Přejít na obsah

Fotka

Co mne těší...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6609 odpovědí na toto téma

#2751 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 2 April 2015 - 12:01:43

Ze jsem zase zasel to antikvariatu (ac jsem si to uz tolikrat, tolikrat zakazal) a prinesl si hlubotiskovou Masaryk ve fotografii. Za 100,- , no nekupte to.

A ze jsem vcera dostal original kontakt dr. Helbicha.

hcst: na toho Fillu bych nekdy u tebe mrknul...

Není problém. Rád bych brzo zase začal s pralesem. Tak to nějak spojíme.

Antikvariáty mám zakázané taky, ale nějak si to vždycky cestu najde.

Masaryka u nás v antikvariátu měli (možná eště mají) taky.....nakonec jsem ho nevzal....samý Masaryk...nikde žádná krajina ani nahá baba...

• 1

#2752 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 2 April 2015 - 12:18:14

TF-2.

Krok spravnym smerem.

PyrocatHD lze taktez vrele doporucit.

• 0

#2753 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)

Publikováno 2 April 2015 - 12:20:02

V čem je HD lepčí jak M?

• 0

#2754 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,728 příspěvků(y)

Publikováno 2 April 2015 - 13:01:13

Nevim, M nepouzivam. Kdysi davno jsem se v tom hrabal a vyhodnotil HD jako pro me vhodnejsi. Ale to je uz let...

• 0

#2755 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)

Publikováno 2 April 2015 - 13:11:12

Přemýšlel jsem před nedávnem, že bych si HD namíchal, ale kašlu na to. Emka mám namýchaného dost a mám ho myslím už zkrocené.

• 0

#2756 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3,070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1,040

Publikováno 2 April 2015 - 16:24:29

Mate to v tom propylen glykole?

Lebo aj ked je vsadedostupny, moj oblubeny dodavatel ho nema. Tak som vzal etylen glykol, co je vlastne skodlivina, ale pride mi to smiesne, kedze do toho ide katechol.

Este som zvazoval vodu, ved 100 ml koncentratu vypatlam urcite do 1/2 roka.

Nemam z toho krc, iba si necham poradit.

HD by mala byt prioritna, ale co mam robit s kilogramom c vitaminu? Sme iba 4-clenna rodina a macka to vlastne ani nechce. Takze Pyrocat M bude ako dosledok nevyvazeneho stavu chemie.

Urcite skusim aj ten Hypercat. Neverim na zazraky, ale mozno z toho vyplynie nejaka drobna vyhoda ...

Takze radost mam vlastne z toho, ze objavujem objavene :)

----------------------

Haha, urobim Pyrocat z nasej macky:)

• 0

#2757 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 2 April 2015 - 17:50:32

když už jsme tu řešili tu destilku... je nějaký jednoduchý test na kvalitu destilky? ještě jsem se dozvěděl, že v laborce by snad měla být slušná...

• 0

#2758 hurvinek

hurvinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
Reputace: 31

Publikováno 2 April 2015 - 18:51:48

Zeptej se chemiku v ty laborce,ale vim jen toto,destilovana voda je nevodiva elektrickou energii,nema mit kaly na dne a meritelnost PH lakmusovym papirkem z lekarny.Kazdopadne bude reagovat s nejakym druhem chemie na zkaleni do mlecna.

Co me tesi 1. Pan Vait pomohl s kazetami do ICA Icarette,celych neuveritelnych sest !!S E S T-6. kusu z meho hlediska za velice priznivou cenu a to dokonce I s vlozkami pro platfim, takze u brasky spokojenost velika, radost maximalni, zacez dekuji srdecne panu Vaitovi a dale  I vsem ostatnim,kteri mi pomahali shanet informace a data k tomuto aparatu.

Co me tesi 2. Koupil jsem vcera memu Graflexu bratricka znacky Graphic View 4x5 Monorail I.rok vyroby 1941 s cervenym mechem a uzaverkou Kodak -flasch supermatic shutter s casy B-T-1- 400 a clonou 7,7- 45 , optikou f:7,7 na 203 mm v hezkem stavu,sam jsem zvedavej jak pobezi,ale nemam starosti,je to jednoduchy stroj pro drevaky,jako jsem ja, takze mam radost a vyhlizim postaka.

