Přejít na obsah

Fotka

Co mě zlobí dvě

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3965 odpovědí na toto téma

#751 koaloo

koaloo

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 89 příspěvků(y)
  • LocationPraha/HK/Zlín
Reputace: 14

Publikováno 17 červenec 2013 - 22:50:59

jinak krom muziky co si pouštím sám, tak poslouchám: Radiožurnál, Prahu, Vltavu, ČRo Jazz, občas regionální ČRo, a docela často i zahraniční radio ChilliZET (http://www.chillizet.pl/) které je fakt luxusní do komory
  • 0

#752 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 18 červenec 2013 - 09:40:58

Nemáš přehled kolik to tak zdlábne Megabajtů za den poslechu?

Cca 60MB za hodinu při stanici která má datový tok 128kbit/s. Jo, moje paní tak dokázala vyčerpat za půl dne měsíční limit na mobilu. Ale na pevné to není problém.
  • 0

#753 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 18 červenec 2013 - 16:34:01

Já měl v práci (za barem v kavárně) vždycky zapnutej jazz24.org. Velmi příjemně se to poslouchalo.
  • 0

#754 Richard7

Richard7

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 78 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 15

Publikováno 30 červenec 2013 - 14:37:51

Neviem či som to dobre pochopil, ale tuším že nám odchádza do večných lovíšt - http://www.photograp...continuations1/ Pre rokom som si robil zásobu Kodaku EBX. Ešte pár filmov mi zostalo a teraz tá istá situácia s Fuji Provia 400x. VŠAK JA SOM HO OBČAS KUPOVAL TAK NECH MI NEHOVORIA ŽE NEMAJÚ ODBYT!!!!
  • 1

#755 OndrasLB

OndrasLB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 345 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 66

Publikováno 30 červenec 2013 - 15:21:28

Bohužel, je to tak..
  • 0

#756 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 31 červenec 2013 - 11:44:47

ach jo. a doporučovat místo ISO400 jako dobrou volbu stovku? To nemyslej snad vážně, ne? Abych si ještě udělal trochu zásob té 400X pokud mě chytne. Ten Neopan taky zamrzí...

Takže nevím, jestli mám Richardovi kliknout plus za informaci anebo mínus protože mě to zarmoutilo :).
  • 0

#757 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 14:22:18

dal jsem si trochu moruškový marmelády, karamelovej sejra, na to kvalitní čínský sypaný čaj a hned je mi líp. Tolik špatnejch zpráv pokupě mě vždycky skoro položí.

Nefunkčnost Minolty X700 jsem už vyřešil pořízením náhrady (doufám že už bude šlapat jak má), je ale otázka jestli se dá vůbec závěrka u X700 opravit? Exponuje jenom cirka půlku políčka, tu blíž ke kazetce. Víceméně pravidelně na celém filmu, jsou tam sice ze začátku nějaké prázdné mezery, ale to může být klidně chyba obsluhy. Dělá opravu ještě někdo nebo je to prostě na odpis? Nemám tušení je-li to problém mechanický (mazivo atd) nebo elektronický (X700 má elektronickou závěrku).

No a aby si někdo nemyslel že s mechanickou se mu to stát nemůže - jedna moje compurka 0 zase nechodí. A přitom je v 1000X lepším stavu než většina jedniček co tu mám který choděj parádně. Řeším to ND filtrem a kloboučkováním, ale ne na všechno je to vhodný. A nebo jiná závěrka v kinofilmu je zase pomalá (to ale vyřeší vyčištění, rozbitýho tam snad nic není). Mám nějakej smolnej rok.
A o tom že jeden objektiv mi přišel i s košíkem plným hub se ani nebudu zmiňovat :-(.

Na závěr jsem se rozhodl si pořídit nějakou pěknou padinu v M bajonetu, nejdřím jsem chtěl zasouvacího summicrona, jenomže ostří až od metru a je už dost starej. Heliar 50/2 taky od metru. Kruci. Zbejvá už jenom normální cron pozdější generace, planar nebo skopar 50/2.5 Vyšší světelnost by se hodila, ale ne za cenu větších rozměrů (a vyšší ceny). Chci se dostat na větší detail než s 40/2 při 80cm, pohled 50mm rámečkem vypadá ideálně, teď jenom ten objektiv sehnat. Nedá se nic dělat, asi to bude ten skopar s adaptérem (chjo).
  • 0

#758 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)
  • LocationOrlické podhůří
Reputace: 259

Publikováno 31 červenec 2013 - 14:37:36

Mám nějakej smolnej rok -> to když jsem měl před léty smolnej rok já, to bylo žůžo, sem se nesměl na nic podívat, aby to nechcíplo, vyhořela výpalka DVD 3x potom mi už vrátili peníze a se slovy že už TEACy nebudou prodávat, nebo UPS, přišla bouřka, probliklo světlo, tak jsem kouknul na ni co udělá, cvak a bylo po ní, vypálená cesta na plošňáku, tehdá jsem měl VHS, zastrčím kazetu a obraz nešel, po té jsem zjistil ulomení snímací hlavičky na rotačce, no a takhle to šlo celej rok ale nejhorří to bylo tak půl roku, to bylo faktycky hrozný, takže vím, jaký to je nepříjemný... :(

No ale s tou Fuji jsem předpkládal spíše na příští rok, že vůbec omezí inverzi bylo jasné, to že začnou čtyřstovkami a taky svitky, no, to je co říct, takže zůstane jen Kodak, Ilford a Foma :wacko: a barvu do svitku budeme dělat pastalkama nebo vodovkama, možná že potom už jen Ilford a Foma :unsure: a vybarvovat budeme temperami :angry:
  • 0

#759 Runner

Runner

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 204 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 19

Publikováno 31 červenec 2013 - 14:45:16

http://www.thephoblo...film-from-2014/
  • 0

#760 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 15:18:27

ten výčet není samozřejmě kompletní, například před týdnem jsem se kousek svezl záchranářským vrtulníkem, vzdušnou čarou takových 80km :-/. Aspoň že neletěli pro mě.
  • 0

#761 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 31 červenec 2013 - 19:03:26

vybarvovat budeme temperami :angry:

Tomu se říká kolorování. A používáš na to anilinové barvičky. :P

Ale fakt, je to škoda. Ale co s tím naděláme. Asi nějak nezvedneme odběr, aby nemuseli tuhle linku uzavírat. Tak nám jen zbývá doufat, že dlouho vydrží ostatní filmy. ;)
  • 0

#762 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 19:32:25

Jendo s tím smolným rokem to budu mít asi podobně:

Nejdříve jsem spadla do kamenné strouhy potoka zády na kamenný obrubník a krásně se složila do vodního koryta. Foťák a taška přes rameno přežili bez jediného škrábnutí. Zato já měla potlučené snad vše. Potom mi přestala fungovat závěrka na Flexaretu (stihla jsem s tím vyfotit 3 svitky, to se mi to v ten den tak krásně fotilo, a ty záběry byli tak úžasné, neopakovatelné :D )

Zblblá z nenadálého horka pár týdnů nato jsem nějak blbě vzala svůj pentax ME Super a vyklouzl mi z ruky na dlažbu s nasazeným Flektonem 20/4. Naštěstí oba fungují. Jen Flektogon má zmáčknutou obrubu a nejde nasadit filtr. Z ničeho nic mi přestal fungovat Olympus XA (opraveno:špatný kontakt u baterky).

Za pár dní nato, začali deště a já si to takhle jedu u nás na kruhovém objezdu, bylo po dešti, a najednou vidím, že auto co přijíždí ze strany vůbec nezpomaluje, naopak zrychluje (asi si myslel, že to stihne vjet přede mne na kruháč) Tak jsem šlápla na brzdu, jenže bylo mokro a mně se smeklo kolo a já se rozplácla uprostřed kruháče. Jediné štěstí bylo, že zrovna za mnou nejelo žádné auto, jinak bych asi byla ještě přejetá.

