Přejít na obsah

Fotka

Co mne těší...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6609 odpovědí na toto téma

#1651 taz

taz

Tlampač (grafoman)

• Administrators
  • 1 255 příspěvků(y)
  • LocationLiberec
Reputace: 214

Publikováno 30 duben 2013 - 22:32:50

Zdravím na Temné,

jak to tu tak pročítám (vstřebávám rady, jen tak prohlížím, ...) , tak mne tak napadlo, jestli by třeba nestálo za to,
cvaknout ty naše poličky, vytrínky, "piedestaly" a já nevím kde ještě všude máme ty naše sbírky všelikých MF, SF a VF krabiček
a ukázat je podobně "postiženým" spoluobčanům :rolleyes: . Zahlédl jsem tu vlákno s pár temnejma a na tom základě mne napadlo toto, no.

Je-li to nápad hloupý či nevhodný, omlouvám se a mlčím ... . :(

Dobrý večer všem

Rosi

hloupý to není, ale může být mezi diváky i loupežník, tak lepší zůstat v obecných rovinách a neukazovat konkrétní skupinu přístrojů na jedné adrese, zrovna tak jsem na temnokomornické mapě nezadával polohu konkrétní, nýbrž přibližnou (tedy náš hostinec několik set metrů vzdálený)
když mě tam budeš shánět, nakonec se doptáš
ani nevim, jestli ta mapa pořád funguje, byl to hezkej nápad, vidíš ve kterých krajích je komor víc a ve kterých míň

Mapa stále funguje a stejně neukazuje přesnou polohu i když ji zadáš.
  • 0

#1652 Rosi

Rosi

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 221 příspěvků(y)
  • LocationStřední Čechy/Východní Čechy
Reputace: 104

Publikováno 30 duben 2013 - 22:34:34

To:berraneck:

Vidím, že to byl fakt asi hloupý nápad ... , napadlo mne to, když jsem se prokousával
na Temné komorama ve všemožných podmínkách (panelákové koupelny, sklepy, půdy ...) , obdivoval jsem
ten zápal lidí, tu fantazii kde všude se dá co udělat .... . Předpokládám, že každý z nás má nějakou tu svou poličku
s pár krabičkama a myslel jsem, že i toto by bylo něco, co by stálo za "pochlubení se" . Jestli by někdo chtěl zbohatnout
na mojí Corině, Smeně, Kievu, Exe, Praktice a nějakém tom měchu za pár stovek z bazaru, hm, asi by byl spíš nasranej :o)
  • 0

#1653 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 93

Publikováno 8 květen 2013 - 17:56:21

Dnesni loupezna vyprava privezla Canoscan 9000f... "vystavni kousek, mozna stokrat pouzit" ... za cenu na kterou se nerika "ne, dekuji ja radsi novy" :D
  • 1

#1654 lindys

lindys

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 69 příspěvků(y)
Reputace: 31

Publikováno 9 květen 2013 - 23:23:49

Kromě Sixe, kterýho jsem nedávno koupil mě neskutečně těší dneska nazvětšovaný fotky z Ilfordu P3 (@400 a @1600 ve Fomadonu P). Poprvý se mi povedlo, že vypadaj tak, jak jsem si představoval.
Nemůžu se dočkat, až budou napnutý.
  • 0

#1655 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 9 květen 2013 - 23:29:52

OM nOM nOM krmivo je doma! abstak bude zazehnan! :) ...
  • 0

#1656 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 10 květen 2013 - 11:23:32

Kromě Sixe, kterýho jsem nedávno koupil mě neskutečně těší dneska nazvětšovaný fotky z Ilfordu P3 (@400 a @1600 ve Fomadonu P). Poprvý se mi povedlo, že vypadaj tak, jak jsem si představoval.
Nemůžu se dočkat, až budou napnutý.

Jestli můžu : kolik minut a teplota?? :???:
  • 0

#1657 lindys

lindys

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 69 příspěvků(y)
Reputace: 31

Publikováno 10 květen 2013 - 13:04:46

Sebral jsem z Digitaltruth (HP5+, D76), takže:

klasicky 20°C, @400 - ředění 1+1, 13,5 minuty, žádný extra velký kvrdlání
@1600 - stock, 14 minut, 4 překlopení na začátku každý minuty

a myslim, že dobrý. Možná ti to bude vycházet malinko měkčí, já pak papíry koupu v GD-L a ta to srovná do latě :-D

Mimo to se mi ještě dobře vychází v Microphen - stocku, časy taktéž podle Digitaltruth.
  • 0

#1658 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 10 květen 2013 - 13:49:09

O.K., díky :-)
  • 0

#1659 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 12 květen 2013 - 12:22:08

po dlouhém hledání se mi podařilo najít teploměr, tak jsem vyvolal zkušební kousek filmu. Neznámá kombinace vývojka-film, samozřejmě na focení jsem si zapomněl expozimetr = odhadologie, vývojka míchaná tak pokoutně z předpřipravené směsi v sáčku do flašek od "kapačky" pro dobytek... (geniální nápad mimochodem, mají na straně prolis s objemem do 500ml, gumovou zátku a ani nevadí že je propíchnutá, jsou hranatý, a konečně původní obsah byl vcelku nezávadný - roztok s malým množstvím minerálů, především vápníku). A vyhrabal jsem jich z koše 6 kousků, hrabat hloub se mi moc nechtělo...

Co vám budu povídat. PlusX v Agfa 17 ředěné 1:1, při 20°C a klopení 2x/min vyšel při 10 minutách velmi pěkně, nečekaně jsem se přesně sešel i s odhadnutou expozicí, kdy stíny jsou tak akorát řídké a světla hezky krytá [agfa-17 by se ale měla snad používat neředěná; takhle funguje ale taky].

Alchimii zdar!
  • 0

#1660 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 12 květen 2013 - 12:50:21

Dnes sa mi podaril dalsi obrazok technikou olejotlac - tak z toho mam obrovsku radost :)
  • 0

#1661 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 12 květen 2013 - 20:30:53

po dlouhém hledání se mi podařilo najít teploměr, tak jsem vyvolal zkušební kousek filmu. Neznámá kombinace vývojka-film, samozřejmě na focení jsem si zapomněl expozimetr = odhadologie, vývojka míchaná tak pokoutně z předpřipravené směsi v sáčku do flašek od "kapačky" pro dobytek... (geniální nápad mimochodem, mají na straně prolis s objemem do 500ml, gumovou zátku a ani nevadí že je propíchnutá, jsou hranatý, a konečně původní obsah byl vcelku nezávadný - roztok s malým množstvím minerálů, především vápníku). A vyhrabal jsem jich z koše 6 kousků, hrabat hloub se mi moc nechtělo...

Co vám budu povídat. PlusX v Agfa 17 ředěné 1:1, při 20°C a klopení 2x/min vyšel při 10 minutách velmi pěkně, nečekaně jsem se přesně sešel i s odhadnutou expozicí, kdy stíny jsou tak akorát řídké a světla hezky krytá [agfa-17 by se ale měla snad používat neředěná; takhle funguje ale taky].

Alchimii zdar!

Koukam,ze nejsem sam kdo to tak micha,jinak neco k lepsimu,kdyz jsem zacinal,tak jsem nemel teplomer-dloooouho-tak jsem strcil prst do roztoku a rekl si to je dobry-a vyvolaval.Muj znamej se mohl strhat smichy,kdyz jsem to vypravel a ted to dava vsude k dobru,je fakt ze to byli krasny chvile a hezky a zajimavy fotky mi z toho lezli,dneska uz to nedokazu tak hezky stvorit,byla to doba objevovani a srandy
borek
  • 0

#1662 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 26 květen 2013 - 18:04:17

Minolta Himatic F v černém provedení, s novější elektronikou, krásně zachovalá, nikdy nerozebíraná, plně funkční, dokonce i s nevybitými a nevytečenými rtuťovými bateriemi. Na bleším trhu za stovku.
Mazlík...
  • 1

#1663 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 574 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady
Reputace: 116

Publikováno 26 květen 2013 - 18:17:56

na to mám pouze jedno slovo: Vložený obrázek
  • 0

#1664 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 27 květen 2013 - 17:04:13

Začněte fotografovat - J. Šmok 1Kč
  • 0

#1665 pepafotograf

pepafotograf

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 764 příspěvků(y)
  • LocationJablůnka 397
Reputace: 333

