Přejít na obsah

Fotka

Co mne těší...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6609 odpovědí na toto téma

#1801 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 30 září 2013 - 14:36:11

Vážený kolego, jak pan Viktor Kolář nahlíží na současné poměrně bezvýchodné tápání v oblasti fotografického obrazu? Sentimentální nostalgie po slavných časech reportážní fotografie je v nenávratnu a vůči agresivnímu syrovému dokumentu je běžný divák, cíleně a systematicky masírován denním přídělem násilí ze zpravodajských kanálů celkem rezistentní. Druhý ( skrytý myšlenkový plán ) se již
ve vnitřních vztazích jednotlivých prvků obrazu dostává za hranice komiksového vnímání dnešní generace. Stal by se v dnešní době pan Viktor Kolář fotografem? S pozdravem " Starý Jezevec" Erik
  • 0

#1802 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 30 září 2013 - 20:32:33

Eriku,chces-li zhlednout dobrou reportazni fotografii,tak je jeste na Magnum photo.com
Jinak souhlas s tebou uz se mnoho dobre reportazni fotografie nevidi a pritom ji mam tak rad
  • 0

#1803 veverka07

veverka07

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 125 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 20

Publikováno 1 říjen 2013 - 07:46:21

Eriku,na Vaše otázky odpověď neznám,to by možná mohli říci jeho studenti,kteří s ním tráví mnoho času. Ale na výstavě byly i dost čerstvé záběry a z toho mi vyplývá,že to jde dělat dobře i dnes.
  • 0

#1804 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 1 říjen 2013 - 16:43:54

včerajšie stretnutie AFUK v Brne - som rada, že som videla ľudí naživo :)
  • 1

#1805 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 1 říjen 2013 - 17:08:32

namrtvo by to bylo poněkud tristní.
  • 0

#1806 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)
  • LocationOrlické podhůří
Reputace: 259

Publikováno 2 říjen 2013 - 17:18:42

Těší mne, že můj ztřeštěný nápad docela vyšel, ikdyž jsem dopředu počítal s neúspěchem... :lol:

Zkrátka jsem našel nějaké papíry Fomaspeed 9x13, roztříhnul vejpůl, takže to bylo cca 6x9, naládoval Zeisse a něco zkusil cvaknout což by nestálo za zmínku, ovšem nastavení aparátu bylo méně než okometrické a jako vývojku jsem použil docela vyjetou excelku, kterou skladuju pro případ co kdyby... tak jsem ten papírek do toho šoupnul a nestačil se divit, no kurňa ono to volá a docela dobře, tak jsem vzal druhý zbylý ústřižek, smočil v čisté vodě a co se ten naexponovaný ustálil, tak jsem jej jen opláchnul a oba mokrý dal emulzemi k sobě, strčil je jen tak pod zvětšovák, nechal to tak odhadem 10 vteřin prosvítit, ten osvícený dal opět do vývojky, no kurnik a mám pozitiv, to snad není možný, že to jen tak ledabyle nebo spíše hodně flegmaticky prostě jde a funguje žádně měření času, teploty, expozice, jasně že žádná sláva to nejní ale prostě to jde, uběhlo jen pár minut a měl jsem pozitiv jak z poláče, ještě pár zkoušek a nestačím se divit, sice pozityvy nejsou tak ostré (asi že bílá vede dobře světlo) a nemají takovou gradaci (asi že papíry nejsou panchro) ale prostě to tam je, kurnik opravdu je to tam... :D a to mě zkrátka moc těší, jak jto jde bez použití filmu, ikdyž to je hokus-pokus vhodný tak do mateřské školky :P...

Přiložený soubor (y)

• 3

#1807 palomarcin

palomarcin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 100 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 6

Publikováno 2 říjen 2013 - 17:35:46

nějaké papíry Fomaspeed 9x13,

s pevnou gradáciou alebo variant? - zelené stromy vyzerajú divne
  • 0

#1808 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)
  • LocationOrlické podhůří
Reputace: 259

Publikováno 2 říjen 2013 - 18:56:00

palomarcin: kouknul jsem se, tedy ty první 2 pokusy odshora jsou na matný gradace N a ten dole je na velvet gradace S. Co se týká barevného rozlišení, tak odpovídá nesenzibilizovanému filmu, tedy citlivost na modrou až lehce zelenou, dále pak mrtvo, proto nejlépe vyšel snímek z interiéru...
  • 0

#1809 Koudy

Koudy

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 46 příspěvků(y)
  • LocationBrno, sem tam Nová Říše
Reputace: 2