Následující týden jsem zavezla s mužem Flexaret do opravy, měl být opraven do týdne. Nebyl, přišli povodně. Při řešení evakuace v práci našich klientů,se mi podařilo někde chytit psí blechu, a že prý na lidi nejdou. Týden jsem od ní byla poštípaná a ta mrcha se nedala chytit.

Flexaret se naštěstí neutopil, tak jsem si ho za měsíc šťastná vyzvedla, když už měl pan opravář nejhorší následky povodně vyřešeny. Vyzkoušeli jsme ho, fungoval skvěle. Za pár dní si ho vezmu, že budu fotit následky povodně v Terezíně, vyfotím jeden snímek, dobrý. A u druhého najednou nejde vůbec zmáčknout spoušť. Ejhle, zase zlobí závěrka, zůstala otevřená, zaseknutá.

Kvůli povodním jsme s mužem zrušili naší plánovanou dovolenou na 14 dní v Jeseníkách. Nakonec jsme se dostali ke konci července na týden na dovolenou na slovensko, Hned druhý den na dovolené jsem zjistila, že mám na mobilu prasklý display a v pátek (7 den dovolené) najednou nám začala blbnout na autě spojka, prokluzovala. A vůbec to do kopce nejelo. Tak jsme se musel ukončit dovču o den dříve a jet raději na noc domů, abychom nedělali velké kolony, když jsme se šinuli do kopce.

To vše za poslední 3 - 4 měsíce. ;) Ale vlastně jsem měla velké štěstí, že ze zdánlivě nebezpečných situací jsem vyvázla maximálně pěkně potlučená.

Nevěřila jsem na smůlu, kterou lidi přisuzují číslu 13. Už jsem malinko nalomená uvěřit. ;)
  • 0

#763 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 19:58:46

je to sice pěkná plejáda malérů, ale všechny se šťastným koncem. Zato naše nevinné škobrtnutí (a to nemyslím ironicky) skončilo zlomeninou krčku cirka 20km chůze ne úplně jednoduchým terénem od civilizace. Naštěstí jsem našel místo se stabilním a silným signálem, jinak by to bylo zajímavější. Search-and-resque tu používaj pořádný vrtulníky, šestičlenná posádka a kupa místa bylo i pro nás.
Trochu začínám litovat, že jsem si neudělal fotoreportáž, taková příležitost, i vhodná technika byla po ruce, ale když se jedná o osobu blízkou, tak člověk ani nějak nemá myšlenky na focení...

vlastně i my máme šťastný konec, noha sešroubovaná a bez komplikací, krásný výlet vrtulníkem skrz překrásné hory za perfektního počasí...
  • 1

#764 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 2 srpen 2013 - 08:18:50

Měl jsi fotit hlavně z vrtulníku. S trochou štěstí už takový výlet nezažiješ :)
  • 1

#765 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 3 srpen 2013 - 23:19:33

Tak jsem se dnes hezky nastval.Fotil jsem metal kapelu(synovu) VF,MF a 35mm,Velkej format jsem zkousel,MF-ikonta,nezklamala,35 mm Konica,film po vyvolani bez snimku,cistej, akorat na trech mistech na vrcni perf.cerny skvrny,fim dobre zalozenej,chemie cerstva ,120 vyvolana bez problemu.Ale to je vzdycky,kdyz se clovek na neco tesi,tak neco vybouchne.Na VF,exponovany jen do pulky filmu,ale to jsem menil objektiv ,a asi spatne nastavenej,nebo chyba s kazetou,to je nepodstatny,ta 35 me dost stve.
Ale bude zase dobre,
b.
  • 0

#766 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)

Publikováno 4 srpen 2013 - 20:56:14

tak uz jsem v pohode,fotky jsou na snure a susi se , prej je to mooooc dobry.jsem rikal ,ze bude dobre!
  • 0

