No Foto Morava či Marko Foto no.... Rossman to není. U Rosse byl film rovněž stočený do "klubíčka" ale v takovém prezervativu,byl problém film z něj vydolovat a vždy byl bez poskvrny.Na posledním vyvolaném filmu jeden daktyloskopický palec na snímku není rozhodně můj.Zásadně při prohlížení používám rukavice.Jestli je korektně vyvolán co se týče barev tak myslím,že jo tam bych problém neviděl.Obecně není to tragédie ale čekal bych za nemalé peníze trošku té péče a pozornosti.V F-5 tce čeká na docvaknutí Provia 400X a je možné,že půjde do Polska výše jsem už zmiňoval.
Ještě tak,fotí někdo s přítomných na Velvii 50 delší časy (15-20 sec) navíc s ND filterm?Asi tak mám ND Hitech 1,2 a zkusil jsem si v peřejích Ostravice udělat cvaky již zmíněnými časy-byla zhrnuta korekce Schwarzschidova efektu a výsledkem bylo,že kameny v řece běžně zbarveny do šeda (místní znají)vyšly krásně do hněda.Nevím zda barevný posun je dán filtrem Hitech nebo bude nutno ještě použít korekční filtry např.Magenta 10M alespoň tak je uváděno v tabulce Fuji.Další "sklo"se mi před objektiv cpát moc nechce (a peníze z peněženky).Píšu si s jedním polským fotografem a ten na dlouhé česy používá výhradně Provii 100F ale zase takové obrázky Bruce Percyho na Velvii 50 mají též neco do sebe.
Děkuji uživatelům za případné postřehy a zkušenosti a omlouvám se pokud toto patří do jiného tématu ale když už tady probírámé vyvolání E-6 tkou.