Publikováno 3 říjen 2013 - 20:12:37

Novej, starej, Opemus 5a, který dnes dorazil :)
  • 0

#1810 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 3 říjen 2013 - 20:41:03

Novej, starej, Opemus 5a, který dnes dorazil :)

Tak ať dobře slouží a příště fotky s sebou ;)
  • 2

#1811 Koudy

Koudy

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 46 příspěvků(y)
  • LocationBrno, sem tam Nová Říše
Reputace: 2

Publikováno 3 říjen 2013 - 21:01:25

Díky a rozkaz :D V DVF jsem, ale nepochodil tento týden s MG filtrama takže příští týden a myslím, že něco vyprodukovat určitě stihnu do dalšího srazu. Jestli tedy budou znovu pravidelné.
  • 0

#1812 LaarsenGranz

LaarsenGranz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 206 příspěvků(y)
Reputace: 10

Publikováno 3 říjen 2013 - 21:05:34

Tak to jsme se tady sešli. Já si dneska v Praze převzal a dovezl novostarej Opemus 5.
  • 0

#1813 meCZoun

meCZoun

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 354 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 50

Publikováno 4 říjen 2013 - 11:44:14

Ta moja šla dneska nakupovat do Rossmanna, tak jsem ju doprovodil a koupil všechny (dvě) trojbalení (co tam měli) barevného filmu ISO 200 po 80,- Kč s expirací 2015.09. No nekup to na takové to domácí cvakání...
  • 1

#1814 koaloo

koaloo

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 89 příspěvků(y)
  • LocationPraha/HK/Zlín
Reputace: 14

Publikováno 6 říjen 2013 - 22:54:21

mně se snad začnou ještě líbit i Pentax a Chinon SLR tělíčka... i když jsem se kdysi zařekl, že to pro mě skončilo tehdy, když Pentax přestal býti Asahi Pentaxem ... ale copak se to dá nechat ležet v bazaru ve vitrínce, když je to jak nové a za cenu malé tabulky čokolády z krámku vedle ???

Chinon SLR je nádhera...
  • 0

#1815 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 827 příspěvků(y)
Reputace: 2 288

Publikováno 9 říjen 2013 - 22:12:34

tesi mne ze to zdaleka neskoncilo
.
http://www.sme.sk/c/...tilo-takto.html
  • 2

#1816 LeosStehlik

LeosStehlik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 169 příspěvků(y)
Reputace: 270

Publikováno 10 říjen 2013 - 14:31:03

.

všechno teprve začíná!
  • 0

#1817 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 10 říjen 2013 - 15:27:37

name='milosm' timestamp='1381353154' post='476248']
.
[/s]

jsem rád za každou propagaci a přeji vám ji - leč, říkám si, neodradí případné následníky fakt, že řada fotek vykazuje hrubé kompoziční či technické chyby? Těžko chválit jen proto, že je to "ta správná" technologie...
  • 6

#1818 LeosStehlik

LeosStehlik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 169 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2013 - 16:19:58

jsem rád za každou propagaci a přeji vám ji - leč, říkám si, neodradí případné následníky fakt, že řada fotek vykazuje hrubé kompoziční či technické chyby? Těžko chválit jen proto, že je to "ta správná" technologie...

Jirko, díky za komentář (+1), kladu si podobné otázky a v minulosti bych je i více řešil. Určitě to někoho odradí, určitě i někoho přitáhne. Moc to neřeším. Můj cíl z této spolupráce byl dát lidem prostor, šéfredaktorce zodpovědnost za postavení galerie. Je to se SME už druhá spolupráce. Jsou spokojení (mají z toho řádově desítky tisíc+ návštěv jejich portálu) + zajímavou diskuzi pod článkem, já jsem spokojen, občas z těch desítek tisíc zavítá někdo k nám.

Jsem zastáncem přístupu "kdo nic nedělá, nic nezkazí" a "nemusíš mít všechno perfektní hned od začátku, ale musíš začít, aby ses mohl zlepšovat". Učíme se za pochodu. To je ale spíš na večerní diskuzi u krbu.
  • 3

#1819 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2013 - 17:37:52

... jo , to je opravdu na delší povídání... náš krb je ti k dispozici, jsi také zván...motivovat, učit a neodradit... per aspera ad astra ... žádný učený z nebe nespadl, ale... nevím, z čeho mohla šéfredaktorka vybírat, jak "vidí" fotku... já kolikrát nechápu výběr ani v National Geographic - proč profesionální obrazový redaktor z tisíců profesionálních obrázků, jež má ke ke každé reportáži k dispozici, vybral právě tu zveřejněnou :)... o výběrech vítězných fotografií v různých soutěžích nemluvě (to se týká i soutěží, kde porota neměla k dispozici žádné mé veledílo, takže nejsem subjektivně ovlivněn svým nevítězstvím:)

ad "kdo nic nedělá, nic nezkazí" a "nemusíš mít všechno perfektní hned od začátku, ale musíš začít, aby ses mohl zlepšovat".
z fotografy se takhle můžeš babrat, ale chirurga bych ti k výchově asi nesvěřil :)
  • -1