#767 pepafotograf

pepafotograf

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 764 příspěvků(y)
  • LocationJablůnka 397
Reputace: 333

Publikováno 5 srpen 2013 - 06:08:12

Asi již kolegové zaznamenali,ale takový je život-podražili ve Fomě všechny fotopapíry...inu co už!
  • 1

#768 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 5 srpen 2013 - 06:47:07

tohle mě nerozzlobilo, jen rozesmálo...
http://www.nphotomag...m-film-cameras/
  • 1

#769 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 5 srpen 2013 - 14:05:36

Maj bobky, tikitálisti ... :-P
  • 3

#770 Stevek

Stevek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 87 příspěvků(y)
  • LocationHostomice pod Brdy
Reputace: 89

Publikováno 6 srpen 2013 - 07:06:07

tohle mě nerozzlobilo, jen rozesmálo...
http://www.nphotomag...m-film-cameras/

Mě je z toho trochu smutno, řekl bych, že film poslední dobou zase dost ožívá (aspoň v mém okolí) a je škoda, že si to velké značky neuvědomují a neváží si toho...
  • 0

#771 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 6 srpen 2013 - 07:27:32

chjo, já s z toho snad nevymotám. Včera večer jsem potřeboval citlivější film (400), tak jsem vzal 2X. Dofotím, vymotám a on to byl +X. Krucinál.
Ještě jsem taky po návratu z dovolení nalezl většinu objektů na stole obklopené mohutnou bílou vrstvou krystalů. Ve flašce se siřičitanem (pro RAF) byla maliličkatá dírka a behem 14 dní pomaloučku vytekla skoro polovina. Ještěže tu mám nerezovej kuchyňskej stůl. Jinak by to byl děsnej binec.
  • 1

#772 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 6 srpen 2013 - 07:30:54

Hmm... tak to je dobrý takhle selektovat čudlíkáře :huh: kamarád by i řekl "to je na přesdržku, hnusní rasisti...", ale spíše za to může ten hnusnej kapitalistickej politickej vergl všade kolem, a tak nějak tam ve skrytých titulkách jen čtu: ...když budeš čudlíkařit na film, naši nejnovější a nejdražší digitální superhypertrupr fullmegapixframe zrcadlovku včetně příslušenství nikdo neprodá a my nic nevyděláme, tak zahoď ten stříbrný nesmysl a radši se bav na úrovni, jako to dělají ostatní profíci" :blink: mne je v podstatě šumák, že to neprodají, já se chci takto bavit a mají toto respektovat, nicméně je to jejich věc, většina temnokomorníků se nikam takto necpe páč moc dobře ví, o čem film opravdu je, tak si dál čudlíkaří a volají a zvětšují a suší, že ano?

No každopádně je to smutné co nám veliké firmy dělají a to není jenom v tomto foto-odvětví, setkal jsem se už s tím, že jedna firma vyráběla jeden produkt (2k zalévací hmotu), v podstatě unikátní vlastnosti na světě, ale jelikož se toho moc neodebíralo, manažeři si řekli, že to nemá smysl vyrábět, ale pak nastal problém, páč se nenašla náhrada a co pak? :angry: naštěstí výroba šla řešit jinak ale bylo to také mrzuté...

Ale když bych nad tím přemýšlel jako manažer, co je výhodnější, mít stálý ikdyž malý odběr filmového materiálu, kde technologie nepotřebuje obnovu a vývoj nových výrobků, nežli tedy spotřební elektronika, která potřebuje co nejrychleji obnovovat technologií a výrobky, raději bych volil ten první s podporou právě čudlíkářů, páč digitál může vyrobit kdejakej číňan, kdejakej křovák ve třetím světě ale jestli mám linku a technologicky zvládnutý proces třeba pro inverzi, tak proč to opouštět, že to nesype miliony ale jen statisíce není přeci důvod, bohužel ale pro někoho asi jo... :ph34r: Tak jen doufám, že tu alespoň ta Foma či ten Kodak zůstane...
  • 0

