Přejít na obsah

Fotka

Co mne těší...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6609 odpovědí na toto téma

#1551 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 93

Publikováno 5 březen 2013 - 23:51:54

a je doma :D
  • 0

#1552 palomarcin

palomarcin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 100 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 6

Publikováno 5 březen 2013 - 23:58:34

opravená praktika (do prevodu naťahovania filmu vošla podložka, ktorá nikde nechýba)
  • 1

#1553 Anadred

Anadred

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 177 příspěvků(y)
  • LocationPraha 8
Reputace: 33

Publikováno 7 březen 2013 - 20:52:47

Výměnná záda... Velké překvapení jak příjemné to je oproti kinu.
  • 1

#1554 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium
Reputace: 38

Publikováno 7 březen 2013 - 21:10:39

Výměnná záda... Velké překvapení jak příjemné to je oproti kinu.

Zrovna dnes u snídaně jsem si říkal, jak by bylo fajn, mít výměnná záda i na kino ;)
  • 0

#1555 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 7 březen 2013 - 21:24:38

MarV: Takových pět OM-1n bych považoval jako 5 vyměnných zád...
  • 1

#1556 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 7 březen 2013 - 21:48:03

MarV: Takových pět OM-1n bych považoval jako 5 vyměnných zád...

Jako jo, váhově a rozměrově by to sedělo, ale já si bohužel poslední dobou zvyknul na OM4Ti a to v pěti exemplářích prostě nezaplatím :(
A že nejsem pažravý, vystačil bych pro začátek i jen se třemi :ph34r:
  • 0

#1557 Adamz

Adamz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 173 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 55

Publikováno 9 březen 2013 - 15:47:11

po 14 dnech sem dovezl standardovi trochu osvaleného kamaráda s velkýma očima... za pár kaček :smile: Přiložený soubor  rolleis.jpg   587,02K   131 Počet stažení
  • 0

#1558 sjirka

sjirka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 454 příspěvků(y)
  • LocationPlzeň
Reputace: 113

Publikováno 9 březen 2013 - 19:48:34

Těší mě, jak krásně vyšly první zkoušky podezřele levné role multigradačního papíru kentmere 1m*30m!
  • 1

#1559 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 10 březen 2013 - 22:08:29

hm, nejezdí někdo s veeelkým autem trasu Cardiff - ČR? :)

www.ebay.co.uk/itm/Leitz-Valoy-and-Focomat-Spares-and-or-Repair-A-Rare-Opportunity-/200904374848?pt=UK_Photography_DarkroomSupplies_SM&hash=item2ec6d57a40

že bychom si pořídili pár fajnových kinofilmových zvětšováků, vsadím se že by se to rozebralo...

Tohle spíš patří do kategorie "bývalo by mě těšilo..."
  • 1

#1560 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 574 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady
Reputace: 116

Publikováno 11 březen 2013 - 23:05:58

Těší mě můj "nový" objektiv: Konica Minolta AF 17-35/2.8-4 (D), o víkendu otestovaný na PanFPlus50
  • 0

#1561 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 18 březen 2013 - 10:39:49

těší mě, že jsem šikovnej jak sviňa :-) fotoaparat Tokareva FT-2 rozebrán, vyčištěn objektiv, adaptován žlutooranžový filtr, vyčištěny a promazány brzdy, ted běhaj všechny 4 časy bez zadrhávání a stejnoměrně, složen, zatěsněn, utlumen doraz znějící předtím jak závěr samopalu, patrona na film vyrobena, a jde se na věc... těším se na fotky z toho víc než na pořízení OM-3Ti :-D
jinak klobouk dolů před geniální jednoduchostí téhle konstrukce s použitím zbrojařské oceli a přesností výroby v sovětské zbrojovce, kde to kdysi vyrobili v době, kdy se ještě šetřit materiálem nenosilo.
  • 4

#1562 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 18 březen 2013 - 10:44:38

Jirinol, zaujímavé, fotečka toho Tokareva by nebola, len tak pre zvedavých.
  • 0

#1563 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2013 - 10:49:32

http://licm.org.uk/l...FT2-360deg.html
  • 0

#1564 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov

Publikováno 18 březen 2013 - 12:20:34

ju, to je paráda, krásne fotečky prajem.
  • 0

#1565 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 18 březen 2013 - 12:21:00

To by bylo, abys s těma metrážema trochu nehnul, teď to bude odsejpat :-P
  • 3

#1566 sjirka

sjirka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 454 příspěvků(y)
  • LocationPlzeň
Reputace: 113

