Notorius: Teď jsem si prošel datasheety od všech Fommapanů 100 – 400 a z grafu závislosti S na vyvolávací době to vypadá, že čtyřstovka dosahuje sotva na ISO 320 i po dvanácti minutách vyvolávání ve Fomadonu LQN . To samé dvoustovka se teprve po deseti minutách vyvolávání dotkne v grafu citlivosti 200 a jediná Foma stovka svou noninální hodnotu citlivosti nepatrně překračuje .
keko: Díky za rady, já to asi prostě vyzkouším s vědomím, že to třeba nemusí vůbec vysít. A když to nevyjde, tak si do svého vyvolávacího deníčku zapíšu, že tudy cesta nevede a budu do budoucna chytřejší . Jinak co si sám vyvolávám, tak jsem filmy kupoval jen jednou (společně s chemií) přímo od Fomy a kupoval jsem ty jejich troj balení , tj. 3x Fomapan 200 a 3x Fomapan 400. A když nad tím teď tak přemýšlím, tak nákup více filmů má výhodu v tom, že je velká šance že narazíte na filmy z jedné série/šarže, takže postupy by pak měli být reprodukovatelné na všechny filmy. Pech je pak narazit na nějakou vadnou sérii . A co se týče expozimetru, tak spoléhám na ten integrovaný ve fotoaparátu. Kinofilm fotím na Minoltu Dynax 505si a u ni se dá ISO načtené z DX kódu pomocí otočného voliče nastavit i na jinou hodnotu.