#773 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 6 srpen 2013 - 07:44:25

ono je otázka, zda to vůbec něco nese, nebo je již cena výroby vyšší, než příjmy.. To pak fakt nejde. A myslím, že kapitalisté za všechno nemohou - za to může jen člověk. Když by si ten digi krám lidi nekupovali, nebyl by důvod je vyrábět!
Opět dochází na má slova, že lidi jsou líní přemýšlet a o tom to je - kdyby používali tu věc na krku, tak by bylo na světě hned lépe - ve všech směrech - a to mě zlobí!
  • 2

#774 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 6 srpen 2013 - 09:01:29

No, vždycky mě fascinuje, jak obyvatelé státu, kde odevzdají většinu svého výdělku na různých daních a žijící pod legislativou, kterou by za celý život nestihli ani přečíst, mluví o problémech, které vznikají kvůli "kapitalismu" (kapitalismus potřebuje minimum regulací a volný, ne zdaněný a přeregulovaný trh). Problém s filmy je ten, že pro velkou společnost, která dřív používala spoustu různých technologií a všemožných chemikálií, teď nastává problém. Výroba se omezuje na velmi malé počty kusů, což samo o sobě není dobré pro zisky, ale hlavně fixní náklady na testování kvůli ekoneškodnosti, zdravotní nezávadnosti a podobně se zvyšují. A co je možná největší hřebíček do rakve, se současnou politikou v našem ekonomickém prostoru (EU) nejde věřit nikomu a ničemu. Může se stát, že perfektně legální a desítky let používaná technilogie se ze dne na den stane zakázanou a výrbce ještě krvavě zaplatí ekolikvidaci.

Velká firma nemá moc důvodů držet odvětví výroby, které neustále snižuje objem prodaných kusů (hlavním tahounem pro filmy jsou jednorázové foťáky, ty ale vytlačují fotomobily) s tím, že v mnoha státech nejdou ani razantněji snížit stavy zaměstnanců (Německo, napříklady, což je nejlidnatější Evropská země) a malá firma nemá moc peněz a nemůže si dovolit riskovat při drahém vývoji a následné výrobě chemikálií.

A požadavek zákazníka? Aby se celý řeťezec od základní výroby, vývoje, dopravy, prodeje atd. uživil z těch tří dolarů za film, který si dneska koupí už jen maličká skupina lidí, kterí jsou navíc často informovaní a vzdělaní v oboru a jdou za tou nejlevnější nabídkou + spoustu služeb nevyžadují, protože si to udělají sami doma.
  • 0

#775 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 6 srpen 2013 - 09:58:27

mne sa páči ako to urobili impossible project.

v malom, súkromne, dobrý marketing, odkúpená technológia...a vysoké ceny (ale reálne a môžu tým pádom fungovať).

to je podľa mňa cesta.
  • 0

#776 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 7 srpen 2013 - 09:58:37

To je diskuze...
Zkuste sami něco vyrábět a prodávat za cenu, abyste se přiměřeně uživili. A pak nadávejte ostatním, že nevyrábí to co chcete, za směšnou cenu, kterou nabízíte...
Mě taky štve, že si už nekoupím některé skvělé filmy, ale je mi jasné, že kvůli mě a pár dalším nadšencům to nikdo dotovat nebude. Uvidíme, třeba to skutečně dojde k nějakému rozumnému konci, objeví se jiní alternativní výrobci a ti velcí zachovají základní sortiment toho nejlepšího, a dál bude na co fotit.
  • 3

#777 Stevek

Stevek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 8 srpen 2013 - 06:56:54

To je diskuze...
Zkuste sami něco vyrábět a prodávat za cenu, abyste se přiměřeně uživili. A pak nadávejte ostatním, že nevyrábí to co chcete, za směšnou cenu, kterou nabízíte...
Mě taky štve, že si už nekoupím některé skvělé filmy, ale je mi jasné, že kvůli mě a pár dalším nadšencům to nikdo dotovat nebude. Uvidíme, třeba to skutečně dojde k nějakému rozumnému konci, objeví se jiní alternativní výrobci a ti velcí zachovají základní sortiment toho nejlepšího, a dál bude na co fotit.