Co me tesi 3. Krasne pocasi - 28 celsia,takze vezmu kameru a palim vyfotit nejakou hruzu sobe vlastni, pozitri mame velikonoce  I kdyz se ma zde pocasi pohorsit v sobotu destem,nicmene si udelame s Manickou vylet k mori,asi hodinka cesty ,v planu je pry piknik to znam,kazdy rok stejny, presne vim,kde a jak to skonci... :-P  :arrow: :idea:

Co me desi 1.,je toho prilis moc dobreho a tak jsem zvedavy,kdy se neco pooo...re.Dam urcite vedet,abych udelal radost I ostatnim. :-P 

:cool:Congratulation :-P - Jinak Vsem hezke svatky Velikonocni tam k Vam do Evropy to jest do Cech a stejne na Slovensko ,bohatou pomlazku,krasne fotky a vybornou kazdodenni naladu preje vsem dobrym kolegum a pratelum  Mila-Nord Karolina U.S.A

PS: a ty devcata nesetrete ,at jsou zdravi a nemarodi nam napresrok.  :-P

• 4

#2759 Nimrod

Nimrod

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,400 příspěvků(y)
  • LocationPísek
Reputace: 297

Publikováno 2 April 2015 - 19:11:45

děkuju :-) jinak chemiků se zeptat nemůžu, žádnej takovej tam neni :-) tady je průser ten, že fabrika vyrostla na začátku 50. let díky bolševíkům a to tam možná i pracoval občas někdo, kdo tomuhle rozumněl. jenže od tý doby se jen málo změnily mašiny, za to hodně osazenstvo... a to to teď jen drží při životě a to ještě na určitých postech blbě. ale ten proud by snad neměl být takový problém změřit, pokud by stačila obyčejná zkoušečka, a nějaký lakmusový papírky bych snad mohl někde najít :-)

• 0

#2760 kapros1

kapros1

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 568 příspěvků(y)
  • LocationJenčice
Reputace: 362

Publikováno 2 April 2015 - 19:25:16

Pokud mají vlastní výrobu destilky a kolonu z padesátých let, tak to bude zřejmě jen otázka energetické náročnosti výroby. Jinak se, myslím, princip destilace nezměnil. A pak další otázka je skladování a zacházení s vyrobenou destilkou na místě výroby. 

• 0

#2761 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,728 příspěvků(y)

Publikováno 2 April 2015 - 20:09:08

když už jsme tu řešili tu destilku... je nějaký jednoduchý test na kvalitu destilky? ještě jsem se dozvěděl, že v laborce by snad měla být slušná...

U beznych vyvojek kvalitu destilky neresim, ale treba pro kolodium je dobry ukazatel, ze po primichani dusicnanu stribrneho musi zustat roztok ciry. Radoby destilovane vody se zakali. Takze spetka dusicnanu...

• 1

#2762 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 147

Publikováno 2 April 2015 - 20:42:55

IMG_7067.jpg

Olympus mju II v perfektním stavu od prvního majitele, který vyfotil 2 a 1/2 filmu :D... Jako nový, veškěré doklady, záručák, návody, krabice. Prostě nádherný setík :).

Je to jediné kino, co si chci nechat :)

• 0

#2763 Richard7

Richard7

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 78 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 15

Publikováno 2 April 2015 - 22:27:08

Náhodou som dnes vo výklade videl komplet novú sadu na vyvolávanie aj s chémiou na 5 filmou, za veľmi dobrú cenu, tak som to všetko kúpil a dnes vyvolal konečne po piatich rokoch fotenia s analógom prvý  č.b. film. Celkom ma to teší. :cool: Film to bol FP4 plus 125 a vyvolané to bolo s Adoxom.

• 4

#2764 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,095 příspěvků(y)

Publikováno 3 April 2015 - 07:33:02

Je to jediné kino, co si chci nechat :)

To ti nevydrží.........to se vždycky mění.  :mrgreen: 

• 0

#2765 plisek

plisek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 14

Publikováno 3 April 2015 - 07:53:44

Náhodou som dnes vo výklade videl komplet novú sadu na vyvolávanie aj s chémiou na 5 filmou, za veľmi dobrú cenu, tak som to všetko kúpil a dnes vyvolal konečne po piatich rokoch fotenia s analógom prvý  č.b. film. Celkom ma to teší. :cool: Film to bol FP4 plus 125 a vyvolané to bolo s Adoxom.

A jak se zadařilo? Obdivuju Tě, že jsi tak dlouho vydržel nevolat, já volal hned první čb film co jsem nafotil, páč jsem se na to hrozně těšil. Přítelkyně mě tehdy od toho zrazovala, protože to byl film z dovoleny a jednonulkový fotky jsem ani nedělal. Btw. zvětšuješ?