Publikováno 28 květen 2013 - 16:42:39

Nádhera! Za kačku,hm...Já jednou u nás v Rožnově p.R.,bylo to v roce 1994,jsem v jediném antikvariátě ve městě,co vedl sečtělý,leč velmi zalkoholizovaný pan vedoucí Mikulica J.-sehnal Sudkovu monografii z roku 1956 za rovných 20,-Káčé! Nikdy jsem lepší nákup neudělal...Ale v neděli jsem vyaukroval monografii Rostislava Košťála za 39,-Kč! A to mě fakt těší!
  • 0

#1666 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2013 - 16:48:39

Hned se dívám... Můj oblíbenec je Vilém Heckel...
  • 0

#1667 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium
Reputace: 38

Publikováno 28 květen 2013 - 23:05:25

Hned se dívám... Můj oblíbenec je Vilém Heckel...

Tak tak. Naštěstí jeho knih se mezi lidem toulá poměrně dosti a tak též není problém je čas od času pořídit za směšný peníz. Já už před nějakou dobou získal "Lidé, země, čas" tuším za třicetikorunu...
  • 0

#1668 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2013 - 08:18:20

akorat jsem si prevzal obraz od Evly.... WOW! Na vlastni oci a dotek to vypada ... fantasmagoricky! ... dnes bude peknej den! ... dekuju, klanim se, ucta nejvetsi!
  • 1

#1669 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 29 květen 2013 - 15:17:11

akorat jsem si prevzal obraz od Evly.... WOW! Na vlastni oci a dotek to vypada ... fantasmagoricky! ... dnes bude peknej den! ... dekuju, klanim se, ucta nejvetsi!

Teším sa, že jeden obrázok dokáže spôsobiť radosť. Ja ďakujem za to, že sa páči.
  • 0

#1670 meCZoun

meCZoun

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 354 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 50

Publikováno 30 květen 2013 - 09:57:03

Nechal jsem si opravit, promazat a seštelovat tři fotoaparáty (Kiev 4, Praktica Super TL, Flexaret V) a dva objektivy u jednoho šikovnýho důchodce. Za týden mi volal, že má hotovo a omlouval se, že chce 750,- Kč.
  • 0

#1671 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2013 - 10:02:23

Tak mu udělej reklamu a napiš ho sem.
  • 0

#1672 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2013 - 10:39:32

Těší mně že jsem ztratil Sverdlovska 4, což mně konečně donutilo nakalibrovat Gossena Lunasix, po čemž jsem při kontrole na stíny našel ztraceného Sverdlovska odloženého na domoscaneru Opemus II.
  • 3

#1673 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 7 červen 2013 - 14:29:50

Ďakujem Milošovi Mrázovi za pomoc pri zhotovení mojich prvých kolódiových obrázkov. Veľmi ma teší, že na to nepotrebujem celý historický aparát s kazetou, ale mi stačí ČB pozitív AGFA SCALA, ktorý som si nafotila pred 2 rokmi, alebo Fomapan R 100, ktorý som fotila rok .... Obrázky sa podarili, už len zalakovať a zavesiť na stenu :).
  • 1

#1674 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 8 červen 2013 - 13:17:47

Hele Rollei 35S za 3 eura. Není to moc?
  • 0

#1675 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 9 červen 2013 - 20:30:59

Hele Rollei 35S za 3 eura. Není to moc?

Není, ani kdyby byl jen na součástky.
  • 0

#1676 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2013 - 14:47:35

Byl tam jenom přetržený film a chtělo to dotáhnout pojistku zadního krytu.. Vypadá že běží.
  • 0

#1677 Anadred

Anadred

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 177 příspěvků(y)
  • LocationPraha 8
Reputace: 33

Publikováno 12 červen 2013 - 19:33:48

"Nový" Kaiser timer cpd.
  • 0

#1678 tricky

tricky

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 224 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 359

Publikováno 12 červen 2013 - 20:00:19

Těší mě předpověď počasí pro blížící se nocování na Smrku v Beskydech, s kamarády a novým foťáčkem. :cool:
  • 2

#1679 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)
  • LocationOrlické podhůří
Reputace: 259

