ale miso
.
tuzemske plody si predsa ... (co si budeme pisat )
Publikováno 16 únor 2015 - 17:57:47
ale miso
.
tuzemske plody si predsa ... (co si budeme pisat )
Publikováno 16 únor 2015 - 18:14:14
Publikováno 16 únor 2015 - 20:47:15
ze jsem dnes nabral odvahu a jelikoz jiny film do zitrka nebude k mani tak objednal fomu 200 / 8x10
.
uuiiiiiiii (prvni foma negativ na ktery budu fotit)
Fakt, uka! Kde můžu vidět výsledek?
Publikováno 16 únor 2015 - 20:52:55
terko, kdyz to vyjde tak v rokytnici nebo pozdeji v zirovnici
Publikováno 17 únor 2015 - 00:51:54
Cez víkend som konečne docvakal Fomapan 400 @ 250, už len namiešať lógr z R09 a hurá do volania.
Väčšina scén je dosť kontrastných, fotených v protisvetle, tak asi skúsim 1:100.
Publikováno 17 únor 2015 - 08:02:55
..., že jsem včera viděl originály tvorby Evly Vlašičové v Galerii Černý Jeřáb v České Lípě. Něco se mě líbilo méně něco víc. Nejvíc prostorově, až holograficky vypadající, ve vrstvách skla složené obrazy. Každém případě velice zajímavá výstava a tvorba.
Publikováno 17 únor 2015 - 15:47:56
..., že jsem včera viděl originály tvorby Evly Vlašičové v Galerii Černý Jeřáb v České Lípě. Něco se mě líbilo méně něco víc. Nejvíc prostorově, až holograficky vypadající, ve vrstvách skla složené obrazy. Každém případě velice zajímavá výstava a tvorba.
Ďakujeeeeem . Obrazky si vyberal majitel galerie, tie "multiply" skla som mu tam nanutila - vacsina reakcii na ne je totiz asi taka, ze je to strasne drsne a malo romanticke, vlastne odpudzujuce .... a prave tie mam najradsej.
Publikováno 17 únor 2015 - 17:02:00
Potěšil mě Zenzanon 50mm, který má čestné místo v mojí "Broní" rodince ...
Publikováno 17 únor 2015 - 18:07:50
Tak ať s ním ve zdraví ROSTEŠ
Publikováno 17 únor 2015 - 22:24:44
Karfiku, opravdu blesk do tech sanek na boku nervi nebo je utrhnes.
Blesk se pripojuje pres nastavec do stativoveho uchytu na spodku pristroje.
Neboj, to bych si nedovolil. Blesk budu držet v ruce.
Mám radost z dnešního focení, bylo to moc fajn, holky taky, prima akce, díky všem zúčastněným. Jen to bylo vše docela na rychlo a málo světla, tak na Flexu nezbyl čas. Ale už jsme domluvili další focení, tak snad to bude příště víc v klidu a za světla.
A dorazila mi dnes spoušť na Flexu a 3W žlutá LED do fotokomory, tož su zvědavý, zda to bude OK. A Opemus svítí!!!
Publikováno 18 únor 2015 - 08:46:57
Ďakujeeeeem . Obrazky si vyberal majitel galerie, tie "multiply" skla som mu tam nanutila - vacsina reakcii na ne je totiz asi taka, ze je to strasne drsne a malo romanticke, vlastne odpudzujuce .... a prave tie mam najradsej.
Mě sklo neodpuzuje, pracoval jsem celý život ve sklárně Vyráběla se tam taky silná, lepená skla do tankových průzorů. Jen určitě ti co do nich hleděli, neviděli takové krásné obrazy.
Publikováno 18 únor 2015 - 09:58:57
Radost ohromná z nového kousku do sbírky. Roleiflex 2,8F je opravdu mazel
A kdyby měl někdo něco náhodou k němu,nabídněte pls
Publikováno 18 únor 2015 - 10:50:18
Zavist prevelika ...
Publikováno 18 únor 2015 - 11:34:11
Radost ohromná z nového kousku do sbírky. Roleiflex 2,8F je opravdu mazel
A kdyby měl někdo něco náhodou k němu,nabídněte pls
Nabízím ti k nemu miesto vo vitríne u mňa doma.
Publikováno 18 únor 2015 - 11:52:11
Publikováno 22 únor 2015 - 21:09:31
dnes mi bouchly acetonové výpary. mám zavázané ruce s popáleninami a popálenou polovinu obličeje. jsem velmi rád, že mám zdravé oči. jen mě bolí a slzí. tím děkuji všem bohům i andělu strážnému. -------chvíli budu mimo. nejde mi psat
Publikováno 22 únor 2015 - 21:12:45
Publikováno 22 únor 2015 - 21:28:27
otce!
.
jsi tvor veseleho ducha, ale tohle .....
Publikováno 22 únor 2015 - 21:45:08
dnes mi bouchly acetonové výpary. mám zavázané ruce s popáleninami a popálenou polovinu obličeje. jsem velmi rád, že mám zdravé oči. jen mě bolí a slzí. tím děkuji všem bohům i andělu strážnému. -------chvíli budu mimo. nejde mi psat
Romane, přeji brzké uzdravení! Hlavně aby bylo vše v pořádku a mohl jsi dělat vše jako dřív!
