Karfiku, opravdu blesk do tech sanek na boku nervi nebo je utrhnes.
Blesk se pripojuje pres nastavec do stativoveho uchytu na spodku pristroje.
  • 0

#2599 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 827 příspěvků(y)
Reputace: 2 288

Publikováno 16 únor 2015 - 17:16:40

ze jsem dnes nabral odvahu a jelikoz jiny film do zitrka nebude k mani tak objednal fomu 200 / 8x10

.

uuiiiiiiii (prvni foma negativ na ktery budu fotit)

• 2

#2600 Manin

Manin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 234 příspěvků(y)
Reputace: 62

Publikováno 16 únor 2015 - 17:55:36

ze jsem dnes nabral odvahu a jelikoz jiny film do zitrka nebude k mani tak objednal fomu 200 / 8x10
.
uuiiiiiiii (prvni foma negativ na ktery budu fotit)

Na čase, to už hraničilo s pohrdanim plodmi tuzemského trhu... :-)
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 3 návštěvníků, 0 anonymních