Publikováno 18 březen 2013 - 12:27:11

To by bylo, abys s těma metrážema trochu nehnul, teď to bude odsejpat :-P

:mrgreen:
  • 0

#1567 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2013 - 13:59:17

nojo, jenže tam se vleze jen 12 snímků... to je stejná otrava jako se svitkem :-(
  • 1

#1568 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 18 březen 2013 - 15:25:54

Aha, mam presne opacny problem, presel jsem ted pro rodinne foto z 6x6 na 6x4.5 a nejsem schopny tech 16 snimku docvakat. Jak je videt, kazdy to mame jinak :)
  • 0

#1569 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 19 březen 2013 - 13:34:05

těší mě, že jsem šikovnej jak sviňa :smile: fotoaparat Tokareva FT-2 rozebrán, vyčištěn ...

Blahopřeji.

Já jsem si onehdy udělal radost skoro zadarmo. Natrefil jsem na bleším trhu na FED 5C. Samozřejmě, nic neobvyklého. Ležel tam špinavý, na dešti. Ale jak jsem tak šel okolo, vzal jsem ho do ruky, natáhl a cvakl ... a tak jemný, kultivovaný chod závěrky se u sovětů zřídka najde. Takže byl za pár babek můj, vysušen, odbahněn, odblešen a teď ho mám na ukázku, že se dobře smontovaný sovět chodem závěrky od Leicy moc neliší.
  • 0

#1570 thelomographer

thelomographer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 247 příspěvků(y)
Reputace: 21

Publikováno 19 březen 2013 - 16:34:49

těší mě, že jsem šikovnej jak sviňa :smile: fotoaparat Tokareva FT-2 rozebrán, vyčištěn ...

Blahopřeji.

Já jsem si onehdy udělal radost skoro zadarmo. Natrefil jsem na bleším trhu na FED 5C. Samozřejmě, nic neobvyklého. Ležel tam špinavý, na dešti. Ale jak jsem tak šel okolo, vzal jsem ho do ruky, natáhl a cvakl ... a tak jemný, kultivovaný chod závěrky se u sovětů zřídka najde. Takže byl za pár babek můj, vysušen, odbahněn, odblešen a teď ho mám na ukázku, že se dobře smontovaný sovět chodem závěrky od Leicy moc neliší.

Tak to moje dvojka FED má taky velice kultivovanou závěrku, taky, že jí nechávám štelovat každej rok :)
  • 0

#1571 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2013 - 16:45:31

včera jsem s tím tokarevem fotil karlínstreet. je to prča, nikdo si nevšímá, proč taky - objektiv to nemá, šachtu to nemá, jen držím krabičku přitisknutou k hrudníčku a čumím na bublinku vodováhy jak husa do flašky... klídek, pohoda. Líbí se mi to.
mimochodem, pro taváryšča Tokareva tahle hračička byl jen bočák, jeho dílkem byly hlavně hračky jiné, např. co ten geroj tríme v ruke.
http://en.wikipedia....OfficerTT33.JPG
  • 0

#1572 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 147

Publikováno 19 březen 2013 - 17:26:31

A jak jsi vyřešil nakonec to zarámování? Je to tam nějak šikovně udělané, nebo zkouším od oka?
  • 0

#1573 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2013 - 21:09:56

jirin_ol: no každý má rád jiné hračky... a tisknutí k hrudníčku... nicméně o tomhle stroječku sem fakt nevěděl...
  • 0

#1574 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 20 březen 2013 - 01:03:51

Jirko, k čemu je tam ta stupnice zespodu, vedle stativového závitu ?
  • 0

#1575 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2013 - 10:37:01

girmy: je tam hledáček rámeček, když je krabice u nosu a terč uprostřed oka, tak to zhruba odpovídá - porovnáno s hledáčkem pro Heliar 15mm, který má úhel stejný - 120st.
Luzji: na mém kousku to není - těch variant v průběhu výroby bylo dle dostupných informací více, já mám podle výrobního čísla i popisu, co jsem kde našel, asi tu poslední verzi, kde to bylo vypuštěno - sloužilo to k nastavení předpětí pružiny, která otáčí bubínkem s objektivem.

včera jsem vyvolal film exponovaný předevčírem - část v poledne, část před šestou večer, neměl jsem expozimetr, takže odhadem, částečně dobrým, částečně blbým - polední snímky OK, večerní podexponované. Ale políčka stejnoměrně nasvícená, tudíž žádné zadrhnutí při otočení bubnu, žádné foukání světla, youpee. Budu muset asi seřídit ty brzdy bubnu, tudíž budu muset studovat vlákno věnované kontrole časů závěrky a koumat, jak vyrobit kontrolní aparátek pro nahrávání "zvuku" do PC. :-(
  • 1

#1576 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 147

Publikováno 20 březen 2013 - 11:45:34

Tak to je fajn ;-). Jednoduché a účinné ;-).
Ať se daří se seřízením ;-)
  • 0

#1577 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2013 - 10:55:26

vzorky jsem dal do galerie.... nějaká vada se tam objevila, jakési záhadné pruhy.... a nevím, čím to je. :-(
  • 1

#1578 taz

taz

Tlampač (grafoman)

• Administrators
  • 1 255 příspěvků(y)
  • LocationLiberec
Reputace: 214

Publikováno 22 březen 2013 - 11:39:16

vzorky jsem dal do galerie.... nějaká vada se tam objevila, jakési záhadné pruhy.... a nevím, čím to je. :sad:

Ty obrazky z galerie muzes jednoduse nalinkovat sem. Kdyz kliknes na Moje média tak staci vybrat prislusnou galerii ci obrazek.
  • 0

#1579 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2013 - 12:54:48

aha.
dík. zkusím to. to víš, já a tyhle internety... to už lepší nebude.
Album:
images
comments

• 0

#1580 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)
  • LocationOrlické podhůří
Reputace: 259

Publikováno 23 březen 2013 - 15:59:35

Jirin_ol: gratuluji ke strojku, takových (vůbec funkčních) se moc nevídá ...

Tak jsem dnes velmi potěšen, do rukou se mi v týdnu dostali technické sklíčka Agfa na výrobu fotomatric, sice jsou deset let staré ale po pár zkušebních sklíček jsem jedno exponoval naprosto parádně a obrázek tam opravdu je :D nakonec se ukázala Excelka jako ideální vývojka, s R09 to bylo nic moc :unsure: a s LQR absolutně nic :angry: ... na netu informací o tomto produktu nejsou, jen v jednom dokumentu uvedených pár informací odpovídalo temu co mám před sebou a tam psali: Agfa Milimask: Technical glass with silver emulsion, resolution 2000 lines per mm :o přišel jsem na to, že by to mělo mít iso kolem 1-2 možná až 4, ale chtělo to ještě trochu více světlem nakrmit... tohle je za slunečna, aparát flexaret (jinam jsem tu nejmenší verzi 2x2" nedostal), čas cca 15sekund a clona 8... voláno semistand Excel cca 5-8minut...
Takže teď mohu započít s výrobou pinhole krabičky na sklíčka :ph34r: :rolleyes: :lol:
  • 0

#1581 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2013 - 16:00:56

Jéjda, nevím co se stalo, ale příloha fuč... :blink: no nic, napravuji to a dávám k nahlédnutí... B)

Přiložený soubor (y)

• 1

#1582 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov

Publikováno 23 březen 2013 - 19:10:38

Nie sú to tzv. diapozitívne skla? Niečo podobné vyrábala firma ORWO pod označením ak sa dobre pamätám FU5 a vo veľkosti 5x5cm. Je to vlastne pozitívna emulzia citlivosti cca 5DIN, ktorá má veľmi vysoké rozlíšenie a používala sa na výrobu priehľadných pozitívnych (diapozitív) obrázkov z negatívu. Orwo ich vyrábalo v dvoch verziach normál a kontrast. Možno to robila aj Foma, ale s tým som sa osobne nestretol.
Často sa používali na výrobu ČB diakov z negatívu, človek pri fotení nemusel rozmýšľať, či bude fotiť na negatív, alebo pozitív. Koniec im urobili automatické diaprojektory u ktorých robili problémy pri výmene diákov.
Bola to veľmi dobrá vec, keď človek chcel urobiť fotky z diapozitívov. Na tieto diadosky si urobil negatív a z neho potom pohodlne fotky. V dobe, keď skenery boli len snom to bola parádna vec.
  • 0

#1583 Rimmer

Rimmer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 159 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 3

Publikováno 23 březen 2013 - 20:20:19

... a koumat, jak vyrobit kontrolní aparátek pro nahrávání "zvuku" do PC. :-(

Mám ten bazmek doma napůl hotový, nedávno jsem ho chtěl zkusit, ale pak mi chyběl nějaký příhodný stojánek nebo upnutí na aparát, tak jsem to nechal. Můžu ti to přinést, jestli to ještě potřebuješ.
  • 0

