Přejít na obsah

Fotka

Co mne těší...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6611 odpovědí na toto téma

#2851 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 59

Publikováno 16 duben 2015 - 21:15:15

Jo jo, kolega nedávno vytáhl z lednice v práci jogurt, selský s borůvkama. Datum spotřeby prosinec 2014, tak jsme ho otevřeli a byl jak čerstvý a to je bez konzervantů.

• -1

#2852 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 16 duben 2015 - 21:28:06

v tom případě to nebyl jogurt ale nějaká mrtvola tvářící se jako jogurt.

• 0

#2853 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2015 - 21:33:03

Takhle vypadá živá hmota :)

to je ze včerejška, dneska je ještě mnohem zelenější. Nevoní úplně špatně ale popravdě mám z toho trochu respekt...

Přiložený soubor (y)

• 1

#2854 Alibaba

Alibaba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 222 příspěvků(y)
Reputace: 35

Publikováno 16 duben 2015 - 21:39:23

Přivezený Laborant 9x12. Sice na něm bude hodně práce, ale těším se na výsledky :)

Rovnou mám otázku. Netušíte někdo, k čemu jsou ty propojená kolečka těsně před kolečkem co ovládá náklon zvětšováku? Myslel jsem si, že je to na nadzvednutí a následné zaficování negativu ve sklech, ale buďto to nefunguje, nebo je to něco jiného. 

Zároveň mám otázku, zda návody k výrobě měchu do fotoaparátu jsou stejně použitelné pro zvětšovák, nebo se v něčem zásadně liší? Myslím, že se to nemůže tak lišit, ale jestli je třeba si dát na něco pozor. 

Děkuji za odpovědi a jen co dokončím renovaci, tak dám nějaké fotky před a po :).

Sice jsem Laboranta nikdá neměl, ale řekl bych, žes to trefil. Už nevím, jestli Magnifax I., nebo právě Laborant u kamaráda měli tohle přizvednutí celé "mašiny" při vkládání rámečku s negativem. S měchem jde jen o to aby to nepouštělo světloa a neházelo prasátka, jinak je to stejný.

No a do třetice, ta patina je tak krásná, že je trestuhodné to renovovat. :-o

• 0

#2855 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 17 duben 2015 - 05:18:21

Jendo, ty sejry vypadaj dobře, jako niva. No když se po.., tak aspoň budeš vědět po čem.

• 0

#2856 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 17 duben 2015 - 06:48:21

Doufánm, že se ti nebudou po konzumaci hodit k pleti. Barvou.

• 0

#2857 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)
Reputace: 149

Publikováno 17 duben 2015 - 08:16:17

to je ze včerejška, dneska je ještě mnohem zelenější. Nevoní úplně špatně ale popravdě mám z toho trochu respekt...

ja som skusal syr z mlieka (ten nejjedoduchsi sposob) do zohriateho mlieka dat syridlo a miesat kym sa to nevyzraza.

ale co sa teba chcem opytat ako sa robi ten "tvrdy" syr?? ten moj vyzeral ako mozzarela a je makky. mas na to nejaky overeny recept ? ja som par nasiel ale neslavil som uspech. parmazan z toho ale nepotrebujem

• 0

#2858 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 147

Publikováno 17 duben 2015 - 08:56:38

Přivezený Laborant 9x12. Sice na něm bude hodně práce, ale těším se na výsledky :)

Rovnou mám otázku. Netušíte někdo, k čemu jsou ty propojená kolečka těsně před kolečkem co ovládá náklon zvětšováku? Myslel jsem si, že je to na nadzvednutí a následné zaficování negativu ve sklech, ale buďto to nefunguje, nebo je to něco jiného. 

Zároveň mám otázku, zda návody k výrobě měchu do fotoaparátu jsou stejně použitelné pro zvětšovák, nebo se v něčem zásadně liší? Myslím, že se to nemůže tak lišit, ale jestli je třeba si dát na něco pozor. 

Děkuji za odpovědi a jen co dokončím renovaci, tak dám nějaké fotky před a po :).

