ochranne pomocky pouziva az patolog
.
ako je "dobrym" zvykom
Publikováno 14 August 2014 - 15:04:21
ochranne pomocky pouziva az patolog
.
ako je "dobrym" zvykom
Publikováno 14 August 2014 - 18:44:09
Publikováno 17 July 2023 - 13:54:17
Ahoj, nechci zakládat nové vlákno i když mám dotaz pouze k vývojce GD-L.
V minulých příspěvcích se již diskutovala životnost vývojky a to jak neředěné, tak pracovního roztoku. Nicméně vaše odpovědi se značně lišily.
Moje zkušenost je taková, že vývojka po otevření láhve do několika měsíců "chcípne" a pracovní roztok nemá valnou životnost (přelévám z misky do 1l / 2l láhve od destilky).
V technickém listu Fomy (dnes prověřeno na stránkách Fomy) je životnost pracovního roztoku 4 dny. Neředěná vývojka a asi v neotevřené láhvi pak 24 měsíců.
Standardně používám už roky Neutol WA a jsem spokojený. Nicméně pro některé zvětšeniny, kde chci dosáhnout vyššího kontrastu a vyššího zčernání.
Vývojka je celkem drahá, takže než si koupím jednu láhev, rád bych získal reálnou aktuální zkušenost.
Je možné, že Foma před nějakým rokem musela změnit recepturu jako u mnoha dalších výrobků a to mohlo způsobit nižší životnost.
Předem díky za jakékoliv informace.
Publikováno 19 July 2023 - 18:28:54
Publikováno 19 July 2023 - 20:06:35
Díky, budu v srpnu něco objednávat ve fotoimpexu, tak to asi zkusím.
Publikováno 19 July 2023 - 20:27:00
Publikováno 19 July 2023 - 20:52:20
Publikováno 19 July 2023 - 21:06:11
Pokud by jsi měl cestu nékdy přes Olomouc( Mor.Beroun nebo Hranice na Mor.) namíchal bych Ti koncentrát Burki&Jenny Cold tone. Umí skvělou černou a regeneruješ beztriazolem. Vydrží dlouho.
Publikováno 20 July 2023 - 02:51:22
Publikováno 20 July 2023 - 13:37:50
Pokud by jsi měl cestu nékdy přes Olomouc( Mor.Beroun nebo Hranice na Mor.) namíchal bych Ti koncentrát Burki&Jenny Cold tone. Umí skvělou černou a regeneruješ beztriazolem. Vydrží dlouho.
Díky za nabídku! Chystám se někdy výhledově zajet do Olomouce navštívit nějakou galerii, muzeum, červený kostel a tak bych se ozval. Ještě nemám termín. Plus pojedu příští čtvrtek odpoledne na jih Moravy a v pátek večer zpět směr Havířov.
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních