Tak toto sa doma si valat nikomu nebude. ALe keby si hladal kdesy za Uralom, potom nehladaj battery packa, ale пакет батареи.
P.S.: Pozor na ruske blesky! Hlavne tie do zastrcky. Konstrukcia totiz zohladnuje moznosti upravy demgrafickej krivky.
Publikováno 27 únor 2015 - 09:02:23
Tak toto sa doma si valat nikomu nebude. ALe keby si hladal kdesy za Uralom, potom nehladaj battery packa, ale пакет батареи.
P.S.: Pozor na ruske blesky! Hlavne tie do zastrcky. Konstrukcia totiz zohladnuje moznosti upravy demgrafickej krivky.
Publikováno 27 únor 2015 - 09:06:16
no radeji ho ani zkouset nebudu, staci mi muj meoptacky na baterie.Tak toto sa doma si valat nikomu nebude. ALe keby si hladal kdesy za Uralom, potom nehladaj battery packa, ale пакет батареи.
Publikováno 27 únor 2015 - 15:31:27
Možná by nebylo od věci to trochu specifikovat. První co mne napadá proč taková reakce - že jsi z toho koncertu neměl téměř nic ...je tak ? Ale že by ani za zlatý prase ....
koncert jsem si užil tak z poloviny a musím říct, že super (samá baba, tak bylo i na co koukat), až mě to překvapilo (pokud někde na webu uvidíte záznam, doporučuji)... ona to pro mě byla taková tragikomedie a zejména kvůli mé blbosti - absolutně netuším, jak se mi podařilo pootočit páčkou na vícenásobnou expozici nicméně mít jen 3 písničky na nafocení něčeho použitelného v absolutní divočině (z mého amatérského pohledu), to není nic pro mě.. já tak pěkně pomaličku, všechno si pěkně nastavit a promyslet...kdepak... příště bude v ruce jiné sklo než zenzanon...
Publikováno 27 únor 2015 - 16:07:10
Možná by nebylo od věci to trochu specifikovat. První co mne napadá proč taková reakce - že jsi z toho koncertu neměl téměř nic ...je tak ? Ale že by ani za zlatý prase ....
No ale je to ve vlakne Co me tesi, takze zase tak moc negativni zazitek to asi nebyl
nebyl, ba naopak.. už jenom to zjištění, že toto není pro mě, je pozitivní.. proto toto vlákno
Publikováno 3 březen 2015 - 17:32:23
Dnes prvé vlastnoručne znitované plechy - podklad pod sklený obraz .... uff, budem si na staré kolená užívať vlastnú vazoneurózu???
Publikováno 3 březen 2015 - 17:42:24
Tak o tom by se dalo debatovat Je otázkou, jestli je horší starý sovětský výrobek, dělaný podle jejich norem a pro jejich síť, anebo dnešní z dálného východu, ke kterému by občas mělo být přibalené rovnou i parte.
Publikováno 3 březen 2015 - 17:43:49
Skleněný obraz na nýtovaném podkladu? To zní zajímavě
Dnes prvé vlastnoručne znitované plechy - podklad pod sklený obraz .... uff, budem si na staré kolená užívať vlastnú vazoneurózu???
Publikováno 3 březen 2015 - 20:37:22
Tak teď mám ohromnou radost! Vydražil jsem Laboranta 9x12, který sice vypadá, že bude potřebovat nějakou opravu, ale snad se mi v budoucnu podaří zvětšit nějaký 9x12 negativ z Linhofky!
Těším se, až mi za měsíc bude dovežen. Mimochodem, kdybyste někdo měl cestu Zlín - Praha a byl ochoten ho vzít dříve, rozhodně se nebudu zlobit a prodejce také bude rád, že mu nebude dlouho ležet.
A jedna otázečka na závěr. Jaký zvětšovací objektiv s ohniskem 135 nebo 150 mm za rozumnou cenu?
Publikováno 3 březen 2015 - 21:55:18
Tak teď mám ohromnou radost! Vydražil jsem Laboranta 9x12, který sice vypadá, že bude potřebovat nějakou opravu, ale snad se mi v budoucnu podaří zvětšit nějaký 9x12 negativ z Linhofky! A jedna otázečka na závěr. Jaký zvětšovací objektiv s ohniskem 135 nebo 150 mm za rozumnou cenu?
