Přejít na obsah

Fotka

Co mne těší...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6612 odpovědí na toto téma

#3251 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 147

Publikováno 5 červen 2015 - 11:20:46

Zkusmo a nedobrovolně jsem nedávno provedl na prvním políčku kinofilmu 36-multiexpozici. Nedoporučuji, neboť jsem trávil příliš mnoho času vysvětlováním, co na té fotce vlastně je (řešit to kulometovým polarizákem mne nenapadlo). Výrazný ekonomický přínos  byl bohužel následujícími 35 prázdnými políčky anulován.

(Viz opozitní vlákno)

Takto dopadl můj první film :D... Teprve u 42. expozice mi přišlo, že těch snímků už je tam nějak moc :D... Ale můžu vám říct, že ten multisnímek měl krásné přechody bílé! :D

• 0

#3252 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 5 červen 2015 - 12:42:37

U mě to bylo po hodně dlouhé době, cca po několika stovkách předchozích filmů bez této kreativity.

• 0

#3253 Standulin

Standulin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 349 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 94

Publikováno 5 červen 2015 - 12:55:34

Tak hlavne ale, ze ses k teto vrcholne forme dopracoval, nekomu to trva i dyl a jsou taci, kteri se tam nedopracuji vubec
  • 0

#3254 salo

salo

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 081 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 190

Publikováno 6 červen 2015 - 01:38:26

No vidite, a me tesi, ze ma cerstve nabyta Minolta Himatic F meri a exponuje dobre i po tolika letech, co nebyla pouzita. Taky se nekonaji zadne vicenasobne expozice :-)
  • 0

#3255 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 6 červen 2015 - 10:02:17

Vážení kolegové, slunečné tropické dny jsou pro fotografování obecně nevhodné. O mnoho lépe je přemýšlet o fotografické tvorbě u dobře vychlazeného zlatavého moku chráněn mohutným zdivem Modletického domu z roku 1518, kde se slánské pivo vařilo již roku 1536 a bylo kdysi v Čechách na prvním místě, jak stvrzuje ve třetí knize svých Rozmanitostí Království českého Bohuslav Balbín.

S pozdravem z hořkou pěnou smočeného vousu "Starý Jezevec" Erik

• 0

#3256 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 6 červen 2015 - 17:44:13

Nevim,jak vypadaji tropicke dnove,ale zda chcete tvorit pri slunecne obloze a s teplotou ranni +-0 a kolem poledne +10-13C ,hranice Canady jsou pro vas otevrene  :) ,od jezera pofukuje chladny,rekl bych studeny veterek.Jde o zvyk.Vcera bylo nocni kino v Marina parku-zadarmo-chtel jsem se jit podivat,ale bez deky a groku by jsem to nezvladl,sice Bozkov je v lednici ale ten je na krizove casy.Popovycky Kozel se da tez sehnat i jina ceska pivecka.

Tak se opatrujte a at se vam vsem dobre dari

borek

• 0

#3257 Black

Black

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 167 příspěvků(y)
  • LocationOtrokovice
Reputace: 47

Publikováno 7 červen 2015 - 09:39:34

Nevim,jak vypadaji tropicke dnove,ale zda chcete tvorit pri slunecne obloze a s teplotou ranni +-0 a kolem poledne +10-13C ,hranice Canady jsou pro vas otevrene  :) ,od jezera pofukuje chladny,rekl bych studeny veterek.Jde o zvyk.Vcera bylo nocni kino v Marina parku-zadarmo-chtel jsem se jit podivat,ale bez deky a groku by jsem to nezvladl,sice Bozkov je v lednici ale ten je na krizove casy.Popovycky Kozel se da tez sehnat i jina ceska pivecka.

borek

Ach ano Božkov, předpokládám, že jako vzdělaný a kultivovaný gentleman hovoříš o Rumu.  Ten pravda je jistou vysoce ceněnou hodnotou, ale co slivovice ? Jak lze v studené cizině žít bez mateřského mléka rodné hroudy ? :-P

• 0

#3258 ladinek

ladinek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)
Reputace: 81

Publikováno 7 červen 2015 - 18:03:40

Těší mě nafocených cca 30ks fotografií Pentaconem Six na Fomu 100.Včera na Brněnské přehradě v těch tropech a slunku na 1/250 f8-11 vypadaj děcka ve vodě parádně :-) Začíná ta moje tvorba nějak už vypadat :-)

• 0

#3259 DavidCz

DavidCz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 121 příspěvků(y)
Reputace: 143

Publikováno 7 červen 2015 - 20:42:02

Těší mě první vyvolaný svitek s 6x9!

• 2

#3260 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 8 červen 2015 - 08:48:37

Vážení kolegové, těší mne legendární Pentax SMC-A 1:1,4 f = 50mm ve skvělém stavu A*. Základní set Pentax SMC-A 1:2 f = 35 a Pentax SMC-A 1:2,5 f = 135mm je kompletní. S poděkováním "Starý Jezevec" Erik

• 2

#3261 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 8 červen 2015 - 10:06:54

tak,tak, patrí do prvej päťky najlepších objektívov na svete, ktoré kedy boli vyrobené.

• 0

#3262 amater323

amater323

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 149 příspěvků(y)
Reputace: -30

Publikováno 8 červen 2015 - 10:12:13

O dokonale kresliacej 35-ke M snívam aj ja.

• 1

#3263 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 8 červen 2015 - 18:19:11

tak,tak, patrí do prvej päťky najlepších objektívov na svete, ktoré kedy boli vyrobené.

Nic proti tomuto objektivu, ale z čeho toto odvážné tvrzení vyplývá? Jaká je ta kompletní první pětka? A druhá pětka?

A kdo ji stanovil? A na základě čeho? Z čeho vybíral?

• 0

#3264 Alibaba

Alibaba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 222 příspěvků(y)
Reputace: 35

Publikováno 8 červen 2015 - 18:45:10

Já zas čučím na vyjádřrní "základní set"... To mi připomíná středověk fotografie a východní blok, kde 35mm bylo (pro Praktiku či Zenit) nejširší dostupné sklo... :-o Jezevče, trochu svěžího větru nech vstoupit do srsti. ;-)

• 0

#3265 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 8 červen 2015 - 20:53:30

borek

Ach ano Božkov, předpokládám, že jako vzdělaný a kultivovaný gentleman hovoříš o Rumu.  Ten pravda je jistou vysoce ceněnou hodnotou, ale co slivovice ? Jak lze v studené cizině žít bez mateřského mléka rodné hroudy ? :-P

dobra duse se vzdy najde,co doveze kvalitu.

Ono ale i ta dobra slivka i rum pomalu dochazi,muj syn to miluje...

borek

• 0

#3266 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov

Publikováno 9 červen 2015 - 00:09:50

Nic proti tomuto objektivu, ale z čeho toto odvážné tvrzení vyplývá? Jaká je ta kompletní první pětka? A druhá pětka?

A kdo ji stanovil? A na základě čeho? Z čeho vybíral?

Nepamätám si už presne, kde to bolo publikované, bolo to niekedy okolo roku 1985 v nejakom nemeckom foto časopise a robila to agentúra zaoberajúca sa takýmito testami. Ktoré ostatné objektívy tam boli si taktiež nepamätám, nezaujímalo ma to, boli vytvorené skupiny 1-5, 6-10, atd.

a do týchto skupín boli jednotlivé objektívy zaradené. Pamätám si len toľko, že Pentax A 1,4/50 bol v skupine 1-5.

• 0

#3267 Alibaba

Alibaba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 222 příspěvků(y)

Publikováno 9 červen 2015 - 07:08:39

"Ktoré kedy boli vyrobené" vs "test v nejakom časopise v roce 1985" - tomu se říká informační "šum"... ;-)

• 0

#3268 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 9 červen 2015 - 07:51:43

Vážený kolego, Alibabo, trochu svěžího větru nechávám vstoupit do srsti poměrně často. Sám velmi dobře víte, že uvedené tvrzení je tak trochu mimo hru. Předmětem většiny diletantských diskusí v nejrůznějších fotoklubech bylo právě toto, pro fotografii "hrobařské" a zcela nepodstatné téma. Kvalitní součást výbavy potěší i srdce vetchého slepnoucího starce. S pozdravem "Starý Jezevec" Erik

• 0

#3269 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov

Publikováno 9 červen 2015 - 08:16:58

Alibaba, súhlasím, len vtedy som sa takýmto veciam až tak nevenoval, takže takéto veci som nearchivoval, tak to ani neviem dokázať, teda áno, je to "informačný šum".

• 0

#3270 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 9 červen 2015 - 08:44:48

Vážený kolego sokole, kdo v těch dobách dle Vašeho vyjádření "středověku fotografie a východního bloku" vůbec vlastnil na tehdejší velmi skromné poměry opravdu kvalitní fotoaparát? Těch bylo poskrovnu. Poměr k fotografii, jako formy tvůrčího zobrazení byl všeobecně mezi autory mnohem aktivnější, než v době současné, oplývající nabídkou trhu, tehdy zcela nepředstavitelného rozsahu. Fotografie je definitivně degradována na kategorii lidové zábavy a zcela se vytratil jakýkoli vztah a vnímání jejích opravdových hodnot. Fotografické "umění" míjí samo sebe bez valného zájmu velkých skupin stále netečnějšího publika. Fotografie ztratila své kouzlo a naší společnou snahou je upozorňovat a přivádět k jejím hodnotám doposud v tak ušlechtilé tvůrčí činnosti nové zájemce, kteří teprve pomalu objevují její skrytou krásu formy a výrazu. Jsme raritní menšinou, ale máme potenciál alespoň prakticky prezentovat subjektivní přístupy tradičních postupů v šedi denní reality těchto dnů. V tom spatřuji smysl našeho společného snažení a zájem nově přicházejících členů jen potvrzuje, že nastupuje nová generace, která třeba obohatí již takřka vyčerpané možnosti stávajících tradičních přístupů. Velmi se na tu dobu těším!

S pozdravem: "Starý Jezevec" Erik

• 1

#3271 borda

borda
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 9 červen 2015 - 08:51:22

Kolega sokol o středověku fotografie a východním bloku nepíše ani slovo ;-)

• 0

#3272 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 9 červen 2015 - 09:09:55

Vážený kolego, bordo, máte naprostou pravdu a zrak sokolův, jemuž jsem nechtěně vložil do úst řeč Alibabovu .. zas nějaký ten šum v důsledku náhlého zvratu podnebí .. To víte kolego, temné stáří ...  S velkou omluvou: "Starý Jezevec" Erik :oops:

• 0

#3273 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov

Publikováno 9 červen 2015 - 09:40:10

Pane kolego Kurachu, plne s Vami súhlasím, v tom období som mal "profi" zrkadlovku východného bloku Prakticu, a bol som s ňou spokojný (teda lepšiu som nemal), slúžila spoľahlivo, ale niekedy v tom čase sa ku mne dostal prospekt na Pentax ME Super a tento fotoaparát ma nadchol, a preto som sa začal trochu viac zaoberať prístrojmi tohto výrobcu. Fotoaparát som nakoniec po niekoľkých rokoch kúpil (1994?), a nesklamal ma. Dodnes slúži spoľahlivo, len už je na fotodôchodku kvôli môjmu "nezlepšujúcemu" sa zraku, takže som prešiel na "vyšší level" MZ50 a MZ5n. ME už len tak z nostalgie občas prebehnem, aby nezdrevenelo a udržalo si kondíciu.

• 0

#3274 Alibaba

Alibaba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 222 příspěvků(y)

Publikováno 9 červen 2015 - 11:51:47

Vážený kolego, Jezevče, diskuse o výběru fotografických potřeb - fotoaparátu, objektivů, citlivého materiálu, chemie,...., přeci patří již od "Adama" k běžné a zásadní součásti zájmu fotografujících. Pakliže to nazýváš diletantstvím a hrobařstvím,  je tu (a všude jinde)  9 diletatnů - hrobníků (včetně tebe) z deseti fotografů. Jestli se pletu, oprav mě.

