Těší mě, že jsem se už konečně nas... a smazal svůj FB účet.
Gratulujem. Tiež už vyše roka žijem bez FB a nechýba mi vôbec. Práve naopak, odkedy tam nie som, stretávam sa s ľuďmi osobne podstatne častejšie, viac cestujem, mám viac návštev.
Publikováno 6 červenec 2017 - 04:07:22
Publikováno 6 červenec 2017 - 11:29:18
Gratulujem. Tiež už vyše roka žijem bez FB a nechýba mi vôbec. Práve naopak, odkedy tam nie som, stretávam sa s ľuďmi osobne podstatne častejšie, viac cestujem, mám viac návštev.
Já to právě zrušil, abych od těch lidí měl pokoj
Publikováno 6 červenec 2017 - 11:45:28
Tak sme sa s dalsim kolegom stretli s Michael Kennom na jeho vystave v Berline..super zazitok
IMG_4872.jpg 113,15K 5 Počet stažení
IMG_4877.jpg 203,76K 4 Počet stažení
Publikováno 6 červenec 2017 - 11:48:41
Casy facebooku jsou uz za nami... Ja to bez nej vydrzel vzdycky, ale byl jsem nejakou dobu za blazna.
Publikováno 6 červenec 2017 - 11:58:12
jo
.
nejlepsi je zrusit si fejsbuuk
.
a o picovinach se vykecavat tady
Publikováno 6 červenec 2017 - 14:00:04
jo
.
nejlepsi je zrusit si fejsbuuk
.
a o picovinach se vykecavat tady
Ano, je to lepsi. FB je takova universalni kecarna, udelana tak, aby clovek jinam nesel. TK a dapsi podobne servery maji svoji malou roli ve svete, jdu tam, kdyz chci resit konkterni problemy, nebo zjistit info o jistych vecech.
Omezuji timto kecani o picovinach na TK, budu se venovat je tematu.
Publikováno 6 červenec 2017 - 14:19:38
Nezrušil, facebook nikdy nic nesmaže, jen to deaktivuje, doufaje přitom, že se za rok-dva vrátíš. Minimálně starší věci, cos tam dal, už jsou beztak někde v cold storage typu těch tenkejch BDXL, na který facebook automaticky vypaluje.
Publikováno 6 červenec 2017 - 14:43:53
Nezrušil, facebook nikdy nic nesmaže, jen to deaktivuje, doufaje přitom, že se za rok-dva vrátíš. Minimálně starší věci, cos tam dal, už jsou beztak někde v cold storage typu těch tenkejch BDXL, na který facebook automaticky vypaluje.
Tak to bývalo dřív. Nyní je k dispozici kromě deaktivace i trvalé odstranění účtu. Pokud zažádáš o odstranění účtu, tak je FB na 14dní deaktivuje. Pokud do 14 dnů nepožádáš o zrušení odstranění, jako že chceš zpět, tak poté je účet trvale odstraněn bez možnosti se k němu vrátit. S tím, že veškerou moji aktivitu mají někde uloženou tak nějak počítám.
Publikováno 6 červenec 2017 - 21:33:00
Tak to bývalo dřív. Nyní je k dispozici kromě deaktivace i trvalé odstranění účtu. Pokud zažádáš o odstranění účtu, tak je FB na 14dní deaktivuje. Pokud do 14 dnů nepožádáš o zrušení odstranění, jako že chceš zpět, tak poté je účet trvale odstraněn bez možnosti se k němu vrátit. S tím, že veškerou moji aktivitu mají někde uloženou tak nějak počítám.
Jo už v roce 1969 jako bažant základní vojenské služby jsem se dověděl, že: špión je fšude .
Publikováno 7 červenec 2017 - 06:29:28
hospodu na mýtince.
Publikováno 11 červenec 2017 - 20:07:30
Těší mě můj nový kinofilmový kompakt do kapsy.
Publikováno 12 červenec 2017 - 23:48:23
Teším sa, že môj Beirette vsn stále funguje ako hodinky (síce nie švajčiarske, ale...) aj po 30 rokoch. Kúpil som si ho dávno pradávno k svojim 10. narodeninám. Potreboval iba vyčistiť hladáčik, nakolko bol zahmlený. Hm, volakedy sa mi zdal byť väčší...
Publikováno 15 červenec 2017 - 20:36:31
Publikováno 17 červenec 2017 - 19:48:49
Publikováno 17 červenec 2017 - 20:41:41
Pozor, když se to přežene s těmi kilometry na tachometru a časem stráveným na sedle, mohlo by časem nějaké přibývající kilečko tomu sedlu přitížit ...
Publikováno 18 červenec 2017 - 07:28:01
já znal kdysi jednu, sice měla tachometr přetočenej už nejmíň třikrát, ale kila navíc žádná
Publikováno 18 červenec 2017 - 09:44:34
já znal kdysi jednu, sice měla tachometr přetočenej už nejmíň třikrát, ale kila navíc žádná
Tak po česku to chápem všetki rovnako. Ale nie je vylúčené, že s úbytkom pohybu po vlastných pribůdají kilá
Publikováno 18 červenec 2017 - 14:05:56
Publikováno 18 červenec 2017 - 15:52:42
Chlapi, to som len vymenila auto za motorku, nie pohyb za sedenie. Zatiaľ to mám stále tak, že prebytočné kilogramy prerozozmýšľam: čím väčšia blbosť, tým väčšie spaľovanie ☺
To je úžasná metoda
Publikováno 19 červenec 2017 - 07:30:59
Potěšily mě první diapozitivy z RZ67. Sice nevím co s nimi budu zatím dělat, ale baví mě koukat se na ně na prosvětlovacím pultu
Publikováno 19 červenec 2017 - 15:45:35
Publikováno 19 červenec 2017 - 16:02:06
Těší mě perfektně naladěnej Flexaret od p. Vaita
Publikováno 23 červenec 2017 - 11:12:37
Publikováno 23 červenec 2017 - 20:59:00
Popri zaváraní som si zavarila ☺
Pekne to je, pekne... Proteiny jsou dulezite.
Publikováno 26 červenec 2017 - 17:13:40
Publikováno 27 červenec 2017 - 10:28:56
genau!
Publikováno 27 červenec 2017 - 22:30:29
len tak na testovanie
.
ale potesi
.
ta fuji
Publikováno 28 červenec 2017 - 08:58:25
... taky by mě těšilo
Publikováno 28 červenec 2017 - 09:22:46
ca 2 mesiace dozadu som bol po X rokoch v BA - úpek, prudké slnko, des___ a so sebou P3 400 na ISO 640. Skúsil som pár záberov, ako si ten film poradí s takými svetelnými podmienkami. Teší ma, že si s nimi - aspoň podľa mňa - hravo poradil
Publikováno 2 srpen 2017 - 11:46:56
Publikováno 2 srpen 2017 - 14:24:29
Ano, spoušť je poměrně citlivá. Přesto ale mám někdy problém, abych to mačkal správně a musím občas stisknutí opakovat. To ale může být chybka mého kusu.
To s tím bleskem jsem možná moc nepochopil. Pokud ano, tak si myslím, že to nemá funkci, čím bys foťáku dal najevo, aby si při stisku spouště stále myslel, že když odpojíš blesk, tak že tam ten blesk pořád je. Ale vyzkoušené to nemám.
Publikováno 2 srpen 2017 - 14:48:51
Já to myslel s tím bleskem právě naopak. Řekněme, že postavím subjekt (rozuměj sličnou slečnu) tak, aby jí do tváře nepadalo slunce. V takovém případě je dobré použít blesk, abych srovnal expozici přeexponovaného pozadí, nýžto fotím vlastně v kontralichtu. Jenže použiju-li ho v režimu blesk, tj, nastavení clonového voliče do polohy "Flash," bude fotoaparát automaticky kompenzovat expozici. Když ale tu páčku posunu zase dolů řekněme na clonu 5.6, tak blesk zůstane aktivní (odzkoušeno), ale fotoaparát exponuje, jako by tam blesk nebyl. Tolik alespoň moje hypotéza. V praxi to odzkouším až o víkendu.
Co se týče ručního nastavení času, tak to do jisté míry jde udělat i změnou ASA. Pokud mi bude aparát ukazovat např. u Tri-X expozici při cloně 5,6 v čase 1/250s, tak si ten čas změním tím, že fotoaparátu zalžu a navolím citlivost filmu 800 ASA. Nebo mi něco uchází? Jsem v tohle světě "kvazimanuálního" nastavování foťáků celkem nový.
Ale nechci tu tahat do vlákna "Co mě těší" takovéhle diskuze. Vyzkouším a když to nepůjde podle plánu, tak se zeptám v příslušné sekci.
Publikováno 2 srpen 2017 - 20:43:29
Tak aktuálně mě těší pořízení TTL hranolu pro Praktisix. Dalo mi celkem práci sehnat nějaký za dobrou cenu a v dobrém stavu. Dokonce v něm je ještě funkční baterie varta V625PX 1,35V.
Publikováno 3 srpen 2017 - 10:24:16
Těší mě, že jsem svojí koupelnu a chodbu předevčírem proměnil dočasně na "fotokoupelnu" a "fotochodbu" a poprvé v životě zvětšoval svůj předtím poprvé v životě vyvolaný negativ. Nervozita byla značná, nakonec po asi 7 nasvícených papírech a dvou a půl hodinách za svitu oranžového světla a v horku až ze mě lilo se povedlo nazvětšovat takofou fotku, se kterou jsem relativně spokojený. V očích zdejších kapacit by možná působila co se týče kvality značně nevalně, mě ale způsobila obrovskou radost a motivaci k tomu znovu zabrat koupelnu na některý z následujících večerů.
