Parada!
Jenom me prekvapilo, ze zrovna takovy "retro" film nevyrabeji ve svitku, zatimco v kinu ano. Svitek by mu slusel lip. No ale budme radi alespon za tohle. Snad je na tom Foma dobre, kdyz dokaze i v dnesni dobe prijit s novym druhem filmu.
Publikováno 5 květen 2015 - 21:22:18
Parada!
Publikováno 5 květen 2015 - 22:12:42
V e-shopu Fomy teda nic takového nevidím.
Publikováno 5 květen 2015 - 22:21:12
To je nejhžavější novinka. Ani o vývojce k tomu filmu nikde nic není. Cena filmu bude stanovena dle počtu kliků na výše uvedený odkaz
Publikováno 5 květen 2015 - 22:53:49
co neni v e-shopu
.
jako by nebylo
Publikováno 6 květen 2015 - 06:09:43
Už jsem to taky viděl.....no su moc zvědavý.
Publikováno 6 květen 2015 - 06:54:09
"RETROPAN 320 se doporučuje zpracovávat ve speciální vývojce RETRO SPECIAL DEVELOPER* poskytované výrobcem společně s tímto filmem"
To zní jako by byl ke každé krabičce s filmem i sáček s vývojkou, ale asi to tak nebude, zřejmě poskytnout = prodat.
A jestli nebude svitek (jako že asi ne), tak mě naštvou
Publikováno 6 květen 2015 - 09:39:14
No celkem je to fakt výborná zpráva, trochu to signalizuje, že film žije a má perspektivu. Docela by mě zajímala i nějaká ortochromatická emulze, ale upřímně bych vyfotil asi jeden film a dost... přecejenom ty lidi na tom vypadaji divně, ani běloši, ani černoši...
Publikováno 6 květen 2015 - 12:03:07
každopádně má velmi zajímavou spektrální charakteristiku. Jen ten šwára je zase ošklivej...
nlc: řekl bych že vývojku si budeme muset koupit samostatně, obzvlášť vzhledem k její kapacitě (1l na 20 kinofilmů). Neočekávám ale nějakou přemrštěnou cenu, snad leda že by to bylo určené pro lomografisty, ale pak zase takový film strácí atraktivitu pro nás.
Publikováno 6 květen 2015 - 13:13:26
Jendo máš pravdu, vývojka nebude určitě přehnaně drahá a kapacitu má slušnou. Ostatně se zdá, že bude i celkem energická, když srovnám vyvolávací časy uváděné v tabulce.
Publikováno 6 květen 2015 - 13:48:44
Teď jsem koukal na stránky Fomy nenašel jsem, chápu dobře , že půjde teprve do prodeje ?
Publikováno 6 květen 2015 - 14:27:46
Ano.
Publikováno 6 květen 2015 - 14:28:48
Díky tak se na to taky těším
Publikováno 6 květen 2015 - 14:35:53
Tak to budu muset zkusit. Vypadá to, že jím půjdou fotit černoši v tunelu
Publikováno 6 květen 2015 - 15:10:47
Tak dnes jsem se konečně rozhodl. Končím se vším maličkým. Zůstanu už jen u VF. Sledujte bazar.
Publikováno 6 květen 2015 - 15:16:00
Publikováno 6 květen 2015 - 15:18:42
Nechte maličkých přijíti ke mně....
Publikováno 6 květen 2015 - 15:50:09
Keko vďaka, len ja mám Čajka II a na spodku fotoaparátu je len závit na statív a koliesko s tabuľkou Gost/DIN/ASA, a u toho si ani neviem predstaviť ako stáčam film späť do kazety.
A-A-A podarilo sa! pri písaní tohto príspevku som na to prišiel, napadlo ma totiž, vytiahnuť to koliesko von, a ono to ide, aj ozubený valček, ktorý ma funkciu odmeriavania dĺžky filmu sa odblokuje. Jo holt, ty rusi neboli až taký blbý.