I když proti osobním preferencím nic nemám, podivil jsem se nad pojmem "základní set" u poněkud "postaru" vybrané sestavy, ovšem rád si vyslechnu tvé důvody. 

Sám proti "středověku" nemůžu nic mít - jsem jeho součástí - byla to krásná doba fotografické lačnosti...

• 0

#3275 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 9 červen 2015 - 12:00:44

Vážený kolego, Alibabo, jezevec volí spíše vyšlapané cesty, které důvěrně zná. S pozdravem: Erik

• 0

#3276 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov

Publikováno 9 červen 2015 - 12:01:27

V dobe, o ktorej som hovoril, teda okolo1985, ešte trafa neboli tak rozšírené, a teda ako "základna výbava" sa považovali objektívy 28-35 ako široké, 50 ako základný a 135-200 ako tele. Väčšina fotoaparátov sa predávala v sete zo "základným objektívom", ktorým bola zväčša 50, len zenity sa predávali s objektívom 58, ak si dobre pamätám.

• 0

#3277 Alibaba

Alibaba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 222 příspěvků(y)

Publikováno 9 červen 2015 - 13:07:10

Přiznávám "akademickou" polohu této části vlákna, avšak neodpustím si vysvětlení mé poznámky.

Pro kinofilmové SLR bylo z počátku nesnadné vyrobit kvalitní široké sklo a tak někdy v padesátých letech začali výrobci s prvními smělými 35mm skly. Postupně s vývojem a v dalších dekádách se dosahovalo kratších a kratších (a světelnějších) ohnisek, přičemž náklady na výrobu se zvyšovaly a rostly i ceny objektivů. Ve východním bloku byla drtivá většina výroby orientována masově, a tak nejproduktivnější (a nejlevnější) byla "nejosvědčenější" a nejstarší konstrukce.

Pamatuji si, že ještě v sedmdesátých letech měl ctižádostivý fotograf ke své zrcadlovce sadu objektivů... - (všichni které jsem znal) 35, 50, 135. 

Šťastlivce, kteří nakupovali v zahraničí nebo "pod pultem" Tuzexu jsem v té době míjel.

Přestože má sada SMC-A cirka 28 kusů, Jezevec výše svou volbu naprosto přesvědčivě vysvětlil.  :cool:

• 0

#3278 PAVEL C

PAVEL C

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 88 příspěvků(y)
Reputace: 40

Publikováno 9 červen 2015 - 14:04:11

Německý Fotomagazin - číslo 11 z roku 2001, strana 58 - uvádí 40 nejlepších špičkových "snových" objektivů do roku 2000.

Pro kategorii kinofilmu okolo základního ohniska jsou to následující tři:

Hasselblad XPAN 4/45

Pentax SMC FA 1,9/43

Zeiss T 1,4/50

• 0

#3279 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 9 červen 2015 - 14:05:20

Pamatuji si, že ještě v sedmdesátých letech měl ctižádostivý fotograf ke své zrcadlovce sadu objektivů... - (všichni které jsem znal) 35, 50, 135. 

Šťastlivce, kteří nakupovali v zahraničí nebo "pod pultem" Tuzexu jsem v té době míjel.

Nejsem si úplně jist - ale myslím, že kolega měl na Prakticu již v té době i dvacítku, bez Tuzexu. Nebo si to s něčím pletu?

• 0

#3280 Alibaba

Alibaba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 222 příspěvků(y)

Publikováno 9 červen 2015 - 14:22:58

Může být, určitě se výjimky našly. Přesto zlatá trojka byla nejrozšířenější, zažitá (a nejlevnější).

• 0

#3281 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 10 červen 2015 - 09:43:36

35/2,8 kreslí neméně dokonale a je mnohem dostupnější, než Jezevcův, tehdy i dnes špičkový 35/2.

• 0

#3282 Luboszz

Luboszz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 665 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 10 červen 2015 - 12:00:55

Nejsem si úplně jist - ale myslím, že kolega měl na Prakticu již v té době i dvacítku, bez Tuzexu. Nebo si to s něčím pletu?

Hromadu věcí který se tu nesehnali za totáče se nechalo koupit v NDR.