Sice jsem Laboranta nikdá neměl, ale řekl bych, žes to trefil. Už nevím, jestli Magnifax I., nebo právě Laborant u kamaráda měli tohle přizvednutí celé "mašiny" při vkládání rámečku s negativem. S měchem jde jen o to aby to nepouštělo světloa a neházelo prasátka, jinak je to stejný.

No a do třetice, ta patina je tak krásná, že je trestuhodné to renovovat. :eek:

Děkuji :). Jen by mě zajímalo, jak to funguje, neb ať otáčím čím chci, tak se to ne a ne zvednout :(. Nemáte někdo něco podobného doma, kdo by mi ukázal jak je to u něj? Jsou tam ty propojená kolečka, viz fotka: 

IMG_7104.jpg

Bohužel když jimi točím, nic to nedělá... 

• 0

#2859 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 17 duben 2015 - 09:32:59

Vážení kolegové, jsme jen nepatrný krůček od založení nového vlákna na Temné: "Temné Recepty Prašivého kozla"!!!

S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik

• 0

#2860 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E

Publikováno 17 duben 2015 - 09:55:29

Já to mám na Magnitaru úplně jinak. Mám to vertikálně s měchem. Tobě tam možná chybí nějaká vačka když vidím tu pružinu.

• 0

#2861 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 17 duben 2015 - 10:12:26

Dostal se mi do rukou jednoduchý projektorek agfa opticus 100  - to mne těší. Jsem ale hňup neschopný a nedaří se mi vygooglit, jaká do něj patří žárovka - jistě, 100W, myslím označení patice. Můžete potěšit sebe, že do mne budete rýpat, jako vedlejší výstup komunikace budu vděčen za tuto potřebnou informaci případně přímo za onu žárovku.

• 0

#2862 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 93

Publikováno 17 duben 2015 - 10:47:17

na ja ... 

http://www.hcinema.d...ex.php?id=so140

oznaceni patice je jednoduchy... BA (pac je to bajonet), zatim je nejaky cislo (prumer objimky) a pak asi "s" (jako single)...

• 0

#2863 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2015 - 10:50:51

jo.. jeste se ji muze rikat (mam pocit) ze E8 ... BAxxx je znamejsi tem co se hrabou v autech ...

• 0

#2864 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 17 duben 2015 - 11:06:14

Děkuji :-P . Cena hrozná, ale není zbytí.

• 0

#2865 ladinek

ladinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)
Reputace: 81

Publikováno 17 duben 2015 - 11:10:33

Mě těší ,že včera jsem fotil Flexaretou II venku děcka a šel kolem chlapík tak 45 let a jak jsem čučel do lupy, tak on ač jsem ho neviděl čučel na mě. Až jsem odlepil oko tak se mě zeptal co to mám za super foťáček :-) ,tak jsem řekl, že asi 40 let starou Flexaretu. Tak se ptal zda ještě vyrábí filmy, že má doma Lubitele a děckám by to chtěl ukázat. Tak jsem z brašny vytáhl druhej úžasnej stroj Lubitel 166 a čučel ještě víc :-) Řekl jsem ,kde v Brně koupit film, udělal jsem reklamu a šel exponovat dále. A ještě mě těší, že mi dnes dorazila šedá Standartka , ale s usazeninama na čočce a nefunkční zčásti závěrkou a snad ne úplně slepým zrcadlem, i tak mám radost :-) !!!

• 0

#2866 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2015 - 11:45:54

mám toto:

http://hjemmeprodukt...steri-179p.html

kromě nádobí je hlavní součástí právě set pro malé biochemiky: starter, enzym (+ lypas pro feta), bílá a modrá plíseň. A brožurka s několika receptama. Naštěstí i v angličtině.

• 0

#2867 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 17 duben 2015 - 12:07:46

............. Můžete potěšit sebe, že do mne budete rýpat, jako vedlejší výstup komunikace budu vděčen za tuto potřebnou informaci případně přímo za onu žárovku.

RÝP

RÝÝÝP

???