Dřevorubec klid:-). Myslím, že nikdo nepochybuje, jak to dopadne. Zbyde pár výrobců a ceny půjdou nahoru, z masové záležitosti se stane drahý špás, pokud se tak již nestalo. Možná není špatné si udělat nějaké zásoby, teď jsem nafotil Ilford Pan 100 prošlý v 2009 a dle mého názoru je zcela ok (zatím jen sken filmu, zvětšovat budu zítra). Ale rád bych si postěžoval na jinou věc, když jsme v tom krásném vláknu o zlobení a třeba mi někdo z vás poradí, co dělám špatně. Když zakládám papír do maskovacího rámečku, tak se mi často stane, že ho tam nedám správně rovně a výsledná fotka je pak nakřivo... Máte na to nějakou fintu? Zkoušel jsem jet hranou po jednom okraji a počkat si na doraz, ale i tak se mi to poměrně často stává. Hlavně tedy u barytů, které se mi navíc trochu kroutí, takže spravné napolohování je ještě obtížnější. Nechce se mi na papír moc sahat, už jsem viděl pár otisků prstů na svých fotkách... Papír zakládám při červeném světle fotokomory, zvětšovák je vypnutý, takže na to pravda moc nevidím:-). Budu rád za jakékoli nápady či zkušenosti.
  • 0

#778 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 8 srpen 2013 - 09:24:57

Ja na nej normalne saham a zkontroluju, jestli sedi na oba dorazy. Chce to vyvarovat se styku prstu s chemikaliemi a pak neni problem, posledne jsem udelal 200 osvitu a ani na jednom papiru nebyl otisk.
  • 0

#779 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 8 srpen 2013 - 09:57:21

taky záleží, jaký máš rám.. s některými jsou pravé úhly otázkou spíše černé magie než šikovnosti, s některými udělá pravý úhel i nešika jako já. doporučuji něco ze západní produkce anebo vyříznuté z plechu.
  • 0

#780 Stevek

Stevek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 8 srpen 2013 - 15:03:15

taky záleží, jaký máš rám.. s některými jsou pravé úhly otázkou spíše černé magie než šikovnosti, s některými udělá pravý úhel i nešika jako já. doporučuji něco ze západní produkce anebo vyříznuté z plechu.

Tak mám asi úplně obyčejný, dostal jsem ho se zvětšovákem. Dřevená dýhovaná podložka zlaté barvy a trochu toho černého plechu s měřítkem v rohu:-). Když už zase píšu, ještě mě zlobí to, že když zvětšuju kinofilm Axomatem s plastovým rámečkem, tak jakým způsobem docílit nějaký ořez? Na Opemusu se skly jsou ty nastavitelné clonky, ale tady není nic. Zatím to dělám rámem, ale mám samozřejmě světlo všude kolem, takže až někdy budu mít málo kontrastní negativ, tak zapláču. Řešení je samozřejmě používat jen Opemus, ale já ty skla používám nerad i na 6x6.
  • 0

#781 adam

adam

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 136 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 17

Publikováno 8 srpen 2013 - 15:19:34

Sehnat si do Opemusu vložky na film. ... Rada naprd, špatně se zháněj. Já to vyřešil tak, že jsem si je vyřízl s papundeklu.
  • 0

#782 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 8 srpen 2013 - 17:41:10

do běla mě dneska rozžhavil balíček co mi přišel. Bylo mi vyměřeno v přepočtu asi 30€ clo; cena 40€+10€ poštovné, šlo to z Německa do Norska. Jak je toto možné? To už se svět úplně zbláznil? Před prázdninama mi přišlo několik obdobných zásilek a vše bez potíží, a teď navíc víc jak 50% clo!!!???