Publikováno 4 srpen 2017 - 02:02:00
Publikováno 4 srpen 2017 - 07:03:56
Sportem asi myslíš to běhání po kopcích nebo za liniema (holkama)
Publikováno 4 srpen 2017 - 17:40:59
Těší mě nová kniha z aukra-Miloš Spurný,Moravské krajiny...Legendární fotograf,skoro 40 let od předčasného úmrtí,zakladatel legendární skupiny Rekrafo,kniha z roku 1994,krásný křídový papír...
Publikováno 16 srpen 2017 - 06:48:36
Co mne dnes potěšilo...
Mojše a Miriam byli pozváni k Johnsonovým, svým novým sousedům, na koktejl.
Mojše, amatérský fotograf, byl velmi hrdý na svá díla, a tak přinesl ukázat několik svých nejlepších snímků.
Cathy Johnsonová, hostitelka, si prohlédla fotografie a okomentovala je:
"To jsou velmi dobré snímky, Moishe! Určitě máte dobrý fotoaparát."
Mojše to přešel, ale když odcházel domů, řekl:
"Bylo to opravdu skvělé jídlo, Cathy! Určitě máte velmi dobré hrnce."
Publikováno 25 srpen 2017 - 20:38:22
Tomu se říká klika.
Od rána myslím na to, že objednám nějaké papíry. Doma mrknu do pošty a hle, Silverprint mě poslal mail na 10% slevu, neber to
Takže když to propočítám, mám krabici Warmtonu 30x40 zadarmo.
Publikováno 4 září 2017 - 21:49:45
Konečne mi dnes došiel Zuiko 35/2. Cez víkend idem testnúť, som zvedavý.
Publikováno 5 září 2017 - 08:45:37
Těší mě expozimetr Leningrad 6, jako nový i s krabicí a nepoužitým obalem. Sice do sbírky, ale kupodivu po těch letech pořád měří přesně. I při minimálním osvětlení.
Publikováno 6 září 2017 - 17:56:31
Tesia ma dve veci
Vycisteny, premazany FED 2 po dedovi. Vsetko ide na jeden prst:) praca pana Matunaka
Viem, fed neni najlepsi, ani najkrajsi ale ma velku sentimentalnu hodnotu
A doma vyrobene popruhy
IMG_5454.jpg 110,7K 17 Počet stažení
Publikováno 7 září 2017 - 08:29:39
Tesia ma dve veci
Vycisteny, premazany FED 2 po dedovi. Vsetko ide na jeden prst:) praca pana Matunaka
Viem, fed neni najlepsi, ani najkrajsi ale ma velku sentimentalnu hodnotu
A doma vyrobene popruhy
Popruhy jsou pěkné, ale neškrábe to lano na krku, pokud nemáš zrovna límec?
Jedny popruhy z podobného materiálu mám doma a z výše uvedeného důvodu jsem je musel odložit.
Publikováno 7 září 2017 - 08:38:30
dakujem, zatial mi to nevadi. Ale neni problem vyrobit polstrovanie:D
Publikováno 8 září 2017 - 12:47:39
já na řemeny používám klasický pes/pad popruh z galanterie a jsem plně spokojen
Publikováno 17 září 2017 - 10:37:37
Publikováno 17 září 2017 - 11:37:34
... na jediné špulce 12 let?
Odvážný časosběr
Publikováno 18 září 2017 - 10:52:45
že moje radiokostka se osvědčila
stál jsem před úkolem ozvučit náhodný stánkový/stanový mejdan
rozuměj, hlavní muzika už balí a na pár hodin zbývá dotočná
malé, přenosné, aspoň dvacet wattů poctivých, musí mít aux, hrát z akumulátoru, použít své, či externí reprosoustavy
zděšen jsem byl, když jsem zaslechl současný blůtů krám za dva tisíce, je mi velmi líto mladé generace, že svoje nejlepší roky prožijou s takovou "kvalitou" reprodukce
původně je to subwoofer, vycukl jsem vestavěný zesilovač a přidal dva repráky, tak má kostka celkem tři
jo je to takové do stran hrající, ale menší společnost to spolehlivě ořve
mimochodem to běžné grundig rádio, člověk jen žasne, jak jednoduše a domyšleně je provedené, jak výborné má ovládací prvky a stálo mě tři stovky i s kódem ve stavu 1a v původní krabici
radiokostka.jpg 177,2K 4 Počet stažení
Publikováno 24 září 2017 - 13:51:18
Že se mi podařilo vyvolat relativně starý nafocený film (Foma F21, nafocen někdy mezi r. 85-88) a tím zachránit 36 vzpomínek z mládí mé manželky. Voláno v R09, 1+25, 15 minut, převrácení každou minutu po celých 15 minut. Výsledky skvělé.
Publikováno 25 září 2017 - 12:58:43
Za odvoz získaný Pentax Espio 928. High-end kompakt s možností spot-AF, umožňuje ruční korekci expozice +-3 EV, vícenásobnou expozici, má landscape a snapshot mód, dioptrickou korekci hledáčku, date back, IR dálkové ovládání atd. Velmi zajímavý stroj, jsem zvědavý na výsledky.
0 členů, 3 návštěvníků, 0 anonymních