Publikováno 22 únor 2015 - 21:48:01
Publikováno 22 únor 2015 - 21:49:51
Jestli se při přestavbě zabiješ tak za mnou pak ale nechoď
Publikováno 23 únor 2015 - 07:27:17
prej oteccasu.. ledas perníkovej táta
Publikováno 23 únor 2015 - 09:33:45
Vážený kolego, hidejoshi, Váš komentář je silně za hranou. Romana si velmi vážím a při našem společném setkání v Cafeidoscopu v Lazarské jsme spolu v klidu přátelsky pohovořili. Je mi velmi líto, že se Romanovi přihodila po všech dřívějších životních zkouškách tak nebezpečné událost. Přeji Romanovi velmi brzké uzdravení. Jakékoli popálení je velmi omezující zejména při pobytu na přímém slunci, což může být pro Romana v jarních měsících při intenzivním UV záření velmi nepříjemné. S přáním rychlé rekonvalescence: "Starý Jezevec" Erik
Publikováno 23 únor 2015 - 09:43:13
:blink:Ježkovi oči Romane, co ty za ten život nestihneš? Musíš dávat na sebe větší pozor, většina našich hor není bezbariérová a přeci nechceš sedět pořád doma? Tak se drž chlape, a ať se ti to rychle a co nejvíc bezbolestně hojí.
Publikováno 23 únor 2015 - 12:02:36
Neumím to tak napsat, ale Tess to napsala i za mě, tak se Romane připojuji. A držím pěsti, minimálně do doby, kdy Tobě takový stisk bude dělat potíže ...
Publikováno 23 únor 2015 - 16:45:29
Možno máš tých anjelov strážnych aj viac .... nech sa Ti to rýchlo zahojí s čo najmenej následkami. Tuším nás tu nikto doposiaľ tak prudko neprekvapil ako Ty.
Publikováno 23 únor 2015 - 19:13:41
Roman, prajem Ti skorá uzdravenie.
Publikováno 23 únor 2015 - 20:16:18
Přidávám se ke všem, kteří Ti přejí uzdravení nejen rychlé, ale i bez následků na funkčnosti všech zasažených míst.
Publikováno 23 únor 2015 - 20:17:45
Ahoj Romane držím palce, at se rychle zotavíš a nejsou další komplikace.
Publikováno 23 únor 2015 - 23:51:28
Romane,preji ti brzske uzdraveni,z celeho srdce.
Moc se opatruj.
P.S.aby nebyly jizvy,pouzij domaci mast z Mesicku Lekarskeho,je to zazracna mast,delam si ji sam,skoda ze je to az za more,mam ji v lednici
borek
Publikováno 24 únor 2015 - 16:19:07
uži v zdraví otec!
Publikováno 24 únor 2015 - 16:40:48
Vážený kolego Eriku, může být za hranou Slaného Vrchu, to jak jej vnímáte je Vaše věc, nicméně nevkládejte mi prosím do napsaných slov nějaký výsměch, nebo obdobnou necitlivost. Svůj výraz bych popsal jako přátelské špičkování. Pokud Roman píše, tedy přežil a pokud mu vadí co jsem napsal, nechť si mne zbije sám v rámci rekonvalescence.
Publikováno 24 únor 2015 - 21:57:25
První vyvolaný svitek z Flexarety, mám radost!
Publikováno 24 únor 2015 - 22:53:39
A jak to dopadlo?
Publikováno 25 únor 2015 - 09:03:40
Dobře zvolená otázka Pavle. Dopadlo to dobře, tedy za 3. Vyvoláno je to správně, ale expozice je na některých snímcích špatně, dost je toho podexponované (film je světlý, pokud to nepletu). U některých vím, že jsem udělal chybu sám, někde asi hapruje expozimetr, no a některé jsou OK. Takže musím se zaměřit na expozici. Mám nádherný Exposimet, ale jeho selenový článek kdo ví jak měří, ale to si ověřím a pak Weimar Lux CdS, který jsem si nakalibroval podle foťáku a zdá se OK. Ta automaticá expozice v Yashice a Olympusu měla cosik do sebe, tam to vyšlo až na vyjímky OK. Ale já se zamiloval do Flexarety, tak musím bojovat a učit se. Ještě mě láká nafotit jeden film s Box Tengor, ale je to 6x9cm a to pak nemám jak zvětšit.
Publikováno 25 únor 2015 - 09:12:58
6x9 je fajnový pro kontakt.