Bejt to navíc neco novýho, ajfoun atd, ale 30let stará Minolta? Navíc s nefunkčním počítadlem, což budu ještě muset vytmavit prodejci, protože měla bejt plně funkční :(. Jo a je to z ebaye, samozřejmě. jediný, co mě napadá, tak že je to od "profi" prodejce (dá se poznat podle zpáteční adresy) a ne od soukromé osoby.
  • 0

#783 Stevek

Stevek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 8 srpen 2013 - 17:45:46

Sehnat si do Opemusu vložky na film. ... Rada naprd, špatně se zháněj. Já to vyřešil tak, že jsem si je vyřízl s papundeklu.

No já ty skla pro svitek považuju za nutný zlo. Když si vyříznu vložky z papundeklu, což mě už taky napadlo, tak mi to stále neřeší ten ořez:-). Ale to nevadí, není to tak kritické, nechť se tu řeší důležitější trable.
  • 0

#784 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 12 srpen 2013 - 05:34:06

Ví někdo jestli ještě funguje fotobazar v Olomouc?i... mám pocit, že ho zavřeli.
  • 0

#785 pepafotograf

pepafotograf

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 764 příspěvků(y)
  • LocationJablůnka 397
Reputace: 333

Publikováno 12 srpen 2013 - 17:08:12

...včera jsem šel kolem-pusto a prázdno!
  • 0

#786 LaarsenGranz

LaarsenGranz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 206 příspěvků(y)
Reputace: 10

Publikováno 12 srpen 2013 - 19:35:15

Ten už nefunguje tak dva měsíce. Majitel to finančně neutáhl, tak skončil.
  • 0

#787 lukas.erba

lukas.erba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 309 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 118

Publikováno 12 srpen 2013 - 23:15:18

zlobí mě, že se nelíbí ostatním moje fotky..proto je vždy razantně (až pod vlivem alkoholu) mažu.
  • 0

#788 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 111

Publikováno 12 srpen 2013 - 23:19:07

jak se mažou papírové fotky?
  • 1

#789 lukas.erba

lukas.erba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 309 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 12 srpen 2013 - 23:21:12

vezmeš fotku a zmažeš jí ze světa...trhnutím, ohnutím, spálením
  • 0

#790 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 111

Publikováno 12 srpen 2013 - 23:28:09

a tobě se taky nelíbí?
  • 0

#791 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 12 srpen 2013 - 23:35:12

a jsou špatné anebo málo líbivé? ;)
  • 0

#792 lukas.erba

lukas.erba

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 309 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 13 srpen 2013 - 08:17:53

no asi obojí
  • 0

#793 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 13 srpen 2013 - 20:19:21

Poslúchaj Lukášu, vem je na sraz do rajnošek, nic netrhaj lebo nebudeš mět zpětnú vazbu. Ono je taky rozdílkdo je hodnotí, eslivá nejaký trúba ne netu co viděél fotku z letadla, nebo nekdo v hospodě, kdo už tych foteček vidět za život krapet víc a ví co hodnotit. Jedna věc je technická, druhá taká ta vizuelní.
Pokud budeš chtěl tož ti k nim neco klidně řeknu, pokud budeš mít odvahu a bude tam Bzenčák, tož ti taky necok poví. Mysím si, že bys po jeho proslovu už nebyl tak kritický k plkom na netu :-) . Ale vážně nedělaj to, zatým ne. Až jich budeš mít víc a budů se TOBĚ líbit, sám ty sračkoly vyhodíš.
Minulý rok sem stal u kotla s fotkama 30x40 a z prdele sem je spočítal, bylo jich přesně 123 ks.

Škrábl sem s tým do plamenů a jediné co mne mrzelo byly ty prachy co sem za ty papíry dal.