#1820 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2013 - 00:02:30

....nejlepsi chirurgove zacinali na pitevne....
  • 2

#1821 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 789 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 12 říjen 2013 - 01:11:00

To je hezký, to si musím zapamatovat. :-)
  • 0

#1822 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 12 říjen 2013 - 12:35:02

To není přesné. Všichni chirurgové tam začínají.
  • 0

#1823 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2013 - 12:59:16

mas pravdu,temna komora je jako pitevna a chirurgicky sal, rezeme,vykryvame ,upravujeme,kombinujeme,nastavujeme cas -narkoza-a cekame kdy ve vyvojce znovu ozije snimek,ktery jsme delali treba pred tydnem
to je nase dilna
  • 0

#1824 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 111

Publikováno 12 říjen 2013 - 13:09:13

za mě jen tolik - bůh nás chraň od amatérských chirurgů, bůh zaplať za fotografy amatéry.

další dobrá práce leoši.
  • 4

#1825 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2013 - 15:17:15

... v podstatě mluvíme všichni o tomtéž, jen jinými slovy
.... nejdříve pitevna, pak operační sál (nebo výstava) :)
  • 0

#1826 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 12 říjen 2013 - 15:28:04

Hlavně nezapomenout špachtli na papíru. Fotka ti neodpustí pomatený výraz a udivené... Já to nebyl..
  • 0

#1827 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 13 říjen 2013 - 16:37:44

pekné počasie, vydarené deti, inteligentná mačka, najlepší manžel na svete - a zajtra opäť do tmavej komory - na to mám celý deň dovolenku :)
  • 0

#1828 mallp099

mallp099

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 10 příspěvků(y)
  • Locationbrno
Reputace: 7

Publikováno 13 říjen 2013 - 19:27:05

..že opravdu umí překvapit ...
  • 0

#1829 mallp099

mallp099

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 10 příspěvků(y)
  • Locationbrno
Reputace: 7

Publikováno 13 říjen 2013 - 19:35:28

..že opravdu umí překvapit ...

Přiložený soubor (y)

• Přiložený soubor  image.jpg   176,98K   121 Počet stažení

• 1

#1830 AidamS

AidamS

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 233 příspěvků(y)
  • LocationBroumovsko
Reputace: 56

Publikováno 13 říjen 2013 - 20:21:27

dost dobrý, ješte jak šilovně omotala tu šňurku kol flexarety.
  • 0

#1831 Zee

Zee

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 119 příspěvků(y)
  • LocationHolíč, Slovakia
Reputace: 38

Publikováno 18 říjen 2013 - 18:18:48

Posťahovaní do UK, budem mať fabriku Ilford 12 míľ od domu.
  • 0

#1832 kapros1

kapros1

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 568 příspěvků(y)
  • LocationJenčice
Reputace: 362

Publikováno 18 říjen 2013 - 21:50:00

Že jsem z pozůstalosti po tátovi zachoval tři svázané ročníky čas. Fotografický obzor r. 1940-43. A více jak 30 let po jeho smrti je otevřel. Zajímavé čtení, zajímavou češtinou s názvy kdy borax byl ještě blednou :-) Články třeba od ing. Koblice
Fotky neuvěřitelné kvality.
  • 1

#1833 jimmyhayek

jimmyhayek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 101 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 78

Publikováno 20 říjen 2013 - 15:22:09

Že přístup, který cítím, sdílí i lidé co už něco mají za sebou Aneb David Jařab o divadelní režii, ale dá se to vztáhnout i na fotografii a další umělecké obory. Nerad hledám inspiraci v cizích fotkách, ale naopak v literatuře, filmu, výtvarném umění, hudbě a... třeba i divadlu.
  • 0

#1834 LeosStehlik

LeosStehlik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 169 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2013 - 16:30:53

Těší mne, že dílo se nakonec podařilo. Hodně jsme se při tom naučili, hodně nás to bavilo, k lidem, kteří měli tu sílu a chuť to dotáhnout, cítím obdiv a vděk.

Výroční kniha AFUK 2012 je připravena. Zdarma jen tak si ji můžete prohlédnout v PDF zde:
http://www.afuk.cz/k...-vyznam-i-dnes/
  • 5

#1835 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 21 říjen 2013 - 16:56:29

"Novej" Hexar! Černej AF. Nejdřív jsem se bál, že se budeme s prodejcem dohadovat, protože když jsem ho vybalil, tak byl pekelně zadělanej přední člen objektivu. Něco jako otisk prstu cca uprostřed a na horním okraji taková šmouha podivná. A co hůř, nešlo to vypucovat běžnejma pucovátkama, co používám. Spíš to vypadalo jako orvaná vrstva. Testovací film mi vyšel celkem v pohodě, ale tak nemám rád, když se sklíčka neblejskaj. Tak jsem čudlík dneska vzal k panu Maštalířovi, co si o tom myslí. Prej: "Posaďte se tady", zalezl za závěs a za moment byl zpět a podává mi Hexar jako novej. Prej stačilo použít ether. Já vám byl (teda vlastně furt jsem) šťastnej jak blecha!
  • 1

#1836 Pentaxista

Pentaxista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 310 příspěvků(y)
Reputace: 313

Publikováno 22 říjen 2013 - 09:13:37

MarV
Blahopřeji k získání - podle mě - nejlepšího a nejchytřejšího RF, jaký byl kdy vytvořen! (Leica je Leica, ale z mnoha důvodů Vám Hexar AF udělá služby, za které budete děkovat do smrti)
Není až tak jednoduché využít všechny dobré vlastnosti, které aparát má, ale jakmile se to naučíte, nevyjdete z údivu.
  • 0

#1837 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 22 říjen 2013 - 21:33:58

MarV
Blahopřeji k získání - podle mě - nejlepšího a nejchytřejšího RF, jaký byl kdy vytvořen! (Leica je Leica, ale z mnoha důvodů Vám Hexar AF udělá služby, za které budete děkovat do smrti)
Není až tak jednoduché využít všechny dobré vlastnosti, které aparát má, ale jakmile se to naučíte, nevyjdete z údivu.

Díky! Tou chytrostí jsem byl zaražen již v rámci testovacího filmu. Zkoušel jsem mj. takovou hospodskou scénu, velké rozdíly světlo-stín, tak jsem po zvyku nastavil korekci expozice a samozřejmě jediná dvě podexponovaná pole na celém filmu jsou právě tahle dvě. Též ovládání pomocí těch několika nemonoha tlačítek je zpočátku poněkud divoké, ale věřím, že se sžijeme.
Po pravdě pošilhával jsem i po Contaxu G či Leice (hledaje něco tichého na pouliční cvakání s možností použití objektivu 35mm či širšího), ale nakonec jsem nedokázal najít vhodný průnik všech množin. Z Wetzlarské produkce mne oslovovala asi nejvíce M3, kterou ale nelze jednoduše (bez tzv. goggles či ext. hledáčku) použít s objektivem širším než 50 mm a novější modely zas byly většinou za hranicí momentálních fin. možností. No a pak jsem si vzpomněl na Vámi mnohokráte proklamovaný Hexar a už to šlo jako po másle. Nalezení vtipu, že při koupi Hexaru vlastně člověk získává objektiv podáním Sumicronu velmi podobný, navíc však zdarma s neodnímatelnou zadní krytkou bylo už jen poslední kapkou.
Hlavně si však musím zvyknout na rámečky. Až na výjimky jsem do teď fotil se zrcadlovkami a paralaxa je mi tedy stále poněkud cizí.
  • 0

#1838 Bimbak

Bimbak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 93

Publikováno 23 říjen 2013 - 14:21:23

vcera jsem se byl podivat na "opilcovo orli hnizdo" a byl jsem pozadan abych se zastavil v tom suvenyr shopu pro takovej ten "turistickej puk" ... koukam, maji i T-Max 400 ... a ted co me potesilo.. ze jakysi cizokrajny max 10ti lety kloucek si ho prede mnou koupil a hned tam pozadal tatu, aby mu ho zalozil do jakehosi RF aparatu ktery vypadal starsi nez ja :-) ... s panem otcem jsme si prohodili usmev a poprali "have a nice day" :-) ...