• 0

#3283 plisek

plisek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 14

Publikováno 10 červen 2015 - 17:35:12

Těší mě první vyvolaný svitek. A to tak, že hodně. 

• 2

#3284 Ctvrtek

Ctvrtek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 191 příspěvků(y)
  • LocationŽatecko
Reputace: 83

Publikováno 10 červen 2015 - 17:54:39

Řekl bych, že K 35/2 kreslí ještě lépe než M ;)

• 0

#3285 LaarsenGranz

LaarsenGranz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 206 příspěvků(y)
Reputace: 10

Publikováno 10 červen 2015 - 18:17:27

Hromadu věcí který se tu nesehnali za totáče se nechalo koupit v NDR.

To mi vyprávěl kolega z práce. Jel do NDR s Prakticou a nasazenou padesátkou. Na hranicích to ukázal při kontrole našim soudruhům. V NDR koupil pětatřicítku a nasadil jí na tělo. Padesátku strčil do kapsy a takto prošel kontrolou u plotu při cestě zpět aniž by musel přiznávat že něco dovezl.

• 0

#3286 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2015 - 19:18:37

hm... a proč nestačilo mít v kapse tu novou pětatřicítku?

• 0

#3287 PeterMarek

PeterMarek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 231 příspěvků(y)
  • LocationPetržalka
Reputace: 677

Publikováno 11 červen 2015 - 17:05:26

Teší ma, že dnes SNG spustila nový Web Umenia - www.webumenia.sk

Nájdete tam aj veľa fotografií: http://webumenia.sk/...0,2015&sort_by=

Vo finále bude web mapovať 2/3 zbierok galérii na Slovensku.

Je to možnosť vidieť aj to čo je v depozitároch

Z dnešnej tlačovky sú už aj prvé články: https://dennikn.sk/1...enim-co-chcete/

• 5

#3288 jenda94

jenda94

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 16

Publikováno 11 červen 2015 - 23:27:52

Pořídil jsem si konečně fotoaparát na 6x6 a není to TLRko :cool: Lak sice oprýskaný ale plně funkční, jsem zvědav na negativy.

zeiss_ikon_nettar_518_16_by_oliverman-d8

• 2

#3289 Karfik

Karfik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 482 příspěvků(y)
  • LocationOstrožská Nová Ves
Reputace: 59

Publikováno 12 červen 2015 - 08:10:59

Moc pěkné, viděl jsem něco takového nedávno na Aukru. Škoda jen, že to má jen průhledový hledáček. K tomu si pořídit tak ještě externí dálkoměr, ať to člověk zaostří aspoň trochu přesně.

http://www.ludd.luth...rangefinder.jpg

• 0

#3290 jenda94

jenda94

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 16

Publikováno 12 červen 2015 - 08:23:17

Ano Ano, to je ten z Aukra, zapomněl jsem dodat: Zeiss Ikon Nettar 518/16. Trochu jsem uvažoval ano či ne a nakonec padla touha po novém kousku, jo kdyby byl s dálkoměrem, hodil by se ale cena by byla tak o polovinu vyšší. Jsem zvědav na moje ostření "odhadem", kde ale bude potřeba přesnější zaostření s menším DOF tak použiju, když bude při ruce, jiný fotoaparát s matnicí.

Nedávno na aukru byla Beier Precisa IIa v luxusním stavu (s dálkoměrem) a ta šla na 1200,- :)

• 0

#3291 LuzJi

LuzJi

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 114 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 736

Publikováno 12 červen 2015 - 08:32:42

Teší ma, že dnes SNG spustila nový Web Umenia - www.webumenia.sk  .....

Naozaj pěkné  :)  

Fajnově se v tom vyhledává, možnost zvětšení je také bezva.

• 1

#3292 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)
Reputace: 149

Publikováno 12 červen 2015 - 08:53:01

inak co je pri tom http://webumenia.sk celkom zaujimave ze sa daju objednat reprodukcie.

• 1

#3293 morgien

morgien

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 88 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 12 červen 2015 - 09:52:59

inak co je pri tom http://webumenia.sk celkom zaujimave ze sa daju objednat reprodukcie.

jo, velmi pekny pocin! ale akosi nenachadzam, kdeze sa to objednat da...

• 0

#3294 samusko

samusko

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 501 příspěvků(y)
Reputace: 149

Publikováno 12 červen 2015 - 10:33:35

jo, velmi pekny pocin! ale akosi nenachadzam, kdeze sa to objednat da...

http://www.webumenia.sk/informacie

dole na stranke

• 1

#3295 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 12 červen 2015 - 11:04:52

...

Jsem zvědav na moje ostření "odhadem", kde ale bude potřeba přesnější zaostření s menším DOF tak použiju, když bude při ruce, jiný fotoaparát s matnicí.

...

Taky je možné vzít si svinovací metr. Bude to menší, lehčí a přesnější, než jiný aparát :idea:

Přesnost je nutná hlavně na menší vzdálenosti, přes 5m už se ledacos vejde do hlobky ostrosti. A hyperfokální vzdálenost taky lecos vyřeší.

• 2

#3296 keko

keko

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 070 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Juzna 1, 900 42 Alzbetin Dvor
Reputace: 1 040

Publikováno 12 červen 2015 - 11:52:27

Treba este pripomenut, ze vrchny skenerista SNG je PeterMarek :)

(Co ma, samozrejem, tesi.)

• 4

#3297 DavidCz

DavidCz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 121 příspěvků(y)
Reputace: 143

Publikováno 12 červen 2015 - 17:19:41

:-)

Přiložený soubor (y)

• Přiložený soubor  image.jpg   44,07K   8 Počet stažení

• 0

#3298 PeterMarek

PeterMarek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 231 příspěvků(y)
  • LocationPetržalka

Publikováno 12 červen 2015 - 18:23:29

Treba este pripomenut, ze vrchny skenerista SNG je PeterMarek :)

(Co ma, samozrejem, tesi.)

Nuž... áno, priložil som ruku/skener/foťák k dielu minimálne v 25000 prípadoch a ešte ix000 (z koncových viac ako 1XX.XXX ma čaká) ale... ale... dobrá správa pre daňových poplatníkov: SNG to urobila v rámci nadšenia svojich zamestnancov, ktorí sú vyťažený na iných projektoch a toto realizovali z čistej radosti, že robia v tak dokonalej biosfére ako je SNG. Všetko je to postavené na Open source takže sa neplatilo nič za SW licencie a všetko je to ako Open source aj dostupné takže kto chce dostane kód a môže sa v tom nimrať a urobiť si mutáciu. Ergo - nič to nestálo a je to lepšie ako to bolo. Ak vás výsledok poteší budeme všetci radi. Pre pacientov z tohoto webu by to mohlo byť zaujímavé - je tam kopa "klasických" fotiek a ešte ich veľa, veľa pribudne...

• 4

#3299 PeterMarek

PeterMarek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 231 příspěvků(y)
  • LocationPetržalka

Publikováno 12 červen 2015 - 18:37:33

Áno. To je moja obľúbená fíčura, lebo objednávka reprodukcie skončí u mňa a potom ju tlačím. Viem, že tu je slovné spojenie "pigmentová tlač na fine art papiere" chápaná ako "sprosťárna" ale v blízkej budúcnosti naozaj uvažujeme o tom, že by sme reprodukcie z albumínov/kolódii/cyanotypov.. etc... robili cez sken/digitálny negatív a následne príslušnú "starú" techniku až do papierovej podoby. Teno rok to nestihneme ale potom...

Ospravedlňujem sa, že som to tu mojou radosťou tak "zaneřádil"

Pekné dni všetkým

• 6

#3300 Fedak

Fedak

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 23 příspěvků(y)
Reputace: -8

Publikováno 12 červen 2015 - 21:08:26

Po Praktice a Opemusu jsem dostal do daru stříbrný Zenit TTL. Sice nema čočku, ale to mi ani moc nervy nežere. Chci zajet do širokého skla. Vím jeden Soligor 2.8/35. Trochu mě sklamalo pouzdro. Nenî kožené, ale asi lakovany papír. Možná seženu kožené. Těším se :-)
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 3 návštěvníků, 0 anonymních