Zkusil jsem to, ale moc to nefunguje  :mad:   Budu to ale ještě zkoušet a i jinde  ;-)

• 0

#2868 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2015 - 13:47:26

Vážení kolegové, potěšila mne symbolická, spíše "charitativní" cena, požadovaná za zcela funkční exposimetr Weston Euro-Master model 461.6, včetně přídavné rozptylné kaloty Weston model 9925. Starší, ale zcela funkční model Weston Master II Model 735 tak má o 28 let mladšího, funkčně zdatného sourozence. S pozdravem a poděkováním cenově poněkud negramotnému výkupci zboží:

"Starý Jezevec" Erik

• 0

#2869 Alibaba

Alibaba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 222 příspěvků(y)
Reputace: 35

Publikováno 17 duben 2015 - 14:29:38

To Grimy:

Na hřídelce s ovládacími kolečky by měla být cca uprostřed vačka, která pootočením ovládacích koleček/kolečka "od sebe" přizvedne celou vrchní část (tubus) zvětšováku. Vložíš rámeček (v tomto případě rámec/rám) s filmem a pohybem zpět usadíš tubus (a zafixuješ rám). Pružinka klade mírný odpor a pak to drží tak akorát na fest u sebe. Mělo by to vyjíždět po těch dvou kolících/tyčkách co překrývají na fotce osičku. Taky si myslím, že bys měl napřed nějakým pootočením a vysunutím sundat vrchní tubus a měla by ti tam zbýt jen ta vrchní čelist. Pak to můžeš líp prohlédnout. Ty dvě tyče bude asi potřeba nějakým WD-40 řádně nasytit (jsou nějaké zrezlé) a rozchodit to, stejně i tu ovládací.

• 0

#2870 rokor11

rokor11

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 15 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 17 duben 2015 - 17:39:50

Tak mně potěšilo, že jsem konečně sehnal 2 kazety na 13x18 a můžu se konečně odrazit s konstrukcí dírkovky. Kazety jsou dřevěnné, asi hruška nebo třešeň, oboustranné, v dobrém stavu a jsou k nim dvě plechové vložky na planfilm.

• 0

#2871 Janko

Janko

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 303 příspěvků(y)
  • LocationChlumek, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou
Reputace: 21

Publikováno 17 duben 2015 - 19:54:03

Těší mne, že se snad konečně po půl roce blýská na chvíli procvakání mašinek nejen naprázdno :-)

Bohužel, bohudík, byly teď trochu zanedbané, avšak před více jak rokem jsem našel úžasnou přítelkyni, s kterou máme krásné, zítřkem čtyřměsíční, miminko jménem Julie.

A proto, těším se na to, až ji vyfotím i na kinofilm. Bohužel s tím, že jsem teď u přítelkyně (rok a čtvrt) nemám žádné vybavení pro fotokomoru, proto jsem odkázán na barevnou fotografii a její digitalizaci, to mne tedy těší trochu méně, poněvadž například fotky z loňské dovolené neumím dostat do použitelného stavu, i když z nich cítím cosi pěkného, samozřejmě ne tak pěkného, jako od Vás zkušenýrů, ale i tak se mi líbí daleko více, než z digiťáku.. :-D

A proto děkuji tomuto fóru, tedy spíše členům, ať už těm méně váženým, či více váženým, ono s tou váhou je to na opováženou, poněvadž jsem zde svého času nasbíral spoustu informací, zkušeností, rad, povzbuzení a to prosím nejen těch fotografických, ale i těch životních.

Děkuji :-)

• 1

#2872 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3 183 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1 118

Publikováno 18 duben 2015 - 10:59:33

Těší mě, že na naše setkání přijede Pan Fotograf
Miloš Polášek
http://polasek.enface.cz/

• 0

#2873 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2015 - 13:26:33

Sehnal jsem Zenit C, už je na poličce s Heliosem 44. Nádhera.

• 0

#2874 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2015 - 16:33:55

Těší mně že má Ypres klona.

• 3

#2875 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2015 - 18:09:27

co me potesilo? ...

kdyz nam ted praskla hadice od pracky a vytopili sme sousedy, tak sem nasel zapadlej futral s nekolika vyvolanejma filmama, co se tam dostali pravdepodobne pri posledni seanci... ani nevim co na nich je...

kdyz sem se dostal dneska do retro muzea a vyfotil sem si pekny "zabky" v jehlici, stary VB uniforme a jednu takovou... asi pionyrku zmixlou s PSVB... k tomu spoustu T603 ve vsech inkarnacich, stejne jako vsech sedm "generaci" T613 + nejaky specialy (co vis o elektrice v sest set trinactce? Ze sem vetsi bordel nevidel), dvoudverovou starou octavku, MBX... ale doufam, ze nejlepsi fotka bude jak u jednoho stolu sedi PSVB, SNB, VB a PaChove a cpou se burtama :-D ... (a za mnou bylo slyset "no jo, alespon neco se nemeni")

kdyz sem se dozvedel, ze prvniho kvetna na sraz veteranu jede s nama Pan Vacha se svym vymazlenym Fiatem 500L (prvni majitel) a at se mu to libi nebo ne, bude mi delat fotografickej dozor :-) ...

ze uz tejden me ta moja prudi ze chce taky fotit a ja ji furt ne a ne dat do ruky fotak ... (cimz se dostavam k: existuje nejaka fotograficka literatura typu "ja a muj prvni fotoaparat - vydani pro zaky prvniho roku ZS"?)

Tim bych Vam chtel doporucit vyrazit tak nekdy v cervnu do okoli Strnadic a Lesan... rano spichnout "muzeum socikovskejch aut" ... kolem poledne vyrazit do Lesan pres muzeum motorek... (po ceste se da najit i roztomile "male muzejko smaltu")... no a v Lesanech se podivat po tezsi technice :-) ... vzhledem k tomu jaky tam sou silnice, tak neskutecnej "fun factor" nastava pri pouziti vhodneho dopravniho prostredku :-D ...

• 0

#2876 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 18 duben 2015 - 19:24:16

... (cimz se dostavam k: existuje nejaka fotograficka literatura typu "ja a muj prvni fotoaparat - vydani pro zaky prvniho roku ZS"?)

V edici Mladý technik    Jaroslav Mrázek - Eduard Bureš   Fotografování pro pionýry (1951), úvod napsal Vladimír Škutina, foto na obalu Sláva Štochl 

Překvapivě je to napsáno velmi dobře, velmi názorně, bez zbytečností. Je tam dostatek informací na zvládnutí všeho základního a asi i trochu navíc. 

• 0

#2877 ladinek

ladinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2015 - 19:34:41

Funguje nebo nefunguje? Pokud je je jen na prach tak tam žádná nádhera není :-)

• 0

#2878 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy
Reputace: 27

Publikováno 18 duben 2015 - 20:37:45

Chybí tu ještě rubrika: Co mne udivuje :)

A co mne tedy udivuje? Citlivost dnešních fotopapírů, expozice cca 1 sekunda je opravdu krátká, asi budu muset koupit slabší žárovičku do zvětšováku. Nebo více ředit vývojku.

Tak mne napadá, co je lepší řešení?

• 0

#2879 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 18 duben 2015 - 20:49:12

Ještě je tu ps: :)

Přiložený soubor (y)

• 1

#2880 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 18 duben 2015 - 20:53:46

Pořeš intenzitu osvitu. Víc zacloň.  Ředěnou vývojkou si s dobou osvitu asi moc nepomůžeš.

• 0

#2881 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 18 duben 2015 - 20:57:38

No jo, budu za lamu, ale na řiditelnou clonu jsem úplně zapomněla...  :wub:   tak příště, dneska je již pozdě a všechno, skoro, je sbalené.

Hlavně že jsem se minule ptala na to, jestli je normální, že poslední zoubek necvaká. Inu, stává se :) Příště to bude určitě lepší.

Pořeš intenzitu osvitu. Víc zacloň.  Ředěnou vývojkou si s dobou osvitu asi moc nepomůžeš.

