Zdar všem příznivcům krásy (nejen) ženského těla! Vím, že tohle téma je tu již hodně staré, ale trochu jej oživím, protože mám dotaz ohledně teorie fotografie aktu - to sem přesně patří
Mám dotaz, který zajisté většinu z vás pobaví. Celý život jsem se vyhýbal i jen pomyšlení na focení aktů. Aneb jak v tomto vlákně nade mnou zmiňuje Stříbrokaz, je to těžký na focení. Pro jistotu jsem se zvlášť nehrnul ani do portrétů, protože jsem s tím vždycky hrozně dlouho laboroval a nakonec nejlepší byly stejně ty nejjednoduší (překvapivě). Postupem času se můj přístup trošku změnil, ale "odpor" k aktu zůstal.
No jenže, naskytla se taková příležitost, kterou by mi možná leckdo záviděl, zakopnul jsem o ochotnou slečnu, která by dobrovolně zapózovala pod malou podmínkou, že to celé zůstane čistě mezi námi. A když už se naskytne takováhle šance, nastane příznivá konstelace hvězd a zkrátka když už padlo štěstí na vola, tak prostě nemůžu říct, že o to nestojím (co by za to někteří dali). Jenže teď přišla ta chvíle, kdy jsem si něco přečetl, prohlédl jsem si nespočet podobných fotek, prohlédl jsem si spoustu různých póz a typů jak je fotit a čeho se vyvarovat, a třebaže jsem to nikdy nechtěl fotit, tak jsem podobné návody studoval už v minulosti, tak teď zkrátka přišla ta chvíle, kdy to přijde "naostro".
Nedokážu odhadnout jak bude daná póza vypadat naživo. Třebaže mám nějaké fotky, náčrty, náměty všechno, už teď váhám, že by nemusely dobře vypadat. Proč? Protože téměř všechny tyhle materiály obsahují "běžné, prostorově nevýrazné modelky" a zmíněná slečna není žádná hubená vychrtlinka, ale dobře tvarovaná žena "krev a mlíko", příjemně vyvinutá vpředu i vzadu (ale rozhodně ne obézní). A ačkoliv jako chlap musím uznat, že má moc pěkné křivky, tak vůbec nedokážu odhadnout jak to bude vypadat na fotce. Asi takhle, chtěl bych aby to dobře vypadalo, aby se sama sobě líbila, aby se za výsledek nemusela stydět (a já taky ne), ale zase nevím, jestli chci zkoušet nějaké pózy de facto namátkou a zkoumat jak budou vypadat.
Ona ví, že je pokusný králík, že jsem nikdy předtím nic podobného nevyfotil a že se to na ní svý způsobem budu učit. Ale zas bych chtěl, aby se za výsledek nemusela stydět (a já taky ne) A tak bych rád věděl, jak se podle zkušenějších fotografů fotí takové dobře tvarované modelky? Jasně, nebudeme fotit zítra, je spousta času na přípravu, hodlám si s ní sednout a probrat s ní její představu, abychom se shodli co si vlastně představujeme, ale mě by teď zajímal váš názor. Mám se v takovém případě nějak snažit kamuflovat případné nedostatky a vybírat nějaké pózy, které skryjí zdánlivé nedostatky, nebo to mám prostě nechat a když někde vynikne nějaká oblina, nebo dokonce faldík tak to prostě nechat a počkat na výsledek? Já mám rád přirozenost v tomhle ohledu, na nějaké "abych nevypadala tlustá" bych si asi moc nehrál. Ale zas kdyby to chtěla takhle, tak bych ji asi nechtěl vekslovat do několika různých poloh, než najdu nějakou, která "všechno schová". Nemáte nějaký tip?
Abych to tedy shrnul, chtěl bych vědět jaký je váš názor na focení, jak se to dnes říká? plus size? modelek a kdyby měl někdo nějaký námět nebo tip kam se podívat pro inspiraci, tak ocením
Mimochodem, připadám si, že to moc řeším a prožívám, ale... no asi chápete