No, já když sháněl objektiv na Dursta 1200, tak jsem došel k závěru, že: v dobré cenové relaci se dá občas sehnat starší typ Rodagona 150, nebo dražší a asi i o něco lepší Componon 150. Pak se také objevila informace, že Componon 135 bez problémů vykreslí i 9x12 a ty bývají levnější. Takže E-bay a hlídat, určitě se něco objeví. Třeba hned tady
Publikováno 3 březen 2015 - 22:13:52
Tak teď mám ohromnou radost! Vydražil jsem Laboranta 9x12, který sice vypadá, že bude potřebovat nějakou opravu, ale snad se mi v budoucnu podaří zvětšit nějaký 9x12 negativ z Linhofky! A jedna otázečka na závěr. Jaký zvětšovací objektiv s ohniskem 135 nebo 150 mm za rozumnou cenu?
No, já když sháněl objektiv na Dursta 1200, tak jsem došel k závěru, že: v dobré cenové relaci se dá občas sehnat starší typ Rodagona 150, nebo dražší a asi i o něco lepší Componon 150. Pak se také objevila informace, že Componon 135 bez problémů vykreslí i 9x12 a ty bývají levnější. Takže E-bay a hlídat, určitě se něco objeví. Třeba hned tady
eBay-Artikelnummer: 151607907058 = Rodagon 150 za sofortakufen 50E + 10E pošta = cca 1800,- Kč. Pod tuto cenu se asi moc nedostaneš. Jinak volit jiné, méně kvalitní... Zdařec Luigi
Díky moc za radu . Mrzí mě, že pokud mě paměť neklame, tak tu nějaký Componon nedávno byl na prodej. Tím by odpadlo poštovné a hlavně třeba nepříjemné DPH... S tou cenou kolem 2000 Kč jsem počítal, jen jsem se chtěl vyhnout něčemu typu "APO" za 10 000 Kč.
Tak snad se něco objeví. Ideálně nějaká ta 135mm, abych mohl dělat případně trochu větší zvětšeniny .
Publikováno 4 březen 2015 - 07:53:30
Mě těší, že má Foma v nabídce FOMAPAN 100 6,4x8,9 CM/50 KS
Publikováno 6 březen 2015 - 14:52:09
Veľmi ma teší táto úprava: výškovo nastaviteľná UV lampa. Už nemusím improvizovať s vrchnákom z krabice ako doposiaľ. Nefunkčný zväčšovák Magnifax 4 v súčiastkovom stave mi daroval kamoš, technicky moje požiadavky realizoval kolega z roboty.
Publikováno 6 březen 2015 - 16:01:41
Ideální solárko do tvého sklepa
Publikováno 6 březen 2015 - 16:05:14
Hezké, ale k čemu je to dobré?
Veľmi ma teší táto úprava: výškovo nastaviteľná UV lampa. Už nemusím improvizovať s vrchnákom z krabice ako doposiaľ. Nefunkčný zväčšovák Magnifax 4 v súčiastkovom stave mi daroval kamoš, technicky moje požiadavky realizoval kolega z roboty.
Publikováno 6 březen 2015 - 17:36:00
Pro historicke techniky, potrebuji UV osvit.
Publikováno 6 březen 2015 - 19:22:51
aaaaa, toto určite nedám dolu do tej vody .... kynaotypiu, olejotlač, Van Dyke môžem robiť pekne v suchu v ateliéri .... a vyzerá to tak, že toto leto budeme prerábať, tak možno aj dolu bude celoročne sucho
Publikováno 6 březen 2015 - 21:05:53
Aha, děkuji za vysvětlení. Mne zatím stačí viditelná část spektra. Zrovna jsem dodělala nějaké pokusy a mohu zodpovědně a po pravdě říci, že první fotky jsou v troubě
Publikováno 6 březen 2015 - 21:31:14
na 9x12 stačí Rodagon 135/5.6, mám starší verzi a bez problému. Zvládne i 4x5". A není drahý, v případě nákupu v rámci EU se nemusíš žádných dalších nákladů obávat (jen to poštovné).
Publikováno 6 březen 2015 - 21:47:18
Zdravím. Mám asi jedno prvenství v Tesku. Nákup se 14ti položkami a z toho 3 mají na kase jinou cenu než-li na cedulce u regálu.
14 ku 3. Je někdo lepší
Publikováno 6 březen 2015 - 22:13:06
Publikováno 7 březen 2015 - 08:35:21
Jo, to je tesco styl. A řekli ti promiňte?
Publikováno 7 březen 2015 - 10:44:33
na 9x12 stačí Rodagon 135/5.6, mám starší verzi a bez problému. Zvládne i 4x5". A není drahý, v případě nákupu v rámci EU se nemusíš žádných dalších nákladů obávat (jen to poštovné).
Nevím, zda jsem to tu už někde dával, ale pokud chcete ušetřit na poštovném z Německa, lze využít tuto službu:
Jinak mě těší, že jsem sehnal Helios 44 s M39 a Zenit 3M a Zorki 4 s Jupiterem 8 (žeprej dar od Chruščova, tak má i svou minulost . GAS je GAS, nedá se.
Publikováno 8 březen 2015 - 12:06:50
Tesi ma ze som vcera vyvolal svoje prve dva farebne zvitky C-41
Publikováno 9 březen 2015 - 16:54:59
Dneska mne těší tolik věcí, že je to až na pováženou
Dorazili zásobníky do Aspectomatu, filmy do promítačky a ještě jsem došla koupit (bez shánění!!!) trezorky na filmy. Nejsou tedy fóliové, ale takové papírové, ale nějak těm papírovým věřím více, takže jsem raději.
Takže tak
Publikováno 9 březen 2015 - 19:23:17
Dneska mne těší tolik věcí, že je to až na pováženou
Dorazili zásobníky do Aspectomatu, filmy do promítačky a ještě jsem došla koupit (bez shánění!!!) trezorky na filmy. Nejsou tedy fóliové, ale takové papírové, ale nějak těm papírovým věřím více, takže jsem raději.
Takže tak
Máš v profilu lokaci Severní Čechy a píšeš, že jsi šla dokoupit bez shánění trezorky na filmy. Chci se tudíž zeptat kde v Severních Čechách jde toto provést? Jestli jsi ochotná to prozradit?
Publikováno 9 březen 2015 - 19:45:53
Kapros1:
Kdybys nepochodil v severních Čechách a zabloudil do Prahy:
http://www.befoto.cz...listy-na-filmy/
http://www.fotoskoda...na-filmy-a-dia/
(ale to asi znáš)
Publikováno 9 březen 2015 - 21:30:33
Byla jsem zrovna v Ústí a tak jsem došla jsem semka: http://www.fotohobby.cz Konkrétně do jejich provozovny na Lidickém náměstí.
Trezorky jsou HAMA 2250:25/2251 v ceně 6 kč za jeden. I to mne potěšilo, čekala jsem to o dost horší.
Máš v profilu lokaci Severní Čechy a píšeš, že jsi šla dokoupit bez shánění trezorky na filmy. Chci se tudíž zeptat kde v Severních Čechách jde toto provést? Jestli jsi ochotná to prozradit?
Publikováno 9 březen 2015 - 22:24:53
Byla jsem zrovna v Ústí a tak jsem došla jsem semka: http://www.fotohobby.cz Konkrétně do jejich provozovny na Lidickém náměstí.
Trezorky jsou HAMA 2250:25/2251 v ceně 6 kč za jeden. I to mne potěšilo, čekala jsem to o dost horší.
Děkuju. Tam prodává kamarád a od něj vím, že toho pro analog moc nemají. Konkrétně právě ty archivační listy jsem u nich poptával při poslední návštěvě. Ovšem to už bude rok Jedu ve středu do Prahy tak to objednám v Béfoto. Potřebuju i nějaké filmy a papíry tak to vezmu z jedné vody na čisto.
Publikováno 9 březen 2015 - 22:37:50
Nevím, zda jsem to tu už někde dával, ale pokud chcete ušetřit na poštovném z Německa, lze využít tuto službu:
Přímo náš admin Taz má tuhle službu http://www.balicky.eu
Publikováno 10 březen 2015 - 18:53:39
Mňa dnes teší, že už niekoľko dní súvisle nepršalo, nesnežilo a tak sa dalo robiť v záhrade bez blata. Aj napriek odporúčaniam som opäť tvrdohlavo zasadila zemiaky, hrášok, cibuľu, niekoľko druhov reďkoviek, cviklu, kvaku, petržlen, mrkvu, .... a ešte mi ostalo miesto na dosadenie cibule, hrachu a niečoho listového zeleného.