Publikováno 25 únor 2015 - 10:41:41
Po dvou letech čekání jsem konečně na E-bay narazil na cenově přijatelný přídavný hledáček 150 na Mamiya 7ii. Takže snad už bude lepší práce se 150 objektivem. Zdařec Luigi
Publikováno 26 únor 2015 - 07:27:06
Těší mě shlédnutí filmu-Vlna v.břeh! Jo jo,vzpomínka na mládí....Hahahahaha! Doporučuji všem "tvůrčím" fotografům ke shlédnutí! Velmi svěží,tvůrčí,pohodový snímek! Hlavně tam nikdo neřešil na FAMU nějakou techniku jestli taková nebo maková vývojka,jestli kino,nebo 6x6-tam se prostě tvořilo....Ovšem do dnes když se podívám i po těch 30 letech na jednotlivé "aktéry",musím uznat že v tom "pořád jedou" a dobře...
Publikováno 26 únor 2015 - 10:24:30
Dnes dorazil Biometar 120mm v stave "ako nový" - až na pár smietok vnútri. Tak dúfam, že bude rovnako dobre kresliť. Idem na to...
Publikováno 26 únor 2015 - 18:07:34
těší mi, že jsem po roce a 1/4 konečně u nějakýho výsledku ještě to ale bude asi chtít pár úprav... a samozřejmě nakreslit nulový pohyby
Publikováno 26 únor 2015 - 18:17:03
říkám si:"honzo, ty blbe, nezapomeň poděkovat všem, kteří ti pomohli!". a zase jsem zapomněl. děkuju! raději nebudu jmenovat, bylo vás moc
Publikováno 26 únor 2015 - 18:42:17
těší mi, že jsem po roce a 1/4 konečně u nějakýho výsledku ještě to ale bude asi chtít pár úprav... a samozřejmě nakreslit nulový pohyby
Tak to je krásná práce! Obdiv za trpělivost a preciznost, se kterou to vypadá vyrobené! Těším se na první ukázky fotek!
Publikováno 26 únor 2015 - 19:05:00
Dobře zvolená otázka Pavle. Dopadlo to dobře, tedy za 3. Vyvoláno je to správně, ale expozice je na některých snímcích špatně, dost je toho podexponované (film je světlý, pokud to nepletu). U některých vím, že jsem udělal chybu sám, někde asi hapruje expozimetr, no a některé jsou OK. Takže musím se zaměřit na expozici. Mám nádherný Exposimet, ale jeho selenový článek kdo ví jak měří, ale to si ověřím a pak Weimar Lux CdS, který jsem si nakalibroval podle foťáku a zdá se OK. Ta automaticá expozice v Yashice a Olympusu měla cosik do sebe, tam to vyšlo až na vyjímky OK. Ale já se zamiloval do Flexarety, tak musím bojovat a učit se. Ještě mě láká nafotit jeden film s Box Tengor, ale je to 6x9cm a to pak nemám jak zvětšit.
Chce to trochu logické úvahy místo se spoléhat na expozimetr, taky mám, ale používám velmi málo. Od doby co fotografuji Flexaretou mi připadaj všechny fota z kina o stupeň níž. Moje poznatky za počasí bez slunce Flexazet VII čas 1/250 clona 11 parádně ostrý expozice super, film pěkně plnej, Flexaret II 1/300 clona 8, popřípadě clona 16 ničemu neškodí za slunce. Na portrét jsem dal clonu 3,5 čas 1/500 na sedmičce. Nafotil jsem cca 6 svitků všechny super!!! To těší mně ,tobě zděluji jen informativně, trochu srdce do toho dát ,ne měřáky Ty scany jsou na ne- scaneru tak rastru si nevšímat
Publikováno 26 únor 2015 - 19:23:16
Mahonny gratuluji. I já jsem se stal minulý týden jeho šťastným majitelem. Po dvou a půl měsíční anabázi USA - Německo - Česko se ke mně konečně dostal.
Publikováno 26 únor 2015 - 20:10:01
Tak to je krásná práce! Obdiv za trpělivost a preciznost, se kterou to vypadá vyrobené! Těším se na první ukázky fotek!
zas tak precizní to není :-/ mohlo to být podstatně lepší, kdybych nebyl kopyto
těch se nedočkáš, dokud mi nepřijedeš ukázat linhofku
Publikováno 27 únor 2015 - 00:27:44
Byl jsem požádán, abych nafotil pro jeden nejmenovaný musicweb pár fotek na včerejším koncertě Yanna Tiersena v Roxy... vzal jsem Broňu s Kanónem...nabil ostrými a střílel a výsledek? bez ohledu na to, jak to dopadne, už nikdy více, ani za zlatý prase... takže se těším z toho, že příště už si budu koncerty užívat pěkně s pivečkem v ruce
ps - ale koukali digitálisti už to vypadalo, že mi založí fanklub...
Publikováno 27 únor 2015 - 01:09:22
Možná by nebylo od věci to trochu specifikovat. První co mne napadá proč taková reakce - že jsi z toho koncertu neměl téměř nic ...je tak ? Ale že by ani za zlatý prase ....
Publikováno 27 únor 2015 - 07:49:21
Možná by nebylo od věci to trochu specifikovat. První co mne napadá proč taková reakce - že jsi z toho koncertu neměl téměř nic ...je tak ? Ale že by ani za zlatý prase ....
Publikováno 27 únor 2015 - 07:57:53
0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních