Přejít na obsah

Fotka

Co mne těší...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6611 odpovědí na toto téma

#3151 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 15 květen 2015 - 09:04:16

Tu monografii jsem si nedávno prohlédl u Jorgeho a i ta barva je úplně skvělá. U černobílé knihy mě dostaly (nejen) některé banální záběry co by mě ani nenapadli vyfotografovat, ale výsledek má obrovskou sílu. Já mám od pana Prokůpka pouze Bílé Karpaty (barevná) a tam jsou sice skvělé fotografie (zvláště panoramata přesliček a devětsilů), ale kniha je velmi špatné tiskařské kvality. No mám ji rád...ty místa znám.

• 0

#3152 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 15 květen 2015 - 09:41:52

Jojo - Bílé Karpaty mám, vracím se k nim. Podyjí (dvojpublikace) jsem si jednou prohlédl, líbí, líbí - ale ta cena ne.

• 1

#3153 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 725 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 392

Publikováno 15 květen 2015 - 09:45:44

v hradci máme laboratorní potřeby, takový malý šikovný krámek, hořická ulice

takže východočeši mohou nakupovat přímo i včetně ošmatání na místě

no a můžete tam ženě - jako já - koupit něco z cibuláku, to tam mají jako přidružený prodej a ve finále budete pochváleni

Nemáte tam taky něco s fotopotřebama pro našince, fotobazar nebo tak něco? Trávívám teď v HK občas dopoledne čekaje až dokape chemoška (ne do mě) a nemaje do čeho píchnout

už dávno ne,

ale možno zajet do továrny foma, na vrátnici dostaneš kartičku a jdeš starými chodbami po kovovém schodišti do skladu-expedice, tam se dá přímo nakoupit materiál

každý by měl továrnu navštívit už ze studijních důvodů!

-

ještě mě napadla zastavárna u ambrože, kolega tam občas něco uloupí, jinak je to veteš, ale ze všech veteší taková kultivovanější, od fn 10 min pěšky do ulice v lipkách a za rohem je ambrožova a tam to je

• 1

#3154 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 09:59:04

Jojo - Bílé Karpaty mám, vracím se k nim. Podyjí (dvojpublikace) jsem si jednou prohlédl, líbí, líbí - ale ta cena ne.

Hm je to trošku dražší proto ji taky nemám. V Podyjí jsem byl jen jednou se ženou před pár lety někdy koncem září na pár dní pod širák......nikde ani človíčka, bylo tam nádherně, mlhy a tak. Nejvíc mě dostalo když jsme uprostřet lesů potkali mého kamaráda s kanárů Mamuta. Obcházel pěšky republiku. Pokecali jsme, rozlůskli pár lískáčů a vydali se každý svou cestou. Do Podyjí bych zas někdy rád zavítal. Vaňůrek (tamní rodák) mě sliboval jak zajedem a jaké zašité místa tam zná......no kde tomu je fčíl konec.

• 0

#3155 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 10:17:23

Podyjí mám taky v hypotetickém zorném úhlu svých přístrojů. Zatím na ně nedošlo, jako na mnoho dalších...Na otočku je to už trochu z ruky, takže někdy na dovolenou - jak pravíš: podzim (nebo jaro)... Taky se vyhýbáme davům. Kdysi jsme v Malé Fatře začátkem června byli 4 dny jedinými hosty hotelu... Jindy ve stejném období jedni z mála na Zverovce....jindy začátkem října jedinými hosty v chatě u Nebákova v Českém ráji nebo Na Tokáni v Českém Švýcarsku... už se zase někam těšíme :)

• 0

#3156 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 10:55:14

Já už na tyto pěkné místa asi kašlu. Vždycky když někam do cizího kraje přijedu su takový nesvůj.....tu krajinu neznám...špatně se mě fotí. Mám pocit, že fotím jenom její povrch a né to co má uvnitř. Musel bych tam strávit hrůzu času a to si bohužel nemůžu dovolit. Nejlíp mi je u nás za městem...Kunovský les a Kopřivník tam jsem vyrůstal, znám tam každý strom, živočichy, kytky...prostě všechno. Vím v kterou roční a dení dobu tam můžu co očekávat. Nebo slepé rameno Kanada, některé místa v Chřibech a Přívoz. Ale jednou bych se moc rád vrátil k oceánu. Miluju když je u moře "škaredě" zataženo, deštivo, rozbouřené vody, ty útesy.......působí to nadherně depresivně. I když Hurykán Katrina na kanárech 2005 už bylo trošku moc.