Publikováno 10 březen 2015 - 19:49:21
"Kupodivu - kupodivěji" pana Vaita. Úžasné
Publikováno 10 březen 2015 - 21:01:13
Kapros1:
Kdybys nepochodil v severních Čechách a zabloudil do Prahy:
http://www.befoto.cz...listy-na-filmy/
http://www.fotoskoda...na-filmy-a-dia/
(ale to asi znáš)
Ano Jirko, znám, nakupuji už prakticky jen tam. Proto mě udivila ta zmínka o snadném nákupu a myslel jsem, že někde existuje či začal fungovat nějaký nový obchod, provozovaný nadšencem našeho typu
Publikováno 11 březen 2015 - 10:07:11
Tak jsem přestěhoval celej svůj pozitivní proces do své nové budoucí komory. Na jaře začnou úpravy a pak budu mít svou stabilní zašívárnu.
Publikováno 11 březen 2015 - 12:31:10
Mám takový pocit, že Temná komora jako by se zaplňovala novými mladými tvářemi. Možná je to můj dojem. Co mě však těší, že vždy se někdo najde ze starých harcovníků, kdo začátečníkům poradí. Otázky jsou stále dokola velmi podobné a vždy tazatel dostane odpověď. ZA TO VÁM VŠEM DÍK.
Publikováno 11 březen 2015 - 12:47:06
Publikováno 11 březen 2015 - 21:04:41
Publikováno 11 březen 2015 - 21:56:48
rok, nebo dva
každej exponovanej záběr se počítá
v pokles cen nedoufám, ale nebude zastavena výroba a to je to hlavní
-
je pravda, když se mluvilo před lety v knihách o "listech drahocenného materiálu" v souvislosti s planfimy, aby se neplýtvalo a dobře měřilo, testy dělaly rafinovaně na jeden list atd. tak nyní mám pocit, že se to vrací, stačí se podívat na plany světových značek třeba ke škodovi, jedna rána na malej lístek za šedesát
ále hlavně, že jsou
Publikováno 12 březen 2015 - 20:29:47
jeeeeeee, mám zážitok: dnes mi v SRo vrazili do rúk tablet (v mojom ponímaní VF), že mám tú partiu odfotiť rehooooot, lebo to bolo prvý raz v mojom živote, čo som držala tablet a hneď som mala niečo cvaknúť - moja ruka v zábere a po cvaknutí žiadny zvuk - napokon to bezpečne obslúžilo moje staršie dieťa - ja sa digitálom isto nepokazím
Publikováno 12 březen 2015 - 20:44:22
Mě včera na Vyšehradě oslovil nějaký anglicky mluvící mladík a strkal mě do ruky mobil, zda bych jej vyfotil před sousoším. To bylo dílo. Na displeji nebylo nic vidět, zvuk závěrky to taky nevydalo a tak jsem mu to posuňky vysvětlil. Podíval se na displej, s úsměvem pokýval hlavou a pravil Ou kej.
Tak jsem se stal slavným telefotografem. Nezkracujte prosím na slavným teletem
Publikováno 12 březen 2015 - 23:18:14
Mám takový pocit, že Temná komora jako by se zaplňovala novými mladými tvářemi. Možná je to můj dojem. Co mě však těší, že vždy se někdo najde ze starých harcovníků, kdo začátečníkům poradí. Otázky jsou stále dokola velmi podobné a vždy tazatel dostane odpověď. ZA TO VÁM VŠEM DÍK.
Tak ona prave dorusta do ekonomicky aktivniho veku generace, ktera videla domaci temnou komoru uz jen ve forme zbytku nekde v supliku, neboji zna jen z rodinnych historek. Jsou moc mladi na to, aby v ni neco delali, takze jsou zvedavi a jsou moc stari na to, aby si to pamatovali jako beznou vec, ktera generaci pred nim nudila. Prece jen, byla to cinnost lehce smrncnuta geekovstvim. Dalsi vec je ta, ze tuhle generaci nikdo nechtel pustit k technickym vecem, ani ve skole (Normy EU, co znemoznily chemicke pokusy), ani doma - zejmena proto, ze od devadesatych let nebyl duvod (a mnohdy ani moznost) vetsinu veci rozmontovavat, opravovat a smontovavat. Lidem to chybi.
Publikováno 12 březen 2015 - 23:20:23
Mňa už dva dni tešia tri filmy /distribučné kopie na 16mm páse/ a skoro fungel nová Krásnohorka3. Pustil som ju z ruky pred hodinou a ešte stále mi ruky voňajú tak nejak rusky.A najviac sa teším, že som rozdýchal expozimeter. Origo baterku už nezoženiem, ale pomohla LR44 a kúsok hadice na vymedzenie. Ešte som tam prskol pružinku zo starej ručnej lampičky a je to OK. Baterku som musel vyberať z viacerých starších kusov, aby som sa čo najviac priblížil nominálu 1,35V. Ešte to otestujem nejakým externým osvitomerom nech viem na čom som. Ale to až zajtra.