(jinak jsem taky neodolal a koupil hned tri, byly ve sleve :-D)

jo Marve, tobe jsem chtel podekovat za vnuknuti napadu tehda pri ceste z LGP... sice to vyzadovalo trosku premlouvani, ale vysledek se dostavil... po prvnich neohrabanejch pokusech si s tema lidma klidne uz i popovidam a prikladam si ke kazdy takovy fotce i doprovodnej text ... jen me to stoji vetsinou jeste plechovku piva a nejaky cigara :-D ... (no a sem tam taky rychly nohy a hodne desinfekce :-D) ... o tom si ale nekdy poklabosime trebas v LGP ci jinem podniku :-) ...

na tiche poulicni cvaky cvak momentalne planuju upravit zimni bundu tak abych nemusel vyndavat vubec pracku z kapes :-D ...
  • 0

#1839 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 23 říjen 2013 - 14:44:16

na tiche poulicni cvaky cvak momentalne planuju upravit zimni bundu tak abych nemusel vyndavat vubec pracku z kapes :grin: ...

pak mezi ně zapadneš dozajista.
  • 2

#1840 MarV

MarV

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationMater urbium

Publikováno 23 říjen 2013 - 15:29:43

jo Marve, tobe jsem chtel podekovat za vnuknuti napadu tehda pri ceste z LGP...

Nejsem si už asi tak úplně jist, co za nápad to tehdá bylo, ale tak hlavně že je pán spokojen :cool:
Jinak s "LGP či jiným podnikem" to v nejbližší době, bohužel, nevidím. V sobotu mizím na dva týdny na stáž do pryč a po návratu budu mít až do začátku prosince docela krutě napilno. Tak kdyžtak jestli se najde skulinka mezi (před)vánočními večírky. Doufám, že tentokrát si přivezu i nějaké fotky a ne zas jedno cca 36x přesvícené pole...
  • 0

#1841 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2013 - 18:08:01

Těší mne, že dílo se nakonec podařilo. Hodně jsme se při tom naučili, hodně nás to bavilo, k lidem, kteří měli tu sílu a chuť to dotáhnout, cítím obdiv a vděk.

Výroční kniha AFUK 2012 je připravena. Zdarma jen tak si ji můžete prohlédnout v PDF zde:

pěkný, klobouk dolů, jsa krajinář, zajímal jsem se hlavně o krajinky...ale dostalo mě... lešení :)
  • 2

#1842 LeosStehlik

LeosStehlik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 169 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2013 - 21:11:38

lešení, to je Pavel Prokop, alias Sokolík - nevím, jestli tu ještě funguje...
  • 0

#1843 LeosStehlik

LeosStehlik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 169 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2013 - 21:13:47

pěkný, klobouk dolů, jsa krajinář, zajímal jsem se hlavně o krajinky...ale dostalo mě lešení :)

Jinak děkuju Jirko - škoda, že tu nemám u sebe výtisk, vzal bych jej sebou. Jdu vymyslet trasy na sobotu a čas návštěvy, pošlu Ti to do zprávy zítra, nebo spíše zavolám, ať se domluvíme napřímo.
  • 0

#1844 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 24 říjen 2013 - 07:25:54

Jako laik a neumělec musím říct, je to pěkné. Některé fotky jsou velice promyšlené a působivé. Na druhé straně mne překvapilo, jak "obyčejné" záběry se dají vystavovat. Škoda, že nejsou v PDF, byť i za poplatek, taky starší čísla Temnokomorníka a Analog Magu, pro ty, kteří je nestihli koupit.
  • 0

#1845 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 24 říjen 2013 - 07:54:38

Taky jsem se rád podíval. Díky za tento počin.
A fotografie Juraje Tomíka to je prostě nádhera.
  • 0

#1846 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 24 říjen 2013 - 10:14:52

Mně momentálně pár dní těší dáreček - nová hračka Holga 120 WPC Wide panorama pinhole , co jsem dostala ke svátku od rodiny. ;)
  • 0

#1847 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 24 říjen 2013 - 10:25:32

Mně momentálně pár dní těší dáreček - nová hračka Holga 120 WPC Wide panorama pinhole , co jsem dostala ke svátku od rodiny. ;)

Krásný dárek, gratuluju.
Proč já dostanu maximálně tak fusekle :???:
  • 0

#1848 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 24 říjen 2013 - 11:17:28

Že ti radši nekoupili Dirkomu. Mohli dát práci našim lidem místo Číňanů. O propastném rozdílu v kvalitě provedení nemluvě.
  • 0

#1849 LeosStehlik

LeosStehlik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 169 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2013 - 11:19:41

tak ať Ti dělá radost Terezko, a těším se, až nám z ní ukážeš nějaké panoramatické nudle! :)
  • 0

#1850 Black

Black

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 167 příspěvků(y)
  • LocationOtrokovice
Reputace: 47

Publikováno 24 říjen 2013 - 11:31:03

Že ti radši nekoupili Dirkomu. Mohli dát práci našim lidem místo Číňanů. O propastném rozdílu v kvalitě provedení nemluvě.

Svatá pravda, mám Dirkomu od ctěného kolegy Acera a nemůžu si ji vynachválit.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 2 návštěvníků, 0 anonymních