• 0

#3157 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 15 květen 2015 - 11:06:13

Kluci,

na Podyjí ma zavolajte. Ja furt obchádzam, obchádzam...ale bez niekoho, kto to pozná --- to nemá cenu. Potom je to skôr o "objavovaní" než o "fotografovaní" (tiež ale nie je zlý pocit, len vláčiť ten 20kg baťoh, žeáno).

HCST, jednu pre teba. Atlantik v Portugalsku, v Septembri. Nekúpali sme sa :mrgreen:

• 0

#3158 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka

Publikováno 15 květen 2015 - 11:06:52

Mne sa tam tiež páčilo takto. Viac, než keď bola modrá obloha.

Přiložený soubor (y)

• 0

#3159 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 11:10:12

Kluci,

na Podyjí ma zavolajte. Ja furt obchádzam, obchádzam...ale bez niekoho, kto to pozná --- to nemá cenu. Potom je to skôr o "objavovaní" než o "fotografovaní" (tiež ale nie je zlý pocit, len vláčiť ten 20kg baťoh, žeáno).

HCST, jednu pre teba. Atlantik v Portugalsku, v Septembri. Nekúpali sme sa :mrgreen:

Krásné. To je ono.

A k tomu Podyjí......něco mě napadlo......jdu kontaktovat jednoho flákače a kurewníka.

• 0

#3160 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka

Publikováno 15 květen 2015 - 11:11:09

Myslíš Vaňúrka? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• 0

#3161 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 11:12:10

Ano.

• 0

#3162 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 15 květen 2015 - 11:16:19

Nevim, to asi

Kluci,

Krásné. To je ono.

A k tomu Podyjí......něco mě napadlo......jdu kontaktovat jednoho flákače a kurewníka.

Nevim, to asi nevyjde, volal jsem ho na sraz, nechtel.

• 0

#3163 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 11:18:11

Zavolám mu (stejně mě dluží knížku).....uvidíme......snad to v něm někde ještě je.

• 0

#3164 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 11:36:41

Já už na tyto pěkné místa asi kašlu. Vždycky když někam do cizího kraje přijedu su takový nesvůj.....tu krajinu neznám...špatně se mě fotí. Mám pocit, že fotím jenom její povrch a né to co má uvnitř. Musel bych tam strávit hrůzu času a to si bohužel nemůžu dovolit. Nejlíp mi je u nás za městem...Kunovský les a Kopřivník tam jsem vyrůstal, znám tam každý strom, živočichy, kytky...prostě všechno. Vím v kterou roční a dení dobu tam můžu co očekávat. Nebo slepé rameno Kanada, některé místa v Chřibech a Přívoz. Ale jednou bych se moc rád vrátil k oceánu. Miluju když je u moře "škaredě" zataženo, deštivo, rozbouřené vody, ty útesy.......působí to nadherně depresivně. I když Hurykán Katrina na kanárech 2005 už bylo trošku moc.

No ano - jedna návštěva samozřejmě nestačí, Několikrát - v různé denní i roční době. To platí i pro výše uvedená navštívená místa. Všude jsme byli několikrát. Na Pernštejně a v Lysicích jsme za poslední rok byli asi 6x, a je to málo.

A stále roste dilema: "Pojedeme tam, protože to tam známe a poznáme ještě lépe" nebo "Pojedem tam, protože jsme tam ještě nebyli"...To, co ty asi máš v Kunovském lese atp., jsem měl v Českém středohoří. Přijel jsem z práce, kouknu na nebe a honem tam a tam - a často to vyšlo. Ale život jde dál a jsme jinde. Nicméně - moře jsem v tomto tisíciletí neviděl. A nefotil jsem ho nikdy. Nestihnu ani to, co mne láká u nás, v okruhu cca 200 km..

• 1

#3165 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 15 květen 2015 - 16:57:53

Vážení kolegové, těší mne tak radostně očekávaných několika souvislých dní volna, kdy odložím budík, hodinky, jen občas využívaný telefon, zcela opustím cíleně manipulovaný prostor sdělovacích prostředků a nechám se unášet krásami vrcholícího jara v blízkých lesích a malebné krajině, zamořené smrdutým pachem kvetoucích lánů "Žlutého moru", táhnoucími se daleko za obzor. Praotec by se patrně po spatření té monokulturní apokalypsy okamžitě osypal zničující vyrážkou a okamžitě vyrazil veden pudem genetické úchovy směrem západním. Těším se, až se v příští vegetační sezóně objeví nové barevné mutace a "Zatuchlá kotlina" se rozzáří novými, až doposud pouze o Vaječných svátcích využívanými odstíny zářivých barev. Nebude již problém v předstihu odeslat vhodným výsevem modifikovaný vzkaz přes síť monitorovacích systémů jakémukoli ze světových vůdců v libovolných barvách a velikosti abecedy až do nejvzdálenějších míst. S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik

• 2

#3166 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 17:50:37

Hlásím zpoza obzoru, že je žlutý mor široko daleko i zde.

Ale píšu to jako odpověď. Jinak bych to napsal do jiného vlákna.

• 0

#3167 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 15 květen 2015 - 18:19:35

Máme naštěstí dostatek minerálního oleje a tohle žlutý svinstvo by tu stejně nevyrostlo. O jabloních si to všichni myslej taky, pokusíme se je přesvědčit o opaku (ty jaboně :)). Narozdíl od předsudků se tu daří i chmelu (ale jenom jedný odrůdě).

• 1

#3168 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3 183 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1 118

Publikováno 15 květen 2015 - 21:12:27

Jsem hrdý na Čechy a jejich vlastenectví. Dříve hned po 9. květnu šly vlaječky dolů a dnes jsou Češi takový vlastenci, že mají vlaječky na autech i když je tak vysoké datum.
  • 3

#3169 LaarsenGranz

LaarsenGranz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 206 příspěvků(y)
Reputace: 10

Publikováno 15 květen 2015 - 21:42:44

Jsem hrdý na Čechy a jejich vlastenectví. Dříve hned po 9. květnu šly vlaječky dolů a dnes jsou Češi takový vlastenci, že mají vlaječky na autech i když je tak vysoké datum.

S tím souhlasím. Taky jsem hrd že jsem součástí národa který si vzpomene že má taky nějakou státní vlajku jen když je mistrovství v hokeji.

• 0

#3170 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2015 - 21:49:13

Dnes již ani vlajky k projevu vlastenectví netřeba. Hop, hop, hop.

• 0

#3171 Horenak

Horenak

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 533 příspěvků(y)
  • Locationsever a východ Čech, jihovýchod NDR
Reputace: 232

Publikováno 15 květen 2015 - 22:24:57

v hradci máme laboratorní potřeby, takový malý šikovný krámek, hořická ulice

takže východočeši mohou nakupovat přímo i včetně ošmatání na místě

no a můžete tam ženě - jako já - koupit něco z cibuláku, to tam mají jako přidružený prodej a ve finále budete pochváleni

Nemáte tam taky něco s fotopotřebama pro našince, fotobazar nebo tak něco? Trávívám teď v HK občas dopoledne čekaje až dokape chemoška (ne do mě) a nemaje do čeho píchnout

už dávno ne,

ale možno zajet do továrny foma, na vrátnici dostaneš kartičku a jdeš starými chodbami po kovovém schodišti do skladu-expedice, tam se dá přímo nakoupit materiál

každý by měl továrnu navštívit už ze studijních důvodů!

-

ještě mě napadla zastavárna u ambrože, kolega tam občas něco uloupí, jinak je to veteš, ale ze všech veteší taková kultivovanější, od fn 10 min pěšky do ulice v lipkách a za rohem je ambrožova a tam to je

Ve Fomě už jsem samozřejmě byl, vyzvedával jsem tam objednané zboží.  Ten zážitek z návštěvy (asi expedičního skladu) je přímo kulturněhistorický. Mrzelo mě, že tam někde u vrátnice nemají aspoň malý obchůdek se svými produkty. Na trafiku pro zaměstnance uvnitř fabriky invence byla. 

• 0

#3172 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 16 květen 2015 - 14:14:44

Mne těší, že když mi nevyšelo se dostat na sraz Flexaret do Brna, že sem měla velmi hezké úlovky na bleších trzích do mé sbírky odznáčků. Aneb, každý máme nějakou úchylku,že? :D

Přiložený soubor (y)

• 4

#3173 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2015 - 14:21:05

Hezké. Tu zelenou Fomu bych bral. Jakošto jedinec chodící hlavně po zeleni a hlavně v zeleném ..bych vypadal eště slušivějc. :mrgreen:

• 1

#3174 bobrb

bobrb

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 859 příspěvků(y)
  • Locationpod Brdy
Reputace: 54

Publikováno 16 květen 2015 - 18:03:27

... Flexaret... do mé sbírky odznáčků...

http://m.ebay.com/it...e-/221497509616

;-)
  • 0

#3175 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2015 - 05:38:29

Těší mě počasí........vypadolo to, že bude celý víkend hnusně, ale dneska je nádherně pod mrakem a snad i zaprší.......jdu se ukrýt hluboko do lesa kde expozice jsou delší půl hodiny, voní tam bažiny a človeka tam neuslyšíš...

Přiložený soubor (y)

• Přiložený soubor  m.jpg   391,28K   12 Počet stažení

• 0

#3176 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 17 květen 2015 - 07:57:15

... Flexaret... do mé sbírky odznáčků...

http://m.ebay.com/it...e-/221497509616
;-)

Je, ten už mám, ale teda ne za tak vysokou cenu. A mám i odznáček mikromy. ;)
  • 0

#3177 bobrb

bobrb

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 859 příspěvků(y)
  • Locationpod Brdy
Reputace: 54

Publikováno 17 květen 2015 - 07:59:03

Jj cena je ukrutná
  • 0

#3178 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2015 - 11:31:52

Těší mě počasí........vypadolo to, že bude celý víkend hnusně, ale dneska je nádherně pod mrakem a snad i zaprší.......jdu se ukrýt hluboko do lesa kde expozice jsou delší půl hodiny, voní tam bažiny a človeka tam neuslyšíš...

Jj, sobota byla katastrofalni.  V nedelu dopoledne to docela slo, sice po desate zacal vylezat oskar, ale dva obrazky 11x14 jsem zvladnul.

• 0

#3179 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2015 - 15:07:09

Hmm....už se těším až to uvidím. Musíme dát ještě před létem někde sraz. Jinak od středy by mělo být zase hezky :-P

• 0

#3180 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy
Reputace: 27

Publikováno 18 květen 2015 - 15:46:42

Těší mne nová sušička/leštička Kovos typ 24 :)

Moc mne netěší, že je dosti špinavá, ale to se poddá.

Jen dotaz, dá se nějak vyčistit a srovnat poněkud poškrábaný leštící plech, nebo jej mám rovnou použít na něco jiného s pokusit se splašit jiný? Něco tu ve fóru je psané, ale není to přesně odpověď na mou otázku. Stejně to nakonec dopadne tak, že se leštiti nebude, ale bude se vesele sušit :)

• 0

#3181 ladinek

ladinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)
Reputace: 81

Publikováno 18 květen 2015 - 16:04:57

Ahoj leštil jsem zrovna včera. Mám taky na plechu mikrotahy po hadře. Bohužel se otisknou i na emulzi fotky a pod určitým úhlem jdou vidět. Leštil jsem teď podruhé, vypadá to hezčí než poprvé. Musím ten plech vyčistit lihem pořádně dělá takový matný tečky. Nejhezčí ten baryt , je slisovám pod kartonem mlíka, kartonem cukru a fotka po fotce vložená do čistýho novýho papíru. Je to jak prkno a krásně pololesklý :-)

• 0

#3182 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 18 květen 2015 - 19:50:19

Zná někdo takového blbce, co si zapne sušičku do zásuvky a pak na ni začne montovat rám a plátno? Já jo :lol: A zrovna sebe  :ph34r:

Jinak sušička už zase vypadá dobře, jen na leštění ten plech už asi nikdy pořádně nebude, protože předchozí majitel měl leštičku schovanou asi v žumpě a tak je plech poškozený, asi korozí. Prostě jsou na něm takové ďubky a navíc je i docela poškrábaný, ačkoli ne nějak drasticky. Plátno bude potřeba vyprat, vypadá také docela dost použitě, jako kdyby jím někdo utíral nějaké hrozné věci :)

• 0

#3183 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 08:05:32

Hmm....už se těším až to uvidím. Musíme dát ještě před létem někde sraz. Jinak od středy by mělo být zase hezky :-P

No to bude na papire tak nejdriv za 2 roky :)

Tesi me, ze mam listek:

http://bendaquartet....?instance_id=25

• 0

#3184 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 10:07:33

Jo jo..já jsem fčíl kopíroval přez rok staré negativy z jižních pralesů.

Ty koncerty vypadají dobře....a hned pěkně skorem u baráku...

• 0

#3185 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 10:55:07

Těší mě, že dneskaj mrknu na toto:

http://www.csfd.cz/f...galerie/?type=1

• 1

#3186 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 19 květen 2015 - 11:33:56

HCST: je to docela síla, nějak jsem po návratu z kina nemohl spát... Psal jsem to už ve vedlejším vlákně (jen tak...), je to víc o příbězích za fotografiema než o focení jako takovém, ani jednou se tam nezmíní jméno fotoaparátu, formát, nepodíváš se do fotokomory ani na proces vzniku fotografie. Je to spíš sociální než foto dokument. Rozhodně ale stojí za vidění. Občas se tam akorát mihne s nějakým canonem se zoomem...

• 1

#3187 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 12:13:01

.. že jsem si v džezvě uvařil úžasnou Tanzania AA North

http://www.mrcoffee....-aa-north-.html

• 0

#3188 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 12:18:04

HCST: je to docela síla, nějak jsem po návratu z kina nemohl spát... Psal jsem to už ve vedlejším vlákně (jen tak...), je to víc o příbězích za fotografiema než o focení jako takovém, ani jednou se tam nezmíní jméno fotoaparátu, formát, nepodíváš se do fotokomory ani na proces vzniku fotografie. Je to spíš sociální než foto dokument. Rozhodně ale stojí za vidění. Občas se tam akorát mihne s nějakým canonem se zoomem...

To je dobře, páč já techniku řeším děsně nerad. Raděj se podívám na pořádné fotografie a to kde vznikaly. Salgada mám rád....mám jeho knihu Africa a je to nádhera. Mrknu na to večer s manželkou.....no vlastně k tomu mám španělské titulky tak asi nadšená nebude ( no může si to dát znovu s anglickýma.)

• 1

#3189 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 12:20:12

.. že jsem si v džezvě uvařil úžasnou Tanzania AA North

http://www.mrcoffee....-aa-north-.html

Uf ...to by mě asi zabilo :mrgreen: ......já čekám na jarní sklizeň Pi Lo Chanu.

• 0

#3190 Alibaba

Alibaba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 222 příspěvků(y)
Reputace: 35

Publikováno 19 květen 2015 - 13:32:26

To musíš být velký chán, když popíjíš Pi Lo Chan - jak by patrně "podotkl" J. Cimrman v nějaké své operetě. Já tedy nějakých dvaadvacet let pouze Pi Lo Chun. ;-)

• 0

#3191 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 13:43:52

Á... překlep (to se mě stává furt...jaksi se nemůžu dokopat k tolmu pořádně si to po sobě přečíst než příspěvek vložím), ale tyky bych mohl řéct ...tady si na Moravě, tady neřekneš lejzr, ale laser! :mrgreen:

• 0

#3192 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2015 - 13:45:17

..a zase. :oops:

• 0

#3193 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 040

Publikováno 19 květen 2015 - 14:34:07

To je pekne, lebo u vas sa nepovie nejzr, ale NASER. :)

• 0

#3194 Luigi

Luigi

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 848 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 197

Publikováno 19 květen 2015 - 14:36:13

Poněvadž z těch papírů je v tom ustalovači bordel. Míň, jak ve vývojce, ale je tam.

Pravdu má ten chlapec. Když se tady řešilo těch X flašek.... Ustalovač z papírů nelze používat pro ustalování negativů, neb v něm jsou vlákna z papíru - tak to psali staří printeři v knihách. Takže na každý zvlášťní flašku. Vývojku neřeším, tam to vyplývá z podstaty, pokud tedy nepoužíváš archivní univerzální vývojku Fomy (to raději archiví víno). Zdařec Luigi :shock:

• 1

#3195 Zirafka

Zirafka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy

Publikováno 19 květen 2015 - 16:12:52

Aha, to zní logicky. Chce to tedy další láhev :)

Jinak já to dělám, a vždycky dělala, tak, že se v ustalovači nejprve ustálili filmy a pak papíry. Jestli se pak někdy, v hluboké minulosti, dělali pak zase filmy, to už asi ne. Ale nevím.

Budu si to tedy pamatovat, je to dobrá vědomost.

• 0

#3196 dodoxbb

dodoxbb

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBanská Bystrica
Reputace: 215

Publikováno 20 květen 2015 - 17:41:59

Včera mi  došiel nový mech na 9x12 sklopku (starý bol taký deravý, že si ho nechávam na cedenie špagiet :-) ) Večer sa mi ho podarilo úspešne vymeniť a to ma teda veľmi teší :-) Výrazne by mala stúpnuť štandardizácia expozície, doteraz to bola celkom lotéria...

• 3

#3197 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 574 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady
Reputace: 116

Publikováno 21 květen 2015 - 12:08:04

Těší mě nový stativ, zakoupený ještě předtím, než všude o několik set Kč zdražil. A podle předpokladu se mi vejde do batohu, unese pevně i 9x12 voigtlandera. Tak snad to je "upgrade" navěky :smile:.

Přiložený soubor (y)

• 1

#3198 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2015 - 12:52:04

Těší mě, že jsem se konečně dokopal k tomu něco nazvětšovat. Už se s tím nějakou dobu mořím ale již mám dvě zvětšeniny :-P  Jdu na další.

Jo a při kontaktech jsem úplně zapoměl co je to prach...

• 0

#3199 Black

Black

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 167 příspěvků(y)
  • LocationOtrokovice
Reputace: 47

Publikováno 21 květen 2015 - 16:22:50

Poněvadž z těch papírů je v tom ustalovači bordel. Míň, jak ve vývojce, ale je tam.

Pravdu má ten chlapec. Když se tady řešilo těch X flašek.... Ustalovač z papírů nelze používat pro ustalování negativů, neb v něm jsou vlákna z papíru - tak to psali staří printeři v knihách. Takže na každý zvlášťní flašku. Vývojku neřeším, tam to vyplývá z podstaty, pokud tedy nepoužíváš archivní univerzální vývojku Fomy (to raději archiví víno). Zdařec Luigi :shock:

Těší mně, že vám můžu dát za pravdu. Bordel na negativu už mně teda moc netěší :-)

• 0

#3200 Orfanic

Orfanic

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 230 příspěvků(y)
Reputace: 82

Publikováno 22 květen 2015 - 06:40:01

Sehnal jsem knížku Jak se světlo naučilo kreslit za cenu víc než příznivou.

Písmen jsou velká, styl jasný a čtivý. Autor se nebojí vyslovit svůj názor jasně a úderně!

...

Tak vydělávají kapitalisté peníze!

...

:mrgreen:

Konečně mi svitla naděje, že snad nezemřu zcela nevzdělán.

• 3

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 2 návštěvníků, 0 anonymních