• 0

#2882 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2015 - 21:46:07

Funguje nebo nefunguje? Pokud je je jen na prach tak tam žádná nádhera není :smile:

Klid, není na poličce, je na Aukru..

• 0

#2883 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2015 - 21:48:07

No jo, budu za lamu, ale na řiditelnou clonu jsem úplně zapomněla...  :wub:   tak příště, dneska je již pozdě a všechno, skoro, je sbalené.

Hlavně že jsem se minule ptala na to, jestli je normální, že poslední zoubek necvaká. Inu, stává se :) Příště to bude určitě lepší.

Nejlepší je dělat pozitivy v tancích- procesoru. Nic nebalíš, vyleješ vodu, naleješ vodu a hurá znova.

• 0

#2884 Horenak

Horenak

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 533 příspěvků(y)
  • Locationsever a východ Čech, jihovýchod NDR
Reputace: 232

Publikováno 18 duben 2015 - 21:49:35

Slabší žárovka je dobré řešení. U některých zvětšovacích objektivů jsou 1-2 nejvyšší clony použitelné jen velmi nouzově.

• 0

#2885 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2015 - 21:54:16

Za lamu budeš ještě mockrát. Když jsem začínal s fotkama, netušil jsem že se pozitivy volají na čas. Takže jak to ve vývojce začalo vypadat dobře, šup s tím do vody a ustálit... Počítám že mých prvních pětset pozitivů, než vyletělo komínem byly pekelné šedivky.

• 0

#2886 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 040

Publikováno 19 duben 2015 - 09:18:31

Nadhera!!!

Moja Zuza sa hodne zabavala :)

• 0

#2887 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 790 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 19 duben 2015 - 09:31:33

Chybí tu ještě rubrika: Co mne udivuje :)

A co mne tedy udivuje? Citlivost dnešních fotopapírů, expozice cca 1 sekunda je opravdu krátká, asi budu muset koupit slabší žárovičku do zvětšováku. Nebo více ředit vývojku.

Tak mne napadá, co je lepší řešení?

Napadá mě, že problém může být taky v příliš řídkém negativu.

• 0

#2888 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 19 duben 2015 - 09:50:16

Je otázkou, jestli to byl úsměv nebo výsměch ;)

Někdo tu tvrdil, že kuchyně je nejlepší temná komora a já musím říci, že to je vlastně pravda. Jen to chce ještě doplnit nějaké drobnosti, jako třeba misky a aladinku. Používat misky zapékací není úplně ideální :)

Nadhera!!!

Moja Zuza sa hodne zabavala :)

• 0

#2889 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2015 - 09:52:14

Funguje nebo nefunguje? Pokud je je jen na prach tak tam žádná nádhera není :smile:

Klid, není na poličce, je na Aukru..

Je krásný, funkční a zatím na poličce.

Přiložený soubor (y)

• 0

#2890 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 19 duben 2015 - 09:52:44

To asi ano, ale hlavní problém byl v nezacloněném objektivu  :unsure: Dneska večer bude pokračování, jen co se venku setmí, abych měla zase temnou komoru  :rolleyes:

Napadá mě, že problém může být taky v příliš řídkém negativu.

• 0

#2891 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2015 - 09:57:15

Prosím tě, jak jsi schopna zatemit proti světlu kuchyň? Jen když vidím to okno ven hned vedle zvětšováku. Já teď bojuju, jak jednoduše zadělávat okýnko do koupelny a jak zatěsit staré křivé dveře :-). Kuchyň si nedovedu představit. Díky.

• 0

#2892 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 19 duben 2015 - 10:02:28

Počkám, až zapadne slunce, zhasnu lustr a rázem je z kuchyně temná komora a není potřeba nic zatemňovat :) Jen nesmí projet auto, ale to je na této straně domu v noci jev velmi vzácný. Na film to není, ale na papíry úplně s klidem.

Prosím tě, jak jsi schopna zatemit proti světlu kuchyň? Jen když vidím to okno ven hned vedle zvětšováku. Já teď bojuju, jak jednoduše zadělávat okýnko do koupelny a jak zatěsit staré křivé dveře :smile:. Kuchyň si nedovedu představit. Díky.

• 0

#2893 ladinek

ladinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2015 - 11:32:10

Taky jsem dělal v kuchyni a jde to v pohodě :-)

• 0

#2894 ladinek

ladinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2015 - 11:35:57

A těší mě , že si konečně můžu dělat amatérské scany na okně a bílou podložkou z obalu cd :smile:

• 0

#2895 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2015 - 12:26:55

Já mám okna do ulice a u nich pouliční lampu, takže světla habaději i v noci. Ale pokud jsou někam mimo civilizaci, asi je tam tma, pak ano. Nevýhoda je v létě, že je světlo do 22h.

• 0

#2896 dodoxbb

dodoxbb

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBanská Bystrica
Reputace: 215

Publikováno 19 duben 2015 - 13:06:32

ja som skusal syr z mlieka (ten nejjedoduchsi sposob) do zohriateho mlieka dat syridlo a miesat kym sa to nevyzraza.

ale co sa teba chcem opytat ako sa robi ten "tvrdy" syr?? ten moj vyzeral ako mozzarela a je makky. mas na to nejaky overeny recept ? ja som par nasiel ale neslavil som uspech. parmazan z toho ale nepotrebujem

Keď sa tu už debatuje aj o syroch - skús túto stránku a túto knižku, tam nájdeš asi všetko ...

http://conovehonakop...z/?page_id=7724

• 1

#2897 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 19 duben 2015 - 13:13:56

Tam je mu fakt dobře.

• 0

#2898 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 19 duben 2015 - 13:22:02

Hádanka z kusých informací:

a) kdesi v lázních je nějaký rekonvalescent

b- fotil na chodbě

c) dal se do řeči se spolupacientkou

d) vyprávěl jí mj. o TK

e) spolupacientka má dceru

f) dcera fotí

g) dcera si našla stránky TK - mj. galerii

h) mj. se jí líbily fotky JirkyM

ch) povídala si o tom v práci s novou kolegyní

i) kolegyně je moje žena

:)

kdopak to byl ad a)?

Tuším, nevím jistě, ale děkuji za neúnavnou osvětu :)

Inu - svět je malý a o náhody v něm není nouze

• 3

#2899 hurvinek

hurvinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
Reputace: 31

Publikováno 19 duben 2015 - 16:16:38

Vsechny srdecne zdravim a preji krasny a slunecny den.

Hadanky miluju,ale myslim,myslim,nevim sam,ale oteccasu to urcite  byt nemuze :-P rikala mi Manicka,ze  je pry nekde v laznich :cool:.

Jsem zpet CR,let dobry,tedy -3.Svuj domek jsem nasel,dokonce na svem miste cely a nevykraden,sice bez plotu,ale soused,ktery ho srovnal traktorem tvrdil jinemu sousedovi,ze to opravi,takze jsem lezl domu pres velkou,neusporadanou hromadu trisek a prkynek,hned jsem poznal,ze jsem ve sve vesnici,mezi kulturnimi a vzdelanymi sousedy,ktere miluju k smrti a za nic na svete bych je nevymenil,protoze vznikle situace by nevymyslil ani Jirasek a to byl nejakej umelec a pohadkar.Treba jak krasne napsal o tech Chodech :-P.Souseda jsem jeste nevidel a jen tak neuvidim,takze si pujdu koupit material a dam se v pondeli do nutnych oprav.Souseda mam moc rad,je k nezaplaceni :-P

Preji vsem krasny nedelni den plny kouzelnych zazitku a snovych fotografii Mila

• 0

#2900 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2015 - 17:49:44

Tam je mu fakt dobře.

Si piš, kde jinde by měl tolik péče a lásky :-), holt musí počkat na svou chvíli, dnes jsem dofotil svitek ve Flexaret, nejde fotit na vše naráz. Snad se mi do něj povede nějak vložit film, má oddělovací jen dno, ale bojovat se musí!

• 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 3 návštěvníků, 0 anonymních