#1584 Rimmer

Rimmer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 159 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 23 březen 2013 - 20:21:29

...alternativně jsem to viděl za cca $15 na fleaBay.
  • 0

#1585 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2013 - 17:35:45

... a koumat, jak vyrobit kontrolní aparátek pro nahrávání "zvuku" do PC. :sad:

Mám ten bazmek doma napůl hotový, nedávno jsem ho chtěl zkusit, ale pak mi chyběl nějaký příhodný stojánek nebo upnutí na aparát, tak jsem to nechal. Můžu ti to přinést, jestli to ještě potřebuješ.

díky za nabídku, zatím to ještě asi aktuální nebude, i když jsem už mezitím udělal zase 2x rozborku a 2x sborku.... kvůli seřízení ostření... taky prča, prohnutou matnici nemám... ale hodila by se, o poloměru zakřivění 50mm. a taky by se mi pro ten účel hodila hodinářská lupa místo dvojich brejlí :-D. co se časů týče, trochu jsem pokročil a film z toho panoram aparátu a souběžně focený stejný film slr aparátem vypadají po vytažení z vývojky docela stejně kryté... i když u těch filmů máchaných v naprosto nestandartní vývojce si nejsem jist už ničím....
zase jsem vyvolal tři zkušební pásy... na plus-x bracketing EI 64 až 400 po 1/3EV, na double-x Ei 100 až 800, vyvoláno společně... a zvětšovatelné bude vše, až na to, že plus-x vyšel výrazně kontrastnější. a jen tak aby se neřeklo před tím, než jsem vymáchal ten P3 film s nudlema, tak jsem vyvolal i zkušební pás P3 z Contaxu, bracketing po 1/3EV v rozmezí 200 až 1600, zase je tam všechno. tož nevím... a to jsem už expozici nastavoval manuálně, abych eliminoval automatiku....
jdu zalézt do komory, zvětšit ty nové nudle, jestli se mi podařilo ten fix-focus nastavit trochu líp než poprvé....
  • 0

#1586 Rimmer

Rimmer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 159 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 24 březen 2013 - 23:49:58

Hlavně dej vědět s tou vývojkou, až ji budeš považovat na hotovou záležitost, značně mne to zaujalo (nejen tohle, sleduju to průběžně, viz taky maily). Jinak "bazmek" tu někde leží, stačí říct (radši PM nebo mail, tady to čtu nárazově).
  • 0

#1587 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2013 - 00:30:13

jestli vůbec někdy bude hotová.... něco jsem nazvětšoval, spíš ze zvědavosti, něco jo, něco ee... jak budu mít víc času skenovat, tak něco ukážu.
ale stejně... nejvíce se mi líbí tonalita fotek, které vylezly z filmů vyvolaných Harvey´s 777.... mňamka. Jenže, kde vzít glycin, když ta troška, co jsem před časem dostal, už je fuč? :-(
  • 0

#1588 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2013 - 07:30:55

Uvařit si ho, nebo objednat ve Státech.
  • 0

#1589 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
Reputace: 555

Publikováno 25 březen 2013 - 10:24:26

Těšímě, že mě právě došla kniha mého oblíbeného fotografa Eugèna Atgeta - Paris.

Nádhera.
  • 0

#1590 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 93

Publikováno 25 březen 2013 - 10:37:12

objednat ze statu je problem ... da se sehnat v DDR a IT, ale stoji to desny penize :(
  • 0

#1591 Buba

Buba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 25 příspěvků(y)
  • LocationBrno, Ruprechtov
Reputace: 72

Publikováno 29 březen 2013 - 12:38:26

Tak mám radost, po letech (dvou) strávených v koupelnové komoře u rodičů (dokážete si představit ty ústrky a útrapy a nejedno křivé slovo, které jsem musel vytrpět) jsem přestěhoval komoru na stálo do samostatné místnosti, sice bez tekoucí vody, ale i tak.-)))) teď už jen po třídenním maratonu se tam zavřít a zhasnout...
  • 1

#1592 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2013 - 21:35:04

Tak jako třeba muslim musí jednou za život navštívit Mešitu, tak jako budhista musí jednou za život navštívit Nepál, tak jako angličan v čechách prostě musí jednou za život navštívit kostnici a tak jako každý temnokomorník musí navštívit jednou za život kamrlík fotografie... tak mne moc tedy těší, že si tento úkol mohu škrtnou ze seznamu "Co v tomto životě musím ještě stihnout". Sice mne bohužel nepomohl s tím co jsem potřeboval, i přes to návštěva ochůdku stála za to... teď už mi zbývá jen ta Mešita, Nepál, možná ještě velká čínská zeď a kostnice, pak to snad budu mít cajk :D