Publikováno 6 květen 2015 - 21:15:53
Těší mě pěkná akce v sobotu 9.5.2015 v Luhačovicích a to otvírání pramenů. Spousta kulturních akcí a dobové kostýmy a veteráni. Flexaret nabit Fomapanem a už se těším .
http://www.mdkelektr...prameny2015.pdf
Publikováno 7 květen 2015 - 10:04:50
Hmm.....tož to bych taky rád.
Nic du si Leningratskou aspoň pustit na gamci.
...už to hraje.
Publikováno 7 květen 2015 - 10:37:55
ze mam listek na vecer
No bude to naživo nádhera.......já bych někdy hrozně rád na koncert Shostakovichovi desáté.
Publikováno 7 květen 2015 - 11:23:33
No to mas pravdu, Lenigradska je vlastne takovy popik pro obecne posluchacstvo. Ma lepsi kusy.
Publikováno 7 květen 2015 - 12:17:20
Tak tak.
Kupodivu mě se leningradská hrozně dlouho vyhýbala. Vlastně jsem ji objevil až loni.
Ale už jenom při slově Shostakovich si vzpomenu na mého šéfa a kamaráda Roberta de La Rosu a ra.ní snídaně na La Caletě kde jsem rok a půl pracoval. Skoro každý den nám na plné kule hrál tento ruský velikan vážné hudby. Muselo to být slyšet až naproti na Teide.
http://www.macondo-l...nisch/fotos.htm
Publikováno 7 květen 2015 - 12:45:05
A proč Shostakovich když byl a u nás může také být Šostakovič?
Publikováno 7 květen 2015 - 12:52:23
Páč slovanská vzájemnost už se nenosí, že...
Publikováno 7 květen 2015 - 13:07:06
Páč tak jsem to opsal s teho odkazu na youtube. Pardon.
Publikováno 8 květen 2015 - 17:52:38
tesi me ,za mam zaplaceno a ze jsou zde dobri lide
Publikováno 8 květen 2015 - 18:04:20
A proč Shostakovich když byl a u nás může také být Šostakovič?
Protože přece Pushkin a Ovechkin...
Publikováno 8 květen 2015 - 19:52:17
ze mam listek na vecer
Uzasny zazitek. FBM v dosud nevidene sile, 100+ instrumentalistu.
Publikováno 9 květen 2015 - 13:12:53
Těší mne vyhraná leštička/sušička A to ze dvou důvodů, protože jednak budu moci udělat nějaké pokusy a také získám šňůru k tavící pícce, ve které se dají dělat zase jiné pokusy. Navíc za super cenu, je vidět, že na Aukru se občas opravdu zadaří.
Kdyby to v obýváku, a tím pádem skoro všude, nevypadalo jako po výbuchu pumy, tak by se dalo pokusničit jen co sušička dorazí, ale takto to asi bude muset vydržet.
PS: Dá se nějak udělat drážka do zdi, aniž by byl v celém pokoji bordel a v celém bytě prach? Rozbrušovačka to měla za pět minut hotové, ale bordelu je tu tak na týden. A navíc nevěřím, že to bude uklízet někdo jiný, než já
Publikováno 9 květen 2015 - 13:46:39
Publikováno 9 květen 2015 - 14:31:58
Vypadá hezky, ačkoli poněkud prošle
Publikováno 9 květen 2015 - 14:37:57
Potěšil mne název, na obsah raději nedošlo....
Publikováno 9 květen 2015 - 16:23:00
Tak to u nás by na ní došlo
Běžně máme potraviny tzv. prošlé, ale nic jim není. Otevřu, čmuchnu, ochutnám a pak v 99% klidně spotřebuji.
Publikováno 10 květen 2015 - 18:45:33
PS: Dá se nějak udělat drážka do zdi, aniž by byl v celém pokoji bordel a v celém bytě prach? Rozbrušovačka to měla za pět minut hotové, ale bordelu je tu tak na týden. A navíc nevěřím, že to bude uklízet někdo jiný, než já
Fréza + vysavač. Kdysi jsem si to chtěl půjčit v půjčovně nářadí - chtěli (vratnou) kauci několik desítek tisíc, takže praktickou zkoušku "bezbordelovosti" jsem neprovedl a prasil drážky ve zdi ručně (např. navrtat řadu otvorů příklepovkou a pospojovat otvory majzlíkem). Krbový vysvač lze přidržet (normální vysavač má prachem rychle ucpaný pytlík).
Publikováno 10 květen 2015 - 18:55:31
táhnout to po zdi. V bytě kde už pár let bydlím je všechno vedený povrchově (kromě vody a odpadu ) a vůbec to neruší. Pravda že na palubkách to je asi něco trochu jinýho než na omítce. Vždycky když vrtám pro hmoždinky nebo natloukací šrouby (jak se to jmenuje??) tak chytnu buďto šutr nebo armaturu...
Publikováno 10 květen 2015 - 20:01:57
Krbový vysavač nemáme a vedení kabelů po zdi mne neuspokojuje Snad je to na delší dobu naposledy, ačkoli jedna akce nás ještě čeká. No, snad to nějak dopadne.
Velikou výhodou ten rozbrušovačky je to, že fakt bylo za pět minut hotovo a pak bylo celkem ticho, až na občasné ťukání. Kdyby se to mělo sekat majzlíkem, tak to asi dělají ještě teďka Velikou nevýhodou je ten jemný prach, který byl všude a v obýváku to chvilku vypadalo jako když tam hoří.
Na nějaké pokusy s fotkami to tedy zatím nevypadá, prach se ještě usazuje. Do příštího víkendu ale snad bude pokoj a třeba se mi v úterý podaří od Škodů dovést nějaké misky. Jedu do Prahy na školení, tak se to třeba půjde dát nějak skloubit
Publikováno 10 květen 2015 - 21:37:01
Jirko, kde jsi k tomu přišel? Já jsem to tu nikde neviděl. Pravda je, že to nekupuji a tak se po tom nedívám.
Byl jsem dneska v Peruci u dubu. Tak jsem na Tebe vzpomenul.
Publikováno 11 květen 2015 - 07:45:06
Jirko, kde jsi k tomu přišel? Já jsem to tu nikde neviděl. Pravda je, že to nekupuji a tak se po tom nedívám.
Byl jsem dneska v Peruci u dubu. Tak jsem na Tebe vzpomenul.
Dcera byla na dovolené u kamarádky v Peruci. Zaujalo ji to v potravinách u Vietnamce na návsi. Nekonzumovala..
Publikováno 11 květen 2015 - 10:12:01
Jéé, to neznám, a to musí být nějaká místní specialitka. Se asi zajedu podívat na Hazmburk, jestli to tam mají?
Publikováno 11 květen 2015 - 10:19:10
Jo,to znám z vlastní zkušenosti, žena mne mínila zabít:) Dá se půjčit speciální rozbruška na drážky, není to úplně čisté, ale prachu je o několik řádů méně.
Publikováno 11 květen 2015 - 10:52:17
Jéé, to neznám, a to musí být nějaká místní specialitka. Se asi zajedu podívat na Hazmburk, jestli to tam mají?
Tak mi napadlo... https://youtu.be/5g127IOz9rw
Publikováno 11 květen 2015 - 11:19:51
Těší ně když se povede fotka.........včera večer jsem byl fotit na svojem obvyklém místě za městem. Jel jsem s jasným záměrem, ráno to vyvolal a fčíl sem udělal kontakt........vyšlo to krásně radost pohlodět ....jo klasický můj nudný detajl krajiny, ale mám radost když to všecko jde jak pomásle.
Publikováno 11 květen 2015 - 19:40:56
Moc se neraduj. Ses to prostě naučil a za pár chvil to bude nuda jako prase. "A zase dobrá, a za a zas..."
Publikováno 11 květen 2015 - 19:42:28
Publikováno 11 květen 2015 - 19:48:31
Nikdy to nebude nuda!
co to je nuda???
Publikováno 11 květen 2015 - 20:04:19
Já se chci aspoň chviličku nudit !!!
1 členů, 6 návštěvníků, 0 anonymních