Tož tak.
  • 3

#794 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 13 srpen 2013 - 20:20:36

Když sa tak přemýšlám, tak ta galerie tady v této podobě jaké je, je zlo!
  • 1

#795 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 827 příspěvků(y)
Reputace: 2 288

Publikováno 13 srpen 2013 - 20:26:13

vyjimecne a jako obvykle s krakenem souhlasim
.
zla, galerie, zla :)
  • 2

#796 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 13 srpen 2013 - 21:44:40

vy ste zloby :lol:
  • 1

#797 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2013 - 22:46:11

vyjimecne a jako obvykle s krakenem souhlasim
.
zla, galerie, zla :)

:D :D :D

PS: nebude to spíše tím, že každý má na galerii jiný náhled a díky tomu k ní jinak přistupuje? Pro každého je jeho "nej" fotka jiná. A hlavně si pamatujte, že ne všichni lidé (takže i tady na TK) jsou soudní, tím pádem nepoznají, že "toto" opravdu do galerie na TK (a i do jiných galerií) nepatří. Někdy je opravdu těžké, až nemožné, trefit se do vkusu každého soudruha. Někdo vám řekne " tak ta fotka je skvělá, úžasná" a druhý na úplně stejnou fotku, "to zahoď, to je hrůza".

Abych se neodklonila tolik od tématu tohoto vlákna, tak mne v poslední době celkem štve, že lidi moc všechno řeší. :oops: Nebolí je pak moc hlava? Mají pak čas fotit nebo dělat něco jiného, co je baví?
  • 1

#798 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 02:22:21

ono je to tim ze se my lide uz nejak nedokazem radovat z malickosti
a to me mrzi
  • 2

#799 Flaizer

Flaizer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2013 - 09:06:44

borekt: Tak to asi nepatřím mezi lidi, tuhle jsem ťapkal po tý naší zemi české tím našim krajem kopcovitým a byl jsem jak v sedmém nebi jak to tu máme hrozně krásné, skoro se mi nechtělo domů, ikdyž bydlím pod kopcem :lol: už se těším až vykoupu filmy :lol:

Ale abych pořád nejásal, pravda je, že spousty "normálních" lidí jsou jaksi nakaženy tou hnusotou ostatních proti sobě (snad paranoia), tedy né každý, co se dívá hned níčí a krade, né každý chce ničit a krást když se chce jen podívat (ženská blbá to nemohla pochopit), celkově se za těch sto let prudce zmenilo myšlení smerem k "JÁ" bohu žel, ale s tím nic nenaděláme... :huh: Občas se najdou i dobré duše, ale hned za rohem to zhatí tři špatné :angry: to je tou volnou výchovou, svoboda je sice hezká věc, jenom dává egu zvítězit nad duší samotného člověka. Taky mi připadá nebo spíše to tak je, že čím více "moderní" technologie tu mezi námi je, tím více nás ovládá, tím více se tomu musíme podřizovat a tím více lidé chudnou na mysli a tím více hloupnou, jako by se to elektronické svinstvo muselo opravdu cpát všude, i tam, kde stačí zdánlivě jednoduché myšlení lidského tvora :( Výsledky jsou lehce patrné na mládeži, která se liší od mládeže generace předchozí a diametrálně od před-předchozí, tak jsem tedy zvědav, zda-li pak se dožiju alespoň z části tak požehnaného věku jako můj děd, kterýžto měl oproti mnohým z nás v podstatě těžký život, a jsem také zvědav, kam až tato pidlivizace a tímto přístupem většinového egoismu a idiotismem za ty léta dospěje... :unsure: no nic, jdu se uklidnit odérem ustalovače a vůní vývojky natěšen na obrázky krajiny naší české hezké... B)
  • 4

#800 bzencak

bzencak

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)
Reputace: 487

Publikováno 14 srpen 2013 - 10:55:04

Zlý (špatný) systém generuje zlé (špatné) věci. Můžete si doplnit co chcete... Ano, špatný (zlý) systém veřejné galerie generuje zlo v mnoha podobách! A to je to "co mě zlobí dvě"? Ne, mě to sere na druhou.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 3 návštěvníků, 0 anonymních