• 0

#2766 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 3 April 2015 - 08:35:00

když jsou ty Velikonoce:

a moc se to hodí i proto že jsem se začal věnovat nový činnosti, zatím ve vzdělávací a výzkumné fázi, a to výrobě sýrů.

Předevčírem brie a cottage, včera blue a ricotta a dneska se mi startuje mlíko na polotvrdej. A co mě ještě těší že se mi podařilo sebrat asi 200ml pěkně hustý smetany z asi 4 litrů mlíka, trik byl jednoduchý - nemíchal, netřepat,  za pár hodin zkusím další a ze zbytku udělám druhou várku sýra. Takže  mám opět celý den co dělat.

Blessed are the cheesemakers

• 3

#2767 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 3 April 2015 - 08:40:42

PŘÁTELÉ,

JEST ZDE JAKÁSI POPTÁVKA PO MENŠÍCH MNOŽSTVÍCH VIT. C. AKTUÁLNĚ JE V NAŠEM ALBÍKU VÝPRODEJ - 100G ZA 4o KČ.  POKUD BY NĚKDO CHTĚL, NAKOPUPÍM  A POŠLU - DOKUD JE!

• 1

#2768 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)

Publikováno 3 April 2015 - 08:47:19

Náhodou som dnes vo výklade videl komplet novú sadu na vyvolávanie aj s chémiou na 5 filmou, za veľmi dobrú cenu, tak som to všetko kúpil a dnes vyvolal konečne po piatich rokoch fotenia s analógom prvý  č.b. film. Celkom ma to teší. :cool: Film to bol FP4 plus 125 a vyvolané to bolo s Adoxom.To tedy byl Adox Atomal?

• 0

#2769 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 3 April 2015 - 15:27:37

tak jsem si udelal velkou radost v antikvariatu,koupim knizecku za $,otocim se a na regalu vidim knihu -Josef Koudelka -GYPSIES,

z roku1975,vydano v New Yourku,nadherna kniha za 2$,no nekupte to.

Vesele Velikonoce

borek

• 0

#2770 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)

Publikováno 3 April 2015 - 16:35:42

Tak to budou veselé Velikonoce. U nás Romové též veselí... se.

• 0

#2771 dodoxbb

dodoxbb

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBanská Bystrica
Reputace: 215

Publikováno 3 April 2015 - 18:06:47

že som sa konečne dokopal vyrobiť si krycie masky na Dursta na kinofilm... Všetky pokusy dať si to niekomu spraviť zlyhali, ostala posledná štácia - moja garáž :smile: :smile: Ešte že mi v nejakom KOVO závode aspoň nastrihali z odpadu spod strihačky plechy potrebného rozmeru... Masky sú založené, fungujú a dnes sa to konečne ide vyskúšať :smile: :smile: Dal som si tých plechov nastrihať na štyri páry, ešte ma čaká výroba 60 x 80 mm. Ostatné ostanú ako rezerva, ak ma drapsne ešte nejaký iný formát :-) :-)

• 2

#2772 Luigi

Luigi

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 848 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 197

Publikováno 3 April 2015 - 18:37:31

Tak to budou veselé Velikonoce. U nás Romové též veselí... se.

I já přeju všem temnokomorníkům hezké Velikonoce a surčitou dávkou cynismu přikládám velikonoční pohlednici. Zdařec Luitgi :shock:

Přiložený soubor (y)

• 1

#2773 Luigi

Luigi

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 848 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 197

Publikováno 3 April 2015 - 18:41:34

že som sa konečne dokopal vyrobiť si krycie masky na Dursta na kinofilm... Všetky pokusy dať si to niekomu spraviť zlyhali, ostala posledná štácia - moja garáž :smile: :smile: Ešte že mi v nejakom KOVO závode aspoň nastrihali z odpadu spod strihačky plechy potrebného rozmeru... Masky sú založené, fungujú a dnes sa to konečne ide vyskúšať :smile: :smile: Dal som si tých plechov nastrihať na štyri páry, ešte ma čaká výroba 60 x 80 mm. Ostatné ostanú ako rezerva, ak ma drapsne ešte nejaký iný formát :smile: :smile:

Díky za optimistický návod - mě čeká shánět - vyráběr masky pro Durst 1200 - Tvoje cesta ukazuje, že to jde, jen chtít. Blahopřeju, Luigi :shock:

• 0

#2774 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 3 April 2015 - 20:56:31

Tak jsem ten pátek asi přechválil. Sejra vypadá dobře, ale druhá várka Ricotty se mi nevysrážela  - nevím proč, no tak jsem to nalil zvířatům, snad se odvážej do toho namočit čumák.

Večer jsem chtěl zajet za kamarádama, dovést jim pár piv, no a protože bylo pozdě tak že pojedu autem. Asi jsem včera nedobouchnul dveře, rozsvísila se akorát kontrolka otevřených dveří a karburátoru. Kdo by to byl řekl že hybrid neutáhne 24hodin blbou žárovičku! Když jsem parkoval tak byla baterie skoro plná... A jak se tohle startuje kabelama netuším. Tak holt budu jeden den chodit pěšky.

A aby toho nebylo málo tak předpověď počasí mi už několik hodin tvrdí že je jasno. Možná je ale přes ty mraky to není vidět. Chtěl jsem si prohlídnout úplněk.

• 1

#2775 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 4 April 2015 - 13:56:11

Konstruktéři se u té Toyoty tedy moc nepředvedly. Baterie je schovaná v kufru za pravým zadním kolem, ale nepodařilo se mi otevřít kufr  (protože elektrický tlačítko) tak jsem ty všechny kryty z podlážky musel vysoukat přes zadní sedačky. Ta baterie je pozoruhodně maličká, kabelama jsem na to připíchnul 7Ah zdroj pro astrovybavení (má přímo vývody pro startování auta), připojil, zmáčknu knoflík, displeje a kontrolky se na mě rozsvítily jako by nic, jen ten karburátor tam pořád svítil, po druhém zmáčknutí startovacího tlačítka naskočil motor a koukám že baterie pro pohon je skoro plná! Pro start a pro chod jsou dva různý okruhy!!

Možná to jde nějak dočasně přinutit v nějakým nouzovým režimu aby naskočilo na velkou baterii, ale copak já vím jak? Důležitý je že jezdí.

Před hodinou se mě jedna sousedka ptala jestli nebude pršet, tak jsem ji ujistil že dneska určitě ne, ale celej příští tejden jo.  Když jsme se potkali za půl hodiny, tak chumelilo.

• 1

#2776 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy
Reputace: 27

Publikováno 4 April 2015 - 20:38:05

Těší mne pět vyvolaných filmů :lol: Práce na celý podvečer a večer, ale je hotovo, teďka se koupou ve vaně a vypadá to dobře. Během příštího týdne přibude do domácnosti i zvětšovák, takže snad konečně budou i nějaké obrázky.

Jen mne překvapilo, že Ilford je jasně do modra, Fomapany jsou normálně černo-bílé, ale ten Ilford je namodralý. Asi to tak má být, ale překvapilo to :)

Co mne netěší je to, že Praktica je zralá na servis, ačkoli tam byla přes vánoce. Po pár filmech se převíjecí mechanismu chová podobně jako před opravou. Chjo  :ph34r:

• 0

#2777 dodoxbb

dodoxbb

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBanská Bystrica
Reputace: 215

Publikováno 5 April 2015 - 08:36:03

že som sa konečne dokopal vyrobiť si krycie masky na Dursta na kinofilm... Všetky pokusy dať si to niekomu spraviť zlyhali, ostala posledná štácia - moja garáž :smile: :smile: Ešte že mi v nejakom KOVO závode aspoň nastrihali z odpadu spod strihačky plechy potrebného rozmeru... Masky sú založené, fungujú a dnes sa to konečne ide vyskúšať :smile: :smile: Dal som si tých plechov nastrihať na štyri páry, ešte ma čaká výroba 60 x 80 mm. Ostatné ostanú ako rezerva, ak ma drapsne ešte nejaký iný formát :smile: :smile:

Díky za optimistický návod - mě čeká shánět - vyráběr masky pro Durst 1200 - Tvoje cesta ukazuje, že to jde, jen chtít. Blahopřeju, Luigi :shock:

Tak včera vyskúšané, fungujú, zároveň som prvýkrát svietil cez "nový" ebayový objektív 80/4,0 Rodenstock Rodagon... Musel som ho dať do misky z Magnifaxu, aby šlo zaostriť, ale kreslí pekne... Len väčšie zväčšenie nedám. Ale čakám z ebay hodne zahĺbenú originál DURST misku a do nej mám nachystaný Rodenstock Rogonar 50/2,8. To by malo byť to pravé na kino... Potom už len chuť a pravidelný prísun papiera, vodičiek a času :-) :-)

• 1

#2778 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 5 April 2015 - 16:04:21

že dobrý človek ešte žije

http://cs.wikipedia....ověk_ještě_žije

• 1

#2779 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 5 April 2015 - 16:24:59

To ti muselo být Jendo jasný, že důvěra v digitální auto je zcela zvrácená.