Také mne moc těší, že ještě exituje jeden z posledních obchůdků, kde není na prvním místě marže, kde se nesnaží za každou cenu prodat ležáky, ale že vůbec ještě existuje místo, kde se dá nalézt také jen pár vlídných slov, popovídání či popřípadě i odpovědi na jednoduchý problém... Pan Vavřík by si zasloužil jít vzorem sterilních nenažraných megagigasuperhypermárketů...
  • 3

#1593 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 29 březen 2013 - 22:00:07

Muslim musí mešitu navštěvovat poměrně často. Jen do té Mekky to stačí jednou za život...
  • 1

#1594 koja

koja

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 219 příspěvků(y)
Reputace: 49

Publikováno 29 březen 2013 - 22:38:02

...a budhisty bych cekal spis v Tibetu.
  • 0

#1595 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 29 březen 2013 - 22:57:50

Lukas_87, koja: Kvantum (a významých) budhistických památek je třeba i v Indonésii a ani s tou Mekkou, už to dnes není tak horké. Ale Flaizer se nám snažil říct o něčem docela jiném. Kdy se do Ovy chystáte vy? Co? Jančura tam jezdí za pusu...
  • 1

#1596 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
Reputace: 555

Publikováno 30 březen 2013 - 08:32:38

Tak jako třeba muslim musí jednou za život navštívit Mešitu, tak jako budhista musí jednou za život navštívit Nepál, tak jako angličan v čechách prostě musí jednou za život navštívit kostnici a tak jako každý temnokomorník musí navštívit jednou za život kamrlík fotografie... tak mne moc tedy těší, že si tento úkol mohu škrtnou ze seznamu "Co v tomto životě musím ještě stihnout". Sice mne bohužel nepomohl s tím co jsem potřeboval, i přes to návštěva ochůdku stála za to... teď už mi zbývá jen ta Mešita, Nepál, možná ještě velká čínská zeď a kostnice, pak to snad budu mít cajk :D

Také mne moc těší, že ještě exituje jeden z posledních obchůdků, kde není na prvním místě marže, kde se nesnaží za každou cenu prodat ležáky, ale že vůbec ještě existuje místo, kde se dá nalézt také jen pár vlídných slov, popovídání či popřípadě i odpovědi na jednoduchý problém... Pan Vavřík by si zasloužil jít vzorem sterilních nenažraných megagigasuperhypermárketů...

krásně napsané
  • 0

#1597 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2013 - 09:00:11

MarV: Přesně, trefa do černého ;) jde přeci o nás temnokomorníky :lol:
  • 0

#1598 BeBe2

BeBe2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 38 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 30 březen 2013 - 10:39:43

Ano,přesně "a votom"to je.Minulý týden po noční a před další šichtou se na mě jaksi sypal celý ten pochybný svět.Nu což zajedeme tedy do Foto kamrlíku,prokličkujete centrem Ovy naskočíte na tramvajku a jste v úpně jiném světě.Klidek pohoda jak napsáno výše nikdo Vám nic nevnucuje,nemusíte vůbec nic koupit jen nasávate atmosféru:Diskutuje s pohodářem panem Vavříkem,o tom kde on chodí fotografovat,dohodnete se na vyvolávce BW filmu ( na to si zatím netroufnu),můžete nakoupit chemii a papíry do temnice,BW Ilfordy já si koupil navíc Elite chrome do lednice a objednal další bo co kdyby nebyly-že.Mužete se tam setkat s podobně "postiženými" dát řeč a čas tak nějak nepozorovaně plyne a za okny kterými není moc vidět díky různým věcičkám které jsou všude letí splašený svět kterému už jsem dávno přestal rozumět.
  • 0

#1599 tricky

tricky

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 224 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 359

Publikováno 30 březen 2013 - 10:47:41

Byl jsem tam včera kolem 14:30, povídali jsme si s p.Vavříkem a dalším kamarádem a dovnitř vešel mládenec s Hi-maticem na krku(řek bych odněkud z Čech) a taky prohodil tu hlášku o muslimech a Mekce a fotografech a Kamrlíku. Tak si říkám, nebyl to někdo z vás? :-P
  • 0

#1600 tricky

tricky

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 224 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 359

Publikováno 30 březen 2013 - 10:50:06

Po chvilce pátrání to mám - Byls to ty Flaizere! :-P :cool:
  • 0