Publikováno 14 březen 2015 - 02:49:39
co me tesi: v pondeli jsem dostal plnou bednu 250W opalovek, na kazdym obalu napsano "testovano 1h - OK", k tomu dve plastimatky (shanim tesneni, nemate nekdo nejaky? to co sem u jedny nafasoval, je nejaky divny), dva "plastiky" (jeden mensi, jeden vetsi - daruju - bohuzel ne ty z Pardubicka :-/ ), Opemus IIa, dalsi bednu cervenejch zarovek, prekrytu pres zarovky, lesticku se spoustou chromovanejch desek (nikdy nepouzity), nejaka hokus pokus lampa do komory, lahev jakehosi lektvaru s nazvem "GEFO", dalsi bednu misek ze bych v tom obalil rizku pro armadu a to cely jenom proto, ze sem rekl "jee, vy tu mate Teslackej a-zed-es dva dva tri, budete ho jeste pouzivat?" ...
z cehoz plyne: nechcete nekdo za odvoz duo Opemus II a Opemus IIa? pokavad je rozlozim a odtahnu na dilnu, tak se po nich slehne na veky vekouci zem, podlaha, tuna bordelu a pak to poleti na srotak ... to samy plati pro ty vyvojnice "plastik" - nikdy nepouzity...
dale co me tesi: predevcirem sem si vyzvedl skoro dva metraky ORWO fotopapiru vsech moznejch typu a druhu za cenu, ktera se dava mozna za zelezo - nahodnym testem se da rict "zavojujou, ale fungujou" (zkouseno s vyvojkou "BnJ + fura BTZ") a k tomu jeste bednu "barevnejch" CB papiru od Argenty (prvni varka dopadla spickove, tak jsem dokoupil dalsi). Ty papiry jsou fenomenalni... cerveny, zeleny, modry, zlaty a stribrny .... (cely moje priblizovadlo sedelo jak rozplacla zabucha na silnici... na takovou zatez rozhodne neni staveny)
----
ad vyvoj cen fotografickyho materialu: dolu to uz nepujde, naopak nas cekaji jen "skvele a drazsi zitrky" - i ty blby tampongove na to prisli, tak se na alibabe a jeho 40ti bandoleros objevil obrovskej vyprodej ERA100 (.50USD kus), jenom aby se nasledujici dny prodaval uz za 2-3USD/kus. Drobny poznatek o celni poste: krabicka cca 20x10x10cm vzbudi povyk, ze by mi nejradsi nasadili klepeta a zhoupli na Pankraci, ale to ze prijde bedna bez procleni/camraku/cehokoliv o rozmerech 50x40x20, to je uz netrapi a posta hezky s usmevem dovezla pred barak...
Publikováno 14 březen 2015 - 07:28:38
jeeeeeee, mám zážitok: dnes mi v SRo vrazili do rúk tablet (v mojom ponímaní VF), že mám tú partiu odfotiť rehooooot, lebo to bolo prvý raz v mojom živote, čo som držala tablet a hneď som mala niečo cvaknúť - moja ruka v zábere a po cvaknutí žiadny zvuk - napokon to bezpečne obslúžilo moje staršie dieťa - ja sa digitálom isto nepokazím
takové já vždycky pošlu do prdele a při nejbližší příležitosti se idu očistit do komory
Publikováno 14 březen 2015 - 07:58:18
Když já neumím poslat anglicky do prdele. A kluk byl sympatickej, usměvavej. Ne jak věčně nasraný Češi.
Publikováno 14 březen 2015 - 08:40:05
měls mu to řéct Moravsky......když temu rozumí čech tož určitě aj anglán
Publikováno 18 březen 2015 - 00:26:26
ze vcera pricestoval dalsi dil posetilosti 24x24
.
36palcove skeelko ve stavu dobrem
Publikováno 18 březen 2015 - 10:11:15
To uz musi byt slusna trubka. Vejdes se s tim do atelieru pri zaostreni na blizko ?
Publikováno 18 březen 2015 - 10:15:26
vytah je necele 2 metry takze zatim ne
.
velky atelier je ...
Publikováno 18 březen 2015 - 10:26:05
tak az bude nekdy den otevrenych dveri...
Publikováno 18 březen 2015 - 10:31:20
.
bude otevreno
0 členů, 2 návštěvníků, 0 anonymních