Publikováno 16 červen 2013 - 19:48:59

Těší mne, že po dlouhém zamračeném a únavném období se našel den, kdy bylo příjemné počasí, ani vedro ani déšť, k tomu vydařená akce...
Těší mne, že se stále dá potkat "fotokolega" s opravdovým fotopřístrojem, takže zas tak málo nás není, také se přiznal, že tu Praktiku láduje Fomapanem :lol: takže jasný našinec :D ... a že se s takovým člověkem dá lépe pokecat jak s nějakým, co má v ruce nykona v hodnotě malého osobního auta... ^_^
Také mne těší, že pro nás zdánlivě obyčejná Flexaret-a na krku dokáže u některých jedinců vyvolat pozdvyžení, jako že si takového vlastníka musí cvaknout digišotem a ještě pochválit jeho krásný fotoaparát :blink: :D nebo neopomenout nutnou otázku "ono to ještě fotí?" :lol: (ostatně na to se dalo odpovědět jenom "no a dlouho ještě bude") či ho prostě sledovat, jestli on není nějakej divnej... :o
... ale i tak se fototrip vydařil, historické vozítka byla super a pózující posádky také, celkově bezva nálada což mne také moc těší, co více si přát, že, ještě mi ten Fomapan vyšel parádně a to jsem expozici někdy bral vod voka páč na expozimetr nebyl čas, tak jsem si to po tom špatným počasí asi vybral vše najednou B) no to jsem zvědav, na jak dlouho... <_< tak abych Vás potěšil tak tu je jedna malá potěšující fotečka -_- ...

Přiložený soubor (y)

• 2

#1680 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 17 červen 2013 - 05:02:08

hezky napsané a ta fotka je perfektní
  • 0

#1681 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 183 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 20 červen 2013 - 22:51:30

konečně jsem sehnal Olympus XA-4. už se těším na drobka.
  • 0

#1682 dravec

dravec

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 333 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 187

Publikováno 21 červen 2013 - 11:57:45

Jsa pozitivistikej optimista, těší mě obvykle spousta věcí... Ale nejvíc mě teď těší, že letos se našlo financování na zahraniční konference a já si drze vydupal peníze na konferenci v Seattlu. To mě těší.. Ale ještě víc mě těší, že jsem si drze vydupal přerušení služební cesty a v jůesej nastupuju 25 dní dlouho dovolenou:-) Vypujčený auto, přítelkyně po boku a cesta "po stopách Ansela Adamse" po US národních parcích. Když už, tak už - odhodlal jsem se zabalit Bronicu GS-1 a hromadu svitkovejch Ektachromů E100VS (přišlo mi, že snad v tomhle případě neexistuje jiná volba) a nějaký Fomapany. Na lehký pobíhání a cvakaní "od boku" Pentax super A a nějaký Ektary a HP5+. Jsem z toho teda malinko nesvuj, neb nejsem fanda 11 hodinovejch letů. Ale to se prostě musí vydržet... Odlet zítra v 7 ráno, hurá! :-P
  • 4

#1683 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 21 červen 2013 - 12:35:53

to dravec:
přemýšlím o svých pocitech a nenapadá mne lepší popis než ... čirá závist :) hned bych taky stopoval Adamse

tak si to hezky užijte a těším se na galerii
  • 1

#1684 Anadred

Anadred

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 177 příspěvků(y)
  • LocationPraha 8
Reputace: 33

Publikováno 28 červen 2013 - 22:13:41

Prvních šest vyvolaných planů. Pocit radosti a očekávání, čím vším mně můj (náš) koníček v příštích letech ještě potěší.
  • 0

#1685 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 06:43:27

Těší mně že jsem si udělal zaostřovací lupu se šachtou k Mamiyi 330. A když jsem byl v tom, udělal jsem si i nástavec na hranol z Kieva heč.

Přiložený soubor (y)

• 1

#1686 JozefB

JozefB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 86 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 29 červen 2013 - 08:25:02

...čo teší mňa ?
p. Sýkora tu začal vystavovať svoje nádherné fotografie a určite by to potešilo aj ostatným,keby len nekecali,nevyhýbali sa vystavovaniu svojich fotografii.Verím,že je tu veľa dobrých fotografou a môj názor na TK je,že by vystavovať fotografie "všetci" ...či už je to niekto kto začína alebo niekto kto chodí po výstavách alebo si fotí len tak pre radosť.Nechápem,ako môže niekto večne písať o chémii,fotografovaní a človek nikdy nevidel jeho fotografiu...viac krát sa mi stalo,že si chcem pozrieť fotografie,tu prítomného a nič,ani na nete nič...prečo ???
Tak páni ...vystavujte,až potešenie z analogovej fotografie trvá "večne " :-)
  • 1

#1687 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory

Publikováno 29 červen 2013 - 09:30:03

...čo teší mňa ?
p. Sýkora tu začal vystavovať svoje nádherné fotografie a určite by to potešilo aj ostatným,keby len nekecali,nevyhýbali sa vystavovaniu svojich fotografii.Verím,že je tu veľa dobrých fotografou a môj názor na TK je,že by vystavovať fotografie "všetci" ...či už je to niekto kto začína alebo niekto kto chodí po výstavách alebo si fotí len tak pre radosť.Nechápem,ako môže niekto večne písať o chémii,fotografovaní a človek nikdy nevidel jeho fotografiu...viac krát sa mi stalo,že si chcem pozrieť fotografie,tu prítomného a nič,ani na nete nič...prečo ???
Tak páni ...vystavujte,až potešenie z analogovej fotografie trvá "večne " :smile:

A okrem toho, že môžeme vidieť úžasné fotografie takmer rodného kraja ma teší aj tento príspevok, s ktorým sa dá len súhlasiť!
  • 0

#1688 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 126

Publikováno 29 červen 2013 - 10:55:18

On někdo hledá potěšení z analogové fotografie na internetu? :shock:
  • 3

#1689 JozefB

JozefB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 86 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 12:19:35

...další rypááálek a kecááálek-)
Ja sa poteším s analogovej fotografie,či už niekde ny výstave,kde sú poväčšine tlačené už digitálne alebo v nejakej dobrej knižke od svetových fotografov alebo na internete,a ked sa to vezme,není moc rozdielu do A4 kvalitný tisk alebo klasickou cestou.No a potešili ma fotografie p.Sýkoru,a ked bude možnosť rád si ich pozriem osobne...
Ale vôbec si to nepochopil,potešilo by ma a mnoho ďalších nech tu na TK vystavujú všetci a dokonca si myslím,že by to mala byť jedna z podmienok.
  • 1

#1690 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 12:42:17

TemnaKomora.cz byl, je, a věřím, že i bude svobodný prostor a ve chvíli, kdy se něco členům direktivně přikáže, tak odejdu.

Web nabízí prostor k diskuzím nad technickými otázkami stejnětak i k prezentaci vlastní tvorby pro ty, kteří o to mají zájem. Nikdo nikoho nenutí aby se vyjadřoval ke každému novému tématu stejnětak by byla hloupost požadovat účast v galerii.
Myslím, že dost lidí nemá fotky v galerii ne proto, že žádné nemají, ani proto, že je nedokáží v uspokojivé kvalitě dostat do počítače, ale jednoduše to nemají zapotřebí. Dlouhodobě (už řádově roky) nemám náladu plnit virtuální prostor mými výtvory. A myslím, že je to naprosto vpořádku. Fotím a vyvolávám pro radost, pro mě samotného. Samozřejmě potěší když se někomu moje obrázky líbí, ale ať si je prohlédne v papírové podobě a osobně. Že je uvidí zlomek možných diváků? No a?
  • 3

#1691 JozefB

JozefB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 86 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 16:58:40

...áno aj to je názor mne sa páči ak fotograf,či profi alebo amatér ukáže svoju skromnú tvorbu ak nie tu tak na stretnutiach ale vôbec si nemyslím,že zverejniť na internete fotografiu je niečo čo je v rozpore s analogom,a fotiť si pre radosť je krásna vec,a to myslím fotí väčšina... Raz som poznal jedného človeka,čo rázne odmietal zverejniť čo i len jednu fotku a obhajoval sa tým,že rád vystavuje,samozrejme mal rečí , že mohol knihu písať...a skutek,utek :-)
Samozrejme Jenda,každý máme právo na svoj názor...
  • 0

#1692 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 17:35:05

ono to není anitak o tom jestli filmová fotka na internetu je v rozporu s ideou clasické fotografie. Přiznávám se ale bez mučení, dávám přednost papíru před monitorem, zastávám ten konzrvativnější postoj že fotka existuje až na papíře, jedno jestli klasická nebo digitální. Viděl jsem řadu digitálních obrázků, které vypadaly na monitoru perfektně a papírová podoba byla žalostná; naopak dost často fotky z filmu vypadají na monitoru jako chudý příbuzný. Obávám se, že v obou případech je to rukama.

Ohradil jsem se spíš jenom proti tomu nutit kohokoliv dělat cokoliv. Může to fungovat třeba na AFUKu kde je jiná atmosféra a kde se klade větší důraz na tvorbu. Je mi smutno z toho, jak se stát (a vlády) tváří liberálně a free ale potom je všechno povinný, komplikovaný nebo zakázaný. Jsem pro princip vytváření příležitostí, ne příkazů, o to víc v našem zájmovém prostoru.

P.S.: taky znám pár lidí, kteří dokáží poutavě vyprávět o focení, a přitom když vidím jejich fotky tak nevěřím vlastním očím jaká je to bída.
  • 0

#1693 JozefB

JozefB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 86 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 18:31:42

áno,s tým samozrejme súhlasím a neviem si ani predstaviť,že fotografujem a nedávam nič na papier.Ja predovšetkým svoje fotografie tlačím,v rozlíšení min. 2400 a 4800 dpi aj ked po porovnávaní není to moc rozdielu 1200 dpi :-)
Len zastávam názor,že terajšia doba si vyžaduje aj prezentáciu na pc a ak denne niekto polemizuje nad fotografovaním a chémiou a nič tu nemá tak je to zvláštne,ale tiež je to jeden z názorou na TK :-)
Raz mi jeden pán napísal,že sa mu páčia moje fotografie a odpísal som mu,že si toho moc vážim,na to som dostal mail,že on tomu až tak nerozumie a není profesionál,tak som mu ešte napísal,že neuverejňujem fotografie pre profesionálov a ich názor ma nezaújima lebo není "srdečný" a prd mi záleží na tom,či ma pochváli tzv.profesionál ale mňa teší širšia verejnosť...no pozrieť si pekné fotografie sa vždy oplatí :-)
  • -4

#1694 KGB

KGB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 29 červen 2013 - 18:57:06

Diky vam sem si uvedomil, ze bych mel skoncit s focenim
  • 0

#1695 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 20:05:52

Přesně tak. Skončeme s focením, začněme fotografovat...
Skenovat neumím, tlačím jen na záchodě.
  • 1

#1696 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2013 - 09:36:31

Konečně prozření.http://www.novinky.c...ni-demenci.html
  • 0

#1697 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2013 - 10:12:46

:-)
Zrovna ale ten příklad s telefonním číslem je fakt nešťastnej. Pamatuju si většinu svých hesel a přihlašovacích jmen do internetových bankovnictví, dokonce i svoje jedenáctimístný osobní číslo jsem si rychle zapamatoval, ale číslo mýho telefonu? Sám sobě volám zřídkakdy. Navíc čísla měním poslední dobou dost často; vloni jsem si jednu simku vyluxoval, letos stratil mobil ve vlaku...
Nebo je autor článku už taky postiženej ;-).
  • 0

#1698 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2013 - 11:03:26

Mám po dlouhé době den skoro pro sebe, tak jsem se dal do vyvolávání filmů, ráno jsem si rozmíchal RAFku předpřipravenou na 1l, zkusil jsem to namíchat jenom v 500ml a světe div se, ono se to všechno rozpustilo, a to i dost rychle.
První filmy na nominální citlivost (nebo pull -1) už jsou hotové (v agfa 17) a vypadají případ od případu dobře, odpoledne se asi pustím do pushování, a nebo půjdu ven, dělá se hezky. Ono ale každé počasí je pěkné, třeba včera večer jsem se byl projít a chytnul mě děsnej slejvák, ale bylo to osvěžující a zbavilo mě to celodenní bolesti hlavy :).
  • 0

#1699 PeterMarek

PeterMarek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 231 příspěvků(y)
  • LocationPetržalka
Reputace: 677

Publikováno 1 červenec 2013 - 16:31:24

Potešil ma občan Salgado - viď video na konci článku: http://tv.hnonline.s...o-salgado-video
  • 1

#1700 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 1 červenec 2013 - 19:58:25

těší mě nákup většího než malého množství kinofotomateriálu za menší než přiměřenou cenu. Snad v tom nebude nějaký háček. Ale neměl by.
  • 1

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 4 návštěvníků, 0 anonymních