• 1

#2780 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 6 April 2015 - 09:33:22

https://casopisilega...nicou_ticha.pdf

k básňam Jiřího Měsíce a Alexandry Matiszovej

• 2

#2781 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,827 příspěvků(y)
Reputace: 2,288

Publikováno 6 April 2015 - 09:59:19

ty si nedas pokoj
.
  • 0

#2782 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 6 April 2015 - 10:00:45

ty si nedas pokoj
.

Ty mi nedas pokoj? 

• 1

#2783 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,827 příspěvků(y)

Publikováno 6 April 2015 - 10:01:34

.
ako myslis

hnev zleho cloveka
  • 0

#2784 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 6 April 2015 - 10:04:39

ak ti tu vadím, tak si ma nevšímaj - ak vám tu vadím, tak ma vymažte .... toto je len virtuálny svet, ja žijem skutočný život .... nepotrebujem k šťastiu žiadne internetové zvady a už vôbec nie kvôli takým nepodstatným veciam, ako sú fotografie

• 2

#2785 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,827 příspěvků(y)

Publikováno 6 April 2015 - 10:14:26

tak koli fotografii nekradni ludom ktorym na nej zalezi
.
eticky rozmer je tu sice niekomu ukradnuty, ale ...
  • 0

#2786 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 6 April 2015 - 10:23:49

tak koli fotografii nekradni ludom ktorym na nej zalezi
.
eticky rozmer je tu sice niekomu ukradnuty, ale ...

Buď si istý, že nie som odkázaná na to, aby som niekomu niečo kradla - ani kvôli fotografii, ani kvôli ničomu inému. 

Myslím, že trocha štúdia histórie svetovej i slovenskej fotografie by tu nikomu neuškodilo - potom by ste inak všetci čumeli na tie "originálne" diela, ktorým teraz tlieskate.

Všetko tu už bolo a najmä, všetko je inak.

• 0

#2787 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,827 příspěvků(y)

Publikováno 6 April 2015 - 10:30:27

raz pochopis
.
aspon raz. dufam
  • 0

#2788 hurvinek

hurvinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 6 April 2015 - 16:06:15

Snad me omluvite,ale Evla ma recht...Citace- vsechno tu uz bolo a najma,vsetko je inak..

Trochu me mrzi, ze se tu prete na tak vyznamny svatek,ale budiz,proti gustu...

Nicmene ma v tomhle Evla pravdu . V mem pripade az jednou projdete klinickou smrti,nebo jinou obavanou branou ,pak vsechno uvidte jinak a pak teprve poznate co je a neni podstatne v zivote,praci I doma a co je dulezite pro zivot samotny.Jini na toto prijdou proto,ze jsou citlivejsi,vnimavejsi a inteligentnejsi,coz me se netyka ,jinni na to prijdou samostudiem a sebepoznanim a jinni na to neprijdou nikdy .........

Mel bych jedno prani,nevelke,nenarocne... mejte k sobe I ostatnim uctu a oslavte v klidu tyhle krasne svatky Velikonoc.Zkratka,mejte se radi..

PS:pro vsechny ostatni,co tohle nepochopili,prosim nebodujte,nehodnotte,nenadavejte mi...dekuji vsem za Vase pochopeni Mila

• 1

#2789 Richard7

Richard7

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 78 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 15

Publikováno 6 April 2015 - 20:00:32

A jak se zadařilo? Obdivuju Tě, že jsi tak dlouho vydržel nevolat, já volal hned první čb film co jsem nafotil, páč jsem se na to hrozně těšil. Přítelkyně mě tehdy od toho zrazovala, protože to byl film z dovoleny a jednonulkový fotky jsem ani nedělal. Btw. zvětšuješ?

Bol to prvý ČB film. Osobne neviem posúdiť či je to správne vyvolané alebo nie. Zatiaľ len skenujem, ale časom si určite, kúpim zvačšovák. Momentálne ani neviem s ním pracovať - takže musím najprv absolvovať nejaký ten workshop. K tomu filmu ešte - zdá sa mi, že biele miesta sú trošku šedé - hlavne u okien, ale je tam v nich pekne vidieť kresba - i keď by to mal už byť vlastne prepal. Je tam všetko zaznamené, takže tým skenom mám veľkú toleranciu jasu a kontrastu. Najviac sa mi ale páči to zrno - to je zážitok.

Přiložený soubor (y)

• 1

#2790 hurvinek

hurvinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 6 April 2015 - 21:02:21

Vidis znacky na filmu? Tak vidis,je to ok.

• 0

#2791 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,827 příspěvků(y)

Publikováno 6 April 2015 - 21:26:04

hurvinku, slova jsou vznesene moudra do te doby nez se ukaze ze jsou to jen pismenka a je za nimi ve skutecnosti neco uplne jineho

.

• 0

#2792 Horenak

Horenak

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 532 příspěvků(y)
  • Locationsever a východ Čech, jihovýchod NDR
Reputace: 232

Publikováno 6 April 2015 - 21:42:28

Zaradoval jsem se, že něm. Rossmann nadále vyvolává diasvitky, bez dalších podmínek a za stejnou cenu 2,55 €. Český prý přestal, psali tu.

• 0

#2793 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 6 April 2015 - 23:23:46

RichardVII: buďto umíš dobře přefocovat, nebo s půlnocí blbě vidím, ale řekl bych že dobrý. Mám takový pravidlo. Když se mi film po vyvolání líbí, obvykle je něco špatně. Často je to moc kontrastní a fotky nestojej zanic. Ten tvůj bych neřekl že je moc kontrastní, a to je jen dobře. Negativ co má grády není zvětšovatelnej a ten tvůj vypadá že má hodně polotónů, prokreslený stíny a neupečený světla.

Pokus se zprovoznit zvětšovák co nejdřív, jinak nemá moc smysl vyvolávat dál protože film je jenom půlka procesu. Je to skoro stejně jednoduchý jako vyvolání filmu, jen s tím rozdílem že se chyby dají napravit, než dojdou papíry.

• 1

#2794 OndrasLB

OndrasLB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 345 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 66

Publikováno 7 April 2015 - 09:15:35

Zaradoval jsem se, že něm. Rossmann nadále vyvolává diasvitky, bez dalších podmínek a za stejnou cenu 2,55 €. Český prý přestal, psali tu.

... a kino taky? Za kolik?

• 0

#2795 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2,114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 7 April 2015 - 09:39:13

... a kino taky? Za kolik?

Takže je to potřeba někam posílat ? Nebo jak na to ?

• 0

#2796 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 7 April 2015 - 12:15:01

to je super, ale kdo to bude do Německa dávat vyvolávat? :(

• 0

#2797 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1,125

Publikováno 7 April 2015 - 15:15:31

Inu to se pozná zahraničí (Zittau).

• 0

#2798 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 59

Publikováno 7 April 2015 - 19:41:19

Mě dnes potěšila návštěva mickaela, protože mi hodně poradil a řekl, co je a není správně a jak jít dál a vyvarovat se chyb. Teorie z knih a webu je jedna věc a rady zkušených a studovaných věc druhá a mnohonásobně lepší. A nyní se již těším, jak to dovedu snad úspěšně do praxe. Hlavně že vím, že poslední filmy už jsou dobře exponované a vyvolané a můžu přejít do druhé fáze, tedy zvětšování.

Díky.

• 1

#2799 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3,183 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1,118

Publikováno 7 April 2015 - 20:14:27

Těším se, že se najde někdo z PARDUBIC, koho by jsem mohl navštívit. Jsem v Bohdanči v lázních a mám fotoapsťák. tel. 777591002

• 0

#2800 Horenak

Horenak

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 532 příspěvků(y)
  • Locationsever a východ Čech, jihovýchod NDR
Reputace: 232

Publikováno 7 April 2015 - 20:50:47

Item německý Rossmann: Jsem si velice jistý, že dia kino vyvolají za týchž podmínek jako svitek, tedy taky 2,55 €. Zajímavě je to ovšem asi jen pro lidi z příhraničí. Pro zájemce bych mohl posloužit jako spojka (mám českou adresu, kam skoro denně jezdím, a pracuju v N), ale poštovné tu věc cenově posouvá zase trochu jinam. Kdyžtak SZ.

• 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 5 